AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
62Cevap
Bana göre bütün hatunlar özeldir onlara el kalkmaması gerekiyor sonuçta şiddet hi ç birşeyin önüne geçmez insanları bozan medya filimler diziler sanatcılar iyi örnek olması gerekirken millete kötü örnek oluyorlar
Öylede biraz disiplin şart kendilerini önemli bişey sanıp aldatıyosa erkek kadın farketmez 40 kırbaç yiyecek abi bak sonra bidaha zina yapıyomu korkudan ;)
Herkesin İnancına saygım sonsuz lakin Kuran da lilith ismi hiç geçmemiştir artık neye inancagimizi şaştık
Yanlış bilgi. Lilith insan nesline düşman bir şeytan-cin. İslamiyet’teki ismi ümmüsübyan. Bebek annesi anlamında, hamilelikten itibaren bebeklere musallat olup öldürmeye çalışan bir varlık.
Lillith ilk kez Supernaturalde duymuştum tam bir s*rtüktü.Hiç sevmemiştimki sonunda sam ve dean onu öldürmüşlerdi keşke ben öldürebilseydim onu kıyamet yaklaştığında ^^
benim tahminlerime göre de tüm dünyada her üç erkekten üçü yaşamlarının bir döneminde şiddete maruz kalmaktadır.
itirazı olan ? (:
Adem havva bir şeyler yazmışsında okumadım. Ben ateistim :)
Ateist olunca okunmuyor mu?
Oooo dindar kesimden baya eksi yemişim teşekkür ederim herkese :D
İlk defa Supernatural'de duymuştum :D ama ondan önce Hz. Adem'in eşi falan olduğunu bilmiyodum. İslam dininde ilk kadın Havva'dır.
anlamadıgım bir konu var
bu lilith kime kaçmış ?) :S
H.z Adem den başka erkek yokmuş ki dünyada :s
"herkes her şeyi kendi istediği yönde yorumluyor ya ben de buna fitil oluyorum...
Rüyamda Lilith adında birisini gördükten sonra araştırıp öğrenmiştim kim olduğunu değişik bir deneyimdi ama gerçekten var mı yok mu bilemem.
Soruda Lilith var mı diye mi soru soruyor ?
Ortada bir suç varsa bu suçu işleyen tüm insanların suçudur. herkesin beyni var sonuçta şiddetin bahanesi olmaz.
böyyle şeyleri araştırmayın da peygamberimizin hayatını araştırın ibretliktir.
arkadşaım müslümanmısn sen müslümansan bilmen gerekir ilk insanlar ADEM VE HAHVADUR adam peygamdir hava karısı sayılır ve ilk ADEM den MUHAMMEDE kadar bütün peygamberler müslümandır
HAHVA mı ?
yanlış yazmışım
birde lilith çıktı. sakın şu ağrılı şarkıcının söylediği lili lili olmasın inanmayan linke baksın
https://www.youtube.com/watch?v=x9oULWmgvmcLilith ❤ aynen soyledigin gibi kadini bu kadar degersizlestiren bir inancin ilk feminist Lilith'e yer vermiyor olusu cok da sasirtici degil
yarattığına inanılan VARLIK MI ? haşaa rabbimize nasıl bunu kullanıyosun sen .. ateistmisin?
Lilith lezbiyendi o yüzden sen yanlış anlamışın mevzuyu
Nerede geçiyor, şu anda tevrat ve incil'i okuyorum. Orada da Havva olarka geçiyor ilk yardımcısı
Kitaplarda geçmiyormus. Efsaneymis tamam şimdi anladım.
Havva'nın itaat etmesi Dünyayı bu hale getirdi.
yok artık daha neler.
La gi git. Uydurma kitaplarla gelme bize. Kuran yalan mı deyecek.
asırlardır bilinen hz. ademle -havva'nın arasına lilith girdi hiçbir kitapda denk gelmedim ama neysss
işte tüm inanç sistemleri kadını ikinci sınıf insan olarak görmesine kanıttır bu
Yav he he kanitmis
tek kanıt bu sanki :)
Lilith diye bişey yoktur burada insanların kafasını karıstırma
Allah da yok; ona neden yok demiyorsun ?
isimi tam bilmiyorum ama fıkıh kitaplarında 2. eşi hz. muhammedin soyu için verilmiş deniyor .
Havva 3 eşi. Adem 2. eşini reddediyor. Sonra da kaburga kemiğinden Havva yaratılıyor ve erkeğin bir parçasından yaratıldığı için ona tabi oluyor. ( Benim okuduğuma göre böyleydi.)
dogrudur
yaratılan ilk insan ADEM a.s ikincisi HAVVA bunun aksini kimse ispat edemez
Bu dediğini sen de ispat edemezsin ama sorumda yaratılan ilk insanlar kimler diye bir şey sorduğumu hatırlamıyorum.
kuran da öyle birinden bahsedilmiyor uydurma karakter olduğu için direk bu cevabı vermek zorunda kaldım
Kur'an da uydurma, ne yapacağız o zaman ?
o sana göre ayrıca okumadığın bişeyi bilemezsin tavsiye ederim bir oku
Havva'nın adının geçtiği bir ayet göster bana.
Ey insanlar, Rabbinizden korkup-sakının. O ki, sizi tek bir nefisten(Adem'den) yarattı. Ve ondan(Adem'den), onun zevcesini(Havva'yı) yarattı. O ikisinden, çokça erkekler ve kadınlar türetip-yaydı. Allah'tan korkup-sakının ki, O'nunla ve akrabalıklarla, talepte bulunuyorsunuz. Muhakkak Allah, sizin üzerinizde gözetleyicidir.
[NİSA(4)/1]
İbn Abbas(r.a), İbn Mesut(r.a.) ve sahabeden bir topluluktan rivayet edildiğine göre:
"İblis cennetten çıkarıldı. Allah, Adem'i cennette iskan etti. Adem, alışmadan ve ülfet etmeden cennette dolaşıyordu. Kalbinin ülfet edeceği eşi yoktu. Adem, uykuya dalmıştı, uykusundan kalktığında bir kadının başı ucunda oturduğunu gördü. Allah onu, Adem'in kaburga kemiğinden yaratmıştı. Adem, ondan:
"Sen kimsin?" diye sordu. O:
"Ben bir kadınım" diye cevap verdi. Adem:
"Niçin yaratıldın?" diye sorduğunda
Kur'an'da zevcesi yazıyor. Havva yazmıyor yani.
"Bana ülfet edesin" diye, cevap verdi.
Melekler, Adem'in ilminin ne derece olduğunu anlamak maksadıyla:
"Ey Adem! Kadına, neden dolayı bu ad(Havva) verilmiştir?" diye sordular. Adem:
"Çünkü o, canlı bir maddeden yaratılmıştır" dedi.
Kaynak: Taberi, Milletler Ve Hükümdarlar Tarihi, C.1, Çev. Z.K. Ugan ve A. Temir, MEB Yy. İstanbul, 1991.
Hala Havva adı yok.
hadisi okursan
Parantez içerisinde olan çeviriler gerçekte metnin kendisine olmayan ama çeviride olanlar içindir.
bir hadisin en az ayet kadar gerçeklik payı vardır ve bu uydurma efsane hiçbir kitapta bahsedilmiyor hangi dine mensupsun bilmiyorum ha inançsızsan eğer bunu benimsemeni normal karşılıyorum ve saygı duyuyorum
Efsanenin uydurma olduğuna nasıl bu kadar emin olabiliyorsun peki ? Kur'an'da yazmadığı için mi ? Peki Kur'an'ın uydurma olduğunu niye düşünemiyorsun ?
eğer kuran ALLAH var diyosa ve kuranda ALLAH'' kuranı ben yazdım'' diyosa ve o varlığın dünya üzerinde gördüğün duyduğun hissettiğin herşeyde bir ispatı varsa benim buna inanmamam cahilliktir nasıl hz NUH a inanmayanlar boğulduysa hz İBRAHİM i ateş yakmadıysa KUR'AN-KERİM HAK KİTAPTIR bunu aksini ispat edicek bitane bile delil yoktur
Allah dediğin varlığın yazdığı Kur'an'dan daha iyisini yazarım ama ben de. Hem de çelişkisiz ve mantığa uygun.
bence sen mantıklı bir cümle bile kuramıyosun inanmak zorunda değilsin ben nasıl senin inancına saygılıysam sende benimkine saygılı olmak zorundasın sen ne kadar aciz olduğunun sebebini yazamazsın hakaret ettiğin senin gerçek sahibin buna inan demiyorm hitabını yaparken saygılı ol tekrarlıyorum saygılı ol
ayrıca bu idda ettiğini ispatla ve dinin ne onu söyle sana senin dininden konuşiyim
Hakaret etmiyorum ki soruma cevap arıyorum. Kadına şiddetin nedenini soruyorum ama sen bana din masalı okuyorsun. Ben din mi sordum, Adem var mı diye sordum. Kadının toplumlardaki durumunu sordum. Ancak senin cevabın hep alakasızdı.
senin amacın farklı kadına şiddet ademden buyana olsaydı her insan şiddet uygulardı sen benim soruma cevap veremiyosun ve tartışmaya giriyosun ayrıca kadına şiddetin en etken maddesi sebebi alkoldür bu eylemi senin taa adem e bağlaman bütün insanları suçalaman demektir
Yuh, alkol almadan milyonlarca erkek kadına şiddet uygulayabiliyor. Ayrıca Adem'den beri ensest var ama her insan ensest mi yaşıyor. Mantığına bak çay demle.
ya sen ne saçmalıyosun sen delilsiz konuşuyosun madem kadın haklarına değer veriyosun böyle olmayan bişeyi örnek gösterme anladım dinsiz sin ve hitabını kınıyorum hele bir sen islamda kadın ve onun konumu bunu bir araştır kadınlara şiddet uygulayanların inançsız olduklarını anlarsın tartışma bitmiştir seni vicdana davet ediyorum ve uyarıyorum saygılı ol benim değerlerime adam gibi hitap et
Senin değerlerinin de kanıtı yok. Çünkü sadece bir değerden ibaret. Daha fazlası değil.
be senin cahil zihniyetin onu sen anlayamasın aldığın nefeste bile onun delili var bunu anladığın zaman iş işten geçmiş olucak sen bana dinini bile söyleyemedin
İnancım FSM'ye. Oldu mu ? Ayrıca aldığın her nefeste FSM'nin delili.
pastafaryan komik devam et :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Biraz önce insanların değerlerine laf etme diyen sen değil miydin ? Sen insanların değerlerine laf edersen ben de olmayan Allah'a ve pedofili olan bir peygamberin yazdığı kitaba laf ederim.
laf etmedimki ne dedim pastafaryan
Komik dedin. Ben laf etmiyorum pedofili olan birine pedofili olduğu gerçeğini söylüyorum.
iy ozaman gerçeklerin seni kutsasın ben acıktım makarna yiyicem ve yatıcam hadi dostum kırıcı olduysam kusura bakma hakkını helal et ALLAH rahatlık versin iy geceler
Körü körüne baglanmayın okurken sorgulayın. O parantez içindekiler çeviri notu, orjinal metninde Havva yazmıyor
hadisten bahsediyoz herkez havva olduğunu biliyor ikinci bir kadından bahsetmiyo herşeyin bir sebebi varsa bir yaratıcıda var demektir ve yokuğunu kimse ispat edemez ve herşey varlığının ispatıdır ve ayet sorgulanmaz araştırılır ve ona biat edilir
evet hepsiiiiiiiiiii bütün ne varsa alayıııııııııı bir hikayede adı geçen kadının suçu :D
link
gerizekali kiz kadinin yaradilis sebebbi erkegine hizmet etmek erkekte ona hos gorulu iyo davranmak eve ekmek getirmek
kadınlar toplanalım havvanın saçını başını yolalım o zaman
Lilith kezbanmış.
:)
:D
Lilith diye bisey yok.
Tanrı diye de.
Hayatta her şey %50'dir. Var olduğunu da olmadığınıda kanıtlayamazsın. Anca ölünce görürüz. Eger varsa benim kaybedeceğim pek bişey olmaz ama senin cok fazla olucak.
Benim de kaybedeceğim hiçbir şey olmayacak. Sen koca ömrünü kaybetmiş olacaksın.
Yo ben ibadet yapinca kendimi cok huzurlu hissediyorum. Sorun yok benim icin dertlenme :)
Zaman ve para israfı.
Umarim dedigin gibidir, yoksa senin adina cook uzulurum
Düşündüğüm gibi.
İyi bakalim zaman ve para israfi olmayan mukemmel hayatinda basarilar
Para ve zaman israfını düşünüyorsan bu sitede ne işin var o zaman :)
Yok öyle birşey masallara kanmayın çocuklar :)
annen babana itaat etmediğinde mutlu oluyor musun?
icat cıkarma gece gece ...!
ben inanmadım bu olaya
İlk defa duydum inanmıyorum
bunalrın hepsi EFSANEEE
Supernaturel'de yokmuymuş bu :D
lilith vardı yaw :)
Dünya bu hale geldiği için Havva itaat etti
Daha iyisi de olabilirdi.
cut.
bunun doğru olduğu ne malum
ensest ilişkiden çoğaldığımıza inanmıyorum <3
sen nasıl var olduğunu sanıyosun
bu lilith yi nerden okudunuz
nerden biliyosun bunu
Lilith diye bir şey yok. Sadece bir uydurma.
Biraz araştır derim. Çogu mitolojide dahi "Lilith" ismi geçer ve Şeytani bir yapıya sahiptir.
Önceden link teki bir yazıdan okumuştum zaten ama gerçek olduğuna inanmıyorum. Hayali bence.
Sorumda Lilith var mı ya da yok mu diye sormadım.
lilith i sadece true blooddan biliyorum :)
at yalanı öpeyim inananı olmuş senin iş
bu hikaye Kuran'da böyle değil yalnız
bunu yazan inanıyomu sence..
olsun ben yine de yazayım belki araştırır
vay be ilk duydum paylaşım içni sğaol
Havva erkeğemi itaat etti ?
hikaye yazmışlar :)
Havvayı bilirim en lilith de kimmiş!
kulakların bu ara iyi çınlıyor olmalı ...
Hz. Adem'in ilk eşi Havva annemizdir.
İyi hikayeydi ya ...
o* Havva.
bizim kitaptan değil...
İnanmıyorum