Tecavüz ile dünyaya geldim ve yetimhanede tecavüze uğramıştım o kadar iğrenç ve korkunçtu ki hala kabuslarım oluyor. Neden allah küçük bir çocuğun kaderini böyle iğrenç ve acımasız yazar ki?
Cevabın nedir?
+1 yılBende istenmeyen hir çocuğum... birde 12 yaşımda akrabam tarafımdan tecazvüze ugradim.. sosyal fobi ve öfke kontrolu eksikliği disinda bir psikolojim yok allaha şukur ama sinavimiz bu... bqbam beni istemeyen kisi bu arafa. Anneme aldır filan demis, benimle gorusmezde. Ayrılar ztn. Su dunyada tek ysrdimcim annem
07 Yorumla- +1 yıl
Annemin kuseninin oğlu yaptı
- +1 yıl
Birde benim acimdan dusun 😑
- +1 yıl
Neyseki o zamanlar bakire değildim, bu da ufak bir positif yanı. m
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 393 cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü cennetin en güzel yeri sana ait inan bana bende başka konuda olsa çok kötü şeyler yaşadım dinlemek istersen anlatırım
04 Yorumla
Soran+1 yılTabi ya satanist birinin gideceği en sor yer cennettir allah beni bırakalı çok oldu
- +1 yıl
Niye satanistsinki o zaman? Ciddi misin sebebi ne sorabilirmiyim?
Soran+1 yılÇünkü o zor ve acı dolu zamanda allah değil Şeytan benim elimden tuttu
- +1 yıl
Şeytan neyine yardım etti asıl o sana zarar verdi o babana vesveselerinle annene bunu yaptırdı ve seni tecavüz eden kişiye bunu yaptırdı.. Allah nedenmi yardım etmedi çünkü herşeyin zamanı var Allah sabret der en güzelini verir ve imtihan dünyası burası bak bende çok kötü şeyler yaşadım ama hala ona inanıyorum sabrediyorum
- Diğer konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılstatic.boredpanda.com/.../...-ringgren-loven-8.jpg
Bu çocuğu çoğunluğu ateist olduğu kaydedilen bir danimarkalı abla kurtarmıştı açlıktan.
Hani kader mader diyorsun ya, ortada bir kader varsa pek acıması olan birilerinin elinden çıkma birşey değil.345 Yorumla- +1 yıl
Aslında yaratılabilecek en iyi dünya buydu. Arzularımızın peşinden özgürce gidebileceğimiz aynı zamanda kendi ütopyamızı yaratabileceğimiz bir oyun bu."The Survival Of The Fittest" yani. Birilerinin aydınlanabilmesi için birilerinin karanlıkta ölmesi lazımdır.
- +1 yıl
@SamuraiJack23 Kusra bakmayın da yaratılacak en iyi dünya bu ise, Cennet saçma sapan bir yer oluyor. Yok Cennet olabilecek en iyi yerse, burda bir abukluk var.
Onun dışında, survival of the fittest durumu, ibrahimi dinlerin ilahlarıyla hiç mi hiç örtüşmüyor çünkü onlar böyle birşey vaadetmiyorlar. Aksine Survival of the faithful gibi bir mottoları var hepsinin.
Ortaya yaratılmış bir dünya zaten yok. - +1 yıl
yaratilabilecek en iyi dunya sosyalist dunyadir.
- +1 yıl
@Obsesifrob Hayır değildir. Kim diyor size bunu? Yok öyle birşey. Ütopya diye birşey yok.
- +1 yıl
İbrahimi dinlere inanmıyorum. Cennet zaten Sovyetler Birliği'nde yaşamak gibi bir şey. Ama bu insanın doğasına aykırı. Biz bencil varlıklarız. Kendi ailemizin hayatta kalabilmesi için başka ailelerin çocuklarını öldürürüz. Eğer "Survival Of The Fittest" sana yanlış geliyorsa Kurtuluş Savaşı en büyük günah olmalı.
- +1 yıl
marx diyor, engels diyor, lenin diyor, che guevara diyor, castro diyor, trocki diyor...
evet yıkıldı cunku stalin delisinin yuzunden yikildi. tek ulkede sosyalizm fikrinden dolayi yikildi.
bal gibi de su anda dunya da cenneti yaratmak istiyorsak tek bir siginagimiz var o da sosyalizmdir. - +1 yıl
@SamuraiJack23 Sovyetler Birliği, Cennet hehalaehaeo-heaklaeh
Kurtuluş Savaşı'nın survival of the fittest durumuyla bir alakası yok. Doğanın vahşi kanunlarını insanların dünyasıyla karıştırmayın bu kadar. - +1 yıl
@SamuraiJack23 insan dogasina aykiri falan degil. dunyadaki kaynaklarinin cogunun yuzde 1 lik kisimda toplanmasi mi insan dogasina uygun. kapitalizmin dunya da hukum surmesi 1800 lerle basliyor. oyle bir anlatiyorsunuz ki sanki insanligin basindan sonuna kadar dunya da kapitalizm vardi.
- +1 yıl
@Obsesifrob Marx da boş konuşuyor bu arada. Marx'ın sosyalizmi zaten ölü doğdu ve yanlışlanalı uzun bir süre oldu. ne Marx'ı?
Marx komünizmin sanayi toplumlarında olacağını iddia ediyordu, tam tersi oldu.
Diyalektikten ötürü iki sınıf olacak diyordu, hiç öyle olmadı orta sınıf diye birşey çıktı, üstüne şimdi teknoloji sayesinde bambaşka sosyal sınıflar peydah oldu
Marx zengin zenginleşecek, fakir daha da fakir olacak diye birşey attı ortaya, o da olmadı, kapitalizm kendini yeniledi ve kendisinin de sayesinde iddia ettiği sorunların olmasını komple engelledi, Karl Marx'ın zamanında kapitalistler kar maksimizasyonundan başka birşey düşünmeyen yapıdaydılar ama günümüzde hiç öyle bir durum yok.
Karl Marx'ı bugün yurdumun dangoz solcuları dışında Dünya'da kimse savunmuyor, öldü, bitti gitti marksizm.
Lenin falan acayipti canım, Ukrayna'da millet aç bırakılırken falan hep cenneti yaşıyorlardı. - +1 yıl
@Obsesifrob Castro'nun Küba'sı bugün cennet zaten mk. Sürüm sürüm sürünüyorlar.
- +1 yıl
Aslında İsa'nın öğretilerini anlasaydın ya da Tolstoy'un herhangi bir kitabını okusaydın ilkel bir komünizm yaratmaya çalıştığını görürdün ki bunu ilk hıristiyanlarda da görüyoruz. Ve her savaş gibi Kurtuluş Savaşı da kesinlikle "Survival of The Fittest" olarak değerlendirmelidir. Çünkü savaş kimin haklı olduğuna bakmaz, kimin güçlü olduğuna bakar. Hayatta kalan neslini devam ettirme şansını yakalar.
- +1 yıl
@SamuraiJack23 Ne zırvalıyorsun mk, Yunanlar yok mu edildi o savaşta? Hayır.
İsa da ilkel bir komünizm yaratmaya çalışıyormuş. İncil'e fazla takılmayın çünkü tamamen Homeros'dan arak, orjinal olmayan bir intihalden başka birşey değil o İsa'nın öğretisi diye size kakalanan kitaplar.
Bununla ilgili ciddi çalışmalar var. Markos İncili bildiğin Odysseia'dan arak mesela. - +1 yıl
Kapitalizmin hayatta kalmasının sebebi dunyayı komünizmden daha iyi bir yer getirdiği için değildir. İnsan doğasına uygun olduğu içindir.
