dini bilmeyen insanların uydurması. Domuz lanetli falan değil Allah yaratmış, demeside, sevmeside yahut beslemeside bir soru değil. Ancak Allah bir sınava tabi tutar. burada önemli olan o hayvanın domuz olması değil, eskiden yahudilerin cumartesi tatilleri vardı. Yasaktı o gün iş yapmak daha sonra değiştirildi. Bu da o durumun kanıtıdır. Allah bazı dönemler belli bir sınava tabi tutmak için yasaklar koyar, uyuyor muuz diye. Hem bilimsel olarakta etini sindirmek çok zormuş ve bağırsakta hazımsızlık yapıyormuş.
İslamiyette domuz eti yemek haramdır ama bu domuzları lanetli hayvan falan yapmaz. Böyle söyleyenlerin cahil olduğunu düşünüyorum. Allahın yaratmış olduğu her hayvanı sevmek gerekir. Ayrıca bu çok sevimli çıkmış.
İnsana DNA Genomu olarak en yakın canlılardan bir tanesi. Ve ekosistem de olası felaket koşulların da en son yok olacak canlılardan biri. Her koşul ve ortama ayak uydurabilen bir canlı. Yani bir canlı olarak lanetli değil Biyolojik gözle bakarsak kutsanmış bir varlık bile diyebiliriz.
4 Kitap Dinleri'nin hiçbirinin kitabında domuz için "o ki lanetlenmiş bir hayvandır, ondan uzak durunuz" demiyor, "yemekten kaçınınız" ya da "eti size yasaklanmıştır" diyor (evet 4'ünü de okudum). Ancak insanlar bilmediğim bir sebepten (biliyorum da aslında siteye uygun değil söylemek) lanetli bir hayvan gibi bakıyor.
Allah aşkına dini açıdan söylemiyorum bu hayvanın eti hastalık yapıyor çünkü pis besleniyor bataklıkta yaşıyor ayrıca küçük olan her şey sevimlidir sen bir de bunların büyümüş halini gör bıla bıla bıla..
Domuzun etini yemek haram. Onun dışında zaten kanser ilaçlarında kullanılan bir hayvan. Çoğu kanser hastasının dermanı aslında. Kimse bilmez ama. Bu onu çirkin sevimsiz lanetli yapmaz. Sadece etini yemiceksin bu kadar bitti.
Türkiyede et yiyenlerin büyük çoğunluğu en az bir kere tadına bakmıştır =))) (Kanunlarca yemek yasak değil) diğer hayvanlara oranla temiz sayılır aslında =)
Lanetli Dememin sebebi Müslümanlığın Felsefesine ithafen mübağla olarak kullanılmıştır... Kendim Hayvanın lanetli olduğunu düşündüğümden değil... Yoksa Şanslı hayvan... Diğer Hayvanların başına gelenlerin kendi başına gelmesini ister ve yeğlermiydi... sanmıyorum =DD
lanetli oldugunu söyledi yiyenler lanetlenecektir diyor bir sürü yiyebilecegin et türü var bunu söylememin nedeni digerlerinin daha saglıklı olması domuzlar herseyi yer be kanlarına karısır gitmezde
Dininin emrine bir sözüm yok da yemen yasak diye de bir canlı öldürülmez. Tabi bu yaban domuzudur, ekinine, malına, canına zararı vardır buna da bir sözüm yok.
Burada şimdi yaban domuzunu savunmayacağım, mala-cana zararını biliyorum (hatta Ekşi Sözlük yazarlarından birinin iddiasına göre HK-G3 mermisi bile işlemediği olmuş) ama çiftlik domuzunun etinin de bir zararını ne gördüm ne de duydum. Bu pişirmekle alakalı bir şey aslında.
@AteistKamyoncu bence domuzun neden zaralı olduğunu google amcaya bir sor derim, facede açıklamıştı müslüman olan bir zenci kardeş, amerikalı onlar bile anladıysalar tartışmaya gerek yok bence :)
En İyi Cevaplar