dizilin siraya, bide tirnak kontrolu yapicam :DDDD
Koltuk altımızın adı, neden koltuk altı? (*.*)
dizilin siraya, bide tirnak kontrolu yapicam :DDDD
aslında kolla alakalı bı durum
kollarını yana koyabıldıgın için yane kollarına destek veren, kol koymalık yerlerı oldugundan koltuk denmiştir mesela bildiğin koltukdan bahsedıorum su an,
kolların, kol altını koyarak destek alman, bu yuzden bır koltuk dıe oturma gurubu uretlmesi, hatta kolunun alltındaki gizli gorunmeyen yer olan kol altında,
koltuk altı olmustur cunku en buyuk destegı ınsan (ayagı kırılan kısılerde gorudgun degneklerde oldugu gıbı) koltuk altından alır ;)
yada bunların hepsı olaya mantıklı bakıs acısı aslında bı sebebi olmayabilir :)
yok benim dedigim dogrusu edebiyatcimiz anlatmisti..
ben diger yorumları okumamıstım okurum sımdı olesıne yazmıstım aklıma yattıgı kadar :)
İşte Akllı Sözlü Adam Buna Derim
a selam taliacığım .P
Omzumuz var ya onun gövdemizle birleştiği yere koltuk denir.o kısmın altındaki çukura da doğal olarak koltuk altı diyoruz :) hatta koltukları kabarmak deyimi vardır.aldığımız özgüden dolayı omuzlarımız kalkar falan ya.o da ordan geliyor:))
eski turkler kolluk yerine koltuk derlerdi kolluklarin ipleride koltuk altimizda baglairdi kolluk alti demek ozunde o kooltuk altimiz oyle turemis..
verdim sukunu güzel bilgi ;)
Cevap
15Cevap
bana göre evimizde ki koltuklarımızın altı nedenini bilmedğimiz halde devamlı temiz tutmamıza rağmen kıl tüy pislik toz oluyor alt tarafları ve vudumuzda da anlamsızca kıllanan tek bölge oldugu için ve Türk Dil kurumu da kelime Türkçe'ye girerken değişime uğrattığı içindir heralde ama önemli olan soru şu aslında neden koltukaltımızda kıl çıkıyor bunun nedeni ne ? neden sakal bıyık saç etekaltı bilimsel olarak açıklanıyorda koltukaltı kıllarımızın çıkma nedenini neden kimse açıklayamiyor ya neden ya neden ? Talia bunu da cevaplaa ?
Beberuhi seni aldatiyo...bir dost... ( nan niye gizliye izin vermedin uyus )
peki leğen kemiğinin adı enden leğen kemiği buna cevap ver bakalım :D bende bunu düşündüm şuan :D
ahahahhahahah kahkaha attım ya:D erkeklerde de var o kemik ama :D
Sevgiliyi kokuyla boğmak için çukur bir yer olabilir.( Güzel koku ),Kötü koku ) :))
aslında o kolluk altıydı dönmüş dolaşmış nasıl becermişse atalarımız koltuk altı olmuş
ehuhua
Bigün iki arkadaş yürüyorlarmış kıllar nerde diye sormuş arkadaşı oda küllük olarak anlamış koltuğun altında demiş diyiş o deyiş patlamış gitmiş :D Hayal gücüme bak be :D :D :D :D
ve böylece ülkenin en önemli sorunu masaya yatırılmış oldu. ( bak burada da, neden yatağa degl masaya yatırmayı kullanıyorz üzerinde durulabilir)
e biraz aşağısı da kanat :D onlara neden kanat deniyor ben de onu anlamıyorum. :)))))
yani mantıklı kol altı felan dense veya omuz altı felan olabilrdi :))
zamanla kol altı kolaltı denereyk birleşmiş koltuk altı olmus kahve altı gibi oda kahvaltı anladınmı
Koltukaltina koltukalti oldugu icin koltukaltina koltukalti diyoruz.
koltuk denilen eşya dan başlama düşünceye kol denilen uzvumuzdan yola çıkarsak daha faydalı sonuçlar elde edebiliriz.
hani koltuk altlarını temizliyo ya hanımlar buda kesin onların icadı dır yani :D
Ona bakarsaniz neden 'b ' harfini ' des , do , cey , go , het ' gibi sacma salak okumuyoruz diye bende dusunmustum :D ama cok dalma derim bu konulara . Piskolojin bozulr
koltukların altı hep pis olduğundan süpürge neremiz acep
:)
Birde fransizcasina bak aiselle :D
la bebe bir gıza sahip cıkamıyorsun :D
Çok Basit Kolunu Kaldır Kolunun Altında Ne Var
Hakikaten hee. Koltuk altı da nedir arkidiş :))
Saçmaladığının farkındasındır umarım talia :D
ilginç puanını verdim gitti :d
masa altı da diyoruz , yastık altıda.
Ne diyelim Taliacim ***
Referans soru olarak ilettim yönetime :(
"Kol dibi" olarak değiştirelim adını
bebruhiye selam yola devam çok kötüsün
koltuk altı :) ofofofofofof
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar