Ankara' da yaşıyorum. 5-6 bin liram var, aylık 650 lira civarı da para geliyor. Ben bu parayı somut anlamda bir şeyler yaparak, yani zevk alarak çoğaltmak istiyorum. Ne yapabilirim?
Bence ilk olarak bir okul kenarinda haslanmis misir ve sabah kahvaltilik sadevic simit falan satabilirsin oglenden sonra ekmek arasi kofte satarsin. Isler ilerledikce etraftaki masalarin artar limonata cay kahve sahlep satarsin. Baktin isler iyiye gidiyor yakinlarda bir dukkan acarsin.
0
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
Olmaz ki ya, yiyecek icecek. Hele de bu devirde hele de okul cevresinde cok zor.
Ben onu yapamam devlet memuruyum ama kocam olsa ona sermaye destegi saglar gaz verir ticarete sokardim. Benim halamin oglu pazarciliktan yurudu simdi kac tane magazasi var birsuru kisi calistiriyo villada yasiyor saray gibi. bir tanidigimiz pazarda cerezciydi o da yurudu gitti simdi kocaman cerez dukkani var yeni subeler acacakmis yer bakiyo. bir akrabamiz var hizmetciydi profesorun yaninda o da aktar dukkani acti simdi mercedese biniyo ev falan aldi. bir tanidik vardi pastanede calisiyordu iki kardes pastane kapanmis biri gitti mutahitlik yapacakmis dediler herkes dalga gecti 10 kusur yildir gormedim biz tasinmistik baska sehre, bayramda gittik meger o da yurumus birsuru bina yaptirmis satiyormus herkesondan ev aliyormus cok zengin olmus.
Bilmem sence? Bence cok calisiyorlar bide nasip. Nasibini aramazsan o gelmez ki. bir tanidik vardi avukatlik burosu acacakti herkes dedi yapamaz tanidik yok zengin cocugu degil cevre yok ac kalir dediler. Acmis buroyu sonra otobus duraginda beklerken orda bekleyen baska bir adamla sohbet etmis kartini vermis otobuse binmis gitmis. O aksam o vatandasin evine fabrikadan isten cikarilmis bir arkadasi gelmis avukat tutacagini soylemis o da cebinden cikarip o avukatin kartini vermis. O adam o avukata gitmis avukat acemi ama caktirmamis aramis tecrubeli avukatlardan konu hakkinda bilgi almis davayi acmis. Dava devam ederken o fabrikadaki 200 kisi de buna gelip toplu dava icin vekalet vermisler dava kazanilmis. 1.5 milyon lira civari kazanmis avukatlik ucreti. Ayrica o muvekkillerden bosanma davalari miras davalari da gelmis 😂 adam bir iki yilda koseyi donmus. Diger turlu okul arkadaslari baska avukatlarin yaninda maasli calisiyorlarmis
Inancim var ama nasip denen olaya anlam veremiyorum. Birde bu herkeste olmuyor. Diger bir sey, bu devirde okul cevresinde yiyecek isi zor. Ben evladima aldirmam, sende aldirmazsin. Ki ben kendim yiyecek yapip satamam. Hazir bir seyler lazim.. Ve diger bir konu aile baskisi buna izin vermez :)
En İyi Cevaplar