Müslümanım ama bu canımı çok yakıyor erkek kadını aldatsa eve kadın atsa kuranda birşey belirtmezken kadın için neden söyleniyor dövün diye
Cevabın nedir?
- Diğer konusunda 973 cevap paylaştı.
+1 yılKADINLARA İYİ DAVRANIN!
Amr İbni Ahvas el-Cüşemî radıyallahu anh, Vedâ haccı’nda Peygamber aleyhisselâm’ı dinlediğini, Allah’a hamd ü senâ edip halka öğüt verdikten sonra Resûlullah’ın şöyle buyurduğunu söylemektedir:
“Ashâbım! Kadınlara iyi davranmanızı tavsiye ediyorum. Vasiyyetimi tutunuz. Zira onlar sizin idarenize ve himâyenize verilmişlerdir.
Kesin olarak bildiğiniz bir ahlâksızlık yapmadıkları takdirde, onlar üzerinde zorbalık kurmaya hakkınız yoktur. Eğer ahlâk dışı bir hareket yaparlarsa, onları yataklarında yalnız bırakın. Bir yerlerini incitmeyecek şekilde dövün. Şayet size itaat ederlerse, artık onlara zarar verecek bir şey yapmayın.
Şunu bilin ki, sizin kadınlar üzerinde haklarınız olduğu gibi onların da sizin üzerinizde hakları vardır.
Sizin onlar üzerindeki haklarınız, yatağınızı yabancılardan korumaları, istemediğiniz kimseleri evinize almamalarıdır.
Onların sizin üzerinizdeki hakları ise, giyim kuşam ve yeme içme konularında kendilerine iyi imkânlar sağlamanızdır.” (Tirmizî, Radâ` 11. Ayrıca bk. İbni Mâce, Nikâh 3)14 Yorumla
Soran+1 yılDövün değilmiş ordaki anlam yüz cevirinmis zaten bu yalnış cevriler beni üzüyor
- +1 yıl
Aslında kadının nasıl davranması gerektiği yazıyor kuranda.. erkekte kadınına bağlı kalmak onun ihtiyaçlarını gidermek sevmek gözetmek korumak zorunda.. bunun dışındaki yani. neden erkekler için birşey yok diyorsan.. kendi eşi dışında başka kadınlara bakmaması zevk peşine düşmemesi.. haram yememesi.. gerekiyor bununları yapıyorsa bile cezasını çekecektir.. 4-4lük kadında yoktur erkekte..
- +1 yıl
Mü'min erkekler ve mü'min kadınlar birbirlerinin velileridirler. İyiliği emreder, kötülükten sakındırırlar, namazı dosdoğru kılarlar, zekatı verirler ve Allah'a ve Resûlü’ne itaat ederler... (Tevbe Suresi, 71)
Şüphesiz, Müslüman erkekler ve Müslüman kadınlar, mü'min erkekler ve mü'min kadınlar, gönülden (Allah'a) itaat eden erkekler ve gönülden (Allah'a) itaat eden kadınlar, sadık olan erkekler ve sadık olan kadınlar, sabreden erkekler ve sabreden kadınlar, saygıyla (Allah'tan) korkan erkekler ve saygıyla (Allah'tan) korkan kadınlar, sadaka veren erkekler ve sadaka veren kadınlar, oruç tutan erkekler ve oruç tutan kadınlar, ırzlarını koruyan erkekler ve (ırzlarını) koruyan kadınlar, Allah'ı çokça zikreden erkekler ve (Allah'ı çokça) zikreden kadınlar; (işte) bunlar için Allah bir bağışlanma ve büyük bir ecir hazırlamıştır. (Ahzab Suresi, 35) Mü'min erkekler ve mü'min kadınlar birbirlerinin velileridirler. İyiliği emreder, kötülükten sakındırırlar, namazı dosdoğru kılarlar, zekatı veri - +1 yıl
Şüphesiz, Müslüman erkekler ve Müslüman kadınlar, mü'min erkekler ve mü'min kadınlar, gönülden (Allah'a) itaat eden erkekler ve gönülden (Allah'a) itaat eden kadınlar, sadık olan erkekler ve sadık olan kadınlar, sabreden erkekler ve sabreden kadınlar, saygıyla (Allah'tan) korkan erkekler ve saygıyla (Allah'tan) korkan kadınlar, sadaka veren erkekler ve sadaka veren kadınlar, oruç tutan erkekler ve oruç tutan kadınlar, ırzlarını koruyan erkekler ve (ırzlarını) koruyan kadınlar, Allah'ı çokça zikreden erkekler ve (Allah'ı çokça) zikreden kadınlar; (işte) bunlar için Allah bir bağışlanma ve büyük bir ecir hazırlamıştır. (Ahzab Suresi, 35)
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 910 cevap paylaştı. Ya Allah aşkına gidin okuyun gelin, defalarca örneklerle anlatmaktan yorulduk ya. Araştırın her duyduğunuza göre değil kendiniz bir ele alın, komple bir okuyun. Nerede yazıyor KADINI DÖV , bu mu yani?
Allahın eşit yarattığı ayeti yuttunuz mu? Allah yarattıklarına Eziyet etmez, ettirmez. Herşey bir birine bağlıdır bu hayatta nasıl her şeyin sebebi varsa orada inen ayetlerin inme zamanından sebebine, anlattığı ve işaret ettiği haberlerden yola çıkılarak Yorumlanır. Çekip çekip çıkarıyorsunuz Kur-an bir bütündür bunu önce kavrayın.
Annem, kızkardeşim ve sevdiğim. Allahın kuludur aynı ben gibi. Bitti işte. Ben kimim üstünlük edeyim? Kuran bunu emrediyor, dövün demiyor ya da direk Kadın dövülür diye AYET YOK.!01 Yorumla
Soran+1 yılKeşke sende doğru cevriye denk gelseymişsin dövün değil yüz çevirmek küsmek manasındaymış
+1 yılMilletin kafasını karıştırma onu Allah bilir. senin şu an şüphe edip bunu sorman bile muslumanliktan çıkmana sebeb.
113 Yorumla
Soran+1 yılMüslümanlıkta öyle bişey yazmıyor Allah dinimizi bilmemizi sorgulamamızı istiyor cahil olmamızı değil
- +1 yıl
Sana insanlarin kafasini kariatirip sitem ederek sor demiyor kardeş. neyse ugrasamicam
Soran+1 yılSitem değil ama sen kapalısın araştırmaya üstelik islam istediği halde
- +1 yıl
elhamdulillah Kuranı kerime inanıyorum güveniyorum sorgu sual etmem ne yazıyorsa ona inanmalıyız.. İyi günler
Soran+1 yılAllah ın niçin araştırmadın diyeceğini biliyor musun? O zaman yerin dibine gireceksin çok yazık imkanım olduğunda kuranının bir Çevresiyle yetinmeyeceğim ve Allahın karşında mahçup olmayacağım
- +1 yıl
Tovbe tovbe bacim git beni bos konusmalarinla yorma bn inaniyorum ne yaziyorsa o. okurum inanırım şu an senin dediğinin aynısı erkekler içinde var bosuna ceneni yorma insanlarin beynini karistirma
- +1 yıl
Sorgulamam sorgulayan en güzel kitabı indirmiş yere okurum ben sorgulamam hade yazmayın bana.
Soran+1 yıl@Mczp17 çok söyledim yukarda da anlamıyor cahile birşey anlatamazsın
- +1 yıl
Kiz icinemi dert oldu yazma len..
- +1 yıl
Ay cok merakliydim takip etsene
+1 yılHangi ayet yazarmısın böyle konuştuğuna göre bilmen gerekir hadi bekliyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yıl
16
6
İşCep'ten Bayrama Özel Anında Kredi’ye başvurun, 7/24 hesabınıza yatsın
FreakOut
AyperiZeynep
Soruyu Güncelle
Soruyu Güncelle
0/500
Güncelle
Yeni Gelişmeler
Gizli ÜyeGizli Üye
(18-24)
2dak Yeni
Erkek zina yaparsa 100 kırbaç, kadın yaparsa taşlanarak idam. Erkek iki miras hakkı var, kadının bir, erkek dört kadın, ksdınların bir.
0|0 0|0 YORUMLA
Gizli ÜyeGizli Üye
(18-24)
7dak Yeni
Hepsi uydurma , Biri almış kalemi kafasına göre erkekleri övmüş durmuş. İnanma soran yalan bunlar yalan.
0|0 0|0 YORUMLA
napalımkiya napalımkiya
6 Xper Yaş: 19 eig 20%
4dak Yeni
ayet-i soylermisin
0|0 0|0 YORUMLA
AyperiZeynep
4 Xper Yaş: 20
Şimdi Yeni
Kadınnı once uyarın sonra yataklarında yalnız bırakın daha aonra akıllanmazlarsa hafifçe biyerlwrini incitmeyecek şekilde dövün daha sonra onları incitmek için bahane aramayın
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
30Cevap
Cenneti kadınların ayaklarına seren bir din nasıl oluyorda kadınları aşağılıyor? Birisi altta yazmış kadınlara miras bir iken erkeklere iki diye ulan birazcık oku be islam cahili oku. Kadın şayet evli ise 1 pay verilir çünkü eşine 2 pay verilecektir. Kadın gerçek islam döneminde asla hor görülmemiştir. Kız çocuklarını diri diri gömen bir topluma özellikle getirilmiştir. Kadın cariyeler ve kölelik münasebeti çok fazla olduğu için bakabileceğiniz kadar kadını kölelikten kurtarmak adına evlenebilirsiniz denmiştir. He daha sonra bunu elbette suistimal etmişlerdir. Bunu da yapan islam dini değil bizzat biz insanların nefisleridir. Anne babaya hizmet hususunda daima öncelik annededir. Daha binlerce örnek verebilirim kadının aşağılanmadığına dair ancak at gözlükleriniz ile sağdan soldan duyduğunuz dini ne yazık ki sizlere ne kadar anlatırsam anlatayım siz yine duyduklarınızı düşünmeye devam edeceksiniz. Edin.
12 Yorumla
+1 yıl"erkeklerin kadınlar üzerindeki hakları gibi, kadınların da erkekler üzerinda belli hakları vardır. ancak erkekler, kadınlara göre bir derece üstünlüğe sahiptirler." (bakara/228)
"allah'ın kimini kimine üstün kılmasından ötürü ve erkeklerin, mallarından sarf etmelerinden dolayı, erkekler, kadınlar üzerine hakimdirler. iyi kadınlar, gönülden boyun eğenler ve allah'ın korunmasını emrettiğini, kocasının bulunmadığı zaman da koruyanlardır. serkeşlik etmelerinde endişelendiğiniz kadınlara öğüt verin, yataklarında onları yalnız bırakın, nihayet dövün. size itaat ediyorlarsa onların aleyhine yol aramayın. doğrusu allah yüce'dir, büyük'tür." (nisa/34)
Bu iki ayet bence oldukça yeterlidir.
Not: Daha isteyen olursa paylaşırız.02 Yorumla
Soran+1 yılOrada yanlış çeviri var yine üstünlük değil bir derece hak sahibidir özellikle eskiden ve günümüzde de bizim ihtiyaçlarımızı giderdiği için
Soran+1 yılBak sende benim fibi yanlış çeviri madueusun kaç kişi böyle yanlisa inanıyor Allah'tan ben araştırıyorum iyice oradaki anlam da dövün değil yüz çevirin veya küsün anlamında ama çeviriler yanlış çünkü kadın düşmanılar o yüzden her yerde farklı çeviri var
Valla ben bu kadınları hiç anlamıyorum.. eski eşimin babası annesini çok dövmüş.. buda onla büyümüş etkilenmiş benle evlendi hiç dövmedim aldatmadım onu parasız bırakmadım hafta sonları gezdirdim sonuç ne benden sıkılmış ayrıldık... kadınlar çok zor...
10 Yorumla
+1 yılMaalesef bu şekilde olan ayetler var.. İnsan aklı eli eklediğini düşğnüyorum. Çünkü miras hakkı kadına eşit verilmez , 1 erkek 2 kadının şahitliği geçerlidir , bir erkek 4 kadına sahip olabilirken kadknın böyle bir hakkı yoktur , erkek kadını uyarır yatakta yanlız bırakır son care olarak dövünüz der ama erkek için aynı şey maalesef yoktur... Kadınlar ekinlnizdir dilediğiniz şekilde varın der , savaş esiri kadınlar evli bile olsa müslümanlara helal kılınmıştır... Vs vs uzar gider
136 Yorumla- +1 yıl
Demekki sana kalsa savaşta esir aldığın kadının kafasın keserin ateşe atarsın..
“Kocası olan kadınlarla da evlenmeniz haramdır, ancak harp esiri olarak eliniz altında bulunan cariyeler bundan müstesnadır. İşte bütün bunlar Allah’ın kesin hükümleridir. Bu sayılanlardan başkalarını, iffetli yaşamak, zina etmemek şartıyla, mal harcayıp mehirlerini vererek nikâhlamanız helâldır. Dikkat edin: Evlenerek beraberliklerinden yararlandığınız kadınlara, belirlenmiş olan mehirlerini verin, bu bir haktır. Ama belirledikten sonra, aranızda anlaşarak miktarını arttırıp eksiltmenizde size bir vebal yoktur. Allah alîm ve hakîmdir / her şeyi hakkıyla bilir, mutlak hüküm ve hikmet sahibidir.” (Nisa, 4/24) - +1 yıl
Demekki sana kalırsa Tecavüz edip yolda sürüklersin..
- +1 yıl
“ …Erkeklerinizden iki kişiyi şahit tutun. İki erkek yoksa, kabul edeceğiniz şahitlerden bir erkek ile iki kadın da olabilir. Biri yanılırsa, diğeri hatırlatır. Şahitler çağrıldıklarında gelmezlik etmesinler. Borç, ister büyük, ister küçük olsun, vâdesi ile birlikte yazmaktan üşenmeyin. Böylesi Allah katında daha doğru, şahitlik için daha sağlam, şüpheye düşmemeniz için daha uygun olur…” (Bakara 2/282) 2nci şahit kadın yanılırsa düzeltsin diye vardır çarpıtmayın..
- +1 yıl
“... Erkeklerinizden iki kişiyi şahit tutun. İki erkek yoksa kabul edeceğiniz şahitlerden bir erkekle iki kadın da olabilir. Biri yanılırsa diğeri hatırlatır...” (Bakara 2/282)
- +1 yıl
Çarpıtmak değil gerçekler bunlar, 2 kadın 1 erkek şahite tekabul ediyorsa o zaman bütün bayan savcı hakimler görevlerini bıraksınlar , bir erkek 4 kadın alıyorsa adaletli olduğu sürece zina yapmışta sayılmıyor , ama kadın yaparsa iffetine laf geliyor , savas esiri kadınlar nasıl helal olur , ayet ile ters hristiyan ve yahudileri dost edinmeyiniz onlar birbirlerinin dostudurlar der , hatta haram aylar cıkınca öldürün diye eklenir , devamı gelir gelir , insan eli ile bozulmuş allahın gönderdiği kuran kusursuzdur bu tartışmalara yer vermeyecek şekilde açıktır , kuranı kerim bile önce OKU DER , bilimden yana ol der , kısaca cıkmıs şerefsizin biri değiştirmiş eklemiş ayetleri birde hep kadın üzerinden oh valla , ben erkek oldugum halde karsıyım sen nasıl destekliyorsun? İşte tecavüzcüde kadın katilide mirastan men edilen kadınlar sizin gibi düşğnceye mensup insanlardan çıkıyor
- +1 yıl
Eğer 2 erkek şahit bulamıyorsanız 1 - erkek 2 kadın bulun diyor 1 kadın tek başına daha çekimser kalmasın olaya daha iyi müdahale etsin diye 2 kadın diyor.. yoksa kadın tek başına dalga alınır takmazlar.. ayrıca çok eşlilik bol bol çocuk yapmak zevk almak için değildir ve 1 tane eş alamıyan insanlar bile var parası olan evlenir bakabilen evlenir.. hristiyan var yahudileri dost edinmeyin diyor.. ama alışveriş yapmayın demiyor 2 müslümanın bir birine yakın olması kadar her konuyu konuşmayın anlamında söylüyor.. mesela bir kürt ülkücüler ortamına girse rahat rahat konuşamaz kendi istediği gibi ya da bir türk pkk cıları arasına girse rahat rahat konuşamaz örneğim saçma olabilir.. bilmiyorum.. arkadaş edin ama annenle babanla olduğun gibi içli dışlı olma diyor.. okuduklarımız hakkında çabuk kararlar veriyoruz hızlı düşünüyoruz oysa geniş bir yelpazeden bakarsan avuçlarını açarsan tıpkı parmaklarının sayısı gibi seçenekleri görürsün seçenekler boldur.. düşünmüyormusun der düşünmeye teşvikeder
- +1 yıl
Geçmişte helak olmuş topluluklardan bahseher. ve bunları gidip görmen için teşvik eder.. aslında gitmedende görebliyoruz teknoloji sayesin ama hala akıllanmıyoruz Allah bir çok nimet verdi kurandan sonra ama farkında değiliz aslında
- +1 yıl
Yoksa tek başına kadın dalga alınır bakmazlar diyorsun yukarıda , bak gördün mü yine kadın ti ye alınıyor , neden bir erkek değil? Ayrıca yabancılarla dost edinmeyin fakat ticaret yapılabilir diyorsun da 34 tane osmanlı padişahının annesi ortodoks hristiyandır , hatta Fatih sultan mehmetin annesinin adı maria despinadır , nasıl olcak şimdi?
Bence detaylarda gizli herşry tıpkı şeytan gibi...
Milli piyango haram ama hacca gitmek kura ile gibi ;) - +1 yıl
Helak olmak neye göre helak olmak? Pompei insanları öldü buna helak olmak diyoruz, bilimsel olarak yanardag patlaması ve bölgenin yanlış yere kurulması.. 2. Dünya savasında da o zaman bir sürü toplum helak oldu , müslümanlar gene hepten yıllardır helak oluyorlar... Tüm araplar birleşip israile saldırıyor 6 günde mort oluyorlar neden? Cahil teknoloji görmemiş daha caiz mi değil mi tartışmasıyla devşirilen toplum zaten helak olur , osmanlı gibi , 250 yıl önce batıda matbaa kullanılmaya başlandı ve caiz mi değil mi derken 250 yıl sonra osmanlıya matbaa geldi sonunda değişen dünya ya ayak uyduramadı helak oldu
- +1 yıl
1 erkek 4 tane kadının arasına girsin Tiye alırlar. eşit olmanın ölçüleri vardır.
Hiç bilenle bilmiyen bir olurmu..
İslama saldıran sonradan Hz. Muhammed a. s eşi olan kadın var.. karşı tarafla barışmak.. https://www.youtube.com/watch?v=ei5LP86K4zA Kaynak Dr Zakir Naik. Annesi babası müslüman kendisi Ateist hristiyan çok insan var.. kimse 4-4 lük değil milli piyango haram ama ülkemiz teşvik ediyor niye haram yemeden zengin olamazlarda ondan.. bunun hesabını diğer tarafta verirler.. imkanı olan hacca gider olmayan gidemez.. yardım eden olursa gidebilir.. - +1 yıl
1 erkek 4 kadın arasında tiye alırlar , 1 kadın 4 erkek arasına girince tiye almaz lar mı? Bırak 4 kadını 1 kadın bile 1 erkeği tiye alır... Mevzu yanlış.. Hatta kadının gücü erkeğin gücünden daha dirayetli gerek cinsellik olsun gerek duyum ötesi olsun , mesela kadınlar savasta yer almaz erkekler vardır ama antik çinde kadınlar hep okculuk yaparlar çünkü kadınların elleri erkeklerden daha az titrer ayrıca günümüzde bile en iyi sniper lar kadınlardan oluşur , taş işçiliği yapanlar elleri cok az titrediği için kadınlardan oluşur... Kadınların aklı daha iyi çalışabilir daha zeki olabilir mesela sav hz muhammed evlendiğinden ilk eşi Tahire ticaretle uğraşan çok zengin olan ve ticaret işini peygamberimize öğreten kişidir... Tabiri ile erkek gibi kadındır ama ben kadın gibi kadın demeyi yeğliyorum...
- +1 yıl
pompeideki insanlar erkek erkeğe cilsel ilişkiyi girerken taş olmuş ve en igrenç şekillerde helak olmuştur.. dünyanın neresine doğru yerleştiki insanlar doğayı katletmekten hayvanlara zarar vermekten başka.. hiç ummadığın bir deprem milyonlarca insanı götürebilir.. bir tsunami bir şehri yutabilir.. bunu en iyi Allah bilir.. kendini savunan hiç bir ülke kafir değildir.. saldıran yok etmeye çalışan insan canına değer vermeyenlerdir kafir.. dinsel değil düşünseldir kafirlik.
- +1 yıl
Erkek erkeğe ilişkiye girmek sadece pompei değil antik mısır antik yunan da maalesef bir gelencek hadi pompei helak oldu antik inoia neden helak olmadı? Mesela bugun konyada cok içki içiliyor orada bir deprem olamaz fay hattı yok , sel olamaz kurak bir yer , obruk olabilir ya da aşırı sıcak olabilir bölgenin cografi kosulları ile alakalı bir durum, peki bizler neden balkan savasında helak olduk , mısırda filistinde helak olduk , canakkale de olmadık? Kurtuluş savasında olmadık? Makus kaderimiz değişti? Tabiri ile halifeler osmanlının yıkılmasını engelleyemedi ekonomiyi düzeltemedi cihad ilan etmesine rağmen , ama bir lider yaptı bunu?
- +1 yıl
kadınların çok olması kadının değersiz olması anlamına gelmiyor tam tersine kadınlar kültürlü olur.. bütün kadınlar aynı derecede kültürlü değildir yanında fazla olan kadın yardımcı olmak için vardır yalnış yapıcağı yerde araya girer..
- +1 yıl
Etik olarak 1 e 4 dolar oranı şu an ticaret sağlıklı olur mu olmaz? Kavga olsa 1 e 4 etik olur mu olmaz buda öyle hem bayan hem erkek için 1=1 olmalı... Kusursuzluk budur... İnsan eli ile eklenen ayetlerdeki gibi değil
- +1 yıl
bende eşitlikten yanayım. 1-1 olsun.. ama ozamanın koşallarıyla şimdiki koşullar arasında fark.. doğan bebek kız olunca canlı-canlı gömüyorlardı.. kadına değer yoktu.. evlenen insanlar bilemeyiz içlerini koruma amaçlıda evlenmiş olabilirler. tarihimizde bile 13 yaşında evlenip 14 yaşında çocuk sahibi oluyorlardı..
- +1 yıl
Haklısın gömen kabileler var , hatta ben söyle bir bilgi vereyim araplarda kızlara isim konur ama isimleri ile hitap edilmez 1. 3. 5. Kız diye seslenilir tanıştırılır , şimdi bunu bir adım öteye cıkarayım osmanlı imp bile nufus sayımı yapılırken kadınlar dahil edilmiyordu , ( inekler , köpekler bile sayılıyordu ) işte o zamanın kosulları ile şimdiki bir değil ama maalesef kadın 2. Sınıf görüldü köle pazarında hep satılan kadındı , sav hz muhammed ölümünden 30 yıl sonra kitap halşne getirildi kuranı kerim ekleme cıkarma olamaz mı? Hele ki kurandan binlerce yıl öncesinden sümerler yazıyı icad etmişken , onlar bile taş tabletlere orjinal olarak birebir işlemişler hatta kuranın incin tevratın sümerlerdeki kökeni diye kitap var okusan şaşarsın..
- +1 yıl
Günümüzde bile kuran ayetleri seçmece karpuz gibi kullanılıyor.. işine gelmiyen ayeti yok sayıyorlar işine gelenide çıkar için kullanıyorlar hatta güncellemeden bahsediyor bazıları. 124 peygamber gelmiştir hepsini tanımayız bir birine benzer sözlerle bugünlere gelmiştir ve kuranda birçoğu birleştirilmiştir..
- +1 yıl
124 bin peygamber
- +1 yıl
Doğru 124000 peygamber ama bak sen bile nededin eşit olmalı o günün koşulları farklı olabilir dedik , önce kendimizi eleitirmeyliyiz nasıl tevrat değişti incil değişti diyorsak kendimizide sorgulamamız gerekli biz sadece kafa yoruyoruz ama gercekte olan tablo bayanlar için biraz sıkıntılı.. Ayrıca bak dijital dünya sanal para bitcoin vs daha kimbilir nerelere gitcek ama hemen iki şakşakcı cıkıyor diyanette dahil bitcoin haramdır... Rahman 33 bile bizim desteğimiz olmadığı sürece gökyüzüne cıkamazsınız vs diyor şimdi abd aya gidiyor marsa gidiyor cenabı hak bu hakkı hristiyan bir toplumamı verdi biz müslümanlar varken dersek cahillik ederiz , her kimki bilim ile hareket ederse o önde olur
- +1 yıl
Biz okadar rahatızki herşeyi Allahtan bekliyoruz hareket etmiyoruz marsı elimize versin inceleyelim sonra alsın venüsü versin sonra alsın jupiteri versin.. yav hehe verir verir. çok beklersin
- +1 yıl
İşte maalesef bu bizimki tembellik aslında 0 rakamını müslümanlar keşfetti tüm matematik sistemine entegre ettiler böyle bilim irfan peşindeyken nasıl olduda terso oldu işler? Armut piş ağzıma düş oldu? Gecen gün kızın biri ile konusuyorum ingilizce sınavı varmıs gece 300 kez ayetel kursi okuyacagım yazmış bende dedim 300 kez okuyacagına ingilizce calış aynı zamana denk gelir gecede sabahta 1 er kere de duanı et tamam , karşılığında cahil imansız damgası yedik ;) bu herseyi özetliyor , ülke bu durumda maalesef
- +1 yıl
Allaha inanıyorsan şükredersin hamd olsun dersin.. aşırı olan herşey unutulur sabaha kadar ders çalışsa yine unutur oh çalıştım şimdi yicem içecem s. çacam e nerde öğrendiklerini tekrarlama kim 6-7 saatte evliya olmuş..
- +1 yıl
O kadar; değişim gelişim kalite şart ;)
- +1 yıl
aynen öyle
- +1 yıl
İyi bayramlar o zaman
- +1 yıl
Sizede iyi bayramlar :) günü bitirdik :)
- +1 yıl
Şimdi millet kıraathnesine gidip takılayım az ;)
https://youtu.be/gDJv67rRyXo - +1 yıl
Töbe est :D
- +1 yıl
Müzik kaleografi on numara ama ;)
- +1 yıl
koptum :D
- +1 yıl
Birde boca juniours tarikatı ile eminem tarikatı var onlarda iyi ;)
- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=ia5jDmhv4XA bu daha iyiymiş :D
- +1 yıl
👍👍👍👍😎
- +1 yıl
İnsanlar doğru yolu bulmuş biz daha ne tartışıyoz :D :D
- +1 yıl
Okaddar işte ondan gidiyorum dedimm sende geç kalma katıl ;)
+1 yılBu saçmalığı nereden duydun?
İslam'da koca eşini dövecekse kuralları var.
1) yüzüne vurmak yasak
2) incitmek yasak
3) iz bırakmak yasak
Yani dövme değil tıpılama bunun adı. Peki şimdi kadınların erkekleri dövme hakkında kural var mı? Yok. Kadınlar için serbest :D01 Yorumla- +1 yıl
Adamın biri, Hz. Ömer’e (r. a) hanımını şikayete geliyordu. Hz. Ömer (r. a)’ın kapısına geldiği zaman, hanımı Ümmü Gülsüm’ün Hz. Ömer’e bağırıp çağırdığını duydu. Adam kendi kendine şöyle dedi:
-“Ben hanımımı şikayete geldim. Ama onun da başında aynı dert var..
Dönerken Hz. Ömer (r. a) onu çağırdı ve niçin geldiğini sordu. Adam şöyle dedi:
-“Ben hanımımı şikayete gelmiştim. Ama duyacağımı duyduktan sonra vazgeçtim.
Bunun üzerine Hz. Ömer (r. a) şöyle dedi:
-“Onun bende bazı hakları var, onun için söylediği şeylerin hepsine aldırış etmiyorum.
Şöyle ki:
1-O, ateşle aramda bir perdedir. Kalbim onunla sükunet bulur, harama dalmam.
2-O benim için bir hazinedardır. Ben evimden çıkınca, malımın bekçiliğini yapar, korur.
3-O çamaşırcıdır, elbisemi yıkar.
4-Çocuğumun süt anasıdır.
5-O bana ekmek pişirir, yemek yapar.
Bunları dinleyen adam şöyle dedi:
-“Sana yapılan bana da yapılıyor ey Emir-el Mü’minin. Sen hoş görüp geçtikten sonra, ben de hoş görüp geçerim..
Kuran ile hadis çelişmez. veda hutbesini hatırla! Çelişmez. Orda ne dedi? kadınlar bize emanet. Onları koruyup kollamak görev. Senin din sandığın arap cahiliye dönemi kültürü
20 Yorumla
+1 yılKuranda dövün. falan dediğini zannetmiyorum kadında. erkek de eşittir kuranı yorumlamak düz düşünmemek lazim neymiş islam kumaya uygun görüyor yok öyle. bisey ne is kadın dövüşürmüş yok öyle bisey
10 YorumlaDiğer konusunda 884 cevap paylaştı. Müslümanım diyorsun ama en küçük bahaneyle islamı Allahı aşağılamak için fırsat kolllayanların cirit attığı ortamda anlamadığın için dini eleştiren bir usluple soru soruyorsun.
Doğruyu öğrenmeye hevesliysen alimlerin kitaplarından araştır git bilene sor01 Yorumla
Soran+1 yılÖğrendim bana iyi üslupla gelene iyi kötü üslupla gelene kötü gidiyorum alimlerde yanlış biliyor ahir zaman onlara inanılmaz hepsi mefaatçi ve kadın düşmanı doğrusu dövün değil yüz çevirinmiş veya küsün manasında
+1 yılErkek eve kadin atsa ne demek ya...
Boyle bisey yok sacma sacma konusma10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHepsi uydurma , Biri almış kalemi kafasına göre erkekleri övmüş durmuş. İnanma soran yalan bunlar yalan.
50 Yorumla- 01 Yorumla
+1 yılKadın erkeğe emanet erkek kadına değil dövmek öyle kolay değil
Ona bakarsan kadınlara savaş deniyor mu ölenler hep erkek09 Yorumla
Soran+1 yılNe alka ayetle bu konunun erkekler kendi istediği ile asker kadınlarda
- +1 yıl
Kocası kadından razı olsa kadın cennete gider
Peki erkek için bu kadar kolay mı değil
Erkekler daha çok dayak yer merak etme
Ayrica emanete iyi davranin demiş
Kadın ve erkek faklı olsada eşittir abartma yani imtihan zaten zor
Soran+1 yılKonumuz erkeğin veya kadının daha fazla daya yemesi değil farklı konular erkek daha fazla daya yiyor die kadın yesin bişey olmaz demeye getiriyon farkında mısın
- +1 yıl
Öyle bir şey demedim eşitlik arayan sensin bizimde kılıçtan geçirildiğimizi bil demek istedim
Soran+1 yılZaten eşitiz bunları da biliyorum ve alakası yok
- +1 yıl
Alakayi kurabilmeni beklemiyordum zaten
Soran+1 yılAlakası yok çünkü
- +1 yıl
Var.
Soran+1 yılCümlede demek istediğini açıklarsan belki alaka kurabilirim ona bakarsan kadınlara savaş deniyormu ölenler hep erkek demek istediğin kadınlarda savaşsın mı kadınlar savaşıyor mu dayak yeselerde birşey olmaz mı yoksa ölenler hep erkek kadınlarda olsun mü cümlen açıklayıcı değil bir sürü manası var bende anlamadım dolayısıyla alaka kuramadım
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende durum tam tersi. Ben kimseyle birlikte olmamisken. O baskasiyla olmus dövdümmu yok. Demekki caninizin yanmasi gerrkmiyor
10 YorumlaDiğer konusunda 675 cevap paylaştı. Dovun falan demiyor ya iyice isi firavuna bagladk madem oyle yazyr tum erkkler ilk annesnden baslasn kiyabilirlermj hayr cunku cennet kadinn ayaklari altnda o kalkan eller kirilir.
00 Yorumla
+1 yılKuranda kadın ne yapsa dovumeli diye bir ayet yok iyi araştır iyi oku..
00 Yorumlakuranı iyice okursan erkeğede hapis cezası olduğunu okursun
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılyapma bunu, burda bunu tartışırsan din düşmanlarına gün doğar. git bilgili birine sor burda atıp tutacaklar. müslümansan dediğimi yap
10 YorumlaBelirtmediğini kim söyledi.
Zina yapan erkek ve ya kadın farketmeksizin 80 sopa vurulması emri vardır.01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDinlerin hayatın en büyük aldatmacaları olduğunu hala fark etmediysen bundan da yakınmamalısın.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılErkek zina yaparsa 100 kırbaç, kadın yaparsa taşlanarak idam. Erkek iki miras hakkı var, kadının bir, erkek dört kadın, ksdınların bir.
25 Yorumla- +1 yıl
Zinayı kim yaparsa yapsın cezası idamdır. Erkek iki alır çnkü ailesi vardır onu karısına çocuklarına paylaştırmak zorunda. Kadının aldığı onundur isterse kimseye vermez. Erkek 4 kadınla evlenebilir ama keyif için değil zaruriyet varsa, kadının vücudu buna dayanmaz 4 erkeğe kadınlık yapamaz. Doğacak evlat kimden olacak bir düşünsene? Öyle kadınlar varki bir erkeğe bile kadınlık yapamıyor siz neyin hayalini kuruyorsunuz böyle
- +1 yıl
@evkızı-ameke Seni tebrik ediyorum bir kadın olarak bu kadar isabetli konuşman etkileyici Bunlar dini çarpı diyorlar bunlardan şeytandan kaçar gibi kaçmak lazım Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir bunları yatıracaksın sopaya
- +1 yıl
@evkızı-ameke tebrikler, yazacak bir şey bırakmamışsın.
- +1 yıl
Ev kızı 👏👏👏
- +1 yıl
Teşekkür ederim hepinize ama ben gerçeği söyledim sadece. İslam kadını savunur her daim yorumu yapan arkadaş görüyorsan unutma bunu...
Diğer konusunda 11,9b cevap paylaştı. İslam'da kadın hep ikinci üçüncü sınıf yerine konulur
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkuran zamanın da değiştirildi
bkz: emeviler - abbasiler10 YorumlaDiğer konusunda 9,5b cevap paylaştı. Kur'an'da o günün toplumuna özgü, rencide edici e iz bırakmayan bir ceza sistemi var. Bu cezanın bugün uygulanması gerekmiyor olabilir.
00 Yorumla
+1 yılBUNLAR öok derın konu dıkkatlı olmak ıyı arasr-tırmak lazım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır dinde öyle bişi yoook günah her cinsede aynıdır
10 YorumlaÇünkü cinsiyetçi bir dindir İslam 👍
30 YorumlaDogru oku kardesim tam olarak döv degil o
01 Yorumla
Soran+1 yılDöv anlamında değil küsmek yüz çevirmek anlamındaymış
Diğer konusunda 6b cevap paylaştı. Dövmek agiz burun kirmak degil9
02 Yorumla
Soran+1 yılYüz çevirin küsün manasındaymış
+1 yılAyet nisa 34. Biraz çarpıtıyorsun tam oku
01 Yorumla
Soran+1 yılKızlar öğretti ayetin asıl anlamını sağolsunlar yüz çevirin anlamındaymış ben neyi çarpıtıyorum ki anlamadım
- Diğer konusunda 6b cevap paylaştı.
+1 yılNerde kadın dövükmeli yazıyor
02 Yorumla- +1 yıl
Nisa 34 teki dövmek anlamında değil bırakmak gitmek anlamında kullanılmıştır.
Soran+1 yılEvet öğrendim
Gizli Üye(30-35)+1 yılNisa suresinin 34. ayetini mi diyorsun?
01 Yorumla
Soran+1 yılSanırım o açıklama yaptılar sağolsunlar hep yanlış cevriliyor malesef buda beni üZüyor çünkü iyiliğin dnasına aykırıdır ayrımcılık bnde inanmadım ama üzdü
Gizli Üye(25-29)+1 yılKadın dövülmeli diyyeen ayeti söylemisin
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKitabı bastan sona türkçe hiç okudum mu çok merak ettim o ayet Nisa 34 ilk Nisa 32 ve 33 oku sonra orada dövün kelimesinin bir anlamı da yüz çevirin yani az muhattap olun demek Peygamberimiz buyurmuş ki hoc bir hanıma gücünüzü denemeyin onlar size Allahın emanetidirler.
Soran+1 yılNe güzel keşke doğru çevrilse sitelerde hep yanlış
Cevap sahibi+1 yılBen de öyle biliyordum ama öyle değil aşamaları var ilk önce tatli dille nasihat et diyor olmadimi yataklarını ayır diyor çünkü kadın zaten kabul etmediği için zorlanmadık diye yine olmadı yüz çevir küs manasında yani
- Diğer konusunda 20,5b cevap paylaştı.
+1 yılZina erkek içinde suç
10 Yorumla Diğer konusunda 6,7b cevap paylaştı. Kim demiş erkeğe helal kadına haram iyi araştır
00 YorumlaErkekte kadında aynı ihanetin sebebi olamaz
00 YorumlaDinden çıkıcaksın adam akıllı araştırma yap
01 Yorumla
Soran+1 yılBöyle bişeyle dinimize göre dinden çıkılmaz git ve ogren Allah araştırmamızı ve bilmemizi ister
- Diğer konusunda 645 cevap paylaştı.
+1 yılayet-i soylermisin
04 Yorumla
Soran+1 yılKadınnı once uyarın sonra yataklarında yalnız bırakın daha aonra akıllanmazlarsa hafifçe biyerlwrini incitmeyecek şekilde dövün daha sonra onları incitmek için bahane aramayın
- +1 yıl
ayet ve ismi kaçıncı kısmı? aptalca çevrilince insanlar böyle yorum yapmak zorunda kalıyor haklısnız. fakat kuran olsun efendimiz sav olsun kadını asla arka plana atmaz kadın erkeğin gelindik cicegidir der efendimiz böyle anlamsız çevirilere kulak asmamaliyiz
Soran+1 yılSağol aşşağıda bir kız tam içimi rahatlattı yüz çevirin anlamındaymış
- +1 yıl
😚😚😚
Kadin icin daha onemli
00 YorumlaSaçmalık işte bence
10 Yorumla
Devamını Gör(24)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!