Kızlar beyazlarla griler birlikte yıkanır mı?

Merhabalar canım ❤
Çamaşır konusunda bizlerde büyüklerimizden ve onların tecrübelerini dinleyerek, uygulayarak zamanla öğrendik. Elbette çamaşır konusunda annene de danışabilir, fikirleri ile ilerleyebilirsin bu konuda utanma sakın. Gelelim öğrenmek soruların cevaplarına 😇

- Öncelikle bütün çamaşırlar ne kadar titiz bakılsa bile, bir kullanım süresi vardır. Çamaşır yıkamanın tekniğini bilmek, çamaşırlarının renkli, canlı ve kaliteli görünmesini sağlar. Çamaşırları renklerine ve türlerine göre ayırmak çok önemlidir. Mor, yeşil, mavi gibi renkler nasıl renkliler olarak ayrılıyorsa, gri renk aynı şekilde renkliler grubunda yer almaktadır. Bu yüzden gri renk, beyazlar ile birlikte bir arada yıkanmaz. Onun yerine gri renk tonlarında olan renklileri bir arada yıkayabilirsin.

-
Beyazlar, gri renk ve tonlarından ayrı bir şekilde yıkanmalıdır. Nedeni ise, beyazlar 50° derecede yıkandığı için ve beyazlar da genelde lekeler zor çıktığından dolayı, kaynatmak gerekiyor. Eğer 60°derece üstünde yıkarsan, bu sefer kumaş zarar görür ve çamaşırın ömrünü kısaltmıș olursun. Gri renkli çamaşırları, beyazlarla birlikte yıkarsan bu seferde gri renk beyaz çamaşırlara bulaşma ihtimali yüksektir.
🌟 Küçük bir dip not belirtmek isterim muhakkak aklında bulunsun. Sadece beyazlar 50-60 derecede yıkanır bunu sakın unutma 😊

Emin ol ben de çamaşır yıkama konusunda acemi olduğum zaman, kafamı karıştıran konulardan biriydi. Kendi kendime diyordum acaba krem renk çamaşırları, beyaz renk çamaşırlarla birlikte atsam bir şey olur mu diye kafamda sorular döner dururdu.
Öğrendiğim ve deneyimime göre, eğer beyaz çamaşırlarda leke varsa, lekeleri yok ederek çamaşır suyu katıldığında krem renkli çamaşırın rengi de açılıyor. Bu yüzden bir arada yıkamanı tavsiye etmiyorum. Onun yerine krem rengi gibi açık tonlarda çamaşırları bir arada yıkarsan herhangi bir problem yaşamazsın.
Meraba yorumlarınızı takip ediyorum da çok güzel yorumlar yapıyorsunuz. Açıklayıcı ve bilgilendirici.
Teșekkür ederim..
Üçe ayır kıyafetleri.
1. Rengi tam beyaz olanlar
2. Açık tonlu renkliler
3. Koyu tonlu renkliler
İkinci kısma dahil edebilirsin grileri.
renklilerle tabi yaş kaç senin
19.🙄
Rengi çok açık ondan tereddüt ettim
olsun beyazla atılmaz ama çok siyahlarlada atma renkli olsun
Tamamdır saol 😂
evlenince işin zor senin :)
Yok ya 😂
Bu soruyu sorunca beceriksiz gibi görünmüş olabilirim ama mutfakta baya iyim temizlik falan da iyi 😂
Ama genelde annem evde o atar çamaşırı ondan çamaşıra yabanciyim biraz😂
benim gibi birine denk gelirsen zor bence yani beceriksiz değilsinde hata çok yaparsın gibi daha çok şey varda buradan söylemiyim şimdi
Kimse anasının karnından öğrenerek doğmuyor.
Hatalarimla öğrenirim hata yapınca destek deilde köstek olcak eş mümkünse olmasn zaten😂😂
bişy sorucam ama özelden sorabilirmiyim sen yazarsan bana
Sende gizlisin jsjsjssj
Ayrıca özelden sorcam dersen o sorunun konusundan şüphe ederim ben sen sorma bişey
şüphe etme sapık değilim gizliliği açıyımmı yazarsan
Hayr yazmicam
peki
Cevap
3Cevap
Grileri renklilerle yıkıyorum. Krem rengini beyazlarla atabilirsin. Sorun olmaz.
Koyu gri renkli açık gri beyazla😂
Teşekkür ederim😂
Rica ederim kolay gelsin 😃
Siyahlarla
Hayır kanka
Renkliler
Baya açık gri ama ondan şüphe ettim🙄
grilerle yıkanır
siyahlarla
Elde yıkanır.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?