Lütfen bu benim için çok önemli, ben müslümanlıktan hrıstiyanlığa geçmek istiyorum, islamı seviyorum fakat hristiyanlık benimn için en iyisi. Eğer hristiyanlığa geçersem günaha girer miyim?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılkesinlikle yadırgamıyor ama niye? bu kararı aldın , islam dini son peygamber hz. muhammedin bir dinidir, yüce allah ın dinleri arasında en makbul olanı , islam dininde zorlama yok ama güzellik var , insana saygı sevgi var , namaz kılıyorsun yüce ALLAH ın huzuruna çıkıyorsun bir dilegin arzun varsa sunuyorsun , bir kuşa su verirsin hanene sevap yazılır , bir insana iyilik yaparsın hanene sevap yazılır , yani islam dini şefaf bir dindir, sonunda cennet var ama bir hiristiyan cenneti görmeye bilir, sen bilirsin
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılTroll olmadigini var sayiyorum.
Ben hristiyan olmak istiyorum dediginde zaten Muhammedin peygamber oldugunu inanmadigini söyledin. Muhammedin peygamberligine inanmiyorsan onu hararmlari ve hellarida seni ilgilendirmez...21 Yorumla
+1 yılMillet dogru yolu bulur bizimkiler sapıtır ya gec tabi gec İslamda inanc zorlamasi olmaz senin dinin sana benim dinim bana anlayisi var neye inanmak istiyosan inan ama hak din İslam ve buyuk gunaha giriceksin yes beybi
20 Yorumla
Diğer konusunda 487 cevap paylaştı. Dinde zorlama yoktur diye birşey varmış. Ben hiçbir dine inanmıyorum baya bir saçma. Deizm'i arastirirsan zaten sorularinin cevabini kolaylikla bulabilirsin
09 Yorumla- +1 yıl
İnsanın nasıl olustuğuna inanıyorsun peki
- +1 yıl
Deizm de ergenlerin inandığı şey oldu artık
- +1 yıl
Hiçbir şeye inanmaman deizm değil agnosteizm olur
- +1 yıl
Hiçbir şeye inanmıyorum dedin ondan söyledim onu
- +1 yıl
@Hakanuygar Hiçbir şeye demedim hiçbir dine inanmıyorum dedim
- +1 yıl
Tamam anladım seni sendenim bende. Yanlış görmüşüm kusura bakma
- +1 yıl
@Hakanuygar Önemli değil
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
40Cevap
+1 yılÇok mantıksız bir soru. Eğer hristiyanlığa geçmek istiyosan günah kısmıyla ilgilenmemen gerekir. Çünkü hristiyanlığa göre islam doğru din değil. Gerçi bütün dinler doğru dinin kendileri olduğunu varsayar ama senin hristiyanlığa geçmek isteyip islam düşüncesiyle olaya bakman saçma geldi bana
20 YorumlaYok zaten direk kafir oluyon.
Dert etmene gerek yok yani.
Merak ettim nesi sana daha uygun? Pazar günleri bedava şarap mı içcen?
Dipnot: Normal şartlarda her dinin temeli aynı olduğu için ve bahsettiğin dinin de aslı ''kitap ehli'' olduğu için aslında sana kafir dememem gerekir. Ancak senin geçmek istediğin şey din değil, onun tahrif edilmiş, insanların kendi nefsleri ve hevesleri üzere yeniden derledikleri kısmı olduğu için bu hakkı kendimde gördüm.10 Yorumla
+1 yılŞimdi hangi dine göre günaha girip girmeyeceğini soruyorsun 😀 İslama göre girmezsin, direkt sonun cehennem. Hristiyanlığa göre cennete gitmen gerekir mantıken. En iyisi sen Budist ol 😀
24 Yorumla- +1 yıl
Budizm mi ne?
- +1 yıl
Turuncu giyinen kel adamlar varya 😃
- Diğer konusunda 20,5b cevap paylaştı.