- +1 yıl
dedigim gibi tek ulkede sosyalizm olmaz.
- +1 yıl
Normalde yok edilmesi gerekirdi. Bir şeyden araklanması olmayı çalıştığı şeyi değişteremez. İsa'nın sözleri bile Buda'ya benziyor.
- +1 yıl
@Obsesifrob senin düşündüğün sosyalizm nasıl?
- +1 yıl
@SamuraiJack23 kapitalizmin kuresel bir krizle tum dunya da cokmesi lazım. proleterya nın zincirlerinden baska, kaybedecegi hicbir sey olmadıgı zaman. teker teker ulkelerdeki devrimlerle. domino tası gibi yıklmaya baslayacak. iste o zaman bir gun olacak. marx a gore bu kacinilmaz ben de kacınılmaz buluyorum. belki 50 belki 100 belki 500 belki de 1000 yil sonra...
- +1 yıl
Din adamlarına ne olacak? Dünyada 2 milyar hıristiyan var. Kapitalizm çökerse çok büyük ihtimalle derebeyliğe geri döneriz diye düşünüyorum.
- +1 yıl
@SamuraiJack23 kardes devrim oldu da din adamları mı kaldı dusunecek. sovyetler birliginde din adamlarına ne olduysa aynısı olur.
- +1 yıl
Az önce Sovyetler Birliği'ni eleştiriyordun. İnsanları inançlarına göre yargılamak doğru bir şey mi? Hem devrimin gelişmiş bir ülkede başlaması gerekir aksi takdirde devrim her yerde olursa belli ülkeler dışında herkes taş yemeye başlar. Ki Amerikan Komünizmiyle Çin Komünizm arasında çok fark olacağını söylememiz lazım. Yani savaş asla bitmez.
- +1 yıl
@SamuraiJack23 İsa'nın sözleri Buda'ya benziyor diyor, zaten öyle bir söz yok.
Bu kazmaların sosyalizm algılarına bakma sen, kapitalizm çökecek de proleterya zincirlerini kıracak, bunlara kalsa çoktan olacaktı ve komünizm mutlaka gelecekti, 120 senedir bu iddiaları ortaya atanların beklediği o üreten kesimin patlaması gele gele gelemedi. Geleceği de yok, üstelik artık insanlar çok çok başka türde zenginlik üretmeye başladılar, artık bilginin paylaşımıyla bile feci paraların kazanıldığı bir devirde halen daha 19. yüzyılın fraklı fabrikatörlerinden başkaca kapitalizm yokmuş gibi davranmaya çalışmak köhnelik oluyor.
Marx'a göre bu kaçınılmazmış, aynı Marx güya bunun İngiltere veya Almanya'da görüneceğini iddia ederken ve işçiler tarafından yapılacağını düşünürken, komünizm her yere zorla, darbeyle falan geldi.
Adamın bu konudaki hiçbir tahmini tutmadı, bunlar hala vır vır vır Karl Marx'da kalmışlar. - +1 yıl
tabi canım darbeyle geldi. hatta lenin ordular ilk hedefiniz moskovadır diyip devrim yaptı zaten. ayrica almanya da devrim oldu;ama tutunamadı.
fransa'da paris komünü oldu ama o da tutunamadı.
az kalsın, rus devrimi de tutunamayacaktı;ama kızıl ordu tam zamanında kuruldu ve kızıl ordu ile beyaz ordu arasındaki iç savaş kazanıldı. - +1 yıl
@Obsesifrob Evet darbeyle geldi, Bolşevikler güle oynaya mı yıktılar Romanovları? Tamamen devletin içindeki bir güruh Marksizm söylemleriyle Rusya'yı ele geçirip yeniden yapılandırdı ülkeyi.
Bir sürü insanın canı yandı, Romanov Ailesi komple yokedildi.
Almanya'daki devrimi de biliyoruz hani, hiçbir yerde tutunamadı komünizm.
