Mode XL iki Mc'den oluşan rap grubudur. 90 lı yılların sonunda Ankara Batıkent semtinde yaşayan iki çocukluk arkadaşı Evren Besta VeYasin'in kurduğu bu Rap grubu sokak tarzını yansıtmaktaydı. Özellikle yaptıkları beatlerin çok sağlam olması Rap müzik takipçilerini çok etkilemişti. Alışılagelmişin dışında klipler çekerek dinleyici kitlesini Ankara dışına da yayan Mode XL bir dönem dağıldı ama ikilinin ayrılığı uzun sürmedi hali hazırda varlığını devam ettiren Mode XL, 1,5 ile 2 yılda bir klip çıkarmaya başladı. Çizgisini hiç bozmayan ikili, kliplerinde derin anlamlı hikayeler anlatmaya devam ediyor ve takdiri hak eden tarafı her şarkının veya klibin bir öncekine göre mesajlar vermesi. Çıkan her yeni klip hikayeyi geri sarıyor gibi ama ne yazık ki bu sektörde kendilerine çokta iyi bir yer edinmiş değiller... Rap müzik dinlemiyorum artık ama Mode XL bir başka, Batıkentten çıkmaları mı tarzları mı bilemedim :)) Sevdiğim çalışmaları; Düzmece Kral Benim Bul Karayı Kimse Karışmasın Eski Bi' Numara Pusula (Şiddetle tavsiyemdir Rap dinlemeyenlerin bile hoşuna gidebilir.)
Sansar Salvo hiç dinlemedim dostum dediğim gibi Rap müziği çok eskiden dinlerdim ama isim yapmış birisi mutlaka iyidir. Benim için bu piyasanın en iyisi Mode XL :D
Gerçekten bu piyasa bitik ya salak saçma şarkılar deli gibi dinleniyor 100m geçiyor kaliteli adamların kaliteli işleri 1m bile izlenmiyor, dinlenmiyor :D
En İyi Cevaplar