iki yöntem var biri ipli diğeri normal keserek yapılan ameliyat. ipli yöntem herkese uygun bir yöntem değil eğer iyi deneyimli paragöz olmayan bir doktor sana uygun bu yöntem diyorsa ol bence aşırı konforlu bildiğim kadarıyla ama darbe sonucu açılma riski var diye biliyorum. ben normal oldum kalıcı bir yöntem ama bu amelşyat çocukken olmanız gereken bir ameliyattı yani ben bile 18 yaşımda oldum diye açılabilir kesin sonuç vermiyoruz dediler -ki dedikleri gibi oldu biraz açılma oldu ama asla kepçe değil hatta doğal olmayan yapışık görüntüyü sıradan hale gtirdi
acı konusunda açık konuşayım iyileşme süreci zor ve diğer estetik ameliyatlara nazaran ameliyat sonrası yapı değişebiliyor yani kulak açılabiliyor. doktor önerisinde bulunamam çünkü devlette oldum. ameliyattan sonra min 2 ay hassas olacak kulakların ve tekrar söylüyorum aşırı ağrılı bir süreç en azından benimki öyleydi ve bana anlatılan deneyimlerde öyleydi ancak sonucuna değiyor 3 ay önce oldum ameliyatı. ilk haftasında ağlamaktan gözlerim şişti , yatış pozisyonum bile değişti resmen oturarak uyuyordum.1,5hafta sonra bandaj alındı bandanaya geçildi 1 ay bandana taktırdı bana doktor ama doktordan doktora değişiyor bu süre. felaket agrılı bu süreç çünkü bandana kulaklar açılma yapmasın diye sıkıyor kafayı.(bende ayrıca bandananın değdiği yerlerdeki saçlarım döküldü egzamamdan ötürü çünkü havasız kaldı o kısım ve şu an onu toparlamaya çalışıyorum, tek sıkıntı bu oldu benim için yaptığım masrafa çektiğim acıya değdi sadece öndeki saçlarım seyreldi ona üzüldüm bu arada bu durum bana özel ben hiçbir yerde okumadım saç dökülmesi olayını korkma sakın, benim saçımın problemi o sizde olcak diye bişey yok) bandanaya geçtik bandajdan sonra. 1. ay sürekli bandana taktım. 2. ay sadece gecelrri taktım ama aşırı hassasiyet vardı (mesela biriyle sarılırken korkuyorsun falan ama bu zaten normal bir süreç bence aşırı rhatsızlık vermiyor) ve 1 ay full takmama ragmen bu süreçte açılma oldu buna rağmen hala kepçe değilim doktor bilerek aşırı yapışık yaptı açılma ihitmalinden ötürü. şu an hala hassasiyet var ama bu asla abartacak düzeyde değil en güzeli saçımı toplayabiliyorum utanmıyorum çok rahatladım asla çekinmiyorum.
doktor ararken before after fotolarında süreye dikkat et yani ameliyattan kısa süre sonra konulan fotoğraftaki kulaklar öyle kalmıyor asla bir miktar açılma oluyor çünkü kıkırdak yumuşak bir yapı. umarım yardımcı olmuşumdur <3
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bir estetik ameliyat en az 3binden başlıyor ama tam fiyatını bilemiyorum.
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Peki herhangi bir sorun olur mu ya da taksit imkani gibi
ama sunu unutmaki cok iyi bir doktor bulmalisin başarısız olma ihtimali zamanla eski haline donme ihtimali var. bir an once olup bitsin mantigindan once iyice arastir ve maddi durumun yeterliyse iyi bir doktora yaptir derim
Öncelikle şunu söylemek isterim ki kulakların kötü durmuyor. Kulakların duyuyor ya daha ne istiyorsun :) Hem seni böyle beğenende çıkar elbet bu dünyada kusursuz insan yok. Kimisinin eli ayağı yamuk, kimisinin burnu büyük, kimisinin gözleri şaşı detaycı olmamak lazım pek fazla ama dersen ki ameliyat olmak istiyorum kimse sana olma demez.
valla bence kötü değil ama özgüvenini çok fazla etkiliyorsa op dr aklime ışık var ben 1 yıl önce yaptırdım 3000 civarıydı bence bir muayene ol doktor yönlendirir zaten ben çok memnunum