Rusya'da bile. Tamamen 'Herkesi tabana eşitleyelim de herkes eşit olsun' kafasıyla işleyen saçma sapan bir sistem.
Zaten üzerine kurulduğu emek-değer teorisi bile aslında yerini marjinal-değer teorisine bıraktığından beri Karl Marx'ın fikirlerinin cidden bir tabanı kalmadı. - +1 yıl
"Herkesi tabana eşitleyelim de herkes eşit olsun." kafası sosyalist kafa degildir kardesim. herkesin yetenegine gore topmumda yer almasıdır sosyalizm. birilerinin zengin olabilmek icin birilerinin sırtına basmasına engel olabilmektir sosyalizm.
evet, isciler ve askerler, devrimde önemli bir etkendi;ama buna darbe denmez! askerlerden destek almasının sebebi de bitmek bilmeyen 1. dünya savasıydı.
ayrıca, herkesi tabana esitleyerek mi yuri gagarin'i uzaya gonderdi sovyetler birligi? herkesi tabana esitleyerek mi olimpiyatlarda altın madalya rekorları kırdı sovyetler birligi? cevap: HAYIR
neyse, sen kapitalist sisteme anladığım kadarıyla ayak uydurmussun zaten ne mutlu sana 👍istedigin kadar ayak uydur, ama su lanet sistemi sosyalizmden daha mantıklı oldugunu bana savunma ! - +1 yıl
@Obsesifrob Bir kere bunun kararını devletin vermesi abes. Ben eski bir sovyet ülkesinde yaşıyorum, 'Geçim derdimiz yoktu, ama hayat da yaşanmıyordu, öylece doğup, ölüp gidiyordu insanlar' falan diye niteliyor ahali komünizmi.
Ulan gelip de müreffeh hale getirdikleri bir tane memleket var mı?
Yuri Gagarin'in uzaya gitmesi ile Rostov'un sıradan vatandaşının bir alakası mı var? Gagarin uzaya gidene kadar kaç tane pilot intihar gibi tatbikatlarda can verdi haberin var mı?
Ve evet daha mantıklı, sosyalizmin hiçbir zaman üretmediği ve üretemeyeceği kadar çok gelişim üretti, çok daha fazla renk ortaya çıkardı ve çok daha fazla zenginlik yarattı.
- +1 yıl
iyi o zaman madem kapitalizm daha mantıklı. su paylasıp demogoji yaptıgın, acliktan kıvrılan afrikalının fotosuna bakıp, düştüğün celiskiye bir bak. cunku o cocugu ac bırakan kapitalizmdir. ırak ta ozgurluk getirecez diyip, ortalıgı kana bulayan fiiliyat da kapitalizm in ortaya cikardigi emperyalizmdir. evet, cok cesit yarattı kapitalizm. sen avrupa da rahatsın tabi. gel bir de ortadoguya bak. hatta ortadoguya da gerek yok turkiye ye gel mk. her taraf rant saglamak icin insaat oldu her taraf avm oldu. baya bir cesit yaratti kapitalizm haklisin. farkli farkli birbirinden super silahlar yaratti mesela.
- +1 yıl
@Obsesifrob ahha harika !
- +1 yıl
@Obsesifrob O çocuğu aç bırakan 'Cadı' diye sokağa atan ailesidir. Kapitalizm değil.
Sanki Afrika kapitalizm oraya gelmeden evvel müreffehti, kapitalistler gidip fukara etti.
Ortadoğu'nun tarihine bakabilirsin kapitalizmden önceki, çok mu rahattılar? Gene bir avuç toprak var diye birbirlerini boğazlıyorlardı.
Sanki komünizm Afganistan'da katliamlar yapmadı, bir sürü can almadı, bir sürü insanı evinden barkından 'Devlet ve millet için' etmedi, bir sürü insanı Sibirya'nın madenlerinde sürgünde sefalet içinde ölmeye terketmedi de hep kapitalizm tü kaka. - +1 yıl
Kapitalizm sana cennet vaat etmez, sana kendi cennetini yaratma şansı verir.
- +1 yıl
senin gibileri sibirya da surgune yolladı stalin. simdi dusunuyorum da ne iyi etmis mk. normalde stalin i sevmem ama adama hak vermeye basladım.
- +1 yıl
@Obsesifrob Hmm, bu bana bahane bulamayınca 'O da gitmeyeymiş oraya' diyerek öldürülen insanları suçlayan tiplerin kaypaklığını hatırlattı.
Stalin var bak mesela iyi andın kendisini, acayip demokrat adamdı, ruslara cenneti yaşattı be.
Valla insanlar 'Oh ne kadar müreffeh, ne kadar refah içinde bir milletiz la bizz' diye geziyorlardı.
Hele ukraynalılar, yemeye ekmek bulamazken Taras Shevchenko şiirleriyle dans ediyorlardı mutluluktan. - +1 yıl
@Obsesifrob Bir milyon kişi açlıktan ölürken de hep o kapitalistler yüzündendi zaten.
- +1 yıl
holodomor, evet kapitalistlerin en buyuk siginagi...
- +1 yıl
@Obsesifrob Yoo, benim sığınağa ihtiyacım yok ki, Dünya'yı diyalektik ile formülize etmeye çalışan ve ekonomi gibi girifit bir konuyu fakir-zengin diye ikiye ayırabilecek kadar romantik bir adamın fikirleridir asıl sığınak olan.
- +1 yıl
Gelir durumuna, daha doğrusu geliri elde ediş biçimine göre üç ana sınıf vardır: Kapitalistler, Toprak Sahipleri ve İşçi Sınıfı. Kapitalistler sermaye sahipleri ve gelirleri kârdır. Toprak sahipleri toprağı olan büyük çiftçilerdir ve gelirleri ranttır. İşçilerse çalışma gücünden başka bir şeyi olmayanlar olup gelirleri sattıkları emeğin karşılığı olan ücretleridir.
Marx ayrıca kapitalist gelişmeye bağlı olarak ara ve geçici bir takımların sınıfların da bulunabileceğini belirtir. Literatürde orta sınıflar olarak anılan bu sınıflar, Marx’ın öngörüsüne göre sermayenin gücü karşısında yok olup proleterleşeceklerdir. Marx orta sınıflar olarak; küçük tüccarlar, esnaf, el san’atçıları ve köylüleri sayar.
kim demis, kardesim marx In fakir-zengin diye toplumu 2 'ye ayırdığını.
ayrıca holodomor katliam falan degil. biz sığinmayiz bir yerlere kardesim! yeri gelir deniz gezmis yeri gelir mahir cayan oluruz. - +1 yıl
@Obsesifrob Tamam da durum hiç mi hiç Marx'ın öngördüğü gibi olmuyor, Marx'a kalsa zaten bu devrim Almanya'da falan olacaktı.
Hatta bu devrimcilerin fikirleri yüzünden Almanya ne kafalara hapsoldu o da tartışılabilir.
Deniz Gezmiş ve özellikle Mahir Çayan da adam kaçırıp, gözleri bağlı halde kırlara götürüp şakağından vuracak kafada, sıradan birer eşkiyadan başka birşey değildiler ayrıca. Ola ola onlar oluyorsanız zaten pek birşey olamazsınız. - +1 yıl
ya diyorum ki ben almanya da oldu ama tutunamadı. fransa da paris komünü oldu ama tutunamadı. devrim ilerleyemeden basını ezdiler.
"Almanya ne kafalara hapsuldu." dediniz. almanya nın fasizme hapsolmasının sosyalizm ile bir alakası olduğunu düşunmuyorum. ha bunu derken ki kasıt dogu almanya ise;evet, almanya kötü kafalara yani stalinist kafaya hapsoldu.
deniz gezmis ve mahir cayan... evet, kansız devrim olmaz bu arada mahir çayan'ın israil büyük elcisini şakağından vurduğu dogrudur; ama bir adamı daha dogrusu 1 veya daha çok adamı sakağından vurması onun eskiya oldugunu gostermez.
"tamam da durum hic marx'ın ongordugu gibi olmuyor." dediniz. peki marx nerede yanıldı? elinizdeki argumanlar su sekilde: devrim almanya da olacaktı ama olmadı (bunun cevabıni verdim.) marx zengin-fakir diye toplumu ikiye boldu.(bunun da cevabını bundan önceki yorumumda verdim.) ve tabi son olarak diyalektik... diyalektik felsefe kısaca tez ve anti tez'in sentezi olusturmasıdir. - +1 yıl
olusan sentez de bir anti sentez yanında tasır ve yeni bir sentez daha dogar. bu boyle surup gider ve gercege yaklasilir. engels ve marx bu sekilde mutlak bilgiye ulasilacagink soyler, hani en azından bir sekilde acıklamaya calısmıs soyalist felsefe bu durumu. peki kapitalizm neyle acıklıyor? cevap: hixbir seyi acıklayamıyor!
son olarak cok yuksek bir ihtimal. bu konuda esindiginiz bilgiler celal sengir un youtube da ki sacma sapan videolarındaki sacma sapan bilgilerden ibaret. bundan eminim, cunku tamamen celal sengor un agzindan konusuyorsunuz. hani su dıski yemek iskence degildir diyen adam. hani su empati yeteneginden yoksun, aspenger sendromundan muzdarip olan adam...
bu arada sizinle tamamen mutlak bilgiye yaklasabilmek icin tartısıyorum. bakın mesela bu bir diyalektiktir. ben tezim siz de anti tez. ve tartisarak bilgiye ulasiyoruz.
saglıcakla kalın 😊😊 - +1 yıl
@Obsesifrob Evet gösterir, eşkiyanın tanımını iyi anlayınız.
'Bizim tarafımızdaki adam eşkiya değildir' mantığı da neyin nesi? Kanunsuzluk yapan, silaha başvuran, zorla çeşitli faydalar sağlamaya çalışan kişi eşkiyadır.
Kanlı devrim Venezuella'da olur, Türkiye gibi bir ülkede, türk ordusuna ve kolluk kuvvetine karşı Che Guaveralık yapmaya kalkmak için en hafif tabirle mal olmak gerekir.
Devrim Almanya'da da olmadı, tutunamamasının sebebi başarısız olması zaten. Bir karşılık bulamayıp çökünce 'Ama başını ezdiler', e yuh. Fransa'da falan hiçbir yerde bir etkileri olmadı, birilerinin kendi kendine gelin güvey olması derim olmuyor
Diyalektik zaten zırvadır, al sana Celal Şengör'den birşey söyledim.
Karl Marx'ın bütün felsefesini üzerine kurduğu Emek-Değer Teorisi zaten bugün iktisat konusunda çökmüş bir durum. Marjinal Değer denen şeyi bir oku o kadar Das Kapital okuyacağına.
Ama sayayım kendi bildiğimi kabaca. - +1 yıl
Marx'ın öngördüğünün aksine
- Sermayedarlar zenginleşirken proleterler fakirleşmedi. Aslında proleterler bunu Marx'a borçlu, çünkü kapitalizm kar maksimizasyonu dışında hiçbir haltı önemsemiyordu Marx'ın kitabını yazdığı devirde. Zaten bu yüzden Marx kapitalizmi bir çeşit post-modern feodalizm gibi değerlendiriyordu haklı olarak. Ama günümüzde Marx'ın aklına bile gelmeyecek tipte sermayedarlar türedi, teknolojinin gelişmesi falan komple bozdu bu düşüncesini. Bir sürü farklı sınıf çıktı, işçi-patron dışında hizmet sektörü falan derken olay çeşitlendi. Bugün freelance çalışıp kafasına göre internetten ayda 30 bin dolar para kazanan insanlar var.
- Söylediğinin aksine ne Almanya, ne İngiltere devrim mevrim yapamadı, Almanya'da 1. Dünya Savaşı'nın ardından büyük bir buhran vardı, onun etkisiyle bu tip arayışlar çoktu ama yemedi yani. İngilizlere uğramadı bile hiç. Uğramaz da zaten. Aksine hep sanayileşmemiş ülkelere geldi komünizm. - +1 yıl
- Mussolini, Hitler gibilerin hep sosyalist partilerden çıkma olduğunu da hatırlatırım. Komünizm bir süre sonra manyak ideolojilere sahip faşistlerin ekonomi modeli oldu. Muhtemelen herşeyi devletin belirlediği ve herkese 'hakkını' devlet dağıttığı için hoş gözükmüştür.
Gene Celal tombulundan bir laf söyleyeyim, Marksizm çok sıkı bir dindir. bu tür meselelerde hele türk solcusunun tavırları falan adamı haklı çıkarıyor bana sorarsan. - +1 yıl
celal i salla sen ragnar o adam ın tuzu kuru. hegel gibi bir dahi ye salak diyen, empatiden yoksun bir zattır kendisi. sosyalizm in fasizme yonelmesi tamamen zırva sosyalizm bir ekonomik modeldir. fasizm de ideoloji ona marksist leninizm demek daha mantıklı olur. marksist leninist ideoloji nin fasizm ideolojisiyle hicbir ortak noktası yoktur. olsaydı 2. dunya savasının en felaket harbi sscb ile nazi almanya sı arasında olmazdı.
- +1 yıl
@Obsesifrob Yav ne boş adamlarsınız bre.
Celal'in tuzu kuruymuş da, empatisi yokmuş, ee? Noluyor empatisi olmayınca? Hoşuma gitmeyen laflar söylüyor demiyorsun da.
Hegel'e salak lafını sizin gibileri gıcık etmek için bilerek söylüyor ayrıca. O asker merakını söyleyişinin sebebi de aynı sebepten.
Ortada çok bariz bir gerçek var ki, komünizm başaramadı, Bavyera'da kısa dönemli gelin güvey oldular diye Marx haklı olmadığı gibi, oturduğu bölgelerde de havlu attı ve bugün Venezuella, Küba gibi açlıktan kırılan memleketlerin saplanıp kaldığı bir faşistlik aracından başka birşey değil
Marx iyi niyetli adammış ama hiç mi hiç düşündükleri olmadı. - +1 yıl
ooo turkiye uzaya cıkiyor sanki kapital ekonomi modeliyle. o kadar ambargo ye bakalım sen ne duruma dusuyorsun. ayrıca venezuella nın su anki kötü durumunun sosyalizm ile yakından uzaktan alakası yoktur. tamamen beceriksiz yöneticilerdir. neyse sen kitap okumak yerine biraz daha celal sengor videoları izle youtube dan. sana bu yakışır cünkü. neymis bizim gibileri sinir etmek icinmiş. bahaneden baska birsey degil.
- +1 yıl
@Obsesifrob Adama düşman ol, sonra ambargodan şikayet et.
Türkiye'nin uzaya çıkıp çıkmamasının sebebi çok başka, ortada bir İngiltere gerçeği falan varken uyanıklık yapıp Türkiye üzerinden yanlışlamaya çalışmayın.
Tencere dibin kara, seninki benden kara ile ideoloji mi olur?
+1 yıldünya adaletsiz ortak. insanlar hayvanlardan da aşa.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
6Cevap
Cocuklara tecavüz eden yaratıklardan nefret ediyorum. Keşke insanlarin eline verilseler. Etlerini lime lime yapip iskencelerin kralini yapabilsek. Aklım almıyor nasil yapabilirler. Bir insanin ne kadar alcalabileceginin şeytani bile hayretler icinde birakabileceginin kanıtı.
00 Yorumla
+1 yılZor şeyler yaşamışsın gerçekten. Ama Allaha isyan edeceğine o kişileri bulmaya çalışsan daha iyi olur
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılburda tecavüz yapanlarımı suçlayalım yoksa allahımı
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılnazi toplama kamplarında yıllarca işkence görmüş birinin sözü. ( eğer tanrı var ise öbür dünyada kendisini affetmem için ayaklarıma kapanması gerek. )
11 Yorumla
Soran+1 yılOna lanet olsun o diktatör, zalim egoist p. içe
+1 yılSınavınız buymuş psikolojik destek alın zor syler yasamissiniz Allah yardımcınız olsun
00 YorumlaNe desem boş. Teselli vermek istemem en nefret ettiğim şeydir. Sadece üzüldüm. Çok üzüldüm. Haklısın ne söylesen.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende daha önce tehdit ve taciz edildim hala o psikolojiyi atlatamıyorum senin halinden en iyi ben analrım kardeşim Allah sabır versin 😞
00 Yorumla
+1 yılAllah sevdiği kullarının sabrını ölçmeye çalışır ve ona sürekli dua etmeni ister. Allah yardımcın olsun kardeşim
22 Yorumla
Soran+1 yılTabi ya 14 yaşında ki bir çocuğun g. ötünü iki kişiye s. iktirerek mi yapar bunu? şu an 24 yaşındayım ve hala atlatamadım bu durumu allahtan nefret ediyorum
- +1 yıl
Herkesi farklı bir şekilde sınar bu olay böyledir. Sakın isyan etme çünkü seni bu durumdan kurtaracak içine mutluluk verecek olan yine allah. İbadet et
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllah tum tecavuzculerin hayvan cocuk ve bebek katillerinin belasinı versin
01 Yorumla
+1 yılcidmisn ya gec. is olsun ama gizlsisn 😣 sormak isterdim
00 Yorumla
+1 yılŞu pislik insanların ne zaman nesli tükenecek ://
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYetimhanede tecavüz çocuğu olduğunu kim söyledi
04 Yorumla
Soran+1 yıl12 yaşımda yetimhaneye gittim annem g. eberdikten sonra
Cevap sahibi+1 yılGaliba annenden nefret ediyorsun
İstersen bir hipnotizör bir psikiyatrist bulup hafızanı
sildirtebiliyordun galiba
Soran+1 yılİntikamımı almadıktan sonra hafızamı silsem ne olur ki
Cevap sahibi+1 yılAyrıca hipnotizörler unuttuklarını da hatırlatma yeteneğine sahip olabiliyorlar
+1 yılpeki o şerefsizleri şikayet ettinmi
00 Yorumla
+1 yılZor durum
00 Yorumla
+1 yılKim yaptı sans bunu?
05 Yorumla
Soran+1 yılHele onları bir bulma şansım olsaydı yemin ediyorum öyle korkunç şeyler yapacağım ki onlara allah bile gazabının yanında hayrete düşecek
- +1 yıl
Kim oldukları belli değil mi yani
Soran+1 yıl14 yaşımda yaşadım bunu şimdi 24 yaşındayım nereden bilebilirim ki
- +1 yıl
Yetimhanede mi oldu oranın görevlileei falan mıydı diye soruyorum
- +1 yıl
ortak bulalım o serefsizleri. 10 yıl önceki kayıtlara polis yoluyla ulasmayı deneyebilirsin
Gizli Üye(30-35)+1 yılAman yarabbim 😳😔
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılO insanları hatırlıyorsan şikayet edebilirsin Allah yardımcın olsun çok kötü bir şey
Gizli Üye(25-29)+1 yılVaay be
00 Yorumla
Devamını Gör(2)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği