şeriatçı? atatürkçü? gomünist? sosyalist? liberal? anarşist? diktatörlük? sosyal demokrat? nedir hocam?
Cevabın nedir?
+1 yılBir ideolojiye sahip kişi dogmatiktir. Ben kendimi bir ideoloji ile tanımlamıyorum. Ben sadece bir insanım. Siz de kendinizi böyle tanımlayın. Kalıplara sokmayın.
07 Yorumla
Soran+1 yılfeminist bükücü geldi=) dostum insanlar akıllı varklıklar olduğu için tamamı için diyemem ama=) fikir üretirler bir amaç uğrune iyilik ya da kötülük için ve sende bunu benimsersin bunlar normal şeyler
- +1 yıl
Benim ideolojim yok. Ben her ideolojinin kötü yanları olduğunu düşünüyorum. Hiçbir ideoloji sana mükemmel bir hayat vermez. Senin sorunda ideolojin nedir diyor. Benim ideolojim de ideolojisizlik Her görüşü detaylıca inceledim, tarihte neler yaşanmış vs. şu an ki siyasi partileri, eski koalisyon dönemleri vs her şeyi inceledim. Emin ol sağ görüşte, sol görüşte sıkıntılı. Liberal görüş sıkıntılı , komünizm , sosyalizm zaten en sıkıntılısı. Liste uzar gider. :)
- +1 yıl
Ama şöyle bir şey diyebilirim. Atatürk'ü seviyorum , vatanımı seviyorum ama milliyetçi değilim. Hümanist (insancıl) biriyim, idam ve işkencenin her türlüsüne karşıyım. Falan filan.
Soran+1 yılsosyal demokratın kötü bir yani yok bence? söylediğin kavramlara uyuyor
- +1 yıl
Benim söylediklerimin sosyal demokratlıkla hiçbir alakası yok. Sen siyasi terimleri bilmiyorsun, diğer yorumlarından da belli.
Soran+1 yılhümanistim demişsin ve idama karşıyım demişsin sosyal demokrar yönetim şeklinde bunlar en azından avruğa ülkelerinde bulanan şeyler yani onlarda çoğunlukla halka hümanist davranırlar. Halkı en çok hümanist davranan sistemdir bu bence her konuda az çok bilgim vardır
Soran+1 yılgaliba sosyalizm daha insancıl duruyor=) kararımı değiştirdim
En İyi Cevaplar
+1 yılBen bilmiyorum bişi
012 Yorumla
Soran+1 yılkendi karakterin ve adelet anlayışına göre seçebilirsin ama seçmekte zorunda değilsin her insan bir ideoloji altında yaşamak zorunda değil
- +1 yıl
Ben anlamıyom bişiden anlamıyon mu
Soran+1 yıltamam
- +1 yıl
Ben bişi bilmek no 😕
Soran+1 yılyani tabi seçsen iyidi yine fikir sahibi olmak ya da hedefler bakımından ama
- +1 yıl
Ben de fikir yok hedef yok ben yok
Soran+1 yılbunlara kafa yormamak en iyisi geleceğe konsantre ol daha iyi
- +1 yıl
Aferim sana. İşte sana doğru yolu gösterebildiğime mutlu oldum :)
Soran+1 yılama seçeydin iyiydi birşey bilmesende şeç yemicek seni ne bilim tekerleme yap denk geleni seç şans meselesi önemli olan seçmek dostum
- +1 yıl
Ben de görüş yok ben boş hemi de bom boş :)
- +1 yıl
Tamam kararımı verdim benim görüşüm dikta rejimi... diktatörlük
Soran+1 yılaslında bu bir ideoloji değil oda benim mallığım adamsın be iyimiş kanka beğendim mükemmel demekki insan istedikten sonra yapamıcağı birşey yok bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp
Gizli Üye(30-35)+1 yılMesele insan olmak
08 Yorumla
Soran+1 yılhocam çok saçma bir yorum olmuş şimdi şeriat rejiminde kadınlar köle haline getiriliyorsa insanlıkmı oluyor ya da kapitalizm var komünistse göre bu insanlık değil siyadi ideolojinin içinde olur insanlık bir nebze tabi siyasi ideoloji anlamda bir insanlık vardır herkez için seninki ne? hangi görüşte insanlık var sana göre?
Cevap sahibi+1 yılBen solcuyum zaten. Seriat rejimi savunan insan degil o insani bir akim degil. Onu cevaba dahil etmeden konustum. komünist rejimi geldiginde binlerce insan katledildi. sosyalizm insan haklarini savunur bana en yakn olan o. Ama maalesef herkese hitap eden bir rejim olmayacak.
Soran+1 yılkomünizm yönetimin adıdır sosyalizim ise halkı buna hazır hale getirme aşamasıdır yönetim komünizmdir yoksa bazı komünist liderler büyük katliamlar yaptı komünizmin uygulandığı ülkelerde tek parti olur seçim olmaz en azından küba için buda diktatörlüktür zaten ama milletin yararına olucak bir diktatör rejimi desteklerim
Cevap sahibi+1 yılDedigim gibi herkese hitap edeeck bir rejim yok. mesela yari Türküm ben atalarm da bu halkin cok sevdigi bazi zaatlar tarafndan katledildi rusyada karadenizde ben smdi o gorusu nasil tam olarak desteklerim veya islama inanirm ama seriat islamda yok onu reddeyorum. Melezim ulkemi seviyorm can veririm bu ugurda ama Ulkucu rejimi kabul etmem gibi gibi.. Sosyalist rejim halka hitap eder tipki tunceli ovacik galiba oradaji duzen gibi. Arastr Fatih macoglunu.. Cok derin bir mevzu yani.. anarsist duzen cok sacma millet keser birbirini.
Cevap sahibi+1 yıl@togogün katiliyorum
Soran+1 yılovacığı baya bir araştırdım gerçekten halk için çalışıyorlar çok küçük bir yer ama komünizmin hakkını veriyorlar otobüsler bedava su ucuz ama komünizm ancak oraya gelir zaten çünkü dersimden dolayı tunceliler ülkeye düşmandır bir çoğu diyelim bu yüzden akp de az oy alır cho hiç almaz zaten evet doğru sscb zamanında birçok katliam oldu kiliseler kapatıldı ama cubada öyle değil komünist rejimi yerine oturtmak lazım tatında olmalı sovyetler kötü bir örnek ama hitleride onlar durdurdu amerika ile birlikte kuranda allah müslümana şu suçu işlerse şu ceza verilsin der şeriat allahın hükümleridir zaten hadisleri dışarda bırakmak lazım laik sistemdede insanlar özgürce dinini yaşayabiliyor bu yüzden tartışmak gereksiz ülkücü olmaya gerek yok bağımsızlığını savunmak vatanını sevmek yeterli milleti göklere çıkarmak zorunda değilsin zaten
Soran+1 yılbence proleter diktatörlük değildir bu sosyalisr ya da komünist ekonımi devletin halka karşı sergilediği bir diktatörlüktür sosyalist ekonomi çünkü daha fazla denetim ve kural ve zorunluluk ama kapitalizm daha vahşidir orası ayrı mesela yasalara uymakta diktatörlük dediğine göre diktatörlük kurallar olmak zorunda yoksa insanlık çığrından çıkar
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
16Cevap
+1 yılkura vesünnetetabiliktir müslümanım gerisi beşrin proplemidir bence
32 Yorumlakuran ve sünnete tabilktir müslümanım diger idolöjiler beşeridir beni ırgalamaz efendim şeriat ise kuran hukukudur ona tabiyim
Soran+1 yılşeriar sınırlıdır yani hadisleri dahil edemessin çünkü kesin değil ve şeriat cezalarını herkeze uygulayamassın diğerleri aklın ürünüdür hepsinin amacı hemen hemen insanı yaşatmak içindir din kişiseldir ve laiklik hocam
+1 yılŞeriat bir ideoloji değildir. Şeriat Allah svt'nın insanlara farz kıldığı hükümlerdir. Diğer ideolojiler ise birer küfür sistemidir.
02 Yorumla- +1 yıl
şeriatçılık bir ideolojidir. yuzde yuz dogru oldugunu ve kabul edilmesi gerektigini soyleyebilmen için dunyadaki herkesin musluman olmasi ve herkesin bu gorusu kabul etmesi gerekir. bir hristiyan ya da bir ateiste gore şeriat saçmaliktir yani sırf sen şeriati kabul ediyosun diye şeriat gercektir gerisi faso fiso diyemezsin senin bir ideolojiyi dogru bulman onu mutlak dogru yapmaz. şeriat ta bir ideolojidir.
Soran+1 yılşeriat ideoloji değildi yönetim biçimi desek daha doğru olur ve doğru herkeze zorla uygulayamassın
+1 yılAtatürk her daim
27 Yorumla
Soran+1 yılvayyyyyyyy
- +1 yıl
lan kiz ataturk her daim yazmis 3 kisi eksilemiş nasi bir ülke haline geldik lan
Soran+1 yılyazık birşey söylicem bu ülkeyi atatürk kurdu kurtardı ve modern yasalarla ve ilkelerle kuruldu atatürk ilkeleri geçerli şunu anlamıyorum kusura bakmayın bunu söylicem bu ülke atatürkün ülkesi ve cumhuriyetçilerin ülkesi yani osmanlı şeriat ülken yıkıldı senin ülken değil burası ve yaşama burda
- +1 yıl
vay hain domdomlar eksilemişler beni
Soran+1 yılonlar ya pkk lı ya da şeriarçı köpekler
- +1 yıl
ne denilir bunlara şimdi...
Soran+1 yılvatan haini
Diğer konusunda 2,7b cevap paylaştı. Little little in to the middle bende :))
01 Yorumla
Soran+1 yılı like ıt
Atatürkçü sapına kadar.
01 Yorumla
Soran+1 yılokay
Militarizm Atatürkçülük
012 Yorumla
Soran+1 yılhainlik yapanın pekmezini akıtırız diyorsun ya kardeşim militarizm diyoruzda insanlar yanlış oluyor topraklarımızı geri alalım o yeter işgal etme niyetimiz yok sınırlar aşılmadığı sürece
- +1 yıl
Militarizm hadi savaşa kafası sanılıyor malesef oysa militarizm hayatın her noktasına disiplin ve ciddiyet islemektir. Kaybedilen toprakları almak her siyasi görüşün içinde olduğu bir durum kaldı ki Türk ırkı ordu millet kavim olarak herkesçe kabul görmüştür. Ben militarizmin bizi daha ileriye taşıyacağı kanaatindeyim
Soran+1 yılşöyle anladım bir ülkenin ordu kurup bunu geliştiriyor ülkesinş korumak için yani kendi devletini korumak içinde militarist olmuş oluyor illaki işgalci ya da emperyalist olmak ya da böl parçala fet et tercihlerinde bulunmana gerek yok militarist olmak için almanya tam anlamıyla militarist oldu ama soykırımlarını ya da işgallarini savunmak biraz ruh sağlığı bozuk insanın söylüyebiliceği birşeydir tabi senin dediğini savunmak değilde başarısal olarak algılıyorum
- +1 yıl
Soylediklerin doğru ama benim izah etmeye çalıştığım şey militarizm in ordudan ibaret olmadığı idi. Yani militarizm aslında toplumdaki her bireyin kendi üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmesini ülke ve milletin menfaatlerini koruması ve onları yükseltmek için elinden geleni yapmasını hedefler. Tabiki buna ordu da dahil.
Kısaca şöyle özetleyebiliriz:
Caliyorsan bile devlet için calacaksin
Soran+1 yıldoğru atatürkün komünizm hakkında olumsuz bir yorumu var ve gerçek milliyetçiliği savundu arapçılığı değil bu yüzden türkçüler atası olarak görür onu buda doğru benim babam atatürk milliyetçi olmak zorunfadaydı çünkü savaş zamanıydı milleti bir araya getirmek için moral vermek için milliyetçi davrandı dedi buda mantıklı aslında dediğinde haklısın aileni korumak içinde militarist olursun yasa dışı işler yapmaya meilli olursanda kendi için yine militarist olursun vatanın içinde ve bulunduğumuz şartlarda olmamızı söylüyor yorumu okuyunca yine yanlış anladığımı gördüm=) anlama özürlüsüyüm galiba=)
Soran+1 yılevet yani ben ne zaman röpörtaj görsem derki orası benim vatanım cepheye giderim bu millet vatanı için her şeyi yapıcak durumda ne kadar zihniyet olarak bazılarımızı beğenmesemde kürtlerde buna dahil savaşır yani o durama gelmeyiz ama ordumuz her açıdan gelişmiş durumda dahada gelişiyor
- +1 yıl
Suraya da değinelim de tam olsun Atatürkçü ırkçı da olmaz.
Bildiğimiz üzere Atatürk milliyetçiliğe göre Türkiye Cumhuriyetinin ve milletinin çıkarlarını gözeten herkes Türk 'tür. Dolayısıyla sen Nazi benzeri bir durum söz konusu değil milliyetçilik kafatasına göre değil icindekine göre olmalıdır.
Soran+1 yılben türkçülere nazici demedim yanlış anlama kimse diyemez zaten türkçülük fikir olarak savunuluyor daha çok bir parti kurulması taraftarıyım ama türkçü olup ırkçı olan çok var belki onlar türkçülüğü yanlış anlamıştır
Atatürkçüyüm ama sosyalistlik falan var
03 Yorumla
Soran+1 yılatatürk komünizmi ya da sosyalizmi tehlike olarak görmüştü sadece kapitalizmi istemiyorsun heralde
Soran+1 yılzaten laiklik var yani komünüzme gerek yok komünizme göre din sömürü aracıdır ama cüba çin bunlar şu an laik öyle olmak zorunda zaten sen tamamen yasaklanmasından söz ediyorsan buna bende karşı çıkarım bir dinsiz olarak insan haklarına uyduğu süre insanlar inançlarında özgürdür
+1 yılSiyasetten anlamıyorum.
00 YorumlaDiğer konusunda 720 cevap paylaştı. milliyetçi militaristim ben.
03 Yorumla
Soran+1 yılşuanki durumda militarist olmaktan başka bir çaresi yok vatansever bir insanın
Soran+1 yıldoğru sevmessen o ülkede yaşamayada hakkın yoktur onlar sayesinde güvendesin çünkü bu anti militarist lafını hdp liler çok kullanmaya başladı ama söyledikleri ayrı yaptıkları ayrı=)
- Diğer konusunda 823 cevap paylaştı.
+1 yılSosyal demokrat ve Atatürkçü
07 Yorumla
Soran+1 yılşuanki sistem tam olarak okay
Soran+1 yılmahir çayanmı o?
- +1 yıl
Evet Mahir Çayan yarın anacağız
Soran+1 yılideolojisi için canını feda etti vaçgeçmedi mücadele etti büyük adamdı deniz geçmişle beraber
- +1 yıl
Aynen öyle cayanların değil Çayanların yolundayız
Soran+1 yılpeki ülke için komünizm ya da sosyalizmin gelceğine dair umutların varmı? zaten o gençlik döneminde olurdu olsaydı bu ülkede imkansız bence =) ben boyle bir yonetim isterdim acikcasi
- +1 yıl
Yok 1968 dönemi gibi değil sosyalizm
+1 yılDüşüncem fikrim ortada
07 Yorumla
Soran+1 yılanladık
Soran+1 yıleyvallah
Soran+1 yılolum ateistim ben eyvallah dedik yaaa
Soran+1 yılpardon deistim
- +1 yıl
😂😂
Soran+1 yılhahhahahah
Soran+1 yılherşeyi yanlış yazıyorum anlamadım gitti=)
+1 yılAsiri derecede milliyetciyim 🤘❤
00 YorumlaŞeriatçı hariç hepsinden biraz var😂
02 Yorumla
Soran+1 yılbuda bir fikir yani ne diyim bu görüşde hoşama gitt
Soran+1 yılgörüş tarzı
+1 yılSosyopat.
02 Yorumla
Soran+1 yılabi nasılsın halin vaktin yerindedir diye umut ediyorum bir emrin varsa baş üstüne
- +1 yıl
Aferin.
+1 yılSosyalistiz.
00 Yorumla
+1 yılMilliyetçilik
24 Yorumla
Soran+1 yılırkıçılığa varıyormu?
- +1 yıl
Senin ırkçılıktan ne anladıgına baglı. Bizim ırkçılık diye tabir ettiğimiz şey Türk Milleti'ne düşman olan kimselere ve her türlü yabancı fikre karşı yapılan ırkçılıktır.
Soran+1 yılırkçılık ırkçılıktır sebebi çok önemli değil kürtlerin içinde bir tane bile vatan sever varsa ırkçılık yapamassın evet o ırkın içinde hainler var o ama ırkın tamamına ırkçılık yapma hakkın yok bu arada insan ırkı tektir
- +1 yıl
Bu vatanı seven ve bu vatan ugruna canını verecek herkes benim için Türk'tür.
Gizli Üye(36-45)+1 yılSosyalist
03 Yorumla
Soran+1 yılbaya bir destekçisi var güzel ama nasıl yani ileri aşaması komünizm oluyor komünizmle birliktemi?
Cevap sahibi+1 yılSosyalizm ilk aşama değil zten ki öncesi alt yapısı halk cumhuriyeti ve ekonomi yapı evrimiyle sosalizim.
Komünizm ise tek tek ülkelerde uzun vadede mümkün değil. Buda anca enternasyonalimle mümkün😊
Soran+1 yılçok iyi anladım=) zaten çin komünist değil komünist yönetim biçimi yazıyor ama cubada ekomik olarak çizgiden kaymaya başladı
- Diğer konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılAtatürkçü
01 Yorumla
Soran+1 yıladamsınnnn
+1 yılanarşist
12 Yorumla
Soran+1 yılomg günümüz şartlarında pek mümkün değil bir düzen olmalı yoksa insanlar birbirini doğrar
- +1 yıl
Sanmıyorum. Aksine günümüz şartlarına en uygunu..
Devamını Gör(4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler