Oruç tutmayanlar? ? ? ? Saygı?

Şu güzel mübarek ramazan ayında ben muslanim diyip geçinen ama bir ay bile Allah'a bağlanmayan inananlara ne acıyorum onları sorgulamak haddime değil sonuçta herkes kendine çalışıyor bu dünyada. Madem kendine hayrın yok niye bir Müslüman kardeşin oruç tutarken sen sokakta catur cutur yemeğini yiyip rahatça suyunu icebiliyorsun? Bir arkadaşım Avusturya'dan geldi hristiyan burada çalışmaya karar verdi diğer insanlara ayıp olmasın diye oruç tutuyor hristiyan ya hristiyan işte ben buna acıyorum aslında biz ne ara bu hale geldik? Bunu buraya yazdım simdi sanane kendi tercihi ister tutar ister tutmaz diyenler olacak tamam tutmasın beni ilgilendirmez ama bir insanın içinde biraz adamlık olacak adamlık , bilmem oruç tutan biri arkadaşına hep sorarmış oruç musun diye alay konuları geziyor ortada unutturulmaya çalışıyor bu güzel ay farkında mısınız önceki ramazanlardan eser yok iki üç yıl öncesine kadar bile. Önceden Müslümanlık savaşla zorbalıkla yok edilmeye cakisilirdi şimdi alay konusuyla yobaz damgasiyla kaldirilmaya çalışılıyor artık. Oruç tutanlara saygılı olunmalı mı?
Oruç tutmayanlar? ? ? ? Saygı?