Kuşum beni neden sevmiyor?

Merhaba arkadaşlar. Babam bana yaklaşık bir hafta önce bir kuş aldı. 1 aylık ve çok küçük bir kuş. Sırtındaki tüyler bir yerde çok azdı hatta. Ona çok dikkatli baktım. Yemini, suyunu değiştirdim, kafesini temizledim düzenli olarak. Biraz büyüdü. Tüyleri uzadı. Kuyruğu yok denecek kadar kısa ama. Neyse, ben kuşu elime almayı denedim bir kaç kez ama kaçtığı için pek yapmadım bunu benden korkmasın diye. Daha sonra kuş benden nefret etmeye başladı. Yani bir anda benden nefret etti. Gece kafesinin üzerine örtü örtmek için elimi kafese götürüyorum hemen gagasını açıyor ve ısırıcakmış gibi duruyor. Elimi ısırdı birkaç kez. Ben onu dışarı saldım tanısın biraz etrafı diye. Kuyruğu kısa olduğu için yükseğe uçamıyor zaten yerde etrafı gezdi. Ve ona elimi yaklaştırdığım gibi ısırmaya çalışıyor, kaçıyor. Elime yem koydum kafesten içeri soktum. Yemedi, kaçtı. Çok üzülüyorum bu duruma. Hiç alışmayacak gibi duruyor. Lütfen yardım edin. Ondan önce 7 kuşum daha oldu ama hiçbiri böyle değildi. Yardım edin lütfen. Şimdiden Teşekkürler. 🙏💆
Kuşum beni neden sevmiyor?