Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Bu yorumlama biçimine göre değişiyor. İnsan sevdiğine ait bir şeyleri taşımayı seviyor. Benimde hoşuma gidiyor. Onun orda olması daha bir güç veriyor. Fakat içini boş şeylerle doldurup seni senden iyi bileni aradan çıkarıp ondan medet başlamaya düşmüşse iş şirktir. İlla sözlü beyana gereği yoktur bazı şeylerin bı şu demektir haşa sen yapamıyorsun kaçıl o halletsin gibi. Buda inan konusunda büyük sıkıntı çünkü bu inanç oturmaya başlarsa güçsüzlük kadere imanda sıkıntı olacaktır. Ondan sonra iş öyle bir aşamaya geliyor ki inandığı gibi yaşamayanlar yaşadığı gibi inanmaya başlıyor.
126 Yorumla- +1 yıl
Gücü alan ruhtur. Ruhun güç almasın bedenini hareket bile ettirmezsün depresif bir hal alırsın halbuki bedenine güç veriyorsundur güç de vardır ama ruhun güç almazsa anlamsız. bir şeyi severek yapmakla sevmeyerek yapmak arasındaki farkı idrak et mesela ikisinde de bedenin güç verme şeklin aynı ama ruhun birinde bir şekilde beslendiğinden kolay gelir insana birinde o misal bir nevi
- +1 yıl
Yok ben seni anladım amaç laf yetiştirmek değil konuşuyoruz sonuçta da orda ki olay şu. Öldürmediğim müddetçe bu seni sorumlu yapmıyor pek. Yoksa vesvese denilen şey nerdeyse herkeste ve hatta çoğu insan Allah var mı acaba diyor içinden. ya da sıkıntıya düştüğünde. Bu o zaman çok kötü bir durum. herkes gibi demişsin ya insanın niyeti önemlidir fakat yaptığı daha önemlidir. Ve o şey niyetin iyi olsa da Allahı aradan çıkarma boyutuna geçiyorsa yapılmamalı.
- +1 yıl
Git dişlerini fırçala da demiyor. Salât namaz kelimesi geçip vakit bildirip nasıl kılınacsğını da söylemiyor. Örnek uzatabiliriz. Allah kuran da herşeyi demez. Demeli de. Akıl irade verdim diyor daha ne olsun. robot mantığı ince ince yazması lazım değil. Ha burda muskayı savunmuyorum
- +1 yıl
Gücü alan ruh değil
Bedene yerleşen enerjidir
Şeytan ve cinler enerjiden ibarettir.
İnsan da bkr enerjidir.
Onlar bedene yerleşim yaptığı zaman
İnsanın normal işleyen enerji akısı bozulur ve dengesiz olur.
Şeytan muska vb şeyleri sevdiği için enerjisini bunlarla güçlendirir.
Ruh değil.
Şeytan guclenınce bedene daha çok hakim olur.
O insan ise kendim düşünüyorum
Kendim karar veriyorum
Sabır sadece
Bazen onun lisanına bile çıkar bedende güçlenmiş ise - +1 yıl
Nazarın hak olduğuna inanıp da ondan korunmak adına yapılan bir şeyi sadece ilshlaştırma boyutunda düşünmen çok sığ bir düşünce. Allah sana akıl vermiş az zahmet edip kullanman lazım. beleşe alışıp miskin gibi Allah bunu da yapın bunu da şuraya takın demesin bir zahmet dimi ama 😉nazar varsa duanı isteğini yap. Bazı insanlarda okusa da nazar değiyor dikkat dağıtmak için takıyor gayet te işe yarıyor. Kimsede onu ilahlaştırmıyor. Araç yani.
- +1 yıl
Senin bu anlatımın nefsine gore
Bu din nefis davası değil.
Kimse kımseyu zorlamıyır.
Inanmıyorsan istediğini yapabilirsin.
Sonucunu Rabbim bilir.
Ama akıl vermiş.
Senin bu tabirin tıpkı suna uyuyor kusura bakma hıc
Ben namusumla kadın satıyorum diyen bir kadın vardı gazete manşetlerinde...😂😁😀
En İyi Cevaplar
+1 yılmuskayai inanmam, birgun mesai arkadaslarimla soyunma odasindayiz, baktim arkadasimin boynynda muaka, kopardim cekerek, amirim gunah naapiyorsun vb actim icini arabca sarki sozu yaziyordu, al bunu aldigin kisiye gotur gobek atin dedim... Bir kac gun sonra arkadasim "amirim sen hakliymissin", dedi...
Hayir ve şer Allahtandir, gonulden icten bir besmele bile o muskadan iyidir...14 Yorumla- +1 yıl
onder edindigimiz surette, sunnete tabii olursak o dogrultuda yururuz elhamdurillah
- +1 yıl
Tesekkurler ☺☺☺
"Rasûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem:
"Kim, kendisine fayda verdiğine veya kendisinden zararı giderdiğine inanarak muska takarsa, Allah hayatta onun hiçbir işini tamamlamasın. Kim, kendisinden göz değmesini (nazarı) uzak tuttuğuna inanarak nazarlık takarsa, Allah ona rahatlık ve huzur vermesin."
(İmam Ahmed, hadis no: 16951.)24 Yorumla
Bende nazar boncuğu vs kullanmam. Rabbimin beni esirgeceyecegi kazayı, belayı, kem gözden beni cam parçası mi koruyacak?
Muska vs bunları da kullanmam. Kılın namazlarinizi, Allah 'a dua edin yeter. Kimden ne istiyoruz çok önemli çok ince bir çizgi o. Rabbim sasirtmasin14 Yorumla- +1 yıl
Evimde nazar boncuklu eşya kullanmam. İnsanlar çok uyanık bir abdest alıp, namaz kılmaz dua etmezler kimin içine ne yazdığı belli olmayan kağıt parcasini taşıyıp, ya da 5liraya aldığı boncuğu takip kendilerine koruma kalkanı yaptıklarını sanirlar. Dua sadece insanı koruyabilir. İlla arapça olması da gerekmez icten gelen bir cümle, samimiyetle gözden akan bir damla yas belki 100 rekat namazdan daha makbul. Neyse hızı mı alamadım:)) iyi günler dilerim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
19Cevap
İyice derinlere inmek gerekir... sadece muska veya benzeri şeyler takmak değil, türbe gibi yerlerden de sanki orada yatan zaat sana şifa verecekmiş gibi inanırda o şekilde dua edersen, bu da şirke girer... normal modern tıp dalında bile doktorun sana şifa vereceğine inanırsan o da sıkıntıdır... o insanlar sadece vesiledir.
11 Yorumla- Diğer konusunda 724 cevap paylaştı.
+1 yılNazar boncuğu gerçektir.
Nazar, bakışların yoğunlaşması ile oluşan enerjidir.
Nazar boncuğu, dikkat çektiği için bakışların yoğunlaşması engeller.
Nazar ve nazar boncuğu ile ilgili birçok araştırma var. Araştırabilirsin.217 Yorumla- +1 yıl
Tanrının hiçbir şey indirdiği yok.
Nazar boncuğu, dikkat çektiği için bakışların yoğunlaşmasını engeller. Başka dikkat çekici takılar da olur.
Tanrının indirdiğini düşündüğün kitabını, tanrının yazdığı ne malum? Ne malum Muhammed'in yazmadığı? - +1 yıl
Hadisleri sen de umursama zaten.
Hadislere göre Muhammed, kabağı çok severmiş. Halbuki kabak, Amerika kıtasından gelen bir bitkidir. Muhammedin sevmesi değil, bilmesi bile mümkün değildir.
Yani hadisler yalandır. - +1 yıl
Dini bir şey değil ki boncuk takmak. Dini düşünme hemen. Bunu diyen din değil. Dikkat çekici herhangi bir şey, bakışların yoğunlaşmasını engelleyecektir. Nazar boncuğu olur, renkli kolyeler, küpeler olur fark etmez. Din ile bir alakası yok bunun.
- +1 yıl
Tabii ki kendi görüşümü savunacağım. Başka neyi savunayım?
- +1 yıl
Ben, doğru olduğunu düşündüğüm şeyi, sebepleri ile birlikte açıklıyorum. Haklı çıkmak için savunma yapan sizsiniz.
- +1 yıl
Araştırması gereken sensin. Nazar boncuğunun ve nazarın ne olduğunu araştır.
- +1 yıl
Nazar hakkında bilgin tamam ama nazar boncuğunun ne işe yaradığını anlaman lazım
- +1 yıl
Ben gönlümü, akıldan yana koydum. Açıklanabilir olaylara koydum.
Adam hristiyanlara benzemesin diye çan koymamış yahudilere benzemesin diye namaz saatini değiştirmiş hristiyanların haç takması gibi muskaya izin verir mi sence
118 Yorumla- +1 yıl
Bak bu yorum bana şunu hatırlattı
Bazı inanmayanlar, yahudiler üzerinden müslüman yüklenirler.
Onlar ile bizim dinimizn benzerlikleri acısından ıslama saldırır lar.
Evet onlar da inanır ama onlar bizim gibi değil, inandıklarına insanı özellikler yukluyorlar şirk e giriyorlar bı nevi belki.
Onlara benzemesin diye bazı değişiklikler yapıyor resul.
Ama gel gör ki adamlar sımsıkı bağlı dinine gayrette.
- +1 yıl
Aslında bu arapların allah Dedikleri mitolojideki yehova aslında gayet insan kılığına falan girip insanların içinde dolaşan insansı özellikleri olan bir tanrı yani firavundan öc almıyor mu öc almak tanrısal bir özellik mi hatta tanrı insanı kendi suretinde yarattı diye de geçirmişler ama kendi yazdıklarını bile kabul etmiyorlar ve yahudilerin tanrısı her şeye kadir de değil sadece yahudilerin tanrısı ve onlara çalışıyor
- +1 yıl
Firavuna iman et diyor bin bir türlü musibet yolluyor tekrar diyor bak iman et etmiyor yine musibetler falan yani öyle radikal şeyler oluyor ki normal sıradan bir insan olsa direk inanır ama firavun inanmıyor neden biliyor musun tanrı kalbini taşlaştırıyor o yüzden inanmıyor peki inanmayacağını bildiği halde neden musibetler yolluyor çünkü öc alıyor kimi zaman böyle bir kavim günaha sapınca çoluk çocuk herkesi katlediyor çoluk çocuk ama tabi ki bunların hepsinin hikaye olduğunu modern insanlık biliyor yani gökten bir dönem meteor yağmış olsa bulgularıtabi ki çıkardı ya da öyle bir kavim bulunurdu ama bunların hepsi efsane hikaye
- +1 yıl
Ayet ne der
Başınıza ne musubet gelirse yine kendi bizden
İyilikte kendınızden
Şura 30.
Hz alı demişki
Ben iyiliğide kötülüğü de kendime yaparım demiş
Nasıl diye sormuşlar
İyilik yapsam Allah mükafatunı verır
Kötülük yapma yıen bana geri gelir
Firavuna kızan musa As Allah a der dua eder onun helakı için sabır siz ca
Ama o allah. Cc sevdiği kulu na bakmaz dinlemez 40 yıl daha bekler.
O musubetler sadece uyarı idi.
Firavun haddi asanlardandı.
İnsanlara ben tanrunızım diyip Allaha inananları turlu işkencelerle öldür du oltutturdu
Masun bebeklerin canına koydu vs.
Olmadı yurdunu terkeden musa ve beraberindekiler in peşine düştü haddi astı o.
Son anda ne oldu peki
Ben iman ettım dedi
Ağzına çamur tıkandı.
İbret olsun diye bugünlere taşındı bedeni
Ama insan yine benlik ile ben dedi nefs dedi
Türlü bahane buldu.
Bak öyle olsa Allah bize özgür irade vermiş
Firavun bu seçimini karsı gelmekle ağır ödedi.
Allah önceden biliyorsun diyorsun.
Bu konu çok derin.
Nasıl ki bir sadaka ( yazı sıgmadi😂😁 - +1 yıl
Bak bilimsel acıdan kuranın ayetleri nı ispat eden çok şey var
Yunus as mesala balığın karnında kalması nı bilim kanıt etti senelerce yaşayabilir diye
Kuran da ise bu konu geçer.
Peki kuran yaşansa sence bunu senelerce önce nasıl rivayet verdi
Belki atmasyon du ve açığa çıkacaktı daha çok ornek - +1 yıl
Bilim konusunda da işinize geleni kabul ediyorsunuz yani işte balığın ağzında yaşama muhabbeti de bence bilim insanlarının tutup bununla ilgili araştırma yaptığını hiç sanmıyorum ama velev ki yapmış olsunlar ve böyle bişey mümkün olmuş olsun bu kuranı desteklerken aynı bilim hayır insan hz havva ve ademden değil evrim vasıtasıyla diğer canlılarda çeşitlenerek ortaya çıkmıştır dediğinde bu da o zaman kuranın gerçek olmadığının bir kanıtı oluyor ya da diğer bir çoğunu sana kuranda dünyanın düz olduğunu destekleyen tonla ibare gösterebilirim
- +1 yıl
Bilim açısından tutunabilmesinin imkanı zaten yok yani mantıklı insanlar zaten bu anlatılanların hikaye olduğunu kabul ediyor çünkü milyonlarca yıl öncesini araştırabiliyoruz ve bu hikayelerde anlatılanlar gibi radikal olayların dünyada yaşanmadığını bulgulardan bilebiliyoruz
- +1 yıl
Her sene ne kadar ekin ekip ğrün aldığını bile kayıt eden mısır medeniyetinin binlerce kölenin isyan etmesi hatta firavun ve bütün ordusunun boğularak yok olması gibi radikal bir olayı kayıt etmemesi mümkün değil ki dini kitaplarda kafir olarak nitelendirilen mısır medeniyeti geometrinin ve modern tıpbın atasıdır insanlığa yaptığı katkı çok fazladır öyle ki dünyaya savaş acı ve zulümlerden başka bişey vermemiş islam hristiyanlık vb dinlerinyanında asıl kafir olan mısır medeniyeti değil bu dinlerdir
+1 yılAllhın varlığına ve peygamberlerine ve kurana inanırım bu insnlr niye sürekli inanacak başka bir şey arar
13 Yorumla- +1 yıl
Sorun insanların beyninde hep bir arayış ama nerde aslında cevap kendinde haberi yok
Ben bunun şirk olduğunu bilmiyordum. Bunu bir araştırıcam. Sonra cevaplıcam kısmetse.
17 Yorumla- +1 yıl
Bu tarz şeyler anladığım kadarıyla inancı güçlendirmek için gerekli olabilir. Bu tür şeylerin fayda sağlıyıyacağına inanılabilir ama fayda sağlıyan inanç ve yine Allah'ın bunu sağlamasıyla oluyor. Aynı şekilde yukarıdaki resimdeki yazılanlar yanlış olabilir diyemiyorum. İkisi birbirinden pek ayrılamıyor, ayıramıyorum. Tam kurladan çok anlayış biçimi daha önemli olması lazım. Çoğu kitapta yazılan din bilgisi yeterli açıklanamadığı için bende şu an açıklıyamıyorum. Bu resimdeki anlatılan muska, nazar boncuğu olayı ne tür bir algıyla o hale gelebilir net çıkaramıyorum. Yoksa normalde bir sıkıntı olmaması lazım. Bunu şu anki seviyemden net açıklıyamıyorum.
- +1 yıl
Benim bilmem bana yetmez ki
Müslüman müslümanın kardeşidir
Uyarmakla mükelleftir
Senın kardeşini gözünün önünde yakalar dayanırmısın
Kişi kendisi için istediğini kardeşi için istemwdıkce imanı kamil olmaz.
Hadis bu
Ayette ise iyiliği emret kötülükten sakindir yoksa bela hak olur diyor
+1 yılÇocukken takardım simdi ise takmiyorum ama insani mavi olrak rahatlama sağlaya bilir takanları anlayışla karşılarım
20 Yorumla- Diğer konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılBen inaniyorum. Zaten nazar boncuklari falan bizim Turk geleneginden gelen bir sey şamanizm den
17 Yorumla- +1 yıl
Burde
*Birde
+1 yılNet ortamında ki her yazıya inanmamak gerek ama şüphe duyduğun şeyi bir Alim Ililm sahibi kişilerden öğrenmek daha iyi olur
11 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılNazara inaniyorum ama boncugunun faydasi olduguna hayir.. ama nazar boncuklu takilari kullanirim..
111 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTakmam bu beni nazardan koruyacak maksatli degilse sakincasi yok.. Seytanin gozu degerlendirmesi de guldurdu sabah sabah neselendim..:)
Cevap sahibi+1 yılIslamiyetin ahlaki boyutuyla ilgiliyim. Nazar boncuguna bir insanin inanmasi ile ilgilenmiyorum kimseye zarari yok. Ama yalan, dolan, fitne , kul hakki vb. seylere dikkat etmezse zararli bir yaratik olur. Bu kosullarda birak nazar boncugunu ibadetlerin hepsini yerine getirse gozumde sifirdir.
- +1 yıl
Bunlar ayrı konu
Şeytan bir çok yoldan insana yanaşır
Büyük gunahlarla kandıramaz ise küçüğe alıştıra alıştıra. Büyük günaha yine iter onu.
Yeterkii onun zayıf noktası olsun.
Kusura bakmayın ama kimse temiz niyetle cehenneme girmiyor mesala.
Şeytan sol taraftan yanasamaz ise sağdan yanaşır yanı onun inancı ile oynar.
Der ki şunu boyle yaparsan daha iyi olur daha hayırlı, senkn niyetin önemli vs...
Neyse bacım ben allah için paylastım.
Burada sınırlı kalmayın.
Olmadı bir hocaya danışın
Cevap sahibi+1 yılO yeri ayri dedigin seyler onemli insani kul yapan insani insan yapan. Insanliktan haberi olmayanin namaz kilmasinin vb. ya da nazar boncuguna inanmamasinin insanliga bir getirisi yok. Her seyin yeri gunahi ayri deyip her fiili isliyor insanlar. Gereksiz ayrintilarda bogulmanin manasi yok.
Cevap sahibi+1 yılBunlar benim dusuncem ve nazar boncuguna gelinceye kadar diyorum.. Bugun ahkam kesen hocalar yanmayan kefen satiyor bu adamlar insana inancini sorgulatiyor. muslumanlar sadece bas ortusu, islamin 5 farzindan baska hicbir yukumlulugunu yerine getirmeden musluman olduklarini saniyorlar. Her seyi bilmelerine. ragmen benim bilgim yanlarinda sifir olmasina ragmenTartisillmasi sorgulanmasi gereken bunlar. Bende bir suru cevabini bulamadigim soru var.. Aklimin almadigi..
Inanacaksin tabi.. Ama herseyide ondan beklemeyeceksin.
111 Yorumla
+1 yılsorularlaislamiyet. com/kim-nazarlik-veya-muska-takarsa-allah-sirk-kosmustur-anlaminda-bir-hadi
12 Yorumla- +1 yıl
sorularlaislamiyet. com/kim-nazarlik-veya-muska-takarsa-allah-sirk-kosmustur-anlaminda-bir-hadis-var-midir
evet şirk ama keşke sadece şirk bu kadar olsa daha neler var neler
19 Yorumla- +1 yıl
Ohoooo o konulara gırsen saldırırlar bacım daha bunu kabul edemiyoruz biz insanlar.
Çoğumuz müslümanız deriz, takva sahibi yüz deriz
Ama öyle giz lı sirkler var mı
Dolabına sakladıgın gelecek seneki eşyalar bile o kadar ayrıntılı düşünürsen
Hastalandığında ise şu su yediğim içtiğiö beni böyle yaptı denen bile - +1 yıl
Hemen hepsi ya ı bütün kanallarına abone oldum sayılır onların.
Hoşuma gidenleri hatta telıme indirdim
Kısa olması bide ayrı özellik birde içten olması..
Çoğu kimsenin kolay kolay kabul etmıyce şeyleri anlatıyor
Adı üzerinde tevhid demek belkıde tüm dünyayı karşına alıp sırtını ona yaslamaktı😊
+1 yılMuska'nın içinde dua yazıyor ama
119 Yorumla- +1 yıl
Bunu bir araştırmam gerekiyor.
- +1 yıl
O nasıl saçma bir mantık. Muskayı ne niyetle taktığına bağlı bence. Yani dua ve korunmak için takılıyorsa ve gerçek bir dua yazıyorsa içinde günah değildir bence
- +1 yıl
Nerede yazıyor bu kuranda bana göstermeden inanmam. Her söylenene inansam müslüman olmazdım. Idrarlı abdestin ne alakası var bununla. Idrar kirli birşey olduğu için alınmıyor onunla herhalde yani. Muskada birşey yokki. Sanki büyücüye gidip yaptırıyorum. Tovbe tovbe
- +1 yıl
Buyucunun yaptigi muska dogru degil. Benim muskamin icinde sadece dualar yaziyor. Gostermeyi dusunmuyorsun galiba o kuranda yazan ayeti?
- +1 yıl
Rasûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- bu konuda şöyle buyurmuştur:
(( مَنْ تَعَلَّقَ شَيْئًا وُكِلَ إِلَيْهِ. )) [ رواه أحمد والترمذي ]
"Kim, kendisine fayda verdiğine veya kendisinden zararı giderdiğine inanarak muska, nazarlık ve buna benzer bir şey takarsa, Allah Teâlâ onu o taktığı şeyle başbaşa bırakır."(İmam Ahmed ve Tirmizî). - +1 yıl
Küfür üç çeşittir. Cehli küfür, inkar ve inatla yapılan küfür, hükmi küfür.
1- Cehli Küfür: Kafirlerin, ve cahillerin küfrü.
2- İnkari ve inadi küfür. Firavn ve Ebu Cehillerin küfrü.
3- Hükmi küfür: İnanılması şer’an gerekli olan şeylere inanmamak ve onu hafife almaktır
4- Cuhudi küfür: İblisin küfrü - +1 yıl
Kuranda tağut ile alakali tahmini 8 ayet geçiyor
2:256 - Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk, sapıklıktan ayırd edilmiştir. Artık her kim tâğutu inkar edip, Allah'a inanırsa, sağlam bir kulpa yapışmıştır ki, o hiçbir zaman kopmaz. Allah, her şeyi işitir ve bilir.
2:257 - Allah, iman edenlerin velisidir. Onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır. İnkâr edenlerin velileri de tağuttur, onları aydınlıktan karanlıklara çıkarırlar. İşte onlar cehennemliklerdir. Orada ebedî olarak kalırlar.
4:51 - "Şu kendilerine kitaptan (okuma yazmadan) bir nasib verilmiş olanları görmüyor musun! Onlar puta ve şeytana inanıyorlar. Ve Allah'ı tanımayanlara, "Bunlar, müminlerden daha doğru yoldadır." diyorlar.
4:60 - Şunları görmüyor musun? Kendilerinin sana indirilene ve senden önce indirilene inandıklarını ileri sürüyorlar da tağuta inanmamaları kendilerine emrolunduğu halde, tağut önünde muhakemeleşmek istiyorlar. Şeytan da onları bir daha dönemeyecekleri kadar iyice sapıklığa düşürmek istiyor.
- +1 yıl
KALEM-51: Mesajı işittikleri zaman, inkarcılar neredeyse seni gözleriyle yiyeceklerdi. 'O, delidir!' diyorlardı.) / Elmalılı Hamdi Yazır (68/KALEM-51: Ve gerçek o küfr edenler o zikri işittikleri vakıt az daha seni gözleriyle kaydıracaklardı, bir de durmuşlar o her halde bir mecnun diyorlar.
- +1 yıl
Bunu daha çok araştırmam gerekiyor...
çevşen yani küçük kuran buna dahilmi
12 Yorumla
+1 yılİnanıyorum tabiki elhamdülillah
16 Yorumla- +1 yıl
Nazar vardır muska da vardır başından geçen bir olay var zaten benim bizzat yaşadım
- +1 yıl
Aynen öyle bu yapılan muskalar ve nazar boncukları sadece psikolojik olarak rahatlatır yoksa gerçekte en büyük yardımcımız rabbimize yaptığımız dualardır
- +1 yıl
Özel mesaj da anlatırım konu uzun :)
+1 yılMuska tasirim icinde kuran var duamida okurum
18 Yorumla- +1 yıl
Gunah degil mk ne guhaniya
- +1 yıl
Kuran ktasiyorum ben gunah degil.
- +1 yıl
Supheye girmiyorum ben allahim beni korusun diye kurani tasirim
Duamida ederim. - +1 yıl
Kardeşim.
Al muska taşıyom dıyon küfür edıyon
Al sana diyoruz paylaşıyoruz secim senin ama bu kadar da kaba omumulmaz.
Araştır IR insan bı
Sırf haklı çıkma uğruna develenmeyın yasa
Kuranı oku diye allah sana göz vermiş
İdrak et diye akik vermiş
Muska dan meded umarak kendı agzınla diyorsun işimi ona bırakıyorum diye.
Daha niye uzatıyon
Gunaydın dunya dua ile illaki korur
116 Yorumla
+1 yılBen.
11 Yorumla
+1 yılçok şükür..
#kskanbağışlıyor10 Yorumla
+1 yılBen inanırım
15 Yorumla- +1 yıl
Dua da edilir muska da takılır sana hangisi mantıklı geliyorsa onu yap
- +1 yıl
Sirk koşmuyor ki sadece o duayı üstünde taşıyor
Şirk
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılIsteyen takar Allah a şirk olduğunu söylemek şirk asıl. Allah için yazılmış yazıyı taşımak niye sirk olsun
010 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBöyle bir hadis yok
Cevap sahibi+1 yılSen daha ayetle hadis farkını bilmiyorsun bana ahkam kesiyorsun
Cevap sahibi+1 yılBana kanıt göster boş yapma
- +1 yıl
Sen su beynini doldur öyle gel.
Sana tonlarca kanıt olsa yine inkar edersin.
Saçma sapan yorumun ile boş yapan sendın.
Neymiş isteyen istediğini takar
Oldu canın
Bu din isteyen istediğini yapar diye inmedi kuran.
AC oku hrıstıyanlar gıbı taşıma boynunda diye.
Ama yooo illa tasıcaksan tak taşı bu by
Diğer konusunda 6,8b cevap paylaştı. İnanmıyorum şahsen
10 Yorumladoğrudur
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler