Küçük biblolar, küpeler, kolyeler gördüm çok tatlı. nasıl yapılır, boyanır araştırdım ama istediğimi öğrenemedim bilen varsa bir kaç soru sormak istiyorum 👇 aşağıya biraz örnek koydum bunlardan bahsediyorum
Fimo hamuru (polimer kil) nedir nasıl çalışmalar yapılır bilen var mı?
öncelikle bilblolarını yaratacığın yüzey için bir yüzeye ihtiyacın var; bunun için yağlı kağıt kullanabilirsin. şekil verebilmek içinde plastik bıçak, kullanmadığın kalem ve çeşitli plastik kalıpları kullanabilirsin. killerini alırken mümkün olduğu kadar çeşitli ve bol alırsan iyi olur, geniş bir kit almıştım ancak yine alacağım kontrol edebilirsin. çünkü bazı renkleri çok kullandığını farkedeceksin zamanla.
fırınlanmayı soracaksan eğer, tam ve kusursuz sertlikte olması maalesef yaptığın biblonun hacmine ve kalın yüzeylerine bağlı. illede 10dk 100 derecede diyemez kimse. sen ilk denemedi bu şekilde yapabilirsin. bir süre sonra zaten anlayacaksın ne kadar pişirmen gerektiğini. istersen mikrodalgada kullanabilirsin, aynı şekilde 10dk 20dk deneyerek orta ayarlarda. ben fırını kullanıyorum şahsen.
gerçekten mükemmel bir hobi, bir süre sonra yaptıklarına sulanan misafirlerin olacak benden söylemesi önlemini almalısın. :)