Bir uygulama indirmiş sohbet uygulaması. Daha önce 3 kez yakaladım kızdım bağırdım yine affettim telefonunu geri verdim. Az önce yine telefonunu kurcaladım neler neler konuşup fotoğraf atmışlar karşılıklı deliricem dövmekten beter ettim oruçlu oruçlu ağlıyor. Ilk gördüğüm zaman sinirden agladim. Aslında kapali saf biri ama niye boyle şeyler yapıyor bilmiyorum telefonunu birdaha vermeyi asla düşünmüyorum. Katil olacam bu gidişle deliricem ne yapacağımı bilmiyorum asla acımıyorum. Ne yapmaliyim? Nolur insanca cevaplar verin empati kurmayi unutmayın!
Cevabın nedir?
Diğer konusunda 300 cevap paylaştı. "Katil olacağım" kısımını lütfen bir unutlalım. Sorunuzda kendiniz için istediğiniz empatiye kardeşinizin de ihtiyacı var.
Bir davranışı "neden" yaptığımızı anlayınca "çözüm" buşmak da mümkün hale gelir.
Muhtemelen kardeşiniz şunları yaşadı:
Siz iyi bir rol modeli oldunuz büyük bir olasılıkla... Bir an önce büyüyüp "sizin gibi olmaya" özenmiş olmalı. Varsa başka ablası, buna onları dahil etmek gerek.
Çocuklar bir an önce büyümek için en uç davranışları seçer. Mesela çabucak büyümek isteyen delikanlı gider sigaraya başlar.
Öbür taraftan... Bir sosyal uyarana ne kadar maruz kalmışsak, o uyaran ne kadar saçma, yersiz ve kötü de olsa giderek gözümüzde sıradanlaşmaya, mümkün görünmeye başlar.
Mesela yılandan korkan birini yılan dolu bir odaya atın. Saatler ilerledikçe yılan korkusu azalır hatta bir süre sonra yılanlarla oynamaya bile başlar.
Kardeşniz bunu muhtemelen bir anda yapmadı. Önce uzun uzun o uygulamada ve benzerlerinde olanı biteni izleyip, giderek tölerans geliştirmiş olmalı.
Közüm ise telefonu ona vermememk değil. Onu biliçlendirmelisiniz sabırla.11 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun senden
En İyi Cevaplar
bir kere dövmeyle, baskı altına almayla olmaz iş. Kendin de bir kızsın, en iyi senin anlaman lazım, ergenlik çağında yükselen bu hormonlar gayet normal. Ona bu durumun gelişme çağında olmasından kaynaklandığını güzelce anlat. Geçici bir dönem için hayatını karartacak hatalar yapabileceğini örneklerle anlat. Tumblr ya da benzer uygulamalar onun gibi kızların foto ve videoları ile dolu. Bunları aç göster. Dayakla yasakla olmaz ablacım. Bilinçle olur.
14 Yorumla
Soran+1 yılCinsellik adına birşey bilmesini istemiyorum ders çalışması gerekirken. Çok ihtiyacı olunca yapabileceği kendini keşfetmiş olması gerektiğini biliyor diye umuyorum fotoğraf atan insanın bunu sa bölmesi gerek.
- +1 yıl
Yaklaşımın çok yanlış. Cinsellik bilmesin ne demek, cinselllik doğasında var. Ha derdin gitsin masturbasyon yapsın, söndürsün ateşini ise, zaten durumu kavramaktan çok uzaktasın. Kardeşinin derdi tüm kızlarınki ile aynı. Beğenilmek istiyor, arzulanmak istiyor. Doğurganlık dürtüsü bu. Ama neyse. Sonuçta senin ailen.
Soran+1 yılBen neden öyle değilim bir Çok arkadaşım neden o dertte değil benim bildiğim kendimi bildim bileli ders çalışmak oda öyle olsun zamanı gelinc3 zaten herşeyi eşiyle yaşar
- +1 yıl
Tüm insanlar aynı olamaz ki. Sen hiç tek renkten oluşan bir gökkuşağı gördün mü? Oysa tek tek baktığında her biri renksiz bir su damlasıdır. Ama aslında hepsi de birbirinden farklıdır. Sen kardeşine yardım etmek istiyorsun ama mevcut durumu kabul etmek istemiyorsun. Sorunu görmezden gelerek çözüm bulamazsın... O bir insan. O bir ergen. O bir kız. Doğaldır bu tür şeylere heves etmesi. Mühim olan onu yanlıştan ve kullanılmaktan korumaktır.
Böyle hayt huytla gidersen üstüne daha beter olur. Benden söylemesi.
+1 yılBöyle seyler hep sevgisizlikten oluyor. Aile icinde sevgisiz kalan bireyler o sevgiyi bulmak icin baska yollara basvuruyor. Ergenlikle birlikte kendisinin farkina varmasi onu ayrica durtukluyordur. Kendisinin guzel oldugunun soylenmesi oo cok seksisin demesi hosuna gidiyor. Arzulanmak istiyordur. Sonucta artik sosyal medya ve televizyon dunyasi bize boyle seylerin gayet normal oldugunu empoze etmekte.
Önerim kardesine ilgi göster. Yalnizca yaninda durup ona siddet uygulayip ben ablayim gorevimi yapiyorum kafasindan siyril. Yaptigi dogru bir sey degil. Ama senin yaptiginda dogru degil. İlerleyen surecte boyle cocuklar hep birilerine kacip evden kurtulma derdinde olur. Evden kacarsa daha beter karisir her sey. Elbette telefonuna kisitlama getir ama tamamen alma. Eger bir insan bir sey yapicaksa her turlu yapar. Telefonu onda olsun ya da olmasin. Otur konus anlat ama gercekten ikna edici bir sekilde anlat. Kafasini dagitmasini sagla sevdigi aktiviteleri yapin. Eline para verip hadi sen gez demeyin. Bunlar cozum olmazsa bir psikolog size yardimci olacaktir.17 YorumlaSevgiyle ile değil şehvetle ilgili
- +1 yıl
@SaveTheDolphins Herkes sehvet duyar. Kimisi bunu bastirir kimisi bastiramaz (aslinda bastirmak istemez). Kiz daha cok kucuk ve kullanilmaya musait. Biz Şu an boyle konusabiliyorsak bilgi ve tecrube sayesinde. O bilgisiz henuz. Amann hayir bastirmasin diyen olucak ama kullanilip birakilmaktansa bastirmasini tercih ederim.
- +1 yıl
Işte onun hırsı bunu anlamaz. Mantığı degil duyguları on planda şu an. Ve bastırmak da çare değil. 18 oldu mu yaşamalı cinselliği insan. Tabi meşru yoldan evlenerek
Soran+1 yılTelefonu eline vereli 20 gün oldu 3 kez karşılaştım bu olayla daha önce çıplak fotoğraf atmasa da +18 konuşulmuştu telefonu verdik vereli bu cıktı başımıza o yüzden sorun onun telefon kullanamayisinda diyip elinden aldım vermeyi hiç ama hiç düşünmüyorum
- +1 yıl
Verme. Ama dediğim gibi dini bilgisi de eksik
- +1 yıl
Böyle çok insan var ve gerçekten uzuyor beni. Özellikle yapmaması gereken insanların yapması daha çok uzuyor. Ama bu duyguyu bastırmak da çok zor. O yüzden erken eğlenmeli insanlar
- +1 yıl
Evlenmeli
SABIRLA onu bilinçlendirmeye çalış.. kızmak , dövmek, yasak koymak çözüm değil o yaşlardaki biri için.. kandırılmaya her türlü müsait , beğenilme duygusu ve bir kaç çift tatlı söze kanabilecek en tehlikeli yaşlar.. sen bir abla olarak onunla sabırlı bir şekilde yaptığını yanlışlığını ve insanların kötü niyetli olduklarını vs vs konuş.. hemen olmaz belki ama sık ve sabırlı telkinler elbet işe yarayacaktır.. birde arkaslarını tanı..
37 Yorumla
Soran+1 yılInan hepsini yapıyorum ama her yaptığım konuştuğum zaman yine olmayacak yine boşuna konuşuyorum diye düşünüyorum sanki ellerimd3n kayip gidecek gibi çok korkuyorum o benim herşeyim
Soran+1 yılÇok sağol ablacım inşallah:(
- +1 yıl
Arkadaşlarını tanımaya çalış biraz bununda etkisi olabilir, şu an çok fazla kısıtlama onu daha çok iter böyle durumlara.. gerekirse psikolojik destek almasında yardımcı ol, örtü kısmına gelince , örtüyüde birşeylerin etkisinde kaldığı için bir tür savunma mekanizması olarak kullanıyor olabilir.. anladığım kadarı ile kardeşinde biraz ezber var.. yasından dolayı şuur beklemek pek mantıklı olmaz Ama, örtünün bile sorumluluğunu gerçekten bilse , o bile yeter yaptıklarına engel olmaya.. sana rahat değilse bir danışmandan destek almayı dene.. faydası olucktır
Soran+1 yılAllah razı olsun senden ablacım çok sağol
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
58Cevap
Bu işler döverek bağırarak olmaz, bu şekilde davranırsan kızı ya sinir ederek daha çok bu şeye teşvik edersin ki insanoğlu bir işin zıttına gitmeye meyillidir ya da ülkede olduğu gibi kardeşinde cinselliği sindirilmiş bir karakter oluşturursun.
Kardeşinin yaptığını savunmuyorum zaten savunulamaz bir şey ama bu işler derin işler yani nasıl davranacağınızı iyi bilmeniz gerekiyor, psikolojik etmenler önemli.31 Yorumla
Soran+1 yılNe yapacağımı bilmiyorum iste bilmiyorum
- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılCinselliğin yanlış bişey olmadığını ama bu yaşta böyle şeyler yapmanın yanlış olduğunu bir şekilde anlatman gerekiyor döverek yasak koyarak çözemezsin bu sorunu
42 Yorumla
Soran+1 yılSağolasın
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılSen bu kafa ile gidersen zaten kardeşin her fırsat bulduğunda ne yapıyor ise yapmaya devam edecektir.. kızıp bağırmak ve yargılamak yerine onu.. otur saatlerce anlat.. neden böyle bir davranışta bulunmaması gerektiğini. ona mantıklı ve anlamlı geldiğinde zaten yapmayacaktır böyle bir davranış..
22 Yorumla- +1 yıl
doğru bir cevap senin yaptığın komple bir çöp
Soran+1 yılSağolasın
Türkiyedeki cinsel dürtüler bastırılmış olduğu için özellikle ergenlik dönemlerinde böyle gizli şeyler yapmaları doğal bence. Doğru mu? Ailesinin vereceği bir karar ki senin hareketinden de anlaşılıyor kararının ne olduğu.
Burası dahil bir çok sosyal medya aplikasyonunda erkekler sanal bir şeyler yapmak için avda resmen. Eee karşı tarafı da ikna edebilirse...22 Yorumla
Soran+1 yılCinsel dürtülerini açığa çıkarmak için eline telfonu verip milletle konuşmasını mi sağlayalım
+1 yılbence dövmek yerine en fazla bağır kız sonra otur anlat ne kadar kötü birşey olduğunu yaptıklarının nelere yol açacağını filan telefonunu da al sende kalsın uzun sürede verme
32 Yorumla
Soran+1 yılSağolasın abicim
- +1 yıl
rica ederim :)
Valla bence artık yapacak pek de bişey yok biraz kötümser bakıyorum da olaya. İnsana zorla bişey yaptıramazsın kapalı haliyle bunları yapıyorsa bence boşuna kızı kısıtlamayın açılsın. Dışardan kapalı olup her haltı yiyenlere atıp tutarken böyle pek de yakışı kalmaz.
01 Yorumla
Soran+1 yılZorla kapatmadık ki abi ben ve benden başka bir ablası daha var ikimizde açığız
Annene babana söyle diyenler olmuş bu ülkede kızıyla sevgili oldu diye kızının erkek arkadaşını öldüren var nasıl diyorlar ya annene babana söyle diye? Sen de kardeşine bağırıp çağırmak yerine farklı bir yol dene. Daha önce kızmışsın işe yaramamış demek ki işe yaramıyor bu yöntem. Başına bu bu gelir bak kimseyr güvenip foto atma bir yerlerde yayınlarlar adını çıkarırlar başkasına gösterirler herkes görür falan de. Bir daha yaparsan anneme babama söylicem diye tehdit et söylemicek bile olsan.
01 Yorumla
Soran+1 yılHepsini aynen söyledim. Dili olan konuşuyor iste naparsin çok sağolun
+1 yılMuhtemelen zorla kapattırdınız kızı ve kapanmanın gerekliliği, sorumlulukları hakkında iğne ıcı kadar dikri yok. Kapalı bir kızın çıplak fotoğraf atması ne demek ya? Bence sen ona bir abla olarak tesettürü anlat en başta. Belki utanır kendinden.
11 Yorumla
Soran+1 yılKimse zorla kapatmadı ben ve bir ablası daha var ikimizde açığız gayet de. Bilmeden yargilama
+1 yılÇocuk 15 yaşında ergenliğin kralını yaşıyor. Çocuğun foto video atması iki sebepten oluyor. 1 tutucu ve kisitlayici bir toplum yapışın sahip olmamız. 2. Çocuğun cinsel isteklerini bastirabilecegi bir uğraş bulmanız. Şunu unutma hareketi ne kadar doğru olmasa da onun yaş gurubuna göre gayet normal. Ona bu hareketi neden yapmaması gerektiğini açıklayıp sağlam bir şekilde tehdit etmen gerekiyor
10 Yorumla
+1 yılŞimdiki gençlik öyle maalesef. Guzel dini terbiye şart. Iyi kotu helal haram bilmeli. bir de şehvet duygusu çok kötü herkesi esir alıyor. Telini al günah kaynaklarından uzak dursun. Ve sonuçlarını anlat ona. Yanı millet görürse rezil olursun de. Erkekler bunu kullanır tehdit eder başı belaya girer de. bir de bence 18 oldu mu evlenirim. Bu duygu baskı altına alınamıyor. Yoksa yarın başka hata yapar
01 Yorumla
Soran+1 yılO kadar anlattım abicim ama benim kardeşim şehvet galan filan için yapmıyor bundan o kadar eminim ki ilgi arıyor bence o kadar anlattım umarım anlamıştır hiç sanmıyorum
Diğer konusunda 5,1b cevap paylaştı. Ergenlik diyelim.. kendini ve karşı cinsi keşfediyor.. tabii sanal ortamda güvenmemeli kimseye ama bağırıp kızarak değil konuşarak anlatmayı denemelisin..
12 Yorumla
Soran+1 yılSağol
Gizli Üye(30-35)+1 yıltelefonu vermeyince olmayacak mı sence? öncelikle neden öyle yaptığını tam anla. Kendi isteğiyle direkt adamlara fotoğraf atmadığını düşünüyorum kandırılmıştır. Kandırılan insanları anlat neler olabileceğini detaylıca anlat. ama o hiç öyle değil dese de neler olabileceğini anlat. Korkut gözünü biraz saflıktan çıksın gerçek dünyaya adım atsın
02 Yorumla
Soran+1 yılAnlattım çok anlattım abi olmadı
Cevap sahibi+1 yıltek başına çözemiyorsan annene söyle durumu. Allah korusun daha büyük sorunlar sıkıntılar olabilir sen hallettim derken
+1 yılçok sakin bir şekilde al karşına konuş, takibe al ve son ana kadar izle müdehale et, hatasını kendisi de görsün anlasın... kısıtlama yapma
12 Yorumla
Soran+1 yılKonuştum şimdi ama bilmiyorum sanki hiç değişmeyecek gibi
- +1 yıl
huylu huyundan vazgeçmez.. kaç yaşında
- Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılkapalıysa eğer nasıl bunları yapabiliyor gerçekten kötü halde :/ valla Allah kimsenin başına vermesin ergenlikte böyle şeyler çok oluyor. bu arada sen kaç yaşındasın öyle vurmayla filan olmaz bu işler...
00 Yorumla Kardeşinde cinsel bozukluk olabilir psikolaga götürmelisin şiddet ve kısıtlama bişeylere daha fazla yönelimi sağlar al karşına konuş telefonunu da geri ver
01 Yorumla
Soran+1 yılTelefonu vermem asla şimdiye kadar yoktu telefonu şimdi de olmasın
+1 yılKardesini bir süre ihmal etme, onu böyle bir süreçte de yalnız bırakma sonra kendini daha kötü hisseder, telefonu da uzun bir süre verme bence.. Onunla konuşarak anlatmaya çalis bazı şeyleri
02 Yorumla
Soran+1 yılşu an öyle yapmaya çalışıyorum ama o yaptığı fotoğraf olayını yüzüne vurmadan yapamıyorum unutamıyorum
- +1 yıl
Biliyorum çok zor bir durum ama umarım oda pişman olmuştur
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen insanca karşıladın mı kardeşini... Dövmekten beter etmedin mi.
Biz şimdi sana neden insanca cevaplar verelim ki..
Çoçuk yaştakilerin eline telefon verirsenin böyle olur...32 Yorumla
Soran+1 yılAnnem cahil. olunca ne kadar karşı çıksan da boş oluyor güzelim. Anneminde telefon verme isteği kardeşimin çok istemesinden akranlarının hepsinde olmasından
Cevap sahibi+1 yılYani suç sizde değil...
bağırmak kızmak çare değil. daha çok sebep olursun inadına yapar sonra. güzel güzel konuşmayı denemelisin. ateşe körükle gidilmez kanısındayım. uysal bir şekilde yaklaş
14 Yorumla
Soran+1 yılAbicim 3 kez konuştum belki konuşmak yerine dövmüş olsaydım fotoğraf atmazdı değil mi o cesaret olmazdı konuşmak ise yaramıyor
Soran+1 yılTelefonu eline verip serbest mi bırakayım
+1 yılMide bulandırıcı. Gençlik adına üzülüyorum. Utanma nedir bilmeyen bir insana ne yapsan fayda etmez. Ailenin bilmesi gerek gayet ciddi bir durum.
03 Yorumla
Soran+1 yılKardeşim katil olurlar başka çözümü yok mu bunun
- +1 yıl
Soylemedigin halde hersey geçici bir cozum... kardeşinle guzel konuş tekrar ve bu yaptıklarının onu geleceğini nasil etkileyeceğini anlat. Umarim farkina varır ve hatasından doner. Dönmez ise ozaman aileye söylemek sart durum ne kadar kotu olsada. Keske ailelerde biraz şiddet yanlisi olmayıp duzgunce iletişim kurabilseler. Belki basdan boyle olaylar yaşanmaz hic.
Soran+1 yılSağolasın
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende yapıyodum o yaşta ve şu an görebiliyorum ki tamamen sevgisizlik ilgisizlikten. Değer vermezseniz o değeri hissetrmezseniz tabiki değet verene koşar çocuk o daha
17 Yorumla
Soran+1 yılDaha nasıl değer verelim ne istiyorsa annem alıyor sırf çalışıyor isteklerimizi yerine getirmek için. Para veriyoruz saat vererek örneğin 2 saat sonra evde olacaksın arkadaslariyla yemek yesin meyve suyu içsin sosyalleşsin gözü açılsın diye daha ne yapalım her ay annem yemeğe götürüyor içinde hiç kalmasın diye ne yapalım başka ne
Cevap sahibi+1 yılHepsi maddi farlındamısın.. Kardeşinin değerine fiyat biçme.. Bak yemin ederim iyiliğinizi isterim yaşamış biri olarak
Soran+1 yılYanında olduğumuzu h3r zaman hiss3ttirdik belki bunlar sadece maddi yönü olabilir ama manevi olarakta çok şey yaptık babası hariç
Cevap sahibi+1 yılDoğrudur.. Nediym umarım sizin için herşey güzel olur
Soran+1 yılBabam bizim başımızda da yoktu hiç olmadı da olmadı diye çok ama çok zamanlarım oldu ki beni bu kadar anlayışla karşılayan bir ablam da yoktu ama herşeyi atlattım elimden geldiğince doğru adımlar attım onun da bizi örnek alması gerekirdi
Cevap sahibi+1 yılSevval haklı olabilir benimde babam yoktu
Cinsel erdemsizlikler, yetiştirilme tarzıyla alakalı. Şımarık yetiştirilmiş çocuklarda sıkça görülür. İltifat eden kişilere yakınlık hissediyor olabilir. Bence, bir uzmandan acilen destek almalısınız.
03 Yorumla
Soran+1 yılŞımarık hiç değil
- +1 yıl
Selam tanışmakistiyom
- Diğer konusunda 4,4b cevap paylaştı.
+1 yılKarşına al güzellikle konuş ergenlikte o yaşta böyle döverek yapma dersen inadına yapar yani çözüm değil.
00 Yorumla
+1 yılOff zor durum Allah yardımcın olsun ama bilemedim yaa ne yapılabilir bu durumda aile büyüğünüz yok mu?
00 YorumlaKızmak dahada onu daha o işe sevkeder iyimser tarzda ikna edici sözler etmelisin
05 Yorumla
Soran+1 yıl3 kere yaptı hepsinde konuştum konuşmak yerine dövmüş olsaydım fotoğraf atmazdı o cesaret olmazdı
Soran+1 yılTelefonu eline verip serbest mi bırakayım bu mu yani
Soran+1 yılYanlış oldu abi yorum farklı yere olacaktı
O kızın onunu alamazsınız. Hele şiddetle kısıtlamaya kalktıysan Biraz daha büyüğünden daha fazlasını yapar
12 Yorumla
Soran+1 yılLaftan anlamıyorsa tekrarlıyorsa şiddetten başka yapacak birşey Yok!
Ergenlik donemi ishte herkes hata yapabilir. Boyle dovme vs yapicagina konushup yaptiginin yalnish oldugunu soyle ve kendini korumasini ogret
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbu çocuk normal ve sağlıklı değil demek ki. aileniz de ve yaşam tarzında sıkıntılar var belli. baskıcı ve eğlenceli olmayan hayatını birtakım yasaklarla heyecanlandırmaya çalışıyor.
20 Yorumla- Diğer konusunda 11,6b cevap paylaştı.
+1 yılKarşına al, doğru düzgün konuş. Biliyordur diyip geçiştirme.
01 Yorumla
Soran+1 yılKonuştum umarım ise yarar hiç sanmasamda
Gizli Üye(30-35)+1 yılYaşı küçük, böyle şeyler yapmaması lazım. Ama senin yaptığın da çok gaddarca. Şiddet uygulamak nedir ya.
14 Yorumla
Soran+1 yılO an kim olsa yapardı şu an ne yapacağımı bilmiyorum oda oruçlu oruçlu öylece ağlıyor
Cevap sahibi+1 yıl"O an kim olsa yapardı " Kendi adına konuş, ben yapmazdım. Kötü kalpli, acımasız birisin sen. Hiç sağda solda iyi bir insanım diye gezinme. Sen çok kötü, gaddar ve acımasızsın. Neyse ne yaparsan yap. Hadi eyv.
Soran+1 yılHaklısınız belki ama bu olay 3 defa oldu belki daha önce dovseydim sonrakiler olmazdı
+1 yılO empatiyi birazda kardeşinle kur. Neden yaptığını bilirsen. Nasıl vazgeçireceğinide bilirsin.
12 Yorumla- +1 yıl
O yaşlarda genelde ilgi için sahtede olsa değer görmek için yapılıyor
- +1 yıl
ya da vucudunun farkına varıyor ve ego tatmin etmek için kullanıyor özgüven sorunu varsa
- Diğer konusunda 12,1b cevap paylaştı.
+1 yılTelefonu verme
Böyle bir hata yaptiginda olabilecek sonuclari anlat02 Yorumla
Soran+1 yılAnlatmak yok keşke anlatmak yerine dövseydim de bunları yapmasaydı
- +1 yıl
Dövmek cozum değil
+1 yılKesinlikle telefonu geri verme en azından 1 sene verme sonra zaten kendiliğinden düzelir diye umut ediyorum
02 Yorumla- +1 yıl
Benim profilimden sana ne g. zekali
Diğer konusunda 424 cevap paylaştı. Hemde kapalı biri mi? Yuh artık. Bence açılsın kapalıların adını kirletiyor. Ayrıca saf olmakla da ilgisi yok 15 yaşta küçük değil.
00 Yorumla
+1 yılDövmek yerine düzgünce yaptığının yanlış olduğunu anlat.
00 YorumlaAl telefonu elinden çok sert davran gerekirse tokat at sindir onu korkuyla psikolojik baskı yap hakediyor.
00 Yorumla
+1 yılBidaha millete çıplak fotoğraf atarsa onu çırıl çıplak soyup sokakta dolaştırcağını söyle bak bakalım bidaha atıyomu :D
00 YorumlaDiğer konusunda 786 cevap paylaştı. Kamerasız bir telefon al yeni bir hat tak ona da o şekilde kullanmasına izin ver sürekli takip içinde ol tatlı dille de uyarma döv dövmezsen devamı gelir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl15 yaşında kapalı saf ve millete çıplak foto atıyor öylemi. bence kişilik bozukluğu var kardeşinde doktora götürün.
10 Yorumlakarşına al ve ilk başta çok büyük günah olduğunu anlat yaptığının çok kötü ALLAH katında ağır cezası olduğunu anlat... sonra da babana şikayet etmekle tehdit et işe yarar
02 Yorumla
Soran+1 yılKendisi kapalı zaten bilmiyor mu neden kapandığını kızlara saçını açıp erkeklere soyunmak için mi kapandin diyorum
+1 yılbu yaptığı şeyin nelere mâl olacağını anlat. Hatta biraz korkut
01 Yorumla
Soran+1 yılKafasız kafa yok ne anlatsam boş
Hangi sohbet uygulaması o? Belki kullandığım bir uygulamadır.
016 Yorumla
+1 yılSağlam bir nemfomanyak ve ilgi or*spusu yetişiyor, geçmiş olsun.
00 Yorumla
+1 yılkarşına al insan gibi konuş..
olmadı aile büyüklerine söyle..00 YorumlaTwlwfonuna el koyda 15byaaindaki kizdan resim iateyen picler onlari wmniyete bildirmwk lazim
02 Yorumla
Soran+1 yılSohbet kanalında sürüyle aynı türden pezevnkler var hangi birini emniyete şikayet edelim
Bence al karşına bu yaptığının yanlış olduğunu anlat ve son kez uyar ve uyarını dikkate almadığı takdirde neler olacağını anlat.
02 Yorumla
Soran+1 yılKonuşmak çare olsaydı fotoğraf atmaya cesaret edemezdi en iyisi dövmek dövmüş olsaydım fotoğraf atmazdı o cesaret olmazdı
Küçük yaşta zorla kapatılan kızların bastırılmış duyguları böyle durumlarda ortaya çıkıyor..
04 Yorumla
Soran+1 yılZorla kapatmadık ben ve benden hariç bir ablası daha var ikimizde açığız.
Soran+1 yılEvet kendisi istedi yoksa neden kapatalım ben ve ablam açığız niye onu zorla tesettüre sokalım şimdi acil diyorum acilmam diyor
arzulanma ve ilgi çekme ihtiyacı duyuyor bizim her kızımız gibi oda kendini teşhir etmekten ve milletin bakmasından peşinde olmasından mutlu oluyor demek ki
02 Yorumla
Soran+1 yılHer kiz gibi mi kendi anandan bacından mi biliyorsun kardeşim
sakın teli verme bu yasta ne sohbet uygulaması bu ya kızın ahlakını bozmuslar
00 Yorumla
+1 yılgilzi olmadsn sormak istedeim biseyelr amw neys eartik ya karar senin
00 YorumlaDiğer konusunda 852 cevap paylaştı. Bu yasta hata yapmalari normal ama senin bu tarzin onu dahada korukler. ona ornkler goster basina gelebilceklerini anlat. bu fotolarin ilerde dert olacagini uzulecegini anlamasi icin ugras dovmek bagirmak dogruyu gormesini saglamaz
05 Yorumla
Soran+1 yılAbicim kendini koy yerime ilerde daha kötüsü mu olsun daha önce benim ne kadar kızıp düzgün anlattığımı allah bilir olmuyorsa dövmek kısıtlamak tek çare
Soran+1 yılLaftan anlamıyorsa yapacak birşey yok
+1 yıltelefonunu vermemek çözüm değil başka bir şekilde anlat
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİyi bir dille uyar kardeşim yapma bak kullanırlar seni kötü olursun vs konuş onun yanında olduğunu bilsin zor durumda dayak çare değil
00 Yorumla15yasi kendini yeni kwsfediyor azginlik cagi sakin ol
00 Yorumla
+1 yılKardeşin uçmuş uçmuşşş kanka dövmekle adam edemezsin
00 Yorumla
+1 yılAnne ve babana söyle.
21 Yorumla
Soran+1 yılBabama soylesem asar haberlerde bu aksam izlersin güzelim mantıklı konuş
Gizli Üye(25-29)+1 yılErgene bak nelere kalkısıyor. Önce uyar dinlemedi döversin iki tokatta benim için at.. Yazık o s*erefsiz erkeklere de
00 Yorumla
+1 yılÇok mu sıkıyorsunuz acaba? Yani içine atiyordur isteklerini
12 Yorumla
Soran+1 yılSıkmıyoruz çok az denecek kadar bir baskı vardı bu olaylardan sonra baskı oldu
- +1 yıl
Ne yap biliyor musun, kendi yaşıtı reel den bir sevgili yapmasını söyle ona
Diğer konusunda 662 cevap paylaştı. telefonunu verme eline annene falan söyle
021 Yorumla
Soran+1 yılAbicim annem cahil sırf çocuklarını okutmak için çalışan bir kadın yüreğine mi indireyim kadinin:(
Soran+1 yılOkul tatil oldu artık gitmiyor telefon yok dışarıya çıkmak yok akranları da cahil onlarla gezmek dolaşmak yok okul açılsın gerekirse babası götürüp getirecek
- +1 yıl
Deliriyorum alsnfnlakznff çok komiksiniz cidden.. Yakında kaynedecek hiçbişeyi kalmayacak böyle yaparsan herşey daha kötü olcak
- +1 yıl
@Dreamsforplans bunlar benim görüşüm
- +1 yıl
Evet belli yaşamayan hatta erkek olan ne anlayacak olan birinin görüşü
- +1 yıl
@Dreamsforplans bence seninkide tcrübesizce bir görüş ama haklılk payı olabilir
- +1 yıl
Bok tecrübesiz aynı yaşta yaşadım ve gördüm ben biliyorum ya kötü olucak baksın görsün kaybedicek hiçbişeyi kalmazsa daha kötü olucak
- +1 yıl
@Dreamsforplans terbiyeli ol verdiğin cevaba dikkat et herkes sen gibi olacak diye bir kaide yok telefonu elinden alınanın kaybedicek birşeyi kalmıyormu neyapsın bu kız şimdi salsın sokağa kardeşide kucaktan kucağa gezssinmi
- +1 yıl
Ben sadece telefon için demiyorum telefon zaten kısa bir süre alınmalı zaten en başta verilmesi bile hataymış ama vermiş bikere diğer görüşlerde yok dövmek yok okulla tehdit felan sinirlerim bozuldu bana yapılmadı ama yapılmak istendi daha kötü oldu herşey şimdi bak hiçbi bağım kalmadı bundan hariç olaylarda var ve evi terk ediyorum bu hafta
- +1 yıl
@Dreamsforplans kime ne yapıyorsun yakacağın yıkacağın tekşey kendi hayatın afferin devam et senin gibi evlatların evde durmasının bir anlamı yok zaten
- +1 yıl
Hayatımı bilmeden konuşma benimki tek telefon baskı vs olsa ok ama hayatımı duyan iyi kurgu hangi roman diyo ama bu durum için çok net aşırı baskı olmamalı konuşma yoluna gidilmeli tehdit nereye kadar?
- +1 yıl
@Dreamsforplans ya siz yeni nesilin böyle acayip tripleri var kızım bir dertli veya sorunlu insan sen değilsin ailen sana birşey söylüyorsa yine senin iyiliğin için tabiki konuşarak halletmek engüzeli ama farkındaysan dahaönce 3 kez yakalamış bu işin boku çıkmış yani son yol bu
- +1 yıl
Geri versin demiyorum kafayı telefona taktıysan bunun altını çiziyorum o bir süre şart zaten alınması ama eğer çözüm istiyosa bu çözüm değil körükler yaşamadın bilmiyosun bence konuşma hatayı yapmış o zamanları yaşamış biri olarak onların iyiliği için diyorum. Tavır tabiki konulacak ama çözüm yolunada gidilicek hata olduğu unutturulmadan empatiyle konuşulucak. Konuşmayı beverebildiği sorunun özündeki tetikleyen şeyi anladığı ne malum ablasının
- +1 yıl
@Dreamsforplans tama hakılsın
- +1 yıl
Çenemle bezdirdim adamı yazık.. Umarım onlar için herşey iyi olur benim sorunlarım çok fazla tabiki bu meseleden geldiğim duruma gelmezler ama benzer durumlar yaşanır inşallah hallederler
- +1 yıl
@Dreamsforplans evet sorunlarının fazla olduğunu farkettim
- +1 yıl
Hala laf sokuyo 😁😁
Soran+1 yıl@Dreamsforplans inşallah hallederim tek başıma nasıl kalkicam bu durumun bilmiyorum ama yine de onun her zaman yanındayım
- +1 yıl
@Dreamsforplans :D yok ya ne laf sokması gerçeklerden bahsediyorum
Eger icinde varsa engel olamazsın
30 Yorumlazevk alıyor seviyor sen ne kadar yakalasanda içindeki bacım onu itecek
02 Yorumla
Soran+1 yılSkerm zevkini kardeşim defl
- Devamını Gör (25)
Devamını Gör(70)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri