Muhabbet kuşum 2 gündür durgun, halsiz, tüylerini kabartıyor, ishal gibi ve ekmekten başka bir şey yemiyor.. Yemini asla yemiyor.. Koku vs varsa diye yemini değiştirdim ama yok, yine yemiyor.. nedeni ne olabilir? Elma sirkesi damlattım suyuna, vitamin de koyacağım bugün.. Ne yapılabilir başka ölmesin kuşum :(
Gogusune bı bak baklaim ortadaki kemik sivri mi? Çok tüy döküyor mu kuş? Veya çok kaşınıyor mu? Dışkısı ishal gibi durmuyor önünde her zaman ekmek olmasın
0
10 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kafesinde hiç tüy yok, döktüğü.. Göğüsüne de baktım Kursağına , kursağı boştu yem yemediği için.. Ekmeği sabah taktım, çünkü yeme hiç yanaşmıyor, aç kalmasın diye :( suyuna limon damlatacağım birde, birkaç saat sonrası da vitamin damlatacağım..
Hayır kursağında değil kuşun gogusune bak hani tavuğun gogus eti okuryazarlığı oraya bak bakalım göğüs eti arssindski kemik çok belirgin mi? Yani Keskin mi
Söyle soyluyeyim kısaca kuşlara belli aralıklarla vitamin minarel tavsiyesi yapmak lazım mama yapıyor musun. Bilmiyorum ama çeşit tohum katmak lazım nasil ki bizim vitamin minarel ihtiyacımız var onlarında var arada yeşillik vermek lazım fazla değil ama ve ıslak olmuycak şekilde kafesini suyunu temiz tutmak lazım
Kendisi bize alışkın bir kuş değil eşi vardı yanında o yüzden alışmadı bize.. Başka kuşlar gibi gelip sofrada bir şeyler gagalamadı hiç, ama ekmek marul vs takardık kafesine.. Kafesini sulugunu temiz tutarız, tüneklerini felan sirkeli suyla silerim.. kuş kumunu bilmiyordum mesela dün onu aldım pet shoptan yem yemeye başlayınca kumdan dökeceğim yem kabına..
Vitamin şuanda işe yaramaz zaten vitamin bir tedavi yöntemi değil koruyucudur marketlerde satılan sade kefir var ona al ölçüsü 1.5litreye bir çay bardağı aylığa göre ayarla 3gun üst üste tazeleyerek ver
Bir muhabbet kuşum kafesinde olmazsa olmazları tuneklerin tahta olucak rahat yem yiyebileceği yenilikler gaga taşı kalamar kemiği kuş kumu olması lazım kuslarda taşlık olmadığı için yemleri bunlarla öğütülmüş ve güneş direk görmedikleri için kalsiyuma ihtiyaçları vardır suyugun durabilir önünde yaz aylarında daha da kisa durması lazım bakteri üremesi için arada suyuna limon yerine elma sirkesi koymalısınız limon genelde zayıfların diye koyulur aklında olsun elma sirkesi bakteri öldürücü özelliği var ve iç parazit dokucudur arada banyo yaptir bamya sularına elma sirkesi damlatalim biraz ve mama yapalım ama fazla vermeyekim kilo almasin ve sen bunları yaptın kuşun ölürse ömrü budarmis diycez elinden geleni yaptım çünkü pişmanlık duyma en azından
Ölçüsünü yazdım ama 1.5lt bir çay bardağı kefirin içindeki probiyotik ve prebiyotikler hiç bir yerde bulamazsın ben kendim kullaniyorum kuslarimda ama söylediğim ölçüde ver eğer kafamda soru işareti varsa verme
Hayır.. normalde alttaki resimdeki gibi tüylerini kabartarak duruyor, hatta o fotoda bile ekmek yiyordu.. Ekmek takılacağını anladığı zaman ordan oraya atlıyor hareketleniyor.. Su gelme vs durumu yok..
He sevmiyom fesadim alerjim var 😉sizin gibi yapmacik insanlarada alerjim var benim 😉 hayvan sevgisiyle dolusunuz icraat yok veteriner var veteriner veteriner e goturun 😉bu tepkiyi verceginizi bastan beri biliyordum 😃bu soruyu kaldirmak zorunda kalicaksin iyi gunler hayvanlar 😊
En İyi Cevaplar