Canları sıkıldımı kendi ülkelerine gidip gidip gelmeyi iyi biliyorlar. Resmen mülteci kapmı gibiyiz gelen gelene. Savaş var dediler, zulme uğruyoruz dediler tamam eyvallah e şimdi hepsi bizden iyi durumdalar görünen o ki kendi ülkelerinde de sıkıntı yok defolun gidin o zaman. Daha iki ay önce suriyeli bir erkeğin bizim kızımıza tecavüz ettiğini duydum ne bu cesaret ya?
Cevabın nedir?
+1 yılŞöyle bir şey da sen herhalde türk erkeklerini çok temiz zannediyorsun sanki bizim Türkler kızlara hicbisey yapmıyor Suriyeliler yapıyor anasını satiim gelmiş boş boş laf yapmasını biliyorsunuz içine girip neler yaşadıklarını bilmeden bir kaç insanlıktan nasibini almamışi görüp hepsine peşin hüküm veriyorsunuz şu an senin bizi türk olduğumuz için terörist ilan edenlerden ne farkın kaldı acaba
134 Yorumla
Soran+1 yılNe alakası var ya iyice saçmalamışsın benim orda kastettiğim biz onlara kucak açımışız, yardım etmişiz, bize sunulmayan imkanlar onlara sunulmuş böyle mi teşekkür edecekler bize diyorum. Türk erkeğini birşey yapmadı tertemiz diye bir yazı gördünmü sen orada?
- +1 yıl
Senin Türkler ile alıp veremediğin ne bende bunu merak ediyorum? Ermenimisin nesin yani belli ki bir kuyruk acın var... Seninde dediğin gibi bir kaç insanlıktan nasibini almamış insan yüzünden 'TÜRKLÜK'' adı altında ne bu karalama? Senin yaptığın onunkinden daha çok boş laf..
- +1 yıl
Kimse turkiyeyi terorist olarak gormuyo en son hangi ulkeye gittin de boyle diyebiliyorsun sehrinin disina cikmamissindir allah bilir diyorlasa da kultur yoksunu catolic kesim yapiyor bunu oda suriye irak arap ulkelerine sinirimiz oldugu icin yani iyice arap sevici mahluklar oldunuz resmen asimile oldu ulke ya
- +1 yıl
Hayır genelleme yapıyorsun sen kimsin ki o kadar zorluk çekmiş insana defolup gidin diyebiliyorsun rahat rahat yaşadığın hayatının içinde empati kuramaman normalde yani bu kadar da cahillik olmaz bence bir kaç prüze laf etmek yerine hepsine laf edemezsin bu kadar basit yani yorumlarını daha insancıl yaparsan kimse de gelip benim gibi konuşmaz
- +1 yıl
@Sukablayt genelleme yapan bir ton insan varken nasıl diyen yok diyebiliyorsun acaba 😂😂
- +1 yıl
@Catsiaaamo Türk'ün turkle ne derdi olabilir 😂😂😂
Soran+1 yılZorluk çektiler de şimdi çekiyorlar mı? Valla işlerine gelince kendi ülkelerine bayramlara tatillere gitmeyi iyi biliyorlar demekki şartlar uygun burada kalmalarını gerektiren birşey yok. Adamlar buldu rahatı tabi. Beleş üniversite, kolay iş bulma imkanı bilmem ne bilmem ne. Neden gitsinler ki dimi?
- +1 yıl
Şöyle bir şey var ki sizin seçtiğiniz kişi veriyor bu hakları adamlar zorla almıyor
Soran+1 yılE bende onu soruyorum işte neden yollamıyor derdi ne diyorum. Ayrıca benim seçtiğim kişi filan değil!
Soran+1 yıl@Sukablayt aynen öyle👍👍
- +1 yıl
@Sukablayt ben seçmiş olsam sende böyle mi konuşurum jdbfnf
Soran+1 yılValla ne bilelim öyle bir savundun ki babanın oglu sandık.
- +1 yıl
Yollamak değil içeri almadı çok normal yardım eli uzatana yardım edilir ama kendi vatandaşına sağlamadığı imkanları sağlaması yanlış ve sen bunu o insanlardan değil de onu yapan kişilerden cikarmalisin
Soran+1 yılKardeşim oku oku soruyu oku bende o kişinin amacını soruyorum işte bak başlığa ne diyor "suriyelileri neden yollamıyorlar" yazıyor değilmi?
Soran+1 yılO insanlardan cıkarmamalısın diyor ne yaptım dövdüm mü yaktım mı bende bunu yapanları soruyorum işte. Soruyu bile anlamadan konuşuyon.
- +1 yıl
İçerikte de Suriyelilere saydirman da bu tezi çürütüyor ama mübarek 😂😂
Soran+1 yılE sevmiyorum istedigimi derim kim ne diyebilir ve bunda ne sakınca var? Ayrıca gerçekler.
- +1 yıl
Hakaret etmen bile bir şey neyin kafası acaba bu
- +1 yıl
Dersen bende gerçekleri derim kimsede gocunmasin o zaman dimi 😂😂
- +1 yıl
Sen ve senin gibi ırkçılık yapan insanlar sonucu savaşlar çıkıyor zaten it sürüsü gibisiniz çoğaldıkça çoğalıyorsunuz Allah ıslah etsin 😂
- +1 yıl
@Sukablayt türküm bildiğin hatta yarı Avşar yarı çerkezim oğuz boyundan bunları söylemek için illa Ermeni ya da suriyeli olmaya ya da benim savunmam için babamın oğlu olmasına gerek yok benim doğrun bu
Soran+1 yılUlan beyin yoksunu aklını kullansana adamların burada kalmaları için bir sebep kalmadı diyorum kalmadı! Resmen tatil köyüne gelmiş gibiler. Kendi ülkelerine canları sıkıldıkça gitmeyi iyi biliyorlar. Madem öyle defolun gidin diyorum bende haklı olarak. Adamlar senden iyi durumda şimdi. Sen onca yıl it gibi çalış dur biri gelsin beleşe konsun üniversitelere gitsin işler verilsin oh ne ala memleket! Irkçılıkmış ulan neyin ırkçılığı adamlar olmayan düzenimizi daha da beter etti aç bak haberleri kendi ülkemizin insanı yetmiyormuş gibi birde onların hırsızlığı, tecavüzü ile uğraşıyoruz. Madem sana kucak açtık adam gibi oturup adabını bileceksin diyorum sen gelmiş haksızsın diyorsun bence sen hiç girme bu konulara cidden.!
- +1 yıl
@Sukablayt anlamadığım bunu neden üzerine aldın ben sana ırkçı dedim mi hayır bunu üzerine alınması gereken kişi soruyu soran ve ırkçı diye tabir ettiğim kişi niye bu kadar taktın çözemedim
Soran+1 yılAllah allah neden acaba ya. Benimle aynı düşüncede oldugu için olabilir mi?
Soran+1 yılYa da senin "sen ve senin gibiler" diyişin için?
- +1 yıl
Herkesin doğrusu aynı olacak diye bir şey yok bunları yapanlara cephe al diyorum bende avantajları kullananlara değil sende bir yere gidip siginsan orda her imkanı sana sunsalar gider misin tabi ki de gitmezsin hangi insanın rahatı bıraktığı görülür ki empati kurmayı beceremeyen bir insan olarak sen çok girmişsin gibi geldi bana bence bir u çizip geri çık işin içinden sen
- +1 yıl
Ortaya atarım alınan alınır gerisi beni irgalamaz 😂😂😂
- +1 yıl
@Sukablayt onları savundugum şey hedefi yanlış yapanlari hedef alması gerekirken gelip de avantajları kullananlari hedef alması cahilce adamlara veriliyor kullanıyorlar zorla almıyorlar
- +1 yıl
@Sukablayt beni anlamaya çalışmayan insanları anlamaya çalışmıyorum kusura bakma
En İyi Cevaplar
+1 yılAraplardan ne zaman hayır geldi ki zaten? bir şu siyahi abilere bak ben bir zararlarını görmedim hiç orda burda saat satarlar askıntılık etmezler dilenmezler.
41 Yorumla- +1 yıl
Atatürk boşuna Arap meselelerine karışmayın dememiş. Sırtını döndüğün an vururlar. Zamanında İngilizleri arkalarına alıp bize karşı geldiler.
+1 yılVatandaş yapıp oy almak ve ülkeyi araplaştırmak için.
12 Yorumla
Soran+1 yılÜlke elden gidiyor zaten. Bize sunulmayan imkanları onlara sundular adamlar bulmuş rahatı niye gitsinler ki?
- +1 yıl
heeç. Gelenler zaten oranın zibidisi. Su an Afganistan vatandasligi daha degerlidir herhalde.
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
6Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılIrkçılık yapmazdım ama suriyeli sevgilim olmuştu dövüyolar
01 Yorumla
Soran+1 yılSenin o yobazlara ne işin var canım ya uzak dur hepsinden..
bilmiyorum valaha bir onlar eksikti
11 Yorumla
Soran+1 yılÜlke zaten berbat durumda kim varsa buraya topluyorlar arap ülkelerinden bir farkımız kalmadı yemin ederim.
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayırdır kardeşim sana ne oluyor
İşiniz gücünüz suriyelileri taşlama
Siz kendi işinize bakın
Irkçılık yapmayın226 Yorumla
Soran+1 yılIrkçılıkla ne ilgisi var? Ben kendi ülkemde başkalarını görmek istemiyorum. Gelişemiyoruz, gittikçe batıyoruz. Arap ülkelerine döndük resmen. Ben gerçekten zulme uğrayan varsa alırım başımın üzerine koyarım ama şunlara bir baksana ortada zulüm mü kaldı canları sıkılınca kendi ülkelerine tatile gitmeyi iyi biliyorlar demekki şartlar uygun burada kalmalarını gerektiren birşey yok. Ayrıca biz onlara kucak açımışız, yardım etmişiz, bize sunulmayan imkanlar onlara sunulmuş adamlar kalkıp bizim kızımıza tecavüz ediyor, bizim ülkemizde hırsızlık yapıyor. Hamile kadına yaptıklarını duydun mu? Türk işçi çocuğa nasıl davrandıklarını gördünmü? Böyle mi teşekkür edecekler bize? Açın biraz gözünüzü ya koyun gibisiniz kör koyun.
Cevap sahibi+1 yıl-Sen kendi ülkende bir ingiliz gördüğünde mutlu oluyorsun ama senin bu yaptığın ikiyüzlüluktur
-Gerçekten zulüm olup olmadığını nerden biliyorsun gidip oraları gördünmüde gelip burda bik bikliyorsun tatil meselesi sanki Suriye'de gidip plajda güneşlenecekler orda kalan akrabalarına ziyaret bu
-Türkiye bir kısım multeciyle batmaz merak etme saygınlığı arttı dünyada ve her gün artıyor ve bu ülke farklı etnik kimliklere zenginlesiyor
-Gelismememiz onlardan kaynaklanmıyor çok dusmanimiz var ama emin ol gelişiyoruz onlara ettiğimiz yardım bize çok şey kattı
-onlara sunulan imkanlara gelince adamlar kaç aydır savaşta aç susuz yardım etmessek ya bu nasıl müslümanlık gelmiş onlara verilen 2 tas çorbanın lafını yapıyorsun onlara verilen 3 5 çadırda gözün var aç gozlusun aç bir yamyam gibi hep bana hep bana diyorsun tek düşündüğün jendi rahatın koyun can derdinde kasap et derdinde misali
Cevap sahibi+1 yıl-Ayrica her milletin iyisi kötüsü var 3 5 dangalak bir halt yedi diye bunu bütün bir halka mal etmek dangalakligin alasidir hamile bir Suriyeli kadını ormana götürüp tecavüz ettikten sonra öldüren türklere ne diyorsun
-teşekküru edenler var senin gözlerin etmeyenlerde ayrıca sen kullardan bir şey bekleyipte mi yardım ediyorsun hani sağ elin verdiğini Sol elin gormemeliydi hepsini geçtim bu davranışların asil bir insana hiç yakismaz
-insanlığı sen ve senin gibiler öldürdü nimet paylaştıkça çoğalır
-kaldı ki Türkiye bölgede söz sahibi biri olmak istiyorsa bu yangina kulak asamazdi türkiye'nin bu sayede bölgede çok etkin bir rolü var anlayacağın verilen hiçbir şey boşa gitmiş değil hepsi fazlasıyla geri dönecek
Soran+1 yılÖncelikle üslubuna dikkat et. İlk cümleni de bir oku tekrar sen nerden bilebilirsin sevinip sevinmediğimi? Türkiye bir kısım mülteciyle batmazmış bir kısım dediği de 4 milyon insan ve git gide ürüyor bunlar. Başta kısa süreli dediler gittikce kalıcı bir hal almaya başladı. Yerleştiler resmen buraya. Türkleri de geçtim artık sokaklarda Suriyeliler laf atıyor bana. Yemin ederim bulunduğum yeri işgal ettiler resmen. Akşamları sokağa çıkmaya korkar oldum o iğrenç bakışları, lafları yüzünden. 2014 yılından beri dünyada en çok mülteci ağırlayan ülke burası. Bildiğin arap ülkelerine döndük biz. Toplumsal açıdan da siyasal açıdan da ekonomik açıdan da olumsuz etkiliyorlar bizi.
Soran+1 yılOnlara sunulan imkanlar bize bile sunulmadı şimdiye kadar. Ben bunu dedim diye bencil oldum öyle mi? Gece gündüz demeden inşaatlarda eriyen bedenleri bir düşün. Haksızlık değil mi onlara? Bizim insanımız insan değilmi? Bizim çalışıp çabalayıp iyi biryerlere gelmek için çırpınan evlatlarımız evlat değilmi de onlara en güzel üniversiteler veriliyor? Vermesinler de demiyorum bizim insanımıza da yardım etsinler o halde. Millet aç aç! Yiyecek ekmek bulamıyor. Ve hepiniz öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki ben "kapatın kapıları diri diri yaksınlar, banane" demişim. Yahu savaşı mı kaldı bunun?
Soran+1 yılAdamların havasından geçilmiyor. Sanki ülke onların yemin ederim. İnsanda biraz minnet duygusu olur o da yok.! Kadınları geldi burada fuhuşa başladı, erkekleri tecavüze yeltendi, hırsızlık vs derken ülkenin içine iyice sçtlar. İmkanım olsa bir dk bile durmam burada. Zaten milletçe seksi seviyoruz ahlaksızlık diz boyu birde arttıkça artıs oh valla. Biz nasıl bu ülkeyi çekip çevireceğiz diyelim üzerine eklendikce eklensin..
Cevap sahibi+1 yıl-İlk cümlemden hiç şüphem yok
-onlara uruyor lafzini kullanman insanları insan yerine koymadiginj gösteriyor
-kimsenin sana laf attığı falanda inanmıyorum
-senin onların bakışlarını çirkin görmen irkciligindan başka bir şeyden değil evt çirkef ler var ama iyilerde var
-yardımsever bir ülkeyiz diğer ulkerlden bir farkımız var
-bize zararları olduğu kadar yararlarida var calisan genç nüfus ihtiyacimiz var yeterli üretim yok ülkede ve onlara ettigimiz yardım bizi islam liderligine adım adım götürüyor liderleri olarak banane diyemeyiz gittikce önemli bir yer ediniyoruz dünya medyasında saygınlığımiz artıyor dyebiliriz insanlığın olmedigi Son ulkeyiz
Cevap sahibi+1 yıl-toplumsal açıdan evet Şu an bir kargaşa var ama bu öncelikle bizim sonra onların cahilliginden herkes kendi işine bakarsa sorun olmaz onlarda bize bakıp yavaş yavaş öğrenecekler ama biz örnek olamazsak onları suclayamayiz çünkü onlardan daha iyi bir konumda olmayiz
-onlara imkan falan sunulduğu oyle aham saham yok ortada öyle bir şey benim tanıdığım uni mezunu suriyeli arkadasim burda uniye giremiyor bir aktar restoranda falan çalışıyor keza diğerleride öyle
-inşaatların suriyelilerle bir alakası yok öyle ya da böyle o inşaatlar yapilacak hatta inşaatlarda çalışan suriyelilerilerde az değil 😃
Cevap sahibi+1 yıl-zaten sen hep bizim bizim bizim bizim başka laf yok bu kelimeyi bu kadar çok kullanman bencilligini bir kez daha kanitlar
-ve evt orda hala ortam kızışık o kadar ceset gomdukleri bir yere bir daha gitmek hoş olmasa gerek diyorum türkiye onlar için yeni bir şans
- burda hep beraber çalışıp bu ülkeyi dahada buyutebiliriz
-ülke sanki çok mukemmeldide şimdi böyle bozuldu şimdilik suriye gündemde ama ondan önce hep pkk vardi her gün eylemler vardı hani şimdi nerde o eylemler hepsinin kökü kazandı suriyelilerin gelmesi kürt türk ayrimina yara bandı gibi oldu ama şimdi bütün bu ırkların ortak noktasını bulup birlesme zamani en başta siz bu dislamalarinuzdan vazgeçin birlik beraberlik olup bu ülkeyi daha iyi bir yere getirelim yaraya tuz basmayin daha fazla
Soran+1 yılYardımsever ülkeymiş. Çıkarları olmasa görürdüm ben onları. Neyse görünen o ki seninle aynı düşünceye sahip olamayacağız o yüzden uzatmaya da gerek yok. Güle güle kendine iyi bak.👋
Cevap sahibi+1 yılÇünkü sen ırkçı bir gözle bakıyorsun olaya ve bencilsin bence bu onların değil senin sorunun
Soran+1 yılNiye uzatıyorsun? Güle güle kendine iyi bak demedimmi en son?
Soran+1 yılİşte sende böyle yobaz birisin illa herkes seninle aynı düşüncede olmalı. Hadi bay bay işlerim var benim.
Cevap sahibi+1 yılNiye ergenler gibi Trip atıyorsun?
Soran+1 yılYahu ne trip atacağım sana
Cevap sahibi+1 yılYobaz değilim zaten kicini düşünmeyen herkes yobaz oluyor
Cevap sahibi+1 yılNeyse ya boş ver iyi günler
Soran+1 yılİnsan olsalardı da düşündürmeselerdi bunları. Bütün insanların onlardan nefret etmesinin tek sebebi kendileri. Sanada iyi günler.
Cevap sahibi+1 yılLa hevla vela kuvvete illa billahil aliyyul azim sen sabır ver Allahım
Soran+1 yılAmin cümlemize.
Cevap sahibi+1 yılOrda mısıniz
Soran+1 yılEvet?
Cevap sahibi+1 yılSana hak veriyorum ama şöyle suriyelilerin bir bölgede toplanıp yardım edilmesi lazım... bende dün nahoş şeylerle karşılaştım.. ülkede böyle kol gezmemeleri lazım...
Soran+1 yılNe ile karşılaştın?
Cevap sahibi+1 yılDediğin kötü bakışlı insanlarla.. sorumsuzca ve cahilce davranıyorlar.. jendilerine çeki düzen vereceklerini sanmıyorum belki zamanla olabilir ama böyle şehirlere dagilmalari hoş değil belli bir bolgeye toplanip her türlü ihtiyaçlarının karşılanması gerekirdi... yani Size katılıyorum suriyelilerin çok eksiği var ve toplumu olumsuz etkiliyorlar..
Soran+1 yılSevindim böyle düşünmenize.👍
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇünkü AKP ye oy atıyorlar. Kapiş...
20 YorumlaÇünkü gitmek istemiyorlar
10 Yorumla- Diğer konusunda 12,1b cevap paylaştı.
+1 yılBen dedim kalsınlar 😎😀
10 Yorumla Adi üstünde suriyeliler gidecek deniliyo bakalim
10 Yorumla- Diğer konusunda 699 cevap paylaştı.
+1 yılSen katil esad sana bum bum Allahu Akbar.
12 Yorumla
Soran+1 yılSen suriyelimisin
- +1 yıl
Yoo 😂
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri