Daha once 528 vardi maddi nedenlerden dolayo sattim. A3 aldim kaza yaptim onu da elden cikardim. Sonunda 540 alabildim... Allah herkesin gönlüne göre versin
Yeni araba alınca arabanın tekerleği yanında kurban kesmek uygun mudur?
Hayırlı olsun usta, Allah güle güle kullanmayı nasip etsin. E39'a hastayım, bir de 540i ciğerli makina. Kurban kestirmek kendi inancına göre, ben yapmam ama.
Adağı bir şey olmadan önce adarsın. Yani araba alırsam, arabam olursa diye adak adanır... Sen kurban keserken önceliğin Allah'ın rızası olsun. Az sadaka, çok belâyı def eder.
Şimdi sen başıma kaza belâ gelmesin diye kurban kesersin, olur ya Allah korusun kaza geçirirsin, akabine kurban kestim neden kaza yaptım diye dilinden ve kalbinden geçirmen Allah muhafaza inkâra girer.
Arabanın tekerleklerine ve jantlarına sonra sana kurbanın kanından sürüyorlar kesince. Didibinde kestirmene gerek yok illa. Kesen kişi bunu yapıyor yani. Ne amaçla kestirdiğini belirt.
Passat aldığımda hiç böyle işlere girişmedim, 6 yıldır kullanıyorum sürtmedim bile bir yere. Bu işler masum kanı akıtmakla olmaz, hızlı araba kullanmak iyi şoförlük değildir. Temkinli sürücü ol yeter.
En İyi Cevaplar