Bana çok tuhaf geliyor hakkını vermediklerini düşünüyorum birçoğu ev kızı gözleri açılmamış mi daha ne nedir yani bu kendini gösterme merakı özgürlük bu değil o türbanın hakkı da o profil değil kim nasıl anlarsa anlasın hakkını vermeyecekseniz çıkarın içinizle dışınız bir olsun...
Cevabın nedir?
+1 yılOnların tercihidir, doğru/yanlış diye yargılayamayız.
Yargılayacak olan, Allah'tır, kulları değil.
Diğer yandan; "Bizim kız bizden kaçar, başını kapar, k*çını açar."
durumu da var.08 Yorumla- +1 yıl
O ikinci durumda kimi kastettiniz aceba?
- +1 yıl
Başını kapatıp dar giyinen "giyinik çıplakları" kastettim.
"Tahrik oluyoruz." diyen abazanlardan değilim.
Hz. Ali'nin "Erkeğin namusu, göz kapaklarıdır." görüşünü savunuyorum.
Bir kadın istediğini giyebilir.
Bir kadının giyimi, sözel, fiziksel taciz, tecavüz nedeni değildir. - +1 yıl
Ben bunu savunmuyorum özgür iradeye saygım var yargılamıyorum da ama artık dediğiniz o seyler gerçekleşiyor ve bu durumdan biz diğerleri de zarar görüyoruz artık insanlar bize de o gözle bakıyor uyarmk zorunda hissediyorum..
. - +1 yıl
Seni anlıyorum.
Bu durum bir açıdan, algı oyunu.
Zaman içinde, öyle bir algı oluştu/oluşturuldu bazı insanlarda.
Sen kendinden emin olduktan sonra, başkalarının senin ve çevren hakkında ne düşündüklerini fazla umursama bence. - +1 yıl
Umursamak değil de dediğim gibi uyarmak belki içinde böyle kötü düşünceler olmadan yapan da olabilir o yanlıştan dönerler ki çok sevindim bı arkadaşım kaldırdi resmini :)
- +1 yıl
Anladım.
Senin adına sevindim. :) - +1 yıl
Ben de 😊😊teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim. :)
En İyi Cevaplar
+1 yılBu konuyu bir çok kişi anlamayacak ve ateş puskurecek. öyleki aşağıda olduğu gibi. Çünkü meselenin mahiyetini bilmeyecekler bilmiyorlar. Ben bu konuda tamamen sana katılıyorum.
17 Yorumla- +1 yıl
Herkes öyle bir saldırmış ki kanayan yaralarına tuz basmışım demek ki sonuna kadar eleştirecegim kadınsınz kadın kendinize gelin edep haya yok bunlarda ya !!! Özgürlük diye tutturmuşlar sanane diyorlar bari o ruhunuzdaki kötülükleri din üzerinden yapmayın ne halleri varsa görsünler ya millet orasını burasını atınca Abazalar farklı paylaşımlar yapınca kızlarımıza dokunmuyor
- +1 yıl
Evet aynen öyle, insanların beynine, hep esaret yerleştirildi özellikle son yüzyılda bu da bilinçli ve büyük bir proje, bu sebeple, normal bir durum beyanı bile, direkt olarak özgürlük kelimesi üzerinden değerlendirmeye alınıyor. Bu durumda olanların görmediği en büyük gerçek ve esaret de, fikri ve ilmi olarak esaret altında oldukları gerçeği. Sen tamamen manevi anlamda bir uyarıda bulunmussun, özellikle soruya şiddetle olumsuz tavır gösterenlerinse mana iklimi ile uzak yakın alakası yok. Tesettürlü olan biri bunu nasıl taşıması gerektiğini bilmeli, çünkü toplum onu birşeyleri bilen uygulayan bir kimlik olarak görüyor, ama yanlışları ise kötü örnek olarak algılanıyor. Tesettür giyimi günahlarla kolaylaştırılıyor, şık değil, şuh duruş sergilenmesi içine giriliyor. Gereksiz yere sade şekilde paylaşılan bir fotoğrafın bir sürü insan tarafından görülmüş olması bile günah artı kötü emeller peşinde olanlar için malzeme oluyor , bilselerdi tesettürün, kadının dişiliğini saklamasi gereken
- +1 yıl
Ve dış dünyaya karşı sadece bir insan ve hanımefendi görüntüsü teşkil etmesi gereken bir olgu olduğunu ve bunun haricinde vücut hatlarını belli eden giyimin ne denli günah olduğunu ve bunun adinin tesettür olmadığını sadece ten renginin değiştirilmesi olduğunu eminim böyle olmazlardı.
- +1 yıl
İşte ben tam da bunu kastettim insanlar bana haklı olduğumu bildikleri için farklı şeylerle tepki gösteriyolar ki benim tezimi çürütsünlrr küfür mü etmiyorlar laf söyleyip sonra ben müslüman doğmadım mi diyorlar bana akıl vermeye mi çalışıyorlar daha neler neler bana kurandan sözler paylaş o zaman diyen bile oldu ya çok üzüldüm gerçekten insanlardaki bu acizlik beni üzdü onca seviyesiz edepsiz seydense bana saldırdilar ne kadar alışmış gözleri harama... birşeyr kanaat getirdim ki burda çocuğunun özgürlükle ilgili yaraları var ve özgür olmak istiyorlar yanlışları bile özgürlük saymışlar artık bir kadın yapmak istediğini yapar özgürdür Günah işlemektr ama kendi adına, topluca Zarar veriyorsa bu kadar da dilsiz sağır olmayın
- +1 yıl
Evet bu konuda seni uzduler, buradakilerin bir çoğu gerçekten bu konunun mahiyetini bilmiyor, az biraz bilen ama tam bilmediği için, yanlış degerlendiriyorlar, yani onlarda sana karşı geliyor, bir iki kişi mahiyeti bildiği için seni yani gerçeği onaylıyorlar. Herşeyde bir hayır var paylaşımın bence çok yerinde öyleki, hem bu sitenin içeriğindeki insan yapılarını görmüş oldun hemde halkın ne durumda olduğu. İnsanlar adeta savaş açmış halleriyle edep haya düşünce cizgilerinin ne denli yerin altında olduğunu gösterdi. Sen üzülme dik dur, biliyorum zaten öylesin ve böyle olmaya devam et. Böyle yaklaşımlarla insanları daha net gorebilecegimizde aşikar
- +1 yıl
Erkekler daha çok aynı fikirdeydi şaşırdığm bir nokta da bu aslında. Kızlardan daha çok aynı fikirde olduğumuzu ummuştum ama yanılmışım gerçekten üzücü bir durum ama yapacak bişe yok üzerime geldikleri için bildiğim doğrudan şaşmayacagim.. teşekkür ederim aynı fikirde olduğumuz için
- +1 yıl
Anlıyor ve üzülüyorum kızların bu haline, erkeklerin duyarlı ve bilgili olması ise güzel. Aklıma, Şenlikoglu nun. Kadınları kadınlarda ediyor kitabı geldi. Belki içeriği farklı ama. Kadının kadına daha duyarlı olması gerekirken burada görülen muamele bunu getirdi aklıma. Tabiki sasmayacagiz. Dileğim manevi anlamda doğru tarafta hep aynı fikirde olmaktır. Rica ederim.
Diğer konusunda 5,2b cevap paylaştı. Ana baba tarafından zorla kapatılıp kendilerini böyle ifade ediyorlar demek ki. İticiden ziyade üzücü bence.
40 Yorumla
+1 yılYapmasalar daha iyi olur. Türbanlı hastası sırtlanlara yem olabilirler.
40 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
21
Cevap
28Cevap
Diğer konusunda 655 cevap paylaştı. Kapalı insanlar mükemmel dnin gerekleri getiren kişi değil o da günahkar bence yadırgamamaliyiz nefis herkeste var o da bir kadin
Bana itici gelmiyor dileyen diledğini yapabilir sonuclari diğer insanlari bağlamamali
Bize bir zarari yok55 Yorumla- +1 yıl
Şimdiki kapalılar açıklardan o... duyunca zoruma gider kb bı erkek bana rahat rahat bı istekte bulunabiliyosa bu noktaya gelmedir sebebi.. m
- +1 yıl
Ama onun da var bir çözümü ya okulunu okuyup açılır ya da evlenince o şekilde açılsa daha çok zarar verir kendine
- +1 yıl
Eminim öyle olduğuna ama yaptıkları yanlış kendine değil genele zarar veriyorlar sitemim bu..
Gizli Üye(30-35)+1 yılOnlara ne denir biliyormusun canım ustleri cami altlari meyhane😂 gercektende oyleler bas ortusunu takiyorsun anladik peki neden bacaklarin goruniyornyada neden sosyal median var ve erkekler ile konusuyorsun?
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTesettürlü olan bayan profil resmi koyamaz; hele buraya hiç koyamaz. Şayet özgürüm, profil resmi de kapak resmi de koyarım istediğim şekilde diyorsa o zaman başında taşıdığı ayetten haberi yok demektir.
Naçizane.20 YorumlaHiç hoşuma gitmiyor bu tarz konuşmalar ki benim çevremde kuzenlerim de dahil birçok kapalı bayan var. Öncelikle herkesin hakkını vererek kapanın demesi çok yanlış bir mevzu. Kapalı bayan kendini evinemi kapatsın? Onun bir yaşam sosyal alanı olmasın mı? İsterse profil resmi olarak koyar isterse koymaz o onun özgür seçimi 2. nci 3. ncü şahsıyetler onu yargılayamaz hakkı yok.
Nasıl kapanılacağı hakkında bilgi verenler sahneye çıksınlar 4x4 lük islamiyet örneği sunsunlar o zaman...310 Yorumla- +1 yıl
Sen nereden biliyorsun öyle yaşadığımı? Hepiniz birer müneccim kesildiniz başıma sizin idrak etmeklr ilgili probleminiz mi var Allah'ım şunu düzgünce okuyan sayıca insan var ya şaşırıyorum gercekten sen kapalı msn hayır sana dokunan annen kuzenin mi? Buyur o zaman şimdiki kapalılar açıklardan o... Desinler senin de hoşuna gitsin başka da bişe demiyorum
- +1 yıl
Peki ben tüm dünya için mi konuştum? Bu uygulama için yaptım bu genellemeyi burda gördüğüm çirkin şeyleri dile getirdim dünyayı ben düzeltemem burayı da ama gördüğüm rahatsız edici şeyleri dile hakkım nasıl ki çok fazla cinsel içerikli bı paylaşım görünce kalkıp tepki vermiyorsak ben de bu paylaşımı yapınca saygı duymak gerekirdi herkes çok yanlış düşünüyor olayı içinde birşey var bana kusuyor hepsi bu yoksa herkes niyetimi biliyor...
- +1 yıl
Abla bak ben de kapaliyim okuyorum geziyorum kadını en güzel ayakta duran güçlü şekilde temsil ediyorum çok da zor bı hayatım var ve kimseye boyun eğmiyorum zulüme susamiyorum dişli bı karakterim var gördüğünüz gibi ama ben kalkıp kimsenin hayatına zarar verecek birşey yapmıyorum şimdi benim de hayatım zor ben de kafa dağıtmak için buradayım sen açıksn demek ki anladığım kadarıyla Allah aşkına sen bile resim atamazken buraya ben nasıl atayım bana o yorumlar gelince zoruna gitmez mi senin de bazı şeylerdrn kaçmak burda kafa dağıtmak bunu yapma özgürlüğü tanımaz ki ben utanıyorum şahsen onların yerine ve özgürlük diye bağırıyor herkes özgürlük bu değil dinle dalga geçmrktir bu Arabistan Irak'a git diye sacmalamislar oralar Türkiye'den daha beter bir kalmış burası bari siz özenmeyin onlara ya
- +1 yıl
Canım benim her kim olursa olsun ister kapalı ister açık bir bayan diğer şahsıyetler onu yadırgar kötüler laf ederse bunu görmemezlıkten gelmem çünkü hepınız gozumde kız kardeşim gibisiniz.. Sana göre yanlış olan davranış ona göre yanlış mı? Sana göre doğru olan ona göre doğrumu? Bunun kararını biz veremeyiz. Sonuçta herkesin kendi hür iradesi var ve aklı var. İsterız ki herkes kendıne yakışan davranışı yapsın bilinçli birer birey olsun...
- +1 yıl
Ama işte her konuda susarim da buna susamam bu bana çok başka bir konu olarak geliyor çok yanlış 😒
- +1 yıl
Ne diyim ki işte burda açık birine saygı göstermeseydim herkes haklı olurdu belki sizin yorumunuz olmayabilr ama bana yanlış olduğunu öğretmek için saygısızca hakaret ettiler ve ben bu paylaşımımla yanlış oldm onlar haklı olacak birine hakkımı helal etmiyorum dedim ve bana özür dileyip başka birşeyr sinirli olduğunu söyledi yani çoğu kişi anlamadan yaptı yorumlarını
+1 yılÇoğu süs moda diye kapaniyor hâl böyle olunca durum ortada
20 YorumlaDiğer konusunda 1,6b cevap paylaştı. cogu kapali olan profil resimlerine ben inanmiyorum
20 YorumlaSana ne? Milletim derdi seni mi gerdi? Kudurrr 😂😂 o zman mini etek giyen kızlarda islam dinine uygun giyinmiyor. Hadi topluca islamdan çıksınlar. Sana mı kaldı bunu söylemek?
22 Yorumla- +1 yıl
Kusura bakma simdiki kapalilar mini etek giyenlerden dana 0rospu
- +1 yıl
Sana dokunan ne bu kadar zoruna gitmiş? İstediğiniz şeyi dile getirip eleştirirsiniz de biri haklı oldun mu siz kudurursunuz sen hayatın boyunca bunun sebebini bilemeyeceksin o kızın altta yaptığı yorumun sebebidir benim bu paylaşımım bı kapalı olarak uyarırm zorun gittiyse çık git yorum yapma
+1 yılAşırı itici geliyor. Kapalılığı sadece saçları örtmek sanıyorlar.
11 Yorumla- +1 yıl
Ki kapali olmak demek dünyadan uzak kalmak da değil aynı uygulamayı ben de kullanıyorum ne olurdu hakkıyla sevip uygulasak
+1 yılEvet cok iticiler. Helede makyaj ya da dar giyimle iy
20 YorumlaHayırdır sanane milletin başındaki örtüden? Onlar fotoğraf paylaşamazlar mı seni ne ilgilendiriyor? niye bu kadar ayrım yapıyosun ki?
Kapalı olmanın hakkını verecekmişler saçmalığa bak.
Özgür insan istediğini yapar s*ktr git zoruna gidiyosa arabistanda yaşa
kimin nasıl fotoğraf paylaştığına inancına karışamazsın
onların inancında başörtülü fotoğraf paylaşmak yasak diye yazıyor mu hem yazsa bile herkes dört dörtlük uyuyormu inançlarına
hiçbir şekilde insanları kınıyamazsın114 Yorumla- +1 yıl
Vaay klavyeşöör, yobaz ve cahil olan benim evet sana laf anlatmayı deniyorum.
- +1 yıl
Sen o ahlaksızca küfürlerini bana değil kendine ettin seni sadece alkışlıyorum doğru olan sensin 👏👏👏👏 sana doğruyu anlatmak isterdim güzelce konuşarak birçok şey yazardım ama ahlakım seninle aynı değil
- +1 yıl
üslubuna dikkat et önce o görüşü bir kadının sorusunda paylaşıyorsun , kuyruk acını buraya kusma sonra insanları yargılamamaktan etikden dem vurursun önce edebini takın.
- +1 yıl
Kalıbına tükürdüğüm kendini adam sanan şey sende beyin mi var da sorgulayacaksn neden bu kadar tepki gösterdin hayırdır bahsettiğimi etrafında değer verdigin kim yapıyor da içindeki nefreti kusmana bu kadar sebep oldu burda sana küfürü ben de saydirirm sorun değil mühim olan beyin...
- +1 yıl
Bana saygıyı öğretmek isterken kendini yırttın haberin yok bana gösteremediğin o saygıyla neden? Çünkü doğruları yazdım dokundu...
- +1 yıl
Ben kapalı açık ayrımı yapmadım hiç bir zaman bir açıkla ilgili paylaşımda bulunmadım günlük hayatta böyle birşey yapmadım!!! Ben kendimi bişe sandığımı terbiyeli olduğumu ve ya dört dörtlük olduğunu kanıtlamak için hiçbir yorumda bulunmadım elestirimi dile getirdim iş başka şeylere toplum düzenini bozan aklaksız olaylara gelince bizi ilgilendirmez diyoruz da kapalı olunca neden bu kadar tepkiliyiz? Günümüzde birçok insan açık kapalıdan daha namuslu diyor sorarım sana sebebi nedir müslüman değilsen değilim de tartışmaya girmem ama Müslümanım deyip karşımda durma yanımda ol!!!
- +1 yıl
Hihiii sinirlisin bana patladn zaten yol geçen hanı gelen geçen sövüp gidiyor bize dimi!!! Hakkimi helal etmiyorum abisi bunu da böyle bil
- +1 yıl
23 yaşında daha öfkesini kontrol edemeyen bir embesil bir de benim kafamı... Emin ol zaten sende onda başka bişey yok o beynine bağlı öyle düşün...
- +1 yıl
Git Allah aşkına ya ettiğin küfürlere bak da utan
- +1 yıl
Bu girişim de olmamış görünüyor Mahmut, bu kızdan uzak dur. İnsanlara, kizabilirsin, elestirebilirsin, lakin umutmaman gereken birşey varki bunları, edebinle yapabilmelisin. Edebinle yaptığın zaman insan kazanırsın. Edepsizce yapınca kendi insanlığını kaybedersin. Burada kaybetmissin.
+1 yılitici degil cahiliklerinden, sonrada biri fotomu kopyalamış ne yapabilir diye burada soru olarak sorar.
10 YorumlaDiğer konusunda 43,8b cevap paylaştı. Gelmiyor zira "ilk taşı günahsız olan atsın" meselesindeki gibi ben yargılayamam. Mühim olan niyettir.
30 YorumlaResim atma veya pp yapma neyse de, makyaj yapma ve bunu nasılım diye sormaları sıkıntı.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTesetturun ne demek oldugunu bilmedikkerini düşünüyorum. Ya da islerine gelmiyor. Sevmiyorum onlari. Allah icin kapandikalrini hatirlamalilar
20 Yorumla- Diğer konusunda 22,9b cevap paylaştı.
+1 yılKapali olmasi profil fotograf koyma yasagi mi geliyor ki?😳😱
25 Yorumla- +1 yıl
Hakkıyla kapatmışsa gereği bu
- +1 yıl
Simdikiler gorseli kapatip gizemli olalim cabasindalar 😳😱
- +1 yıl
Mesela benim gizemli olmaya ne gibi bı ihtiyacını olabilir?
- +1 yıl
Bilemiyorum😳😱
- +1 yıl
Sende yaratmak istediğim gizem marsta yaşadığına umut ettiğimiz insanlara yapmak istediğimden daha azdir buna emin ol
Gizli Üye(25-29)+1 yılEski sevgilime bunu dedim yeni sevgilisi tüm resimlerini sildi sevaba girdim 😂😂
20 Yorumla
+1 yılProfil yapmaları çok normal çünkü absürt bir site değil burası. Giyim vs onlar farklı
20 YorumlaTercih tir bu.. bize yorum ya da yargılamak düşmez.
03 Yorumla- +1 yıl
Değildir bunun tercihi olamz tek seçeneği vardır doğru takmak
- +1 yıl
İşte yapmadığı zaman sadece kendine değil genele zarar verdiği için ben tepkimi dile getirdim kimseyi yargılamıyorum beşeriyim ben de ilahi güçlerim yok sonuçta.
Valla beni ilgilendirmiyorlar. Kim ne yaparsa kendine.
10 YorumlaDiğer konusunda 576 cevap paylaştı. Itici gelmiyolar , bu hak herkesin , yalnis düsünenlerin sorunu bu , birileri böyle düsünecek diye yapmak istediklerindenmi vazgecsinler , Iranda da degiliz
224 Yorumla- +1 yıl
Emin ol İran'da saçının yarısı açık kadınlarn bı insan yapmak istedikten sonra herşeyi yapıyor biz zorla yapın demiyoruz ama yapabiliyorssniz yapın diyoruz
- +1 yıl
Kapalı olup zihniyetini başka şeylerle yoruyorssn başını kapatmandaki amacın ne peki
- +1 yıl
Ve bunu sadece kendine değil herkese hakaret olarak yapıyorsan? Ben burda açığa laf söyledim mi hayır burda yanlış kullanan inananları dile getirmek istedim sen öyle kapalı biriyle evlen sonra seni aldatsn sen de sineye çek başka da bişe demiyorum
- +1 yıl
Kusura nakmada benim evlenecegim kapali kizin ahlaki belli onun namus bekciligi sana düsmez!!! Senin zihniyetin sana kalsin , herkese dedigin senin cürümüs zihniyetin sanane milletin özgürlügünden? Sanami soracaklar profile resim atayimmi atmayayimmi diye , seni cok rahatsiz ettiyse sil hesabini o kisileri göremicegin biyere git! Seni su andaki düsüncelerinle mükemmelsin ya sen , seni baskasi icin aldatan birisi olursa bidaha soru acarsin bende nerede hata etim diye , yardimci oluruz yorumlarimizla...
- +1 yıl
Ben senin kız arkadaşın olup olmadığını nerden bilicem? Ben öyle bişey belirttim mi? Hayır kendine savunmaya geçmek için bahane bulma kızı tanımıyorum etmiyorum ayrıca mükemmelim diye birşey demedim tüm İslamiyet'i değil sadece bir konuyu ele aldım. Ayrica bana ahkam kesmek sana düşmez ben burda olmaktan rahatsız olmadığım sürece senin lafını kaaale alıp gitmem...
- +1 yıl
Ben dine düşkün olduğumu kanıtlamak istediğimi söyledim mi burda kimseyle din üzerinden tartışmıyorum ele aldığım konu çok başka bilmem farkında msn merak ettim paylaşırım da sorun değil ama burada benim yazdgm yazıların altında aynı dine mensup olmayan kötü şeyler yazınca kalp kırıp tartışmak istemiyorum yoksa bunu da yapardım isteseydim
- +1 yıl
Bak beni sinirlendirme benim yorumlarımı idrak ederek oku acizsin sen karakterin bu çok belli anlamıyorsun bu yüzden uğraşmak istemiyorum sen de ben de biliyoruz ki ben burada senin özel hayatını dile getirmedim sen kendin atladın sevgilim kapali diyerek korumaya
- +1 yıl
Niye senin sevgilin de burda ks'dan mi o resim atıp seksi olduğunu merak edenlerden mi nedir bu tepkin?
- +1 yıl
Kelimeyi söyleyince sana ne gibi şeyler çağrıştırıyor hayırdır? Cahil msiin sen 38 yaşındasın bilimden ilimden uzak mı kaldın 😂😂😂 inşallah öyledir ben kimsenin benden kötü olmasını istemem zaten öyle bir derdim yok ahlakımdam da eminim sen söyleyince degisen bişey olmuyor çünkü laf söylemek için söylüyorsun... Mesela ben senin yerinde olsam 20 yaşındaki biriyle zekami da bu denli yarıştırmam yani :) küçüklere şefkatle yaklaşılır...
- +1 yıl
Ben kıza bişe demedigimi iddia ettikçe sen korumaya çalışıyorsun 😂😂 Allah mutlu etsin
- +1 yıl
Ben burası için söyledim içinde kötü niyet olmasa da burası koyması için sakıncalı bir yer farklı mesajlar alınca zaten pişman olacaktır olmasa da işte eleştirdiğim kişi ta kendisidir... İyi geceler
- +1 yıl
Tamam abicim senin sevgilin mükemmel
- +1 yıl
İyi geceler 😊
+1 yılFoto hadi neyse ulan bide makyaj yapmaları açık kizlardan daha cok makyaj yapıyorlar ojeler falan susluman kaynıyor ülke mk..
10 Yorumla
+1 yılNe saçma yazmışsın ya. Bende belki açıklığın hakkını veremiyorum sende, oda, buda. Böyle birşey olabilir mi? Kapalılığın, açıklığın hakkı yoktur. İnsan insandır ve seni ilgilendirmez, benide.
34 Yorumla- +1 yıl
Kapalılığın hakkı vardır, o türban takılıyorsa bir sebebi varsa gereklerine de riayet etmek gerekir. Bunun insanlıkla özgürlükle bir alakası yok elbette isteyen istediğini yapsın, soruyu paylaşan arkadaşımız eleştiri de bulunmuş, kapandıysanız bu olay yanlıştır demiş ki haklı da, isteyen koyar foto isteyen koymaz yargılamak bize düşmez ama dinimize göre bu durumun yanlışlığı da yadsınamaz.
- +1 yıl
Yanlış anlaşılmış olabilirim. Soruyu yazan kişiye karşı bir savunma değildir yazdıklarım, böyle olasıydı bende, sende, oda yazmazdım. Lakin bunun insanlıklada, özgürlüklede Alakası vardır. Lütfen, insanları insan olarak kabul edelim artık. Dil, din, ırk, cinsiyet, açık, kapalı, rahat, kasıntı... İnsanları sınıflar haline koymayalım.
- +1 yıl
Ben yazımda hiçbir şekilde buna yol açan bişey yazmadım kesinlikle din dil ırk olarak da bişey belli etmedim bunu en son yapacak olan kişi benimdir çünkü toplum olarak artık gayet bilincli herkes ben kapalı resimle çirkin şeyler yazan ve paylaşim yapanları kastettim profiline resim koymak masum bişey olabilir ama böyle bir uygulama da o da yanlış anlaşılır kastım buydu.
- +1 yıl
Anlıyorum
- Diğer konusunda 341 cevap paylaştı.
+1 yılAy herkes de kapalı kızların nasıl olması gerektiği hakkında fikir sahibi. Hayır kardeşim kapalı kız fotoğraf da çekebilir profile de koyabilir bisiklet de sürebilir kahkaha da atabilir. Ona günah olan sana değil mi? Saçmalamayın.
411 Yorumla- +1 yıl
Ben de kapaliyim zaten bu yüzden yazdım bu yazıyı...
- +1 yıl
Tamam sen kapalıysan hakkını verdiğine inanıyorsan ne mutlu sana. Profile fotoğraf koymayı sakıncalı buluyorsan koymazsın kendi inancının gerektirdiği gibi yaşarsın ama lütfen rica ediyorum insanları eleştirmek adına harcamak bu kadar basit olmasın hem de hemcinsi tarafından.
- +1 yıl
Ben bu görüşü sonuna kadar savunuyorum senin ne yaptığın değil benim başımdakini doğru kullanmak beni ilgilendiriyot
- +1 yıl
Tamam sen yine doğru kullan. Sen seni ilgilendirirsin başkalarının ne yaptığını ve daha önemlisi ne yaşadığını bilemezsin. Yaptığı yanlışı bilirsin ama ettiği tövbeyi bilemezsin. İnsanları yargılamak çok kolay, yok makyaj yapmış yok profile resim koymuş. Sen o kişinin kendini nasıl iyi hissettiğini veya buna ne derece ihtiyacı olduğunu bilemezsin. Önemli olan niyettir. Allah sana senin başındakinin hakkını verip veremediğini soracak Ayşe'nin, Merve'nin vs. değil. O yüzden bırakın insanlar nasıl iyi hissediyorlarsa öyle yaşasınlar. Yok o itici yok bu itici hoş şeyler değil bunlar.
- +1 yıl
İslam'da tebliğ görevi vardır kendin için değil herkes için yapmalısın doğru olanı...
- +1 yıl
Ama bu üslup ile aşağılayarak değil.
- +1 yıl
Üslubumda aşağılama yok ki
- +1 yıl
Algı ile alakalı bir durum sanıyorum. Ben üslubunu gayet aşağılayıcı buldum çünkü.
- +1 yıl
Algımz farklı zaten bunu anlamamakta zorluk çekmiyorum
- +1 yıl
Bu da aşağılayıcı ve iğneleyiciydi mesela. Her neyse ben söyleyeceğimi söyledim. İnsanların hemcinsleri tarafından böyle acımasızca eleştirilmesine de çok üzülüyorum. İyi geceler.
- +1 yıl
Az önce bı paylaşımımda çocuğu olup barmenlik yapan bir kadına destek içerikli yorum da yapmıştım... İyi geceler
Ne alaka insanın fikri neyse zikri de o olurmus bas örtuyu biz takıyoruz ignesi size batıyo anlamadım ben bu işi😏😏
417 Yorumla- +1 yıl
Doğru diyorsun işte benim zikrim bu seninki de profilindrko
- +1 yıl
uykun yok mu
- +1 yıl
Profilin böyle daha güzel olmuş inan bana için temiz olabilir ama her yer sandığın kadar senin gibi insanlarla dolu değil :)
- +1 yıl
Sen burada yenisin daha eğer benim gördüklerimi görseydin hak verirdin kapalı biri resim atmıştı ve millet o kadar çirkin şeyler yazmıştı ki soran kişi de teşekkür ediyordu kendimden utandım...
- +1 yıl
Benim tam da kastettiğim şey buydu işte yoksa ben laf söylemedim kimse için ben de kapaliyim sonuçta
- +1 yıl
Aaa çok sevindim canım 😊😊😊😊 inan benim de ne İnstagram ne Facebook var bir yıl önce ben de kullanıyordum Instagram akrabalarım tek vardı ama yine de kapattım iyi ki de yaptım o kadar güzel geri dönüşler aldım ki ve ben okuyorum okulda sokakta evde asla hak yedirmeyrn bı insanım markette bir müşterinin sırf elemana laf söylediği için kavga etmisligim bile var ortamlardan kendimi çekmem aksine katılırm yani kapalı olmak özgürlüğe engel değil bazen öyle bir oluyor ki bir neslin temsilcisi kapalı bir kadın oluyor şu an günümüzde kapalılar ve açıklar aynı konferansta hem cinslerini dinliyor önceden biri diğerini kâfir öbürü de cahil derdi şükür bugünlere 😊😊😊
- +1 yıl
Evet her sey senin elinde sen kendini bildikten sonra kim ne derse desin pekte takılma ben de markette calısıyorm kapalıgıma laf eden var kapalıları istemiyorum diye bir sey almadan çıkan var ama çogunu atlattık onceden okutmuyolardı ama şimdi şükür gecti böyle cahil insanlar hala var olucakta
- +1 yıl
Eskisi kadar değil emin ol şu an günümüz daha güzel bence insanlar nesil atladıkça daha saygılı olduğunu düşünüyorum ben büyüklerimiz çok daha farklı görüşlü annem bile ben on yaşındayken açık biri görünce ayıplardi şu an arkadaşı olmuş hepsi ve annem artık herşeyin kapalı olmakla bitmediğini düşünüyor
- +1 yıl
Ahahaha neden batsin ki rahatsiz oluyorum sahte kapali gormekten? Olamaz mi ve cogunuzda sahte kapalisiniz.
- +1 yıl
Ben asla o ise bulasmam sen rahat ol
- +1 yıl
Profil fotondan belli nasil bir yobaz oldugun neyse
Yoo yapa bilirler neden böyle bir şey düşünelim ki :))
10 Yorumla
+1 yılsonuçta herkes kendinden sorumlu öyle bakmak gerekir
10 YorumlaDiğer konusunda 13b cevap paylaştı. Birisi gelse ve dese "Sana ne?" diye ne diyeceksin?
Cevap: Gelmiyor.523 Yorumla- +1 yıl
Bana herşey çünkü ben de kapaliyim onlar yüzünden dinim yanlış yorumlanıyor...
- +1 yıl
Kadının mahremine özen göstermesi ile ilgili ayetleri mi ataym şimdi sana he sorun değil atarım da... Burası sence iletişim mi sadece ve ya yürüdüğün sokak mi kapalı resim atıp güzel miyim deyip bişeye benzemeyen ve abazalarn üşüşüp dudağın gözün çok güzel bayıldım azdım mesajları sence üstüne bir de kapalı birine yazılıyosa bu İslam'a zarar vermez mi? Kıyamet alametleri resmen... Ben herkesin dinine saygı duyarım ateist arkadaşım da var bu hiç önemli değil mevzu çok başka...
- +1 yıl
Gayet de olabilir ben asıl ona da öğrettiğim zaman asıl doğru şeyi yapmış olurum iyi o zaman bütün kafirleri de bırakalım kendi kendine doğruyu bulsunlar
- +1 yıl
Bence sen gidip bı aç oku özgürlükle dar görüşü aynı anda nasıl yaşıyorsun anlamıyorum
- +1 yıl
Tezimi çürütmek istiyosan saçmalayarak değil ayeti kerime ile kanıtla ben de tamam der özür dilerim
- +1 yıl
ALİ İMRAN-28 için 40 meâl bulundu. Tefhim-ul Kuran (3/ÂLİ İMRÂN-28: Mü'minler, mü'minleri bırakıp da kâfirleri veliler edinmesinler. Kim böyle yaparsa, Allah'tan hiç bir şey (yardım) yoktur. Ancak onlardan korunma gayesiyle sakınma (nız) başka. Allah, sizi kendisiyle sakındırır. Varış Allah'adır.) / Ümit Şimşek (3/ÂLİ İMRÂN-28: Mü'minler, mü'minleri bırakıp da kâfirleri veli edinmesinler. Kim böyle yaparsa, Allah'ın dostluk ve yardımından bir nasibi kalmamış olur. Ancak onlardan gelebilecek bir zarardan korkarsanız, o başkadır. Allah, kendisinden gelecek bir azaptan sizi sakındırıyor. Sonunda herkesin gidişi Allah'ın huzurunadır.)
Sence ben bir Müslüman olarak kâfiri kendime veli mi ediniyorum dedim? Yoksa bir ateistle de arkadaş olup ona da yardım etmek isterim mi dedim? - +1 yıl
Ateist arkadaşım da var dedim değil mi? Sonra ne dedim? Saçmalıyorsun dost da edinirim hiç farketmez dost veli değildir uygularsan veli olarak kabul etmiş olursun Allah'ım sen yardim et anlatamıyorum laf söylemek için bana saçmalayarak geliyorlar... 😒😒😒
- +1 yıl
Diyanet İşleri
3/ÂLİ İMRÂN-28: Mü’minler, mü’minleri bırakıp inkârcıları dost edinmesin. Kim böyle yaparsa Allah ile bir ilişiği kalmaz. Ancak onlardan (gelebilecek tehlikeden) korunmanız başkadır. Allah, asıl sizi kendisine karşı dikkatli olmanız hakkında uyarmaktadır. Çünkü dönüş Allah’adır. - +1 yıl
Sen farklı algılıyorsun yanlışsn ben onu dost edinmem sen edinmezsen bu kişiyi doğruyu nasıl bilecek?
- +1 yıl
İslam’ın insanlığa bakışında rahmet ve sevgi doludur. Bundan başkası da zaten düşünülemez. Çünkü İslam dini Allah’ın koyduğu dindir. Bütün insanlığı bu dine girmeye davet etmektedir. Aynı zamanda Allah bu dini vahy etti. Yaratılmışların en merhametlisi Muhammed’in –sallallahu aleyhi ve selem- kalbine indirdi. Bunun doğruluğunu Allah’ın Kitabı şu ayette doğrulamaktadır: “Biz seni göndermedik ancak âlemlere rahmet olasın diye (gönderdik)” el-Enbiya, 107
- +1 yıl
İslam’a davet etmek ve insanları şirk ve küfürden kurtarmak
- +1 yıl
2- Kâfir de olsalar anne-babaya ihsanda bulunmak ve iyilik yapmak
- +1 yıl
3- Müslüman da olmasalar komşulara ihsanda bulunmak
- +1 yıl
4- Savaş etmeyen kâfirlerle adaletle ve ihsanla muamele etmek
- +1 yıl
O zaman neden sen müslüman doğdun? Senin ayrıcalığın ne? Kaderinde Müslümanlık mi vardı? O zaman neden cennet ve cehennem var? Sen dünyaya gelerek sadece ibadetle işinin bittiğini mi düşünüyorsun? Allah kullarına da tebliğ görevini vermedi mi? İslami yayın denilmedi mi? Şefkatli, güzel ahlaklı, ehli beyt, örnek insan olun demedi mi? O zaman bunları yapmayacaksak bizim sadece ibadet ederek ve bencil olarak onlardan ne farkımız kaldı? Ben hala söylüyorum kendimize Veli olarak tayin edelim demiyorum bizim bir tek Veli'miz vardır Allah c. c. ve onun elçisi Hz Muhammed (sav) biz merhamet etmeyi ve şefkatli olmayı efendimizden örnek bildik bilmem anlatabildim mi sevgili ağabeyim...
+1 yılKapalı kızlari niye kiskaniyorsunuz ki sitede herkes onlara kafayı takmış senin nasıl özgürlüğün varsa onların da olmalı...
30 Yorumla- Diğer konusunda 343 cevap paylaştı.
+1 yılAslinda herkez özgur ama evet itici geliyor
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHerkes her yaptığını mükemmel yapıyor da sanki bunlar kaldı bir tek.
00 YorumlaHerkesin doğrusu kendine bir şey diyemem
41 Yorumla- +1 yıl
Ya mevzu doğruluk değil herkesin hayatına saygım var ama türban farklı bir durum dini yanlış kullanmak oluyor o yoksa burda ne kadar açık resim atanlar var onlara yorum yapmam beni ilgilendirmez ama bu çok farklı
Boşver desen daha çok yapacaklar
10 Yorumlaİzin verirsen bunun da kararını onlar versin.
20 Yorumla
+1 yılDoğru söze ne denir :)
10 Yorumla
+1 yılÇok doğru kardeşim..
30 Yorumla
+1 yılTürbanlı karı isterim
02 Yorumla- +1 yıl
Karı?
- +1 yıl
Türbanlı karı
+1 yılaynen vallahi
20 Yorumla- Diğer konusunda 695 cevap paylaştı.
+1 yılBana direkt kapalı kızlar itici geliyo shsjsjsj
00 Yorumla
+1 yılSaçma geliyor görünce dalga geçerim
00 Yorumla
+1 yılKapalı olan profil resmi koyamaz mı :)
20 Yorumla
+1 yılİnsanların günah işleme özgürlüğü de var.
37 Yorumla- +1 yıl
Din üzerinden değil
- +1 yıl
Din hayatı düzenleyen kurallar bütünüdür. Alış-veriş, insanlarla ilişkiler, evlenme, boşanma, siyaset. Bu alanların hepsinde bir düşüncesi var dinin. Din hayatın kendisi ise o zaman günah işleme özgürlüğü de dinin kapsamına girmez mi.
- +1 yıl
Cehennem gibi bir hayat davet ediyorum bütün özgür düşüncelerinizi
- +1 yıl
Çok güzel! bir Türkçe kullanarak yazmış olduğun için benim dilbilgisi bilgim yetmedi. Yanlız sakin olmanı öneririm. Keskın sirke küpüne zarar verirmiş.
- +1 yıl
Klavye değiştiriyor ve burada senin gibi birçok kişi saldırdığı için mecbur hepsine cevap veriyorum... Yoksa emin ol Türkçeyle problemim yok zaten sen manaya değil kalıba takıl her zaman tamam hadi yeter artık uğraşamam küpümr zarar verecek birşey yok sizin gibi zihniyetleri gördükçe kendime şükrediyorum özgürlük bu değil yanlış biliyorsunuz açın bir Kur'an okuyun
- +1 yıl
Vayyy. Benim Kuran ı okumamı istiyosun. Ben de sen den şunu istiyorum o zaman karşıdaki kişi ile konuşurken özellikle kişiliği hakkında yorum yaparak gerçeği örtmeye uğraşma. İnsanlar senden farklı düşünüyor diye onları cehenneme gönderme. Problem neyse ona odaklan. Eğer bilgin varsa konuş. Bilmiyorsan ise farklı kaynaklardan oku araştır. Sonra gel seninle konuşalım.
- +1 yıl
Benim yaptığım paylaşımda neyi kastettiğimi sen anladın mı? Emin ol okudum okuyorum da... Hangi kaynakta bana kapalı bir herşeyi yapabileceğini gösterebilirsin? Kapalı olucam makyaj tonla burada resim paylasicam nasılım dicem ve erkekler bana kaşın gözün harika dudağın çok seksi diyecek ama evimde abimin önünde korkudan yüzüne bile bakamayacagim? Sonra herkes diyecek ki aaaa şimdiki kapalılar açıklardan daha o... Bu senin zoruna gitmeyebilir ama benim gider istersen git zevkine hergun çıplak gez sokaklarda beni ilgilendirmez ama başına o türbanı takip bunları yaparsanız bu bir vahsettir bunu yapamazsın ben de bir kapalıyssm eğer seninle aynı kefeye koymam kendimi... ve benim bu paylaşımı burdaki kızları baz alarak yaptığımı unutmayın iffet haya yok bari o türbanı çıkarın İslamiyet'e yazık. islam dinî kimseye türbanı tak istediğini yap demez hatta kıyamet alameti olarak "giyinmiş çıplaklar" olarak geçer.
- Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılSaçmalıyorsunuz
30 Yorumla
+1 yılHmmmm
00 Yorumla
+1 yılAynen öyle
10 YorumlaYo asla
00 YorumlaGelmiyor
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılselam nasilsin
00 Yorumla
+1 yılKatılıorum
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılherkez özgurdur net
32 Yorumla- +1 yıl
Herkes...
- +1 yıl
hekes oldumu?
Devamını Gör(34)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!