Kötü kaynana ile nasıl baş edilir?

Nereden nasıl başlasam bilmiyorum içim çok dolu. 6 yıllık beraber olduğum kişiyle geçtiğimiz eylül ayında nişanlandık. Biz öncesinde sevgilimle Temmuz ayında kararlaşmıştık. Herkes kendini bu aya hazırlamışken hatta yurtdışında babam var benim ona da haber edip Temmuzda gel demiştik. Temmuza 1 ay kala kaynanam olacak kadın hazır değilim Eylülde olsun dedi. Bizde sandık ki bohça yapacak. Neyse Eylül ayının sonunda nişan olacaktı ortasında bizde yapacağımız için aradık. Kaynanam olacak kadın bohça falan yapmadım düğün zamanı deyip kesip attı. Sonra geldiler bomboş nişan için sadece ince bir bilezik aldı bana. Nişan öylece bitti. Şimdi düğünüme bir ay var. Kaynanamın benimle iletişimi sıfır aradığımda hep havadan sudan konuştu. Ben sevgilim ve benimle ilgili hazırlıklarla ilgili konuşma bekledim hep yoktu. İlk mobilyayı seçtik nişanlımla arada şehir mesafe olduğu ve çok ters zamana denk düşüğü için bilindik bir markanın çok gezip beğendiklerimi whatsaap yardımı ile nişanlıma attım. Onların alacağı oturma grubu, yemek odası, portmanto, tv ünitesi ve sehpalar. Harici birşey istemiyordum ve bunu nişanlıma daha başka birşey istemediğimi annen almazsa bu istediklerimi kendimiz alırım dedim. Neyse aldılar ama bana hiç fikir sormadan ekleme yaptılar ayriyetten iki kanepe ve baza. Ben bunları istemiyordum zaten 1 yıl kirada duracağız gerek yok sonra kendim sonradan farklı planım vardı başka şeyler alacaktım. İptal edin dedim kaynanam kıyameti kopardı. Bana hiç fikir soran biri değil. Zaten isteme günüde altın konusu açılınca sert bir ifadeyle bizde yok altın isteme deyip konuyu kapattırmıştı. Biz sevgilimle kışın düğün istiyorduk isteme günü kaynanam kafasına göre yazın istiyorum dedi öyle olmuş. Ben içeride yoktum. Gelip fikir soran olmadı. Düğün salonunu tuttular fikir sormadılar. Evi tutacaklar fikir sorma yok. Çok bunaldım en son kızdım. Düğüne 1 ay kala oğluna bile fikir sormadan bizi ayırmaya kalktı. Bu iş olmaz bitsin demiş. En son nişanlım karşı çıkmış. Ne yapabilirim.
Güncellemeler
+1 yıl
Asıl sorun bana hiç fikir sormaması. Her şeyde kendi istediği olacak. Ben ailemden bu tür şeylere alışık değilim. Çok faklı bir kişilik. Düğün zamanı bohça dediği için ben nişanlıma bohça hazırladım. A'dan Z'ye ne varsa. Bu seferde çıkıp kaynanam bırakın bohça eskide kaldı deyip yine bana bohça yapmıyor. Fikir sorma yok mal yerine koyuyor. Birde tlfda bağırıp çocuk gibi azarladı beni. Onca hakaretler. Cabası. Düğün için hevesim kalmadı. Daha çok şey var yaa
Kötü kaynana ile nasıl baş edilir?