Üniversite sınavına gireceğim, makyaj yapmak yasak mı? YKS sınavında makyaj yapılır mı?

Üniversite sınavına gireceğim, makyaj yapmak yasak mı? YKS sınavında makyaj yapılır mı?

YKS sınavına az bir zaman kalmışken adayların kafalarında birçok soru işareti var. Sınava makyajla girmenin yasak olup olmadığı da bunlardan bir tanesi.
YKS sınavında makyaj yapmak yasak değil. Sınava makyajla da girilebiliyor. Ancak kimlik kontrolü sırasında dış görüşünüz kimliğinizde bulunan fotoğrafa benzemiyorsa sorun yaşayabilirsiniz. Bu yüzden ağır makyajdan kaçınmanızı öneririm.
Biz kızlar makyaj yapınca olduğumuzdan daha farklı göründüğümüz için bence yapma. Kimlikteki fotoyla seni tanıyamayıp sınava almayabilirler
Jfjf
değil de millet tip tip bakar üni sınavına mı gelmiş başka bişeye mi diye
Yap kimse bir şey diyemez senin hür iradenle alakalı
Cevap
14Cevap
Merhaba, YKS'ye girerken makyaj yapmanız sıkıntı olmaz yani çok abartıya kaçmayacak şekilde yapabilirsiniz ama çok abartı olursa sınava giriş belgesindeki fotoğrafınızdan çok farklı bir görüntüye bürünebilirsiniz. Bu da size sıkıntı yaratabilir. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Hayır bir yasak falan yok. Ben çoğu kez sınava girdim hemde makyajlı bir şekilde bana sil öyle o şekilde giremezsin edemezsin diyen olmadı daha önce makyaja karışmazlar sorun olmaz yani.
Sınav günü tanınmada önemli rol oynayacak saç şekli, makyaj gibi görünüm özelliklerinde değişiklik bulunmamalıdır, yani makyaj yasak değil ama fotoğraftaki görünüş değişmemeli...
Senin gireceğin sinavin. A.. mk ben...
Merak ettiği şeye bak..
Işte bunlar toplumu geriye götüren..
Ne alakası var mal. Işte bu gibi zihniyetler toplumu geriye götüren en büyük etken.
Htjg
Keşke küfürsüz diyeydin be
Ösymdeki fotona benzemeyecek şekilde yapmadığın sürece sıkıntı yok
Makyaj yasak değil de siz yine de görüntünüzü değiştirmeyecek kadar makyaj yapın. Kimlikteki fotoğrafa benzemezseniz sorun çıkarabilirler.
Bence makyaj yapmamalisin cunku timlik yuzu makyajli farkli oldugunu seni almazlar kolye saat vb. Gibi takmayin dogal gibi gidin
makyaj yap ama hiçbir takı takma
ayrıca sınav belgendeki fotona benze
ösym sayfasında ki fotoğrafında yüzünde makyaj yoksa yapma derim
yapılır ne alaka
Yok yahu makyajın altına kopya yazılamayacağına göre değildir
Sacma salk soru karsima cikti
Değilde bu sıcakta ne makyajı
Seni tnımayabilirler ve alamazlar sınava dikkat et
Beynin yanında ise sorun olmaz
Bari sınavda makyaj yapmayın be
Moral için yapıyor belki?
Sınava mı gidiyon manken olmaya mi