Kuşum gece uyurken aniden kafeste cırpınmaya başladı hemen lambayı yaktım sakinleştirdim korkmuştu odada ses yok neden böyle oluyor önceki kuşumuda bu yüzden kaybetmiştim durduk yere neden çırpınıyorlar birşey olacak diye çok korktum: ((((.
Bu hayvanların göz perdesi yok. Onlar görülmeyeni görür duyulmayanı duyar. Yalnız kaldıklarında korkabilirler. Benim beş yıllık muhabbet kuşum var. Adı çirkin. Çirkin'de böyle korkardı. Çırpınıp ortalığı döker saçardı. Yatağımın yanındaki masaya hazırladım. Her gece yanımda yatıyor. Üzerini örtüyorum sadece beni görecek şekilde açık kalıyor. Yatmadan önce şunu diyorum. "Merak etme Allah bizi koruyor. O istemedikçe bize hiçbir şey olmayacak. Hadi bakalım Allah rahatlık versin" Mutlu son 😊
Sakin ol Olur öyle arada Belki rüya görmüştür. Geçer geçer ona biraz zaman tanı. Oda aynı insan gibi düşünebilir konuşabilir rüya görebilir ağlayıp gülebilir Kendini çabuk toparlar Maşallah çok tatlı zaten nazar değmesin.
Çok küçük sarsintilari bile kuşlar hisseder ya da rüya görmüşte korkukup tepki vermiş olabilir çok karanlık ortama koyma loş ortam onlar dahi iyi zaten küçük alişana kadar tutulabilir... hayvanı olabildiğince stresten uzak tut camın yanina koyarken dikkat et karga ve büyük kuşlar olmasın ürkup ani ölümlere sebeb olabilir..
Hiç bir evcil hayvanı tek yaşatma bir çift al. Piskolojisi bozulur. Papağanım vardı. Piskolojisi bozuluyormuş. Bilgili bir pet shopçu söyledi. Ayda yılda bir kere götürüyordum , kuşların arasında bir gün kalınca düzeliyordu. Piskolojisi bozulunca bir insan gibi bağırıyordu resmen , ordan anlıyorduk.
Kuşlarda rüya görebilirler ve özellikle metabolizmaları ile ilgili bir sorun olduğu zaman somnum exterreri sorunu ortaya çıkabilir. Bu arada bizim George Frederick William Bulca ile çok benziyorlar :9
tekmiydi surekli esi varmiydi veya ayna asilimi kendine asik olabilir ruyada korkmus olabilir o yerdeki terlikten korkmus olabilir yani bir suru nedeni var istersen bir danis veterinere yazik nasilda masum bakiyor zavallim
O foto Şu an ki hali dğl eşi vardı gece aniden çırpınarak öldü kafeste hiçbirşey yapamadım boynu sağa sola döne döne öldü ayna asılı dğl korkacağı brşy yok ortamda
kiyamam esine uzulmus garibim kus bile insanlardan daha merhametli veterinere danisip bir es alsan kendine gelir belki yanlizliktan onuda kaybedebilirsin
Bu ztn yıllarca tek yaşamş bir kuş arkdşmdan almştm yalnız bırakmıyoruz ki hiç eğleniyor bizimle evde ki herkesin göz bebeği herkes seviyor pekte korkak bir kuş değil aslında ilk kez böyle çırpındı korktum
Kafesine sinek falan girmiş olabilir ya da bir sesten korkmustur durduk yere yapmazlar illaki bir nedeni vardır çok üzgün duruyor bence kendini rahat ve güvende hissetmiyor kafesini yüksek bir yere koyun
Benim eskiden 2 muhabbet kuşum vardı hiç durduk yere karanlıkta uçmadılar mutlaka birşeyden korkmuştur önceki kuşunda korkudan kalp krizi geçirmiştir 😕 kuşunu sakinleştirdiysen birşey olmaz kafesini koyduğun yer tamamen karanlık değilse eşyalardan korkuyor olabilir
Hiçbir gürültü yoktu odada hüngür hüngür ağladım öldüğünde üşümesin ler diye battaniye örtüyordum beni görerrk uyuyorlardı gürültü yok oda hafif loş ışık battnye yi kaldrdm artık korkuyor demekki zavallı :((
Öyle ama hayvanların perdeleri yoktur kalp gözü dediğimiz şey onlarda açıktır bu yüzden ürkebilirler. Ormandaki köpeklerde mesela bazen boşluğa doğru havlarlar. Korkmanıza gerek yok o varlıklarda bizim gibi canlılar ve kendi hallerindeler.
En İyi Cevaplar