Türk tipi islamiyette. Domuzdan nefret edilir. Ancak domuzla birlikte kesin haram kılınan içkiyi herkes en 1 kez içmiştir. İçkiye haram gözüyle bakılmaz bile. Ancak şöyle bir gerçek var domuz etinin sağlığa hiçbir zararı yok. İçkinin ise cebinize, sağlınıza ve sarhoş olup çoluk çocuğunuza zararı vardır. Trafik kazalarının %80i içki yüzündendir.
*Zararlı bakteriler dediğinizi duyar gibiyim. Ancak o bakteriler tüm etlerde var, düzgün pişirilirmeleri gerekir her etin.
Peki müslümanlar neden Domuz etinden nefret ettiği kadar Bira, şara, rakı vs. nefret etmez?
*Dünya'daki et üretiminin %38'i domuzdan karşılanmaktadır *domuz eti içerisinde çok yüksek oranda B1 vitamini, bir diğer deyişle tiyamin isimli kimyasal bulunmaktadır. Bu vitamin, yediğimiz yiyecekleri sindirip, onlardan enerji alabilmemizi sağlayan çok önemli bir vitamindir.
*Domuz protein açısından da çok zengindir. 100 gram domuz etinde günlük ihtiyacınızın yarısı kadar protein vardır. Ayrıca 100 gram domuz etinde günlük demir ihtiyacınızın %15'ini sağlar. Domuz eti B12 açısından en zengin besinlerden biridir. Günlük ihtiyacınızın %70'ini 100 gram domuz etinde bulabilirsiniz. Çinko ihtiyacınızın %30'unu da 100 gram domuz etinde bulabilirsiniz. Günlük ihtiyacınız için her gün en az 50 gram domuz eti tüketin. Sağlıklı ve uzun yaşamaya bir adım daha yaklaşın (:
İcki de haramdır domuz etide peki madem bu kadar faydali domuzun kendi diskisini yediğini bile bile domuz eti yemek nasıl bir fantezi olur dinimize göre isledigin günahların cezasını cekeceksin sevaplarin sefasını süreceğin gibi fakat olay bu değil kendi pisligiyle beslenen bir hayvan pisligin icinde yatip kalkan bir hayvan benim midem kaldırmaz yemeyi
@jicpiwx genc dostum birşeyi savunurken arastir ya da mantikli şeylerle gel bu söylediğin sey mantiksiz sebebi mi hayvanlarda bulunan sindirim sistemi yani işin farkli bir boyutu arastir sonra gel tartışalım
sindirim sistemini bana mı öğreteceksin? ben fazlasıyla araştırıyorum çünkü eğitimini alıyorum. ama madem mantıksız konuşmuşum sen mantıklısını söylede bileyim. tavuk ve domuz arasındaki fark nedir? ikisi de kendi pisliğini yiyor
@jicpiwx eğitimini aldığın seye dikkat et ve bilgi sahibi ol o zaman ahkam kesme tavukta ki sindirim sistemi sadce börtü böcek ya da kendi dışkisini yemesi değil ki tavukta bir gaga var bir çok seyi desmesine yarayan olayin asil kismina gelelim domuzdaki sindirim sistemi 4 saatlik hizli bir sindirim yani zararli toksinleri ve diger zararli maddeleri tam ayiramayan etinde hucrelerinde barindiran bir hayvan tavuk inek boga gibi hayvanlarda ise otcul olduklari için daha uzun bir sindirim suresi var ve ayrıştırma daha uzun zararli olanlardan kurtulma imkanı daha yüksek ve etinde bu maddeleri barindirmaz olaya böyle bakin islamiyeti müslümanları boklayacaksiniz diye eğitimini aldiginiz seylere daha çok kafa patlatin simdi sessizce kaybol
@Tunakenan neden sorayım? sormaya gerek mi var? hijyenik birşey hijyenik olmasa sağlığa zarar verirdi zaten ama aksine birçok faydası var. ayrıca dışkı yiyen hayvanlar bunu sindiriyor ve zaten temizlenmeden yenmiyor. iyi bir şekilde pişirilirse tüm zararlı bakteriler gider.
@jicpiwx o zaman farede iyi pişirildigi taktirde güvenle yenilebilir? çinliler köpek pişirip yiyor bu onlara doğal geliyor işin içine girersek çıkamayız :D
@Tunakenan arkadaşlar olayi pisirmede diskida buldular baktığım yöne hala bakma kabiliyetine sahip olmadi ikiside acaba iyi pisirilse ceninde yer mi bunlar
@Tunakenan fare eti yiyip yememek tercih meselesi. kim ne yiyorsa yesin BANANE? benim komik bulduğum durum dışkı yiyor diye domuzu yememe nedenleri. birde bana sindirim sisteminden ahkam kesiyor 😹
ya ne kadar cahilsin sen 😹 sindirim sistemi nasıl çalışırsa çalışsın, dışkısını yesin yahut yemesin hepsinde parazitler, bakteriler vardır. bu kaçınılmaz birşey. ve bir insan olarak hayvan eti yiyorum yamyam değilim cenin ne alaka? domuzu dışkısını yiyor diye yemiyormuşsunya ben de diyorum ki tavukta dışkısını yiyor. e ama domuzun hizli bir sindirim sistemi var zararli toksinleri ayiramiylr diyorsun. ben de sana diyorum ki ne tür bir sindirim sistemi olursa olsun hepsinde parazit var diyorum. önemli olan bu hayvanlar iyi temizleniyor mu, tüketiciye uygun bir hale getiriliyor mu? ve bunu sağlamanın önemli uygulamalarından birininde pişirilme yöntemi olduğunu söylüyorum. sen dana etini de, kuzu etini de çiğ ye bakalım ne oluyor?
daha fazla konuşup batma bence. dinen müslümanlar için haram olabilir saygı duyulacak birşey. ama sağlık açısından pek bir fark yok aralarında. neden hala inat ediyorsun?
@jicpiwx ya neden hepiniz 18 yaşını gecmemis ama dunyanin en iyi bilim insani gibi davrnamaya meraklisiniz cok merak etmişimdir cok akillisin ya domuz eti ne kadar pisirilirse pisirilsin bazi bakterilerin ölmediği konusunu da illaki biliyorsundur neyse konu uzatmaya gerek yok bildiğinle yasamaya devam
yanıtsız kalınca şimdi de yaşı mı bahane ediyorsun? bilim insanı gibi davranmıyorum bildiklerimi konuşuyorum. ayrıyetten nasıl davranacağımı sana mı soracağım? ölmeyen bakteriler hangileriymiş söyle de aydınlanalım ya
@jicpiwx boş ver aydinlanma ya da benden aydinlik bulma bilen birilerinden bul gecenin saat 3 seninle hic ugrasacak hava da değilim yanlış anlama dokuman döküman önune yigarim hic sorun degil ama nato kafa nato mermer olunca uğraşmıyor insan 😉 bu arada nasıl davranıyorsan davran hanim abla hic ilgimi çekmiyor suanda 😂
bilim insanı diye aşağılayacağına sen de birkaç bilimsel makale oku da en azından benimle tartışabilecek seviyeye gelirsin. özellikle bu domuz eti konusuyla ilgili birşeyler oku :)
@jicpiwx olur okurum da seninle tartışacak kapasitede değilsem ne diye benim seviyeme gelmeye zorluyorsun kendini bende onu çözemedim ki 2 cisi bilim insani diyerek aşağılama olmaz tam tersine yucelmmissindir ama ordaki mantığı anlamani beklemem sonuncusu okumaktan bilmekten öğrenmekten zarar gelmez hanim abla sadece daha net bilgileri hazm edememekten zarar gelir yasin 20 üstü olduğunda gel bu dediğimi anlarsi. ☺😉 iyi geceler
bir saattir gayet güzel uğraşıyordun ama. zaten önüme döküman yığmayı geç, bir tane mantıklı sebep sunamadığın için benimle tartışmaktan vazgeçmiş durumdasın. önüme döküman döküman bilgi yığarsan ne hoş en azından gerçekten bilipte konuşursun. konuşmak için konuşmazsın
@jicpiwx en basiti yağlı beslenmek :D domuzun yağ ve kas dan ibaret oldugunu biliyorsun obez nasıl olunur bunuda biliyorsun :D aradığın cevapları bulamıyor olabilirsin ama yaratılışta herkes eşit yaratılmış beyin herkese verilmiş boş bir şekilde sonra demişki kulum bunu doldur kimseye muhtaç olma :D
zaten benimle aynı kapasite de olmadığını seninle konuştuktan sonra anladım. sen birkaç tane makale oku ben 20 yaşımı geçmesemde olur. benim bu konuda tartışıcak kapasitem var. iyi geceler
@jicpiwx insan psikolojisi cok lanet bisey dimi cevap alamayıp alt oldu mu yoksa sallamiyor mu hissi cok berbarttir sende haklisin bu konuda ama ugrasilacak kadar normal biri değilim bak gece gece ugrasmiyorsam emin ol ki ikna olma kabiliyetin sifir olduğundandir yani ugrasmam yazma bosuna 😂
@Tunakenan aradığın cevapları bulamıyorsun derken? eğer domuzdaki yağ sorunsa ve obez ediyorsa o zaman Türk yemeklerinden birçoğunun hiç ağza sürülmemesi lazım. Boşuna kendini ifade etmeye çalışma çünkü bu konu böyle uzar gider
@jicpiwx o zaman yaşasın tam bagimsiz domuz hükümeti iyi geveler sinir ettiysem kusura bakma satasmayacagim daha fazla ama bildiklerin konusunda emin olma ☺
@Tunakenan hayal dünyanız çok geniş, yaratıcı bir insansınız ki domuz eti ile ölü hayvan eti arasında bir ilişki kurabiliyorsunuz. siz hangi makaleleri okudunuz acaba bu kadar ufkunuz açıldı bana da tavsiye verin lütfen. eğer bu bir allahın lütfuysa bilinki çok şanslısınız beyninizi doldurmak için çaba sarfetmenize gerek yok ve görünen o ki doğuştan şanslısınız :)
Maide Suresi, 3. ayet Ölmüş hayvan, kan, domuz eti ve Allah’tan başkasının adına boğazlanan (kesilen), boğularak, vurularak, yüksek bir yerden yuvarlanarak veya boynuzlanarak ölen ve de yırtıcı hayvan tarafından parçalanıp yenen hayvan (ölmeden kesilmesi hariç) ve putlar adına boğazlanan hayvanlar ve fal okları ile kısmet aramanız size haram kılındı. İşte bunlar fısktır. Bugün kâfirler sizi dîninizden döndüremedikleri için yeise kapıldılar. Artık onlardan korkmayın, Ben'den korkun. Bugün sizin dîninizi kemâle erdirdim. Ve üzerinizdeki nimetimi tamamladım. Sizin için dîn olarak İslâm’dan razı oldum. Artık kim açlık tehlikesiyle, günaha meyl etmeksizin zarurette (yemek zorunda) kalırsa, muhakkak ki Allah Gafûr'dur, Rahîm'dir.
Ben koyu bir musluman degilim. Ikincisi domuz eti sagliga zararlidir. Arastirirsaniz gorursunuz. Ucuncusu bir peygambere boyle hitap etmen hoş değil. Ne olursa olsun insanlarin inanclarina saygili olunuz.
Domuz eti hakkında senin gram bilgin yokken gelip bana burada domuz etini savunuyorsun. Domuz etindeki yağ alınmış olsa bile etin kolesterol oranı oldukça yüksektir ve kalp ve damar hastalıkları için son derece riskli olan doymuş yağ oranları oldukça yüksektir. Dolayısıyla sağlık sorunlarına nneden olur. sen hiç açıp araştırdın mı? Bir şeyi savunuyorsan onu ilk önce araştırmalısın. Yanlış olan bir bilgiyi bize burada körü körüne savunma.
Domuz her pisliği yer, kendi evladı bile yer bitirir. Domuz çiftlikleri hıc gördün mü? Iğrenç kokuyor. Içki haram da olsa candır. Içki içmek da kültürdür. Insanların sarhoş olduğu zamanda bütün gizli saklı karakter özellikleri ortaya çıkartıyor. Kafa hasta olanların agresif yapıyor özellikle kaza geçirenlerin.
Neden genelleme yapıyorsun herkes en az bir kez içmiştir gibi saçma bir cümle kurman çok yanlış. Bizim evimize içki asla girmez değil tadını kokusunu dahi bilmeyiz. Ayrıyetten soruna dönersek her ikiside haramdır. Gerçekten müslüman olan bir insan ne domuz eti yer ne de içki içer. Kıyaslama yapmanda pek mantıklı olmamış
Domuz etinin yerine yenilebilecek envai çeşit et varken alkolün yerine tercih edilebilecek bir gıda yok. Bu sebeple durup dururken domuz eti yiyen adama kötü ve dinden çıkmış gözüyle bakılıyor. Aslında zina ikisindende büyük bir günah. Domuz etinin insan üzerinde bilimsel olarak kanıtlanmış bir çok zararı vardır.
Hangisi daha haram diye bir soru mantığa aykırı. Haram haramdır kıyas edilmesi doğru değil. Ha şu olabilir hangisi daha kötücüldür, zararlıdır veya zarara neden olabilir vs.
İçki, İslamiyete kadar haram değildi. İçkiyi de sırf İslam peygamberi istiyor diye haram kıldı rab. Fakat domuz eti her dinde haramdır. O sebepten, gayet tabii domuz eti daha haramdır..
Dini inancın var mı bilmyrm ama harama helal demek imanı tehlikeye atar... Bide bilimsel ispatlamış gibi olayı maddelere dökmüşsün. Kendi pisliğini çöpü bile yiyen hayvanın etinde ne gibi gıdayı yararı bulabilirsin. madem mühendissin bide o etteki bakterileride araştırsaydın Yabancı bilim adamları bile domuz etinin sağlığa zararlatını anlatıyoken senin tr de bunu anlatman biraz abes olmuş... Sen gıda mühendisliği değil sanırım bir kilisede misyonerlik eğitimi almışın...
Senin şu dediğin (yada internetten bulup yazdığın) saçmalıklara inanıp o kendi pisliğini yiyen eşini kıskanmayan o hayvanı yiyeceğime ölene dek et yemem daha iyi.
ya bence domuz etinin yerini alacak daha iyi etler var kuzu dana ama alkol alkoldur baska yerini alacak bisey yok bahaneleri de yok ondan alkol tuketiliyo
hani bazı videolar varya kulagından kurt cıkıyor kolundaki iltihapın içinden kurtlar cıkıyor o kurtlar işte vucuduna domuz etinden bulaşıyor Yani bakteriler okişş kapişşş :D
Malesef çıkıyor :D bir çok kişi avrupada domuz etinden kaynaklanan hastalıklara yakalanıyor sağlıkçıyım çok kurt çıkarmışlıgım var götten böbrekten dalaktan
Hindistanda bulunan muaynehaneme ziyaret edersin götünden kurtlar çıkmaya başladığında 6 yılımı verdim o götü görecem Adesh Medical College And Hospital Hindistan Ambala :D
Misyoner misiniz? Allah’ı Teala Kuran’da hayvanlarla ilgili esasını çok net koymuştur. Günah kıyasına girmek kulun haddine değil kul nizama uyacak inanıyorsa o kadar.
@Kaslıfilozof günah mantıgı insanı sınırlar şunu yapma bunu yapma der oysaki aldırıs etmeyen günahı secenler bilime akılcılıga daha cok yaklasık dinlerin cogunun palavra oldugunu görmüştür
En İyi Cevaplar