Şu güzel mübarek ramazan ayında ben muslanim diyip geçinen ama bir ay bile Allah'a bağlanmayan inananlara ne acıyorum onları sorgulamak haddime değil sonuçta herkes kendine çalışıyor bu dünyada. Madem kendine hayrın yok niye bir Müslüman kardeşin oruç tutarken sen sokakta catur cutur yemeğini yiyip rahatça suyunu icebiliyorsun? Bir arkadaşım Avusturya'dan geldi hristiyan burada çalışmaya karar verdi diğer insanlara ayıp olmasın diye oruç tutuyor hristiyan ya hristiyan işte ben buna acıyorum aslında biz ne ara bu hale geldik? Bunu buraya yazdım simdi sanane kendi tercihi ister tutar ister tutmaz diyenler olacak tamam tutmasın beni ilgilendirmez ama bir insanın içinde biraz adamlık olacak adamlık , bilmem oruç tutan biri arkadaşına hep sorarmış oruç musun diye alay konuları geziyor ortada unutturulmaya çalışıyor bu güzel ay farkında mısınız önceki ramazanlardan eser yok iki üç yıl öncesine kadar bile. Önceden Müslümanlık savaşla zorbalıkla yok edilmeye cakisilirdi şimdi alay konusuyla yobaz damgasiyla kaldirilmaya çalışılıyor artık. Oruç tutanlara saygılı olunmalı mı?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılSimdi bende soru sormak istiyorum orucun disinda gayet rahat yiyip icebiliyorsunuz degil. Mi? Peki yiyip icemeyenlere saygi? Ayrica aksam iftar
Vakti sec begen ye yapip sofalar kuruyor ozene bezene dosuyorsunuz degil mi? Peki normal zamanda evine ekmek goturemeyenler? Saygi beklerken orucun manasini da anlayabilmek onemlidir azizim.. Oruc sadece ac kalmak degildir nefsi terbiyedir hadi bana saygili ol. Ben yemiyorsam sen de yememelisin demek degildir aslolan gercek acin halini anlamak buna imtina ila yaklasmak yardima muhtaclara el uzatmaktir.. Ben genel konustum kisisel almayiniz ama saygi bekleyenlerin pek cogu da normal gunde bu toplum kurallarina pek riayet etmiyor ne yazik ki.. Bana gelince saygim sonsuz tutmadigim vakitlerde dahi asla sokakta yiyip icmem ki normal gunde de yapmadigim biseydir sokakta vir sey yemek icmek bes yasindaki ogluma bile ne isterse evde yediririm sokakta alip eline vermem ne ramazanda ne sair gunde.. Allah herkesin kalbine goresini versin ve ibadetlerini ameline gore kabul eylesin insallah😊042 Yorumla
Soran+1 yılDoğru dedin ama benim demek istediğim o değildi biri simidi karışma burnunun dibinde yemek yese bişey demem ama böyle yapa yapa kötüye gidiyor Müslümanlık bunu kendime yediremiyorum
- +1 yıl
peki oruc tutan nefsini teebiye edecek dogru. normal zamanda bunu yapmayanlara elestirinizde dogru. kimse kimseye karisamaz yesin icsin buda dogru. ama bir saygi furyasidir gidiyor. tutmayana saygi. e ozaman tutanada saygi. karsilikli. peki eskiler hepimizin atalari yanlişmiydi bir adabi muaşeret anlayisindayken. burda asil amac toplumun dinamiklerini din ustunden ayristirmak. herkesin ibadeti sevabi gunahi kendine. madem toplum bir kesime saygi bekliyor unutulmamaliki saygi karsilikli olur
Cevap sahibi+1 yılIste aclari ramazandan baska gunde hatirlamamak bu sekilde yasamamak da kotu gidisat demek niye sadece simdi orucluyken canin yaniyo ki bende bunu diyorum.. Sadece oruc tutup ac kalmakla ibadetini imanini butun yapmis olmuyosun once bunu ogrenmek gerek sen baska zaman yerken de birilerinin cani cekiyo iste orucun asil. Anlami da bu!!
Cevap sahibi+1 yıl@kilic0681 yazimi tamamen okudunuz mu bilmiyorum. Ama ben tutmayana saygidan bahsetmedim ki bambaska biseyden bahsettim bir daha okuyunuz isterseniz!! Kendimle ilgili soyledigim de herhalde sozun ozudur daha da ustune ekleyecek bir sozum yok
- +1 yıl
oruclu kimsenin cani yanmiyor bu bir. ikincisi kimin kime nezaman ne yardimda bulundugunu bilemezsiniz ya da orucun anlamini anlayip anlamadigini. genellemeyle soruna girilmez. normal zamanda yerken kimse kalkip saygi diye tutturmuyor. bu dine has bir ay var ve saygi furyasini koparan ki bni hic ilgilendirmiyor o kesim neden saygi beklerken saygi duymuyor. tabiki duyanlar var. ama ozellikle medyada bunu işleyen bir kesim var. amac sizi beni onu sunu bunu zit gorusluleri ayristirmak.
Soran+1 yılİkinizin dediğide doğru ama farklı yollardan gidiyorsunuz
- +1 yıl
yazinizi okudum tamamen ve katildigim yönleride var. ama bu dine has bir ayi nitelerken diger aylardan ornek verip ki kimin kime ne yardim ettigini bilmeden nasil davrandigini bilmeden soruna yaklasamayiz. yani bu tutana tutmayana saygi konusuna dayaniyor. sizede goruslerinizede saygim sonsuz. fikrinize fikrimi beyan ettim
Cevap sahibi+1 yılBeyfendi ben tutmayana saygi demedim. Kisisel. De algilamayin yapmiyorsunuz da demiyorum diye belirttim okudugunuzu kendi alginizla yargilayip ayar vermeye kalkismak yerine tutmuyorum sen bana saygi duy diyenlere yapin elestirinizi benim tek bir cumlem. Dahi bu yonde olmadigi halde bunu neden bana dikte etmeye calistiginizi anlayamadim!!
- +1 yıl
ben size neden dikte ediyim haddimde degil. sizin cevrenizde ya da medyada gordugunuzu neden ramazan ayiyla bagdastirip diger aylarda olmuyor demeniz bir dikte bence ve onyargi. nereden biliyorsunuz açı anlamayan duşmuse el uzatmayan ekmegini paylasmayan insanlar oldugunu. genelleme ve önyargı. kesinlikle yanlisa goturur
Cevap sahibi+1 yılBen tutan da tutmayan da her daim imkani olmayana saygi duysun sokakta yemesin dedim isin dini boyutuna falan degil. Insani boyutuna degindim.. Kisisel bir durumda itham falan da yapmadim kimseye birini hedef almadim hakaret etmedim tutan sudur tutmayan budur da demedim imkani olmayana saygi dedim insanlik dedim acik ve net yazidigm vir yaziyi bile ince ince anlatmaya mecbur kalmis olmam hakikaten uzucuymus
- +1 yıl
özür dilerim ben sürçi lisan ettiysem fakat o demedim deginmedim dediginiz seyler aslinda dediginiz seylerin özünde yatan gercekler. dediklerinize katiliyorum. ayriştigim nokta tutan veya tutmayan ramazan veya baska ay da kimin kimi anlayip anlamadigini ya da el uzattigini bilmeden bunu ramazan ayiyla bagdastirarak yazmaniz.
Cevap sahibi+1 yılYine soyluyorum yine soyluyorum ben kisiye ozel bir ithamda bulunmadim uzerine alinmasin diye de kisisel. Almayin dedim pesinen herkes boyledir de demedim keske herkes anlasa dedim israrla hala kendi yazdigim hiisiyatimdan suphe ettirmeye calismaniza mana veremiyorum.. Muslumanlik sadece ramazanda oruc tutmak demek degildir dedim ramazanla biseyi bagdastirmadim ki ne dini konuda nede egitim konusunda cahil biri degilim lafimin sozumun nereye gidecegini bilecek kadar yasanmisligim ve bilgim var cok sukur ben sizin anladiginiz sekilde herhangi bir sey soylemedim ki ben konustugumdan siz anladiginizdan sorumlusunuz
Cevap sahibi+1 yılHerseyi cok biliyorum demedim. Demem de lafimi bilirim ettigim lafi manasiyla kavraCak kadar egitildim dedim neden israrla dediklerimi cok baska yerlere tasiyorsunuz hala cozemedim.. Siz neyi nasil. Anlamis olursaniz olun ben ne yazidigimi da ne yazmadigimi da cok iyi biliyorum siz tarafli insanlara alisik. Oldugunuz icin belki de bu sekilde insani bir gorus size garip geldi altinda illa sorun ariyorsunuz icsel. Olarak tabii bu yine bir varsayim asli nedir bilemicem ama manasiz bir yaris goruyorum sizde
- +1 yıl
tarafli bakmiyorum ve degilim. dediginiz gibi ve ilk yaziniz daki bircok sey gibi varsayim. bir fikir beyan edip pesinden tabi varsayim demek de sanirim aslinda boyle ama bilemicem gibi insana onyargi yapmak degilmi. ayrica insani gorusunuze katildim bunu iftar sofrasi sole bole ama onlar aç die ramazan ustunden elestirmenize katilmadim ve bence cok yuzeyseldi. ayrica size her karsi gorus bildireni manasizca bir yariş icinde gormeniz cok yanlis. ozaman sizide ben egoist degerlendirebilirim bu VARSAYIMİNİZ! la
Cevap sahibi+1 yılPek tabii ozgursunuz nasil isterseniz degerlendirmekte😊 sizin soyleminize gore de sizin yaklasiminiz da bana karsi on yargi idi soylemedigim seyleri bile soylemisim gibi adfetmeniz ilginc bunu neye yormaliyim hala dusunuyorum
Cevap sahibi+1 yılBu arada ben yaris kismini da su sebeple soyledim ki yorumunuzu sildiniz alimler proflar bile bilirim demez gibi bir cumle. Kurdunuz ki burda benim soylemimi yine yanlis aldiginiz icin konuyu cekim yeriniz baska oldu 🤣 yani demem o ki ben laf sokmak yahut soz sanati yapmak gibi bir durumda degilim hakiki ve yalin bir dille soyledim sozumu altinda su mana vardir demek sizin kisisel durumunuzdur beni baglayici bir yani yok ancak kendi anladiginizi illa ki bunu soylediniz diyerek bana yaftalamaniz takdir edersiniz ki kabullenmiyecegim bir durum olmali!!
Cevap sahibi+1 yılYok aslinda bilakis ben keyifle sohbet ediyorum herhangi bir rahatsizligim yok herkes ayni goruste olsaydi cok sikici bir yer olurdu dunya😊 saygiyla tartisabilmeli insanlar ben memnun kaldim insallah bir dahaki sefere yine karsilasir yine munazara ederiz ben de tesekkur ederim😉😉
Cevap sahibi+1 yılParti derken🤣🤣🤣 siyasete bulasmadim asla nerden cikti o onu da cozemedim simdi😁😁😁
Cevap sahibi+1 yılAma iste keske tekrar okusaniz da anladiginiz seyleri nasil yanlis anlmissiniz gorebilseniz ben tarafli kisilere alisiksiniz heralde diyorum. Siz tarafli bakmiyorum diyosunuz aslinda olay burda patliyo artik oruc nasil bir etki yapmissa okudugunuz farkli anladiginiz farkli 🤣🤣 ben de hepsinin arkasindayim keske silinmeseymis cunku o yazidaki ile benim yazdigim o kadar baska algilanmis ki en net ornek o yazidaydi aslinda
Cevap sahibi+1 yılBenim onyargilarim. Da yoktur sizin iddianizin aksine.. Her ne ise kimseyi herhangi bir yafta ile degerlendirmem ben soz konusu hakaret kufur olmadikca da kimse hakkinda kotu seyler dusunmem.. Irk siyasi gorus ve futbolik gorusler ile kisilere saldirgan sekilde tutumum. Asla olmamistir bu gune kadar
Cevap sahibi+1 yılEspri yapmak da suc sayilsin ben pasa pasa yatayim metriste barim🤣🤣🤣 sanirim. Siz benim oruc tutmadigimi yahut oruca ve dine karsi oldugumu saniyorsunuz😂😂😂 iste asil. Onyargi budur
Cevap sahibi+1 yılHee ayrica ayrisma degil net yanlis anlama var orda bakiniz ben siz diyorum hep insanlarin tarafli oldugunu gormeye alismissiniz diyorum siz ben tarafli degilim yaniliyosunuz diyosunuz ki ben size taraflisiniz demedim iste asil mesele bu insallah bu sefer anlattim🤣🤣🤣🤣
Cevap sahibi+1 yılEvet oyle demek istemedim oyle dedim ama bunu oruca saygisiz bakis acisiyla degil de esprili bir sekilde solemistim ortam yumusasin diye halk arasinda oruc basina vurdu denir yaa haksiz da degiller ramazanda tahammulsuzluk agiz dalaslari ozellikle trafikte saldirganlik epeyce artiyor😂😂😂
Cevap sahibi+1 yılHepsi espri degildi benimkilerin ama sadece oruc kismi aslinda orda ince bir baska mesele vardi ama neyse uzatmiyayim ben konusunca yine soylemediklerimden sorumlu olmak ve kendimi anlatmak gibi yorucu islere girisiyorum anlasilamamak beni deli ediyor cunki
Cevap sahibi+1 yılAhh o yorum silinmese idi ne guzelde net gorucektiniz neyi nasil yanlis anladiginizi ama iste kaderin cilvesi🤣🤣🤣
Cevap sahibi+1 yılCok sey soyleyesim var ama susmam gerekiyor bence artik ben kisisel olarak soylenen soze takilmistim ki sonra farkettim soylediklerimi her defasinda yanlis algilandigini ve belki de diplomami yakmak gerektigini demek sorun bende diyorum suan🤗
Cevap sahibi+1 yılMesele siz degilsiniz zaten ve yine manasiz bir yaris cabasi🤣🤣 neyse bence biz gidelim soran eminim bin pisman bir haldedir bu soruyu sordugu icin
Cevap sahibi+1 yılTesekkur efenim ne kaa iyi olcaksa artik🙄🙄 size de hayirli aksamlar Allah simdiden ibadetinizi de kabul buyursun..
En İyi Cevaplar
Kulların Allah'tan utanması yok ki kuldan utansınlar.
Maalesef. Allah ile kendi aralarında01 Yorumla
Soran+1 yılDoğru diyorsun
Sen nefsine engel olamıyor musun birisi karşında yemek yerken o onun günahı zaten ve tutmak tutmamakta onun elinde onun yaptığı ayıp peki senin değil mi
Bak sana bir hikaye de ben anlatayım
Yine Türkiye'de turistik geziye gelen yabancı insanlar Türkiye'de bir ilde (hangi oldu unuttum doğu tarafında bir il olması lazim) turistik geziye geliyorlar ramazan ayında ve bu insanlar müslüman değil doğal olarak su içen insanlar var bunları gören oruçlu türk insanı da neden oruç tutmuyorsunuz hadi tutmuyorsunuz neden gözünüzün önünde su içip bizi zorluyorsunuz diyerek saldırıyor bu insanlara dövüyorlar bu doğru mu sence ben de dışarı çıkıyorum hastaneye gezmeye bı yerlere gidiyorum su içenler var yemek yiyenler var adam belki hasta belki tutamıyor bunları da düşünmek lazım ben etkilenmiyorum birinin önünde su içmesinden05 Yorumla
Soran+1 yılBen simidi kavga mı ettim onlara küfür mü ettim saygısızlık mı ettim hayır sadece olanları söyledim , bir hristiyan bile saygılı olurken müslüman aleminin ümmeti peygamber olan birilerinin yapması canını yakıyor mu? Yemek yemiş su içmiş umrumda değil biri gelip oruçluyken karşımda yemek yesin sapur şupur gık demem ama bizim kötüye gidisimiz içimi cayır cayır yakar.
- +1 yıl
O konuda sana karşı değilim zaten kötüye gidiş konusunda haklısın müslüman olup müslüman gibi yaşamayıp Müslümanlığı satmaya çalışan adamlar var bu ülkede oruç tutmaz namaz kılmaz Müslümanım der kötü insan olur birilerini bunları yapmadığı için döver veya suçlar bu şekilde din olmaz zaten bunları yapanlar benim gözümde bu şekilde
- +1 yıl
Orada da yanlış anlaşılma olmasın ben senin hristiyan arkadaşina oruç tutmuyor sadece çevresi yaptığı için yapıyor yoksa boşuna bekliyor gibi bişey demek istemedim sadece niyet etmeden veya ederek sizin için saygı duyduğu için yapıyor bunu ben buna zaten bişey demem bunu bizim müslüman davranan adamlara anlatmak lazım bir de hristiyan gavur niye oruç tutsun derler ama ben öyle demek istemedim aşağıdaki bayan beni ya yanlış anladı ya da bu gün bir halleri var çözemedim
Soran+1 yılBen anladim kardeşim orayı sorun yok
- Diğer konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılSen insanların sokakta yeme içme özgürlüğüne karışamazsın. Sen oruç tutuyorsun diye adam senin için sokakta yemeyecek öyle mi? Unutma tek sen yoksun bu dünyada veya herkes oruç tutmayı tercih etmiyor. Önemli olan zaten herkese rağmen iradeli davranıp yemek yememek değil mi?
010 Yorumla
Soran+1 yılKarışmam evet ama bir müslüman diğer bir muslumana kardeşi açken susuzken onun karşısında acimasizca hapur hupur yemeğini yiyip suyunu içebilir mi?
Soran+1 yılBana bunun cevabını verebilecek
Soran+1 yıl*Ver
- +1 yıl
Orasını bilemem ama müslüman olmayan birisine karışamazsın. Gerçi herkesin dini kendine herkes farklı yaşıyor herkes farklı yorumluyor
Soran+1 yılSen önce git bakyim o yazdıklarımı bir daha oku
- +1 yıl
Diğer bir müslümana mı kardeşine karşı mı yemek yiyor anlamadım düzgün yazmamışsın cümleyi
Soran+1 yılHristiyan biri saugiszilik olmasın diye bizimle beraber oruç tutuyor iftar sahur yapıyor bütün gün yemiyor anladın mı simdi?
Soran+1 yılHerkes anlamiş bir sen anlayamamissin bence
Soran+1 yılBir hristiyan bile bunu yaparken müslüman oruç tutmayan biri diğer oruç tutanların karşısında yemek yer diyorum
- +1 yıl
Anladım o hristiyanın yaptığı güzel bir şey ama bu insiyatife bağlı bu bir zorunluluk değil. Yapmazsan kötü duruma düşmezsin benim gözümde.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
7Cevap
Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı. Ben ilaç kullanıyorum tutamıyorum tutsam bile ztn fenalaşıyorum tutanada tutmayanada saygı duyarım
21 Yorumla
Soran+1 yılEn iyisi
+1 yılYazık. Hıristiyan komşumuz saygısından balkonda yemiyor, ibadetiniz kabul olsun diyor. Bu ay hep dikkat ederler. Bizimkilerde hadsizliği marifet bilir.
52 Yorumla
Soran+1 yılToplumun daha da kötü bir hale gitmesinden korkuyorum
- +1 yıl
Toplum saygısız
Tabiki saygılı olunmalı. Oruç tutana saygı yok ama tutmayana saygı bekleniyor. sonuçta kim dinini nasil yaşarsa yaşasin ama müslüman bir ülke ve toplum. hal bu iken oruç tutmayana saygili olun derken acaba oruç tutana nekadar saygili olunuyor.
00 YorumlaSorgulamak haddime degil dedikten sonra catur cutur sorgulamak?
214 Yorumla
Soran+1 yılBu sorgulamak değil.
- +1 yıl
ben yazacaktım :D
Soran+1 yılEğer ki bu saygısızlığı yapanın yüzüne karşı soyleseydim o zaman sorugulama olurdu bunun adı ben Türkiye'de yaşamadığım halde bunları biliyorsam siz biraz cahil tarafta kalmissiniz galiba.
- +1 yıl
😂Arkadan sorgulamak peki ne kadar ise yarar veya ne kadar dogru? Zaten sokakta gorduklerin olmasa da burdaki tutmayanlari sorgulamis oldun bu sekilde. Yani yine de amacina ulasmis oldun. Cahil tarafta da degilim, Turkiyede de yasamiyorum. Beni 1 cumleme bakarak cahil olarak etiketleyemezsin.
Soran+1 yılGerçek müslüman kendi aleminin gidişatını sorgular kötü birşey mi? Sadece Türkiye'deki müslümanların yavas yavaş nereye gittiğini anlattım nereye gittigimizi anlattım bir Müslüman her koyun kendi bacağından asılır sözüyle yaşayamaz etraftakileride düşünmek zorunda umarım anlamışsındır
Soran+1 yılBen sadece herkes hatasını anlasın diye yazdım bunu benim derdim dediğim gibi Müslümanlığın kötüye gitmesi kimse benim gibi kalkıp söylemezee herkes kolay sanıp daha da umursamaz hale gelecek , bende yurtdışında yaşıyorum Türkiye'de oruç tutanlar tutmayanlara saygı gösteriyor artık bizim oruç olduğumuzu anlarlar da onlar tutmuyor da ayıp olur diye , böyle olmamalı bu gidişata bir son verilmeli toplum anne babalar daha karakterli daha vicdanlı daha nerde ne diyeceğini bilen cahil olmayan bir toplum yetistirmeli.
Soran+1 yılGüzel laf ettin beni g*öt edip gittin kesin böyle düşünüyorsundur. Haksız olduğunu anlayınca bu geri vites atanlara bayılıyorum.
Soran+1 yıliyi geceler
- +1 yıl
Hayir ben anya diyorum sn konya cevap veriyorsun ayni konuyu konusamiyoruz onu diyorum brsey dedigimde ona cevap vermeyip baska brsey diyorsun. Ben de gaksiz degim sn de soylediklerinde haksiz degil lakin farkli seyler soyluyoruz simdi saygi cercevesi icinde tekrar iyi gunler.
Diğer konusunda 2,5b cevap paylaştı. kesinlikle öyle. kafir muslumana daha saygılı ulkemızdeki munafıklardan. oruc tutana saygı şöyle dursun. biz orucu goremeyeceklerı bir yerde tutalım da tutmayanlara ayıp olmasın.
01 Yorumla
Soran+1 yılİşte Müslümanlık bu ama biz böyle yaptıkça ustumuze çıkıyorlar daha da basyiriyorlar ve Müslümanlık nereye gidiyor benim canımı sıkan bu
Diğer konusunda 12,6b cevap paylaştı. Bir seyi can cektirecek sekilde yememek lazim. Asiri sekilde yapanlar yoktur veya ben gormedim. Ramazan disinda da ac insanlqri dusunelim bu da dip not
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSen de arada yemeğini yiyen birini görünce çok etkilenme. Oruç bunlara göğüs germek değil mi sonuçta? Su yemek hiç aklına gelmiyorda birinin elinde görünce mi yakıcı bir acı hissediyorsun
14 Yorumla
Soran+1 yılKardeşim insanın canı çeker biliyorsun bir insanız yani biliyorsun
Cevap sahibi+1 yılZaten canın çekiyo. Görmesen bile...
Soran+1 yılGörmek daha daha dayanılmaz hale getirir bunu
Cevap sahibi+1 yılO zaman yolda her yeri ortada kadınlara da bu eleştriyi getiriyor musun... görünce dayanamıyoruz
Sorunun cevabi yazdıklarının içinde. Sanane güzel kardeşim!
01 Yorumla
Soran+1 yılBu tür terbiyesizlik ve saygısızlığın neden olduğu da yazıyor orda.
+1 yılHerşeye rağmen sabredelim kardeşim yapacak başka bisey yok ne yazık ki
00 Yorumla- Diğer konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılHerkes istediği gibi yaşayabilir. Boş boş duyar kasıp, mide bulandırmayın.
10 Yorumla Diğer konusunda 3,8b cevap paylaştı. tutmayı beceremiyorsan tutma, baskalarına niye bahane buluyorsun
10 YorumlaHristiyan nasıl oruc tutar be sallamısısn resmen
07 Yorumla
Soran+1 yılEvet yani bizimle beraber sahur yapip iftar açıyor.
+1 yılOlunmalı tabiki
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlunmalı
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri