Neden, neden neden? Bunu bana açıklayın lütfen. Delireceğim.
Eğitimsizdir
Hayatında insan içine çıkmamıştır
Yemeklerin tadını öyle çıkarıyordur
Diğer
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ağızdan ve burundan çıkan her sese o kadar sinir oluyorum ki gözlerimin dolduğu oluyor sinirden. Elimin altında bıçak falan olsa saplarım. 1. Sınıfta öğretiliyor ulan bunlar 3 yaşındaki çocuk öğreniyorda kazık kadar insan iki dudağını birbirine bastıramıyor. Delirdik bunlar yüzünden.
Bunu annemle erkek kardeşim de yapar hiç sevmem gıcık olurum ağızları kapalı yiyemezler. Hatta erkek kardeşimin katı yiyecekleri çorba içer gibi höpürdetme adeti var nasış beceriyor bilmiyorum. Çorba olsa hak veririm de katı lan katı
Öğle yemeğin tadı mı çıkarmış alakası yok öyle zevk alıyormuş sokarım onun zevkine insan içine çıkmamış değil insan içinde de yapıyorlar tamamen eğitimsizlik ve ben de hastalık var o sese uyuz oluyorum ağzını burnunu kırasım geliyor
Hiç sevmem. Mesela abim :D Şapur şupur :D Tabi azalttı iyice. Ve ayrıca hiç haz etmem.
Cevap
23Cevap
Yemek yemeninde bir adabı var ilk önce ailede öğrenilir alamamışsa okulda hadi o da olmadı artık iş kendinde bitiyor elinin altında net denilen devasa bir kütüphane aç oku zor değil gerçektende.
Görgüsüzdür net. Ben yemekleri yalnız yerim bu takıntım yüzünden yâ da kulaklıkla otururum masaya. Bizimkiler düzgün yer ama başkaları yüzünden edindiğim takıntı işte...
Aliskanlik, dusuncesizlik, gorgusuzluk toplami bir kisilige sahip oldugu icin..
atalarımız bosuna dememıs agac yasken egılır kucuklukten ne ogretırsen o da onu yapar demekkı bu kısı aıleden yazık ogrenememıs bır sey
Sınırları zorlayan tarifi imkansız çileden çıkaran... yazarken bile sanki o sesi duyar gibi sinir yaptım,)
Düşüncesizlik...
Tahammul edemedigim seylerin basinda gelir, hele ki sessiz bir ortamda. Elimin tersiyle vurmak gecer icimden
Şıkları okuyamadan birinciye tıkladım yanlışlıkla ya
Demekki hala edebli bir şekilde yemek yemeyi öğrenmemiş
Sofra adabı bilmiyordur. Böyleleriyle yemek yemekten hiç hoşlanmam.
Adab-ı Muaşeret (Görgü Kuralları) bilmiyordur.
Eğitim şart.
Uyardın'mı uyarmadıysan bunun nedenini bilemezsin ayrıca herkesi uyarmadan eleştirme bence
Yarama tuz gibi bir soru.. Bir gün katil olursam tek nedeni bu olur herhalde.. Tahammül sınırımı zorluyorlar.
eğitim bence..
adabı muaşeret kuralları..
#kskanbağışlıyor
Eğitimle veya sağlıkla alakalı bir durum değil ki. Bu bir refleks. Kemdiliğinden gelişen bir şey. Mesela bende arada şapurdatarak yerim çünkü hoşuma gider daha zevkli gelir o yüzden.
Ne refleksi ya
Görgü lkurallarını bilmiyordur veya yemeğin tadını öyle alıryordur
Takma dişlere sahip değilse ayıp olduğunu bilmediği için yapıyordur
"benim dişim ağrıyor o yüzden"
"Yemek yememe bile karışıyorsun"
Gibi yanıtlar alıyorum. Mantıken ağız şapırdatmak efor ister, nede olsa dişlerin yanında dudaklarıda hareket ettiriyorsun.
Nevar bunda sap sap sap 😅😅
Egitimsizdir, gorgusuzdur.
Şuna kısaca ökküzdür desek olmuyor mu? :))
Buna edepsizlik denir.
Evrimini tamamlamamış da ondan
Adab bilmiyordur. Aç kalma sebebim olur.
Bence hep manyaklik. 😏
Yorumsuz ki bu konu ☹☹☹
hayvanlar bile şapırtadmaz ayıp yahu.
empatiyi öğrenmemiştir
Şapırdatarak büyümüştür. Bir nevi alışkanlık.
Belki insanlar umrunda değildir ayy😒
Bazı şeylerin tadı öyle çıkar. Fazla kasmayın
İbreliğine yapıyordur 😀
Bence kasıtlı yapıyorlar :/
Babam özellikle varya cildirtiyo beni bazen
Huy etmiştir.
Görgüsüzdür :D
hayasızdır.
Vizyonsuzdur
aa ben
Öyle öğrenmiştir.
Öyle alışmıştır.