"Onlara sevişmeden sevmenin de mümkün olduğunu anlat sevgilim."
- İncir Reçeli
link bu şarkımız fonda çalarken,
Aşk için sadece kalp yetmez mi...?
- İncir Reçeli
link bu şarkımız fonda çalarken,
Aşk için sadece kalp yetmez mi...?
Mümkündür.
Mümkün ama
-İyileştirilen zıt kurallar
-Çıkar ve menfaatlerin faiz kadar benimsetilmesi
-Sevişmesem kazanır mıyım kaybeder miyim?
İşte artık bu soruyu düzeye geldiysek birşeyler yolunda gitmiyor demektir.
Kişinin biri diyor ki
-Sevişmeyenleri anlamıyorum.
Diğeri de diyor ki
-Sevişenleri anlamıyorum, evlenin bu kadar seviyorsanız.
İnsan aklı bulandı. İnsan aklı tuzlandı. Bir çok kişinin saf ve temiz istekleri var, ama nefsin pazar yerine döndüğü bir dönemde benimsetilen şeyler korkularımızı ve egolarımızı çok harekete geçirdiğinden doğruyu yanlışı ayırt etmiyoruz.
Doğruyu yanlışı kim umursuyor ki zaten.
Herneyse mümkündür, sevişmek bedenlerin birleşmesinden ibaret değildir.
-Ben sevişmede tecrübeliyim, en az 50 kişiyle yattım hüloğğğğğğ
I ıh sevişmek bu değil.
cut.
Eskiden Ask icin sadece kalp yeterdi.Ama günümüz insani aski cinsellikle ic ice hale getirdi.Ask dokunmaktir dedi birisi sevgilisine sarilmak koklamak sonra birisi dediki ask hissetmektir hissetmek gerek birlikte olmak icin.
Aslinda askin bu kadar saf ve temiz halini ben incir receli fliminde izlemistim ve cok etkilenmistim.Ancak günümüzde kac kisi böyle bir ask yasamak ister diye sorarsak cogu kisi olurmu öyle seviyorsak cinselligide yasiycagiz abicim derler.
Hatta böyle düsünen erkeklere kazim bayanlarada kezban lakabi takan genc arkadaslarimiz bile var.
Peki Leyla ile Mecnunu ele alalim senelerce kavusamamislar. ama yinede sevmisler sadece görmekle dokunmak bile yok.
Aski bu hale getirenler utansin diyorum ve yaziya son veriyorum.
Bu filmi izledikten sonra eşime durduk yere 'Bana nefes alan hiçbir şeyi sevme hakkı vermediler, ben de incir reçelini sevdim. İncir reçeli sendin aşkım.' diyordum, sinir olmaya başladı bir süre sonra.
Aşk için kalp yeter, tabii o kalpte güzel olan tüm duyguları barındırdıktan sonra...
Filmin en sevdiğim repliği;
'Ben insanları arabanın camına vuran yağmur damlalarına benzetiyorum. Bazen, bir damla aşağı doğru kayarken, başka bir damlaya karışıp güçlenerek daha hızlı ilerler. Ben de sana karıştım aşkım. İnsanlar acımasız, savurgan. Hiçbir şey başına gelmeyecek gibi davranıyorlar. Bir gün şoförün camı açacağını hiç düşünmüyorlar.'
Benim de öyle oluyor, her okuduğumda. Rica ederim.
Ne demiş FERMAN ;
Başka Yürek Sana Yettimi Söyle
Kim Sevebilecek Seni Ben Gibi He
*Aşka Tek Kalp Yetmez Bence
Masum Görünen Yüzler Sahte
Kalmadı Mecnun Leyla Kahpe
Soldu Dünya Bozuldu Denge
Bitermi Aşkım Yaşarmı Sence
Severmi Bir Daha Zaman Geçince
Hayır Olamaz Bir Sen Daha Bana Asla Gelme
Sevme Beni Ben İstememki Artık Bir Kez Daha Bana Dönme
Cevap
38Cevap
Doğanın işlevselliğini kısıtlamaya veya saptırmaya neden meraklıyız acaba? Aşkın özü bile seksi dolayısıyla üremeyi motive etmek için evrimleşmişken incir reçeli tarz filmler neyi amaçlıyor anlamıyorum. Sevişmeden bir insanı sevebilir misin? Mümkün. Ancak bu kişinin bulaşıcı bir hastalığı yoksa ve biz seksi aşkın dışında aşağılık birşey gibi değerlendiriyorsa algımız ciddi zarar görmüş demektir.
Toplumda tepki göredursun, toplumun o kesimiyle aynı bölgede oturmamaya, yaşamamaya, konuşmamaya çalışıyorum. Bana da yokmuş gibi geliyorlar. Beni de elitist yaptılar sonunda:)
yetmez olur mu kalp masumane sever ve sevgilinin bedenini degil onun sevgisine asik olmustur.
surekli kalbi onu hatirlar , sevgisiyle sarhos olur, sevgili icin Sevenin sevgilisini razı ve hoşnut etmeye çalışmasidir Sevgilisine karşıt olabilecek hiçbir şey kalmaz onda, ne garaz ne de irade.
Ne kadar uzun sürerse ..sadece kalptan aşk ... o kadar sağlamlaşır ... filizlenir ve... kıymetli olur. Tabii son durağı da olsun... yoksa kalp yetmezliği olur
:)
Unutmamak gerekir ki sevişmek sev-iş-mek karşılıklı sevme işidir...
Sevişmenin hakkını veremiyoruz sadece...
Kalbime sordum sadece sen sevebilir misin diye fatal error verdi kaldıramadı daha olgunlaşmam lazım bu şarkıda hepimize gelsin
https://www.youtube.com/watch?v=P2k-a0pqlyoUmarım
kimeee bu söz bayanlara küpe olsun kulaklarınada anlasınlar neyin ne olduğunnuu en çok terk eden onlar çünkü
Bayanlar çıkmış ztn en çabuk sıkılan varlıklarmış
O değilde yusuf güney ne alaka şarkının anasını ağlatmış
bunu dinle sen
Lafı olmaz 35
Abla bu film on yil once olsaydi bu cumle emin ol bu kadar dikkatini cekmezdi. Iste zaman ve yasadiklarin insani boyle dikkatli dusunmeye itiyor. Konuya gelirsek bence dogru olan da bu. Illa sevismek gerekmez. Gozlerine bakmak bile yeter kimi zaman.
gunumuzde bunu anlatmak cok zor.kimse inanmiyor askin cinsellik olmadan yasanabilecegine.benm anlatmama gerek kalmasa keske.
Aşk için sadece kalp yeter de, bazılarına yetmiyor, sorun orada...
şimdi aşk ve seks neden aynı veya ayrı gerçekten seven ve sonuna kadar derlersen aşkın tamamlayan sekstir oda sahiplenmek iki taraf yönü ile ama iş belden aşağı olursa zevk almak için ise o aşk değil seksin yalancı hali aşktır zevk alınca biter
kaşar olmak farklı birşey...duygu paylaşımında bulunmak farklı birşey...ayrıca cinsellik insanları birbirine yakınlaştırır ve daha özel hissedilmesine sebep olur...tabi ki yaşadığın ilişkinin boyutuna göre değişir bu durum..
Bu konuda uzun uzun konuşabilirim senle ama yanlış düşünüyorsun. Namus iki bacak arasında değildir, beyinde başlar ve beyinde biter. Zaten aksini düşünen insan, fuzuli yer işgal ediyor demektir bu dünyada. Ne yazık ki, o insanlarla aynı havayı teneffüs etmek zorunda kalıyoruz.
bari sevmeden sevişmenin de mümkün olduğunu da anlatsın..yani diyorum ki git iki seviş halil..ssfsf
Sevişmede cinsel birleşme şart olmadığını hatırlatırsak ? ...
ben gitmedim
YANLIŞŞ
sen hiç gelmedin...
EN BEGENDİĞİM SÖZÜ O FİLMİN
cinsellik aşkın bir parçasıdır. cinsellik olmasa da aşk olur ama cinselllikle daha iyi olur ve insanoğlu doyumsuzdur hep daha iysini ister. kimisi daha iyisi için elindekinden vazgeçer kimisi elindekine şükreder...
Nereye kadar efenim, bir yerde bedenini de istersin.
kendini feda edebilecek bir yürekse eğer fazlasıyla yeterde artar...
bence filmlerin etkisinde çok kalmamak gerekir.insan sevdiğine dokunmak öpmek koklamak ister.yani ne söylesem boş...
aşk aşktır yapsada yapmasada değişmez sevdiceği
bence olur ama erkekler bu şekilde düşünmüyor olabilir :))
Yeter ama.. Karşıdaki öldürür o kalbi içten içe mahfeder o AŞK'ı...
kız arkadaşım vardı sevişmek istemiyorm evlenince olabilir ancak dedim tokatı bastı i*nemisin gaymisin dedi gitti böyle kızlarda var
Aşk için sadece kalp bana yetiyo da karşı cinsin geneline yetmiyo. bu yüzden yalnızım
Bu devirde aşk için cüzdan olması gerekli gerisi yalan
İncir reçelini çok beğenmiştim.
İzlemeyenler izlemeli.
sağlam bir yürek,yürekle ortusen kadıfe bır ruh,bir tutam emek bır tutumda mutluluk...
ben senin profil resmini sevdim:( ben mausla senin nickini oksuyorum hic temizlemedigim lcd ekrandan resmini opuyorum:(
sen neden bahsediyorsun:(
Başlığı görünce hatırldım yine saol allah razı olsun içime köz düştü yine .
yok su falan kesmez içimdeki anıları .
sadece kalp yeter sevişmeyi nerden cikardin sana hiç yakiştiramadim serap3535
ben senin profil resmini sevdim:( ben mausla senin nickini oksuyorum hic temizlemedigim lcd ekrandan resmini opuyorum:(
sen neden bahsediyorsun:(
ıyy abazanlar, sonra gidip pis otobüs durağını öpüyorlar. kondom diye bir şey var.
sevişmeden sevmek boş arkadaş evi olmayanlara mahsus bir kere.
yetmez seks lazım, dokunmak lazım, sıcaklığı içinde hissetmen lazım kapiş.
Sevişmeden sevilmez..
En azından ben sevemedim..
benc erkeklere yetmez :)
Her zaman yaptiğim hatadır
dinlemiyorum anlatmasın
Çok kasar filmlerde olur anca
sılanın sevişmeden uyumayalım şarkısı aklıma geldi:DDD
yeter yetirmesini bilene
yetmez para ve çekicilik olması lazım
kalp herkesde var aşk için yürek gerek.
ah ah :)
yok öyle bir lakırtı :)
Aklıma hamsi geldi bak şimdi O:)
Sen benim hep aklımdasın o ne olacak ...
Kalp mi zkelim?
At bir meme üzerime.
Sevgi yeterli degildir...
yeter
incir recelinde eleman kiza bir giremedi gitti
Biz anlatamadık, o anlatsın...
Bence imkansız...
yetmez sevısmek ısterim dıye düsûnüyorum.
ben zaten sevişmeden seviyorum abilerde bizi seviyor agu agu
eksik olur.
kalp yetmez
Para da lazım
Olsa keşke :D
Yetmez. Nokta.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar