hoş ben öyle çok demli bir çay içmiyorum ama bende kansızlık olduğu için korkuyorum gene de...
çay demir eksikliği yapar mı sahiden?
çay demir eksikliği yapar mı sahiden?
Bitkiler hakkında oldukça geniş bir araştırma yapmış ve halen yapan biri olarak kısaca söyleyebileceğim şey, siyah çayın yararları yanı sıra zararlarınında çok fazla olması, günde içeceğiniz 4 bardak çay size yeterken fazlası demir eksikliğide yapar, içerisine koyduğunuz şeker miktarına dikkat etmezseniz, kiloda yapar ve içerisinde bulunan kafein sayesinde hem bağımlılık hemde kalp sıkışmalarına yol açar.Fazla demli çayda uykusuzluk yapar. Bence ortasını bulun. Siyah çay yerine birazda başka çaylara yönelin.Onlarda hem iyi demlensin hem de kati kararda olsun.Sağlık önemli...
demir eksikliği değil de vücuttaki demiri tuttuğu ve dışarı attığını sölüyo kansızlara çok önerilmez çay öyle biliorum
evet yapar.demir eksikliği olan kişilere eğer demir çok düşükse çay felan yasaktır ama aşırı bir düşüklük yoksa açık olması şartı ile bir iki bardak içebilirler.
bol bol pekmez ye.marketlerde satılan hazırlardan değil ev yapımı olandan olmalı
Yemeklerle beraber içersen demir emilimini azalttığı iin zararlı olur tabi ki.
Cevap
10Cevap
Evet, ne yazık ki çok çay içiyorum. Zararı olduğunu bile bile.
Demli içince aşırı demir eksikliği yapıyor soğuk hava da daha iyi hissediyorsun
ben yasayanlardan bırıyım halsızlık kansızlık yapar arkadasım bunun uzerıne calısmıs bırıyım
Ben bunu hematoloji uzmanına sordum. Çok da ilgilisi yok ama yemekten 1-2 saat sonra içmeni tavsiye ediiyorum dedi.
Yapıyor kısa ve net !
Fazlası yapıyor koyu olmamasına dikkat et.
Çay yerine sıcak şarap iç oh mis gibi
çaydanlıktaki demirle karıştığı için yapmaz:)
bılmıyorum kı valla
Yapar tabiki
sanırım yapıyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar