Güzel cevaplarınızı bekliyorum müzik nedir sizin için?
sorukısa---
sorukısa---
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer "Müzik zaman ve mekanla birleşirse "anı yaratır" derler.
Müzik olmasaydı ölürdüm demiyorum, olmasaydı ben de olmazdım, eminim. Bu sevgiyle doğmuşum diyorum kendi kendime.
Hayatımın fonunda hatta içinde her zaman, ama her zaman var olan tek şey,
dinleyerek, söyleyerek, hatta düşünerek!
Evet resmen kafamda gezen melodiler oluyor daha uyanır uyanmaz, tekrar uyuyana kadar..
sanırım bana, acıyla bile olsa, 'yaşadığımı' hissettiriyor.
Aynı zamanda her an her dakika bağımlı olduğumu hissettiğimdir. Ne hissedersem hissedeyim, hayattan ne kadar bıkmış olursam olayım, etrafımda hiçbir şey istemiyor olayım sadece müzik olması bana yeter.
Canım deli gibi koşmak istiyorsa, ağlamak istiyorsam, birilerine sarılmak istiyorsam kısacası modum ne olursa olsun arkada mutlaka çalması gereken şarkılar var.
Müzik öyle bir şey ki, sözlerini anlamadığın şarkılara ağlarsın, çünkü anlamana gerek yoktur müziğin gerçekten kendi dili var. Sana anlatmak istediğini anlatır ve sen de usulca dinlersin.
Öyle bir ahengi var ki kendi içinde, tek bir notayı yerinden oynatsan, bir enstrüman geride kalsa sanki tahtayı tırnakla kazıyorlarmış gibi hissedersin. Yörüngedeki gezegenler gibi aynı.
En mutlu olduğun anda bile seni ağlatabilecek melodiler hep olur. Bir şekilde en derine gömülmüş hatırlarını çeker çıkarır ve önüne serer.
Hiç aklına gelmeyen şeyleri sorgulatır. Dünyaya bakışını değiştirir. Kısacası benim için gerçek bir açlık müzik. Yeni duyduğum her şahane şarkıda bir yandan sevindirirken bir yandan da daha böyle duymadığım varlığını bile bilmediğim ne güzel şeyler vardır kim bilir diye beni hayıflandıran şey müzik.
"müzik, insan ruhunun farkında olmadan sayı saymaktan duyduğu zevktir."
gottfried leibniz"
Yalnız insanların müziği bir dost gibi ele alışı ne güzel.
Hevesimi kırdın bir yandan. Sanki daha iyisini yazabilirmişim gibi bir şeyler karalayacağım şimdi.
Hehehe.
Ben de, belediyenin bana vermiş olduğu yetkiye dayanarak, sizi karı ve koca ilan ediyorum.
Müziği öpebilirsin.
...
Gerçekten de o güzel cevabını benim de okumamı sağladı bu link.
Ama itiraf etmeliyim, gelişim kaybediyorsun farkındasın değil mi?
Müzikle ilgili bu cevabın benim sorumdakine bin basar.
Enfesti bu cevap..
Bu arada sana o soruda vermiş olduğum link (Fever Ray şarkısı) ne güzelmiş. Unutmuşum ben o şarkıyı.
Klibi de bi' başka hoşmuş. Dilenciyi kaldırıp.onun şarkı söylemesi falan.. :)
Güzel günlerdi valla.
O zamanlar daha zevkliydi buralar. :/
" Hiçbir zaman seni yazı yazma konusunda geçemeyeceğim."
Ah, şu gerçeği yansıtmayan yorumlarını kendine sakla. Millet de beni bi' b.k sanıyor sonra.
Kelimelerle oynuyorum sadece, bunu herkes yapabilir.
...
Bak son zamanlarda şu lafı da sevmeye başladım, istersen bunu da aklında tut. Ehehe.
"Müzik, kişiliğin yansımasıdır."
zmanı hızlandıran duygu modma göre değşien müzik ritmleriyle hisiyatıma eşl
k etmesi insanların dha katlanılablir olduğu anlar ozellikle tekno dupstep tarzı:D
Sevdiğim bir laf vardır: "Derler ki müzik ruh halini değiştirebilir ve seninle konuşur."
Müzik, evrensel armoni..
Yalnızların tek sevgilisi. Bi müzikte ruhunu dolduran o kadar çok şey var ki insanın..
Bugün insanların sevindiklerinde ve üzüldüklerinde, boşluğa düştüklerinde veya yapacak daha iyi bir şeyleri olmadığında başvuracakları bir yer müzik.
Sanki bir aile üyesi gibi. Gözyaşların akıtıldığı, sevinç çığlıklarının atıldığı, hissizliğin pansumanı olan sadece basit bir melodi ve sözden oluşan bir armoni. Basit bir melodi deyip geçmek en büyük dostuma hakaret olur gerçi.
Bugün benim için müzik her şey.
Çaresizliğimde sığınabileceğim bir barınak. Mutsuz olduğumda içimdekileri söyleyebilen, konuşan melodili bir arkadaş.
Bugün müziğin kesilmesi, benim için elektiriklerin kesilmesi ile bir.
Bugün etrafı şekillendiren bir melodinin yokluğu benim için anlamsızlık.
Bugün müzik, öldüğünde cenazesine gideceğim bir dost..
Hür yaşa karanlıkta dalgalanan eşsiz melodi yığını.
Bu da sizlere okumalık güzel bir şey olsun.
link
Senin sayende artık ben de bu lafı seviyorum. "Derler ki müzik ruh halini değiştirebilir ve seninle konuşur." Bu söze değerli hafızamda yer ayırttım.
Verdiğin linkteki güzel cevabımı da bir kez daha okumama vesile oldun bu arada.
"Hastalıkta ve sağlıkta, iyi günde kötü günde,
ölüm bizi ayırana dek, eşim olarak kabul ediyorum müziği."
Şarkıyı biliyordum ancak klibini hiç izlememiştim. Garip bir klip, garip bir ses...
Şunu farkettim, o sorduğun sorunun içeriği benim yazdıklarımı ezer geçer. Hiçbir zaman seni yazı yazma konusunda geçemeyeceğim.
Bu soru iyi oldu, en azından biraz nostalji yaptık. "O zamanlar daha zevkliydi buralar" kesinlikle!
"Kelimelerle oynuyorum SADECE"
Marifet bunda zaten, her insan kelimelerle oynayamaz.
"Müzik kişiliğin yansımasıdır." Bu durumda insanın dinlediği müzik kişiliğini belli eder gibi bir sonuç çıkıyor ortaya nerede kaldı zevkler renkler tartışılamaz, müzik evrenseldir
hahah, şakaydı..
teşekkür ediyorum bu sözünü de aklımda tuttum.
müzik bana göre insanlığın doruk noktasıdır. şöyle ki,
maslow'un ihtiyaçlar teorisine göre insan ihtiyaçları kendi içinde gruplara ayrılır. alt basamaktaki ihtiyaçlar karşılanmadan üst basamaklara geçilmez. bu basamaklar aşağıdan yukarıya fizyolojik gereksinimler, güvenlik gereksinimi, ait olma ve sevecenlik gereksinimi, saygınlık gereksinimi ve kendini gerçekleştirme gereksinimi diye gider. buraya dikkat ettiğimizde yukarıdan aşağıya doğru gidildikçe ihtiyaçlar diğer canlılarla kesişmeye başlar. başka bir ifadeyle, yukarıdaki ihtiyaçlar insanın özünden gelen ihtiyaçlardır. ben müziği bu en üst basamağa koyuyorum. dünya dışında da gelişmiş yaşam formları varsa bile, müziğin bizi onlardan ayıt edecek en temel ifade şekli olduğuna inanıyorum.
Cevap
11Cevap
Hayatımda aldığım en önemli kararlar sırasında arka planda hep bir müzik oldu. En güzel sevişmelerin yaşandığı anlarda, bir insanı kaybettiğim sırada, hayaller kurduğum ve hayal kırıklıkları yaşadığım zamanlarda hep birer şarkı. Giderken bir şarkı, kalmaya karar verdiğimde bir başkası. Hepsi hafızamın derinliklerine kazındı farkında olmadan. O anki duyularımı da içine hapsederek.
Evet, bugün bir zaman makinası icat edilmemiş olabilir. Ama ona en yakın şey neredeyse insanlığın ilk zamanlarından beri mevcut; müzik.
Müzik güzeldir. Amacı ruhu sakinleştirmek dingin bir ruh haline sahip olmaktır. Malesef sigaranın tuvalette koku giderici maksadı dışına çıkılası gibi, artık birçokları gerdek gecesi gibi klip çekiyorg*tsallıyor. Arkadaş nedir bu oranı buranı gösterme merakı?. Ailemle bir müzik dinleyemiyorum.
Ruhun gidasi olduğu toplum tarafindan bilinen ve bazen hatiralarin saklandigi bir album bazende insana doping etkisi veren bir güç bazende iyi bir arkadaş tir.
benim için şimdiki müzik sadece birkaç müzik grubundan ibaret.
muzik seslerin kulaga hos gelmesidir bu bir su siriltisi bile olabilir.
Her gün yemek yediğim gibi yaptığım bir gereklilik.
Elektronik dinleyince beynimin içindekiler dışarı çıkıyor sanki.
müzik canın sıkkınken müslüm dinlemek morelin yüksekken metallica dinlemek yani o anki ruh haline kalmış.müziksiz olmaz olmuyor
dinlence.
marcel fidani - silencios
Duygularımın tercümanıdır..
müzik de bir aşk dır sevgini müzige dökmek gibi...
Şarkıda anlam olacak.
müzik hiçbi bok değildir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar