9 gün civarı oldu alalı. Elimden de besledim, odada da uçurdum, onu okşadım da. Ama bir türlü parmağıma gelmiyor. Sadece ilk gün gelmişti birdaha hiç gelmedi. Hatta kafese elimi sokunca bazen dokunmama izin veriyor, bazen kaçıyor. Sürekli mesafeli oluyor. Daha önceki muhabbet kuşum 1 haftada alışmıştı bana. Ne yapmalıyım bilemedim
Öncelikle merhaba, kuşunuz yavru ve cinsiyeti muhtemelen erkek olarak görebiliyorum fotoğraflardan. Cere rengi pembe/mor'a kaçan bir renk ise yavru erkek, hafif beyazımsı bir mavilik var ise yavru dişi oluyor. 9. gün'den dışarı çıkarmanız biraz bana göre olmamış aldığım her muhabbet kuşunu 2 haftadan sonra dışarı çıkarıyorum ki kafes dışındaki odaya alışsın. Sakin bir şekilde öncelikle tüneğini kullanarak alışmasına izin verin, ara sıra tünekte tutar iken elinize küçük yem koyarak onun gelmesini bekleyin ama bunları yaparken telaşlı v. s davranmayın sakin sakin yapın eninde sonunda alışacaktır ki fotoğrafta parmağınızda duruyor sadece zamana ihtiyacı var. Her insanın size alışması aynı olmadığı gibi hayvanlarda da aynı durum mevcut ve bunlar küçük hayvan olduğu için doğal olarak ürkek olabiliyor. Kafese elinizi kesinlikle sokmayın.
1
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Tamamdır çok teşekkür ederim, peki kafese elimi sokmadan nasıl yem verebilirim? Elimi kafesin dışında mı tutmalıyım
Kafesi elinizde sokmamanızdan kastım çocukların yaptığı gibi sağdan soldan hayvana dokunmaya çalışmayın. Avucunuzu açın ve içine yem koyun, koyduktan sonra da elinizi sabit bir konumda tutun. Gelmek isterse gelecektir ama gelmiyor ise de umudunuzu kesmeye gerek yok. Kafesinizin içinde ayna olduğunu fark ettim ve onu kaldırmanızı öneririm şahsen. Muhabbet kuşları sosyal canlılar olduğu için aynada kendine benzer birini gördüğü zaman hevese kapılacak ama sesini duyamadıktan sonra depresyona girecektir ve size alışması da zorlaşacaktır. Kendi kuşlarımı evcilleştirmede kullandığım daldarı taktiğim mevcuttu ve biliyor musunuz bilmiyorum ama hiçbir kuş daldarına dayanamaz. Her türlü elinize gelecektir ama yok ise de yem ile deneyebilirsiniz. Sabırla çözülecek bir şey, umudunuzu kesmeyin ve her saniye onunla konuşmaya çalışın ki size kendini yakın hissetsin.
@Ćèńńèť-Ƙùșù Cere rengi tam olarak net gözükmediği için net bir şey söyleyemedim görebildiğim renge göre bildiğimi söyledim. Ceresinin gözüktüğü bir fotoğrafı görebilir isek daha iyi bir cevap verebiliriz açıkcası.
@Ćèńńèť-Ƙùșù İlk fotoğrafta cere rengi bana pembemsi mor şeklinde gözüküyor ve bu da bilgim doğrultusunda yavru erkek kuşlarda bulunan bir renk. Eğer mavimsi olsa idi dediğiniz gibi dişi olurdu.