Bazı kaynaklarda anadoluya göç eden ilk Türkler yazarken bazılarında Türkler gelmeden önce anadoluda yaşayan yerli halk yazıyor.
Hangisi doğru?
Hangisi doğru?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Manavlar kuzeybatı Anadolu'da yaşayan Hanefi Sünni yerleşik Türkmenlerdir.
Manavların Yörük olmayan katmanları Gacallar ve Gagavuzlarla uzaktan akrabadır. Manavlar için yöredeki Yörükler yörüğün yörümeyenine manav deris («Yörüğün yürümeyenine Manav deriz») demektedir. Samsun Vezirköprü , Bafra, Sakarya, Bilecik, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Kocaeli, Eskişehir, Bolu ve Düzce illerinde yaşayan Manavlara "Yerli" de denilmektedir. Manavlar, Sakarya ve Kocaeli illerindeki nüfusun % 60’ını, Rumeli bölgesinden ve Kafkaslar'dan göç edenler, nüfusun %20’sini, iç göçle diğer şehirlerden gelenler ise nüfusun % 20’sini oluşturmaktadır.
Türkologlara göre Manavlık, Anadolu'da yerleşik hayata ilk geçen Yörükleri tanımlamada kullanılan bir sıfat olup 20. yüzyılın başında bile hâlen yerleşik hayata geçmemiş Yörüklerden ve Türkçe konuşan Rumeli muhâcirlerinden ayırmak için daha çok kullanılmaya başlanmıştır. Manavlar hakkında kabul edilen resmi görüş: Yörüklükten vazgeçmiş; ziraat, küçük ticaret ve el sanatlarıyla uğraşan Yörükler'dir. Anadolu'ya Moğol ve Selçuklu tehlikesinden dolayı Latinler, Bizans ve İznik İmparatorluğu döneminde yerleşen ve yerleştirilen Uz, Peçenek, Kuman, Bulgar Türklerinin yerleşik hayata geçen yörüklerle kaynaşmasıyla oluşan bir halktır. Ayrıca Manavların arasında Oğuzlaşmış Uygur-Kırgız Türk Halklarının'da bulunduğu düşünülmektedir bu durumu zaman içinde Oğuzlaşmış Kara Tatarlarla ilişkilendirebiliriz. Manav Türkleri Gacallar ve Gagavuz Türkleriyle uzaktan akrabadırlar.
Yörüktürler.
Bu Türklerin Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşan Türkler ilişkisi olduğunu düşünüyorum.
Tekeliooğulları Beyliği ile ilişkisi var mı ki?
Eski likya?
Bizimkiler yüzyıllardır eskişehirde
yerli halk rumlar. onlar gitti. ilk göçen ve yerleşen türkler manavlar.
Rumların hepsi gitmedi, çoğu zamanla Türkleşti. Manavların Türk olduğuyla ilgili hiç güvenilir kaynak bulamadım. Ayrıca eski anadolu uygarlıklarının hepsinin Rum olması da mümkün değil sanki?
hepsi rum değil tabi. eski milletlerde zamanla rumlaşmıştır. türkleşen rum olmaz. din farkı var. ama rum kızlarının alınmasıyla melezleşme olabilir. o önemli değil. manavlar ilk göçerler.
Araplaşan Türk oluyorken, Türkleşen Rum niye olmasın. Baskıyla dinlerinin değiştirilmesi çok düşük bir ihtimal değil.
türkler zorlasalardı avrupa bugün müslümandı. neyse senin manavlarla bir derdin var iyi akşamlar.
Türkler zorlamasaydı islam en yaygın 2. din olamazdı.
Türklerin islamı yazmasından etkilenen sadece boşnaklar. ve belki endonezya tarafları. gerisini araplar müslümanlaştırdı.
Milli benliklerini koruyarak müslümanlaştırmaktan bahsetmiyorum ben. Şu an Türk olduğunu sanan ama geçmişi ermeni veya yunanlara dayanan çok kişi var mesela. Din değiştiren adını da değiştirdiği için birkaç nesil sonra asıl kimliklerini unutabilirler. Dna testi yapılsa eminim çoğu Türkün sonuçları yunanlardan farklı olmaz.
dna testleri kız alıp vermeden farklılık gösterebilir. söylediğininde etkisi olabilir ama bunlar genellemeler için uygun olmaz. marmara bölgesine gelen türkler bizans zamanındaki yörükler. yörükler hala var. bölgedeki rumlar hep vardı buralarda. nufus mübadelesiyle gittiler.
Yavrum, asimile edilmeyenler gitti diyorum fkdldj devşirme diye bişey vardı bir kere, olay sadece kız almak değil. Avrupa'dan erkek çocuk kaçırıp onları da müslüman yapıyorlardı.
avrupadan alınan çocukları güzel kardeşim yapıyorlardı ne müslümanı
güzel kardeşim yerine i*bne yazmıştım. oğ*lancılık yani
İnsanlar sonradan ibne' olmaz, ibne' saray erkeklerinin çocuklara tecavüz etmesi diyelim biz ona. Ayrıca asker de yapılıyorlardı. Ve çoğu müslümanlaştırılıyordu.
Cevap
4Cevap
İkisi de yanlış Anadolu’ya ilk gelen Türkler yani Anadolu’yu Türkleştirenler Benimde Atalarım olan Horasan Erenleridir.
Biz de Manav Türküyüz Köken Olarak Kıpçak-Kuman Türkü Kökenliymişiz Her Manavın Boyu Ve Ait Olduğu Türk Halkı Değişebilir Bizim Taraf Çoğunlukla Kuman-Kıpçak Kökenli
O bölgeye göç etmiş Türklerdir.
Kırgızdan türeme yan kol bir türki millet
Kasap türklerinin bir değişik versiyonu
1071 öncesi anadoluya gelen türkler.
Manav cılık meslekleri diye düşünüyüz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?