3 gün önce yeni araba aldım.. Arabayı aldığımı duyan hemen kurban kesmelisin diyor.. Ben normalde kurban kesimine karşı biriyim zaten ama herkesin bunu demesi beni huylandırdı. Neden böyle diyorlar? Her araba ya da ev alan kurban kestirmek zorunda mı?
Batıl inançlar. Şöyle düşün yabancı insanlar neden kesmiyor? Kestirmese de kaza istatistiği Türkiye ile kıyaslandığında onlar sürekli kaza mı yapıyor? Bizim milletin mantığı ile adamlar hep trafik kazasında ölmeleri gerekirdi. Hatta uzaya çıkarken sürü halinde kurbanlar vermeleri gerek.
Valla saçma geliyor ama bizim geleneğimizde kan aitmak vardır, senin kanın yerine kurban kanı aksın denir. yapman iyidr. kurbani kes herşeyini sen ve ailen yemeden ya bağış yap ya da fakire dağıt. ben de araba aldıktan sonra hemen kesmedim, üç ay sonra kaza yaptım tamir ettirdiğim gibi ilk maaşımla kestim. hgir kurumuna verdim. sende yap. maksat fakir et yesin.
Her yeni araba aldığımızda, hiç kurban kestiğimiz olmadı. Maddi imkanımız adaklık hayvana yetmiyordu. En çok iş yerinde mesai arkadaşlarına baklava, şeker dağıttığımız oldu.
Bizde 8 ay önce aldık herkes kes dedi babam takmadı kimseyi kesmedi :q geçen arabaya hafif vurmuşlar arka far kırılmış 3000 TL gitti :D sonra yine herkes kurban kes demeye başladı