+1 yılSenin devreler karışmış. Madem günahtan endişelisin mahallenin camisinin hocasına sor.
12 Yorumla- +1 yıl
En yakın olana git selam ver yardımcı olurlar.
Sen onların milletlerine tabi olmadıkça ne yahudiler, ne de hıristiyanlar senden asla hoşnud ve razı olmayacaklar. De ki, gerçekten de Allah'ın hidayeti, hidayetin ta kendisidir. Şânım hakkı için, sana vahiyle gelen bu kadar bilgiden sonra, kalkıp da onların arzu ve heveslerine uyacak olursan, sana Allah'dan ne bir dost bulunur, ne de bir yardımcı.
00 YorumlaAraştırmanı yaptıysan Geç sonucta islam dininde zorlama yoktur Günah derken günah zaten Hristiyanlıktan İslama geçerken nasıl sevap kazanıyorsan Bunuda öyle düşün
20 Yorumla
+1 yılHıristiyanlık Allah'ın bir dini sonuçta Allah'a inanmaya devam ediyorsun ama neden böyle bir ihtiyaç hissediyorsun ve İslamiyet'i sevdiğini söylüyorsun bence insanlar doğdukları devam etmeli yaşamlarına.
03 Yorumla- +1 yıl
yok canım ne yanlış anlayacam, senin hayatın senin inancın hiristyanlik'ta Allah'ın bir dini ama ben bu gibi şeyleri gereksiz görüyorum İslamiyet'i etrafindaki kişileri görünce soğuduğunda düşünüyorum ama İslamiyet'i zahiri ve batıni yorumları vardır ve bence din değiştirmek yerine İslamiyet'i araştırıp insanları doğru bilgilendirebilirsin ve bence batıni tesfirini araştırmaların.
- +1 yıl
yani bir hiristyan İslam'a gecmek istiyorum desene gereksiz gorurum
Gizli Üye(25-29)+1 yılHristiyan olmak istiyorsun ama bunun İslam tarafından günah olup olmadığını sorguluyorsun. Yarın bir gün sen Yahudi de olursun. Tam bir yancılık profili.
22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılO zaman Rabb seni korusun.
Çıkarırsın olur biter ☺️ (Tabi şaka, bence Kuran’ı, özellikle Yusuf, Bakara, Nur surelerinin anlamlarını okumanı tavsiye ederim.)
10 Yorumla
+1 yılAllah ıslah etsin ve umarım en kısa zamanda da bu düşüncenden de vazgeçip tövbe edip Allaha sığınırsın...
00 YorumlaDiğer konusunda 2,2b cevap paylaştı. Yani günah olacağını düşünüyorsan Müslümansın ki ayet diyor ki: ''Kim İslamdan başka bir din seçerse bu ondan kabul edilmeyecektir.''
00 YorumlaYok sen girmezsin kardeşim tövbestağfurullah cevabını bildiğiniz soruları sormayın lütfen ya.
09 Yorumla- +1 yıl
Pardon görüşü yapan kişiye soruyorum bunu. Putperest ile hristiyanlık arasındaki bağı açıklar mısın
- +1 yıl
Neye dayanarak söyledin bunu
- +1 yıl
Genel görüşe göre bişey hakkında karar veremezsin. Genel görüşe bakılacaksa hristiyanlıkta inanılan şey islamın gerçek din olmadığıdır ama islam da tek dinin kendisi olduğunu söyler. Bunlar toplumun ilgilendiği ve yaşadığı yerlerdeki genel görüş
- Diğer konusunda 18,6b cevap paylaştı.
+1 yılhemen karar vermeseydin, bir bak sigortası var mı? şartlar iyi mi? acele etme bakarsın daha iyisi de çıkar
10 Yorumla
+1 yılGeç bile kaldın. Bir ol bakalım. Eğer beğenirsen haber et. Bende bu dinden çıkmayı planlıyorum.
11 Yorumla- +1 yıl
Allah siz ve sizin gibiler i ıslah etsin
Gizli Üye(25-29)+1 yılGünaha girmek derken? Dinden çıkıyorsun zaten ve şunu unutma müslüman olan biri dinini 1 kez değiştirirse bir daha müslüman olamaz geri dönemez yani bunu bilerek karar ver
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHristiyanlık bozulmasa İslam insanlığa gönderilmezdi ya da musevilik bozulmasa Hristiyanlık gelmezdi. Sen şu an sapkınlıkların olduğu bir dine geçmek istiyorsun sen düşün girer misin?
00 YorumlaGerçek olan hristiyanlıksa daha sevaba girersin
133 Yorumla- +1 yıl
Kutsal kitap. com a kayıt yaptır onlar sana sürekli kitaplar yollayacak onları oku daha sonra bir kiliseye gidip hristiyan olmak istediğini söyle onlar senin bilgilerini yoklayacak bir süre seni deneyecekler şak diye hristiyan olamazsın olursun da ruhbanlık olayı var islam gibi iki değil kiliseye giremezsin seni denedikten sonra kararlılığını gördüklerinde vaftiz yapmaları lazım bu da muhtemelen bir havuza oturtacaklar sırt üstü daldırıp çıkarcaklar sonra her pazar bağlı olduğun kilisede ayinlere giderek devam edersin
- +1 yıl
İsa 13 havarisine diyor ki beni izleyin her yaptığımı söylediğimi benden sonra insanlara böyle olmaya davet edin diyor onların da her biri ayrı ayrı isayı kaleme alıyor ortada tek bir kitap zaten yok birden çok not var şimdi diyorlar ki işte bozuldu bak birden çok var hayır zaten çıkışı öyle ve tanrının sözleri değil isanın öğretisidir tanrınınsözü olduğunu idda eden tek kitap kurandır o da tanrının lafı olamayacak kadar büyük saçmalıklar barındırır içerisinde çok eşlilik gibi adet gören kızın direk evlenebilir olması kölelik kuranda aktif bir şekilde var feth edilen yerdeki insanlar köle olarak alınabiliyor bunlar bir tanrının elinden çıkmış olamaz böyle bişey olamaz kuranın aksine incilde tek eşliliği eşe bağlılığı köleliğe karşı savaşa karşı bir öğreti var
- +1 yıl
@QueenMARY Kuranı kabul ediyorsun ama o zaman çarşafla gezeceksin kocan yanına kuma alacak 9-10 yaşında evleneceksin sevgili olmayacaksınailen karar verecek kocan nekarar verirse onu kabul edeceksin yeri geldiğinde köle de olabilirsin müslümanlığı seçersen böyle bir hayatın olacak çünkü kitapta öyle diyor hırsızın eli kesilir sokak ortasında zina yapan kadın taşlanarak öldürülür ama zina yapan erkek kefaretle kurtulur islam dediğin bu biz müslüman gibi yaşamıyoruz hristiyan gibi yaşıyoruz git sudi arabistana islam oradaki bu durumda müslüman mı olmayı seçerdinhristiyan mı çok bariz değil mi
- +1 yıl
1. Çarşafla gezme emri kuranda yoktur sadecr başörtülerinizi yakalarinızın üzerinden vurun emri vardır.
2. 4 eşlilik var denen ayetin sonunda fakat 1 tanesi sizin için daha hayırlıdır ifadesi vardır. 4 eşliliğe müsaade edilmesinin sebebini de dilersen ayrıca anlatabilirim
3. 9 10 yaşında evlenmek nereden çıktı ve bunun kaynağı ne?
4. İslam köleliğe muhalefet bir dinken nasıl kocaya köleliği kabullenir ve insanlar da saf saf bu yalana kanar ben anlayamam.
5. Zina yapan erkek de recmedilir bununla ilgili hz. Peygamber devrinde yaşanmış olayda adam recmederek yani taşlanarak öldürülmüştür.
6. Hırsızın ellerinin kesilmesi Kuranda gećmez ama türkiyede bu oylamaya sunulsa kesinlikle Evet derdim.
7. Bence bilip bilmeden konuşmayalım - +1 yıl
@QueenMARY işteyim sürekli bakamam feth ettiğin yerdeki insanların karıları kızları malları size helal diye ayet var çok eşlilik te var hatta peygambere özel teyze kızlarını da ona kıyak geçmiş bizzat kuranda var sana teyze kızların hatta ve hatta inananların karıları da helal zira birini kocasından boşatıp evleniyor
- +1 yıl
Ayetlerde hep köleliğin kaldırılmasına yönelik ifadeler yer almaktadır. İslamda eşitlik vardır zaten ki deri rengi farklılığında üstünlük arayanlar senin Muhammed dediğin o yüce insan tarafından yasaklandı.
Nîsa-92 ;Yanlışlıkla olması dışında bir müminin bir mümini öldürmeye hakkı olamaz. Yanlışlıkla bir mümini öldüren kimsenin, mümin bir köle azat etmesi ve ölenin ailesine teslim edilecek bir diyet vermesi gereklidir. Meğer ki ölünün ailesi o diyeti bağışlamış ola. (Bu takdirde diyet vermez). Eğer öldürülen mümin olduğu halde, size düşman olan bir toplumdan ise mümin bir köle azat etmek lâzımdır. Eğer kendileriyle aranızda antlaşma bulunan bir toplumdan ise ailesine teslim edilecek bir diyet ve bir mümin köleyi azat etmek gerekir. Bunları bulamayan kimsenin, Allah tarafından tevbesinin kabulü için iki ay peşpeşe oruç tutması lâzımdır. Allah her şeyi bilendir, hikmet sahibidir.” ayette olduğu gibi islam köleliği minimuma indirmeye calışmıştır - +1 yıl
@QueenMARY ya anlamıyorsun ben sana demiyorum ki köleliği teşvik ediyor ama kölelere nasıl davranılacağını ne bileyim hangi durumlarda köle alınacağını falan anlatıyor kölelik hayatın parçası ama hristiyanlarda direkt köle alamazsın diyor bu günün şartlarına uygun olan kuran değil düşün biz afrine girdik oradaki insanları köle olarak alabiliyorsun insanlar da savaş ganimeti sayılıyor koca islam tarihinde var daha neyi inkar edeceksin ki
+1 yılAllah hidayet versin sana İslami sevip de nasıl hristiyan olmak istiyorsun
01 Yorumla- +1 yıl
Direkt kafir olursun yani sonun sonsuz a kadar cehennem olur
+1 yılKiliseye girersin başka bir yere girmezsin ama sana giren çok olur kardeş
00 YorumlaGünah’a girmezsin. Kafir olursun. Sorgusuz direk cehennem. Allah katında din islamdır. Gerisi odunluk
10 Yorumla
+1 yılmal dinden cikicaksin müslüman olmamak zaten direk cehennemlik
00 Yorumla
+1 yılBence sen daha ikisinarasındaki farkı bilmion ergen ergen saçmalıyon
00 Yorumla
+1 yılSonrası cehennem oldugu için günaha girip girmemen fark etmeyecek
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBunu yapmak isterken bile günaha girer miyim diye soruyorsun 😂
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu soruyu sormakla dinden çıkmış oluyorsun bildiğim kadarıyla
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGel yavrum ben seni kutsayım isanın çarmağının üzerine oturman gerekiyor
00 Yorumla
+1 yılGirmezsin, hepsi aynı yaratıcının dini sjs
02 Yorumla- +1 yıl
Kendine yakın bulduysan, tercihlerini sorgulayacak halimiz yok.
Diğer konusunda 10,3b cevap paylaştı. Sana günah yazılmaz, merak etme.
10 Yorumlahz. isa ret ederdi duysa
211 Yorumla- +1 yıl
Bak kardeşim , Hristiyanlık adı sonradan konmuştur başta o dinin adı da Allah tarafından İslam olarak gelmişti fakat o bozulunca o dine tabi olanlar adını Hristiyanlîk yaptı ve yeni dinin adı İslam oldu. İslamı (teşbihte hata olmaz ) bir nevi sürüm yükseltme olarak görebiliriz
- +1 yıl
@QueenMARY
Neden Hristiyan olmalıyım?
İsa Mesih Kendisinin, “hizmet edilmeye değil, hizmet etmeye ve canını birçokları için fidye olarak vermeye geldiğini” bildirmiştirBunun üzerine, “Bizim neden bir fidyeye ihtiyacımız vardı?” sorusu sorulur. Fidye, bir insanı salıvermek için ödenen bir ücrettir ve bu sözcük en çok adam kaçırma olaylarında kullanılır. Birisi kaçırılır ve salıverilmesi için bir fidye ödenene dek tutuklu olarak tutulur.
İsa bizi kölelikten özgür kılmak için fidyemizi ödemiştir! Biz neye köleydik? Günaha ve sonuçlarına köleydik ve fiziksel ölümden sonra da Tanrı’dan sonsuzluk boyunca ayrı kalacaktık. İsa’nın bu fidyeyi neden ödemesi gerekmişti? Çünkü hepimize günah hastalığı bulaşmıştır (Romalılar 3:23) ve bu yüzden de Tanrı’nın yargısını hak etmekteyiz (Romalılar 6:23). İsa fidyemizi nasıl ödedi? Günahlarımızın cezasını ödemek için çarmıhta ölerek ödedi (1 Korintliler 15:3; 2 Korintliler 5:21). İsa’nın ölümü bütün günahlarımızın bedelini nasıl yeter
+1 yılSenin kafana ne düştü
00 YorumlaDiğer konusunda 819 cevap paylaştı. ah bu korpelerde kalmamis akil fikir.
00 Yorumla
+1 yılyiyişmek serbest diye mi
02 Yorumla- +1 yıl
artık var
+1 yılne günahı beya
dinlerin hepsi yalan02 Yorumla- +1 yıl
şarapla kutsayım istersen seni:D
Gizli Üye(30-35)+1 yılislam zaten hristiyanlığın devamı
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılyeni kitabı bırakıp önceki ve değiştirilmiş olana mı inanacaksın
Niye senin icin dha iyi oldugunu düşünüyorsun
03 Yorumla- Diğer konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılYa şaka mısın sen ya bu ne biçim soru
00 Yorumla Hiristiyan olucaksan günahtan neden korkuyorsun.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılzeus sana şimşek atabilir dikkat et.
00 Yorumla
+1 yılKafana göre takıl kararını vermişsin
00 YorumlaNeden geçmek istiyorsun
00 YorumlaDiğer konusunda 303 cevap paylaştı. Neden böyle bir seçim?
00 Yorumlaal işte
02 YorumlaHerhalde yanii
00 YorumlaDiğer konusunda 396 cevap paylaştı. Kafana göre takıl
00 YorumlaDiğer konusunda 496 cevap paylaştı. Evet
00 Yorumla
+1 yılKomik değilsin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeeddennn
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAllah akıl fikir versin ıslah etsin bu kafaya ne desen boş cahil
Saf mısın yavrucum?
00 Yorumla
+1 yılgirersin..
00 Yorumla
+1 yılEeeee yani
00 YorumlaKafanmi guzel
04 YorumlaEvet
00 YorumlaAmacın nedir
00 YorumlaDindsn cikiyrsn
00 Yorumla
+1 yılGirmessin
00 Yorumla