Günlerin efendisi cuma ya selam olsun
Cuma günü günlerin en hayırlısıdır
Cuma günü mümin kulların bayramıdır.
Cumanız mübarek olsun.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer valla camiden cuma namazından nefret ediyorum insanlar yüzünden gidesim gelmiyor.. mal gibi camide yayılıp öküz gibi bakıyorlar insanlara bazı tipler, çok rahatsız edci oluyor. namaz kılınacağı zaman imam defalarca uyarı yapıyor safları sıklaştırın telefonları kapatın millet mal gibi namaza duruyo iki kişilik yer kaplıyo, namaz esnasında mutlaka bikaç tane malın telefonu çalıp tüm huzurunu bozuyo, burun karıştıran mı ararsın öksürüp tıksıran mı ararsın, illaki yanındaki adam fısır fısır sesli okur seni şaşırtır sinir olursun, ikidebir burnunu ayağını kaşır tiksinirsin.. cami adabı diye bişey yok insanlarda... ayrıca genelde gittiğim cami çok kalabalık olduğu için avluda hasır sererek kılıyoruz, caminin hemen önü cuam namazından sonra pazar yeri gibi satıcılarla dolu, farz biter bitmez saygısızca bağırıyolar farzdan sonra namaza devam eden insanların namazını bozuyorlar huzur diye bişey yok... ayrıca ezanı okuyan adam hiçbir makam bişey bilmiyor sağırmayı ezan okumak sanıyor sadece abuk subuk bağırıyor insanda ezanı dinleemenin huzurunu yaşatmıyor ezandan nefret ediyorsun.. böyle cemaattin içinde namazdan da cumadan da nefret ediyorsun... bu konuda çok doluyum sorunu görünce patladım kusura bakma.
bide kendini bişey zanneden yaşlı tipler var çocukları azarlıyorlar dışarı gönderiyorlar gidip boğasım geliyor...
Haklısın
Camiye gelen çocukları bile zzarlayan tipler var
Velhasıl ama insanlar ı camuye girdiği n andan itibaren görme yanı gözlerini kulaklarını sağır et.
Kalbin ile butunleş bakalım nasıl olacak
Ben mesala küçükken köyde camiye girer dım.
İlk o kapıdan girerken acayip o hava atmosfer farjku gelirdi bana kimseler yok sessizlik ve huzur etraf sade.. yeşil halılar. tesbıhler ve kitaplar..
dayanamıyorsun, bir kişi değil ki bir sürü insan aynı şekilde rahatsız ediyor seni, farzdan sonra kaçar gibi gidiyorsun camiden.. Sultanahmet, Süleymaniye ve Fatih camilerini çok seviyorum ama İstanbul'da. maneviyatı çok güzel.. Tarihi yapısı seni başka bir alemde sürüklüyor orada..
imamların uyarması gerekir diyorsun da adam en az 5 kere anons ediyor telefonları kapalı tutalım lütfen diye buna rağmen inadına belki tam namaza duruyorsun başlıyor oyun havaları çalmaya...
hangi şehirde yaşıyorsun? ben de selçukludan osmanlıdan kalma camileri seviyorum ve merak ediyorum. bazı semtlerde küçük osmanlı camiler var oralara gidip görmeyi zaman geçirmeyi çok seviyorum..
İstanbul da serbest her vakit herkese açık, özellikle tarihi camiler.
jammer ;) sinyalleri kesiyor telefonlar çekmiyor
bazı camilerde var büyük ;)
Sanada selam ve cuman mübarek olsun. Nasıl bir duygu? yapman gereken bir görevi yapmanın verdiği rahatlık, huzur. diyebilirim
Çok heycanli djr bence 😇
👎şu nu yapanlar hangi mantıkla yapıyor merak ediyorum
Hayır cuma bu heycanli dir diyorum ne yine dislike atiyosun😑beynemaz herhalde onu yapan
BEYNEMAZ lara tahammül um yokta ondan
Cevap
19Cevap
hocalar vaaz adı altında saçma sapan şeyler anlatmasa güzel olabilir sanırım. topluluk, aynı karografiler felan.
5 vakit namaz kılmak güzel bir duygu cumaya gitmek ferah güzel yine huzur İslam'da
Üzerimden büyük bir yük kalkmış gibi, sanki ( haşa) kesin cennetlikmişim gibi
#cumamızmübarekolsun
O'nun merhametinden ve adaletinden şüphe duyar hâle getirdiği beni hayat... En çok O'nu kaybettiğime yanarım... 😢
Çok yoruldum ben😯
Cumaya gitmeden reklam yapmak nasıl bir duygu :D
Pardon siz gitmiyordunuz dimi torpilli kul sjhdjgf
Reklam da ne demek haşa
Merak ediyorum
Yasin suresinde bir ayet vardı
Cennette mümin kuşlara Allah tarafından verilmiş bir söz vardır
Selamün kavlen mirrabbırrahıym
O gün yüzler ısıl ısıl olur ve cennet nimetlerini bile unuturlar bu zevkten.
Yanı bu bazı tefsırcılere gore cuma günü , her cuma cennet te müminler Allahın huzuruna cıkacaklarmıs
İnşallah
tamam mümin kardeşim aydınlandım şu an
Cumaya gitmeyen kadınları boğsun önce :D umrumda değil allaha bile küfrettim ben
Eskiden çok dedim bişey değişmedi belki dinsiz olursam bende mutlu olurum. O yüzden gerek yok. Küfür etmeye korkuyorum edince sürekli kötü şeyler oluyo ama yinede müslüman gibi yaşamak istemiyorum
Olsun bende onu bekliyorum zaten 22 senedir gelmek bilmedi
Ya senin amacın ne :D ben namaz falan kılmam boşuna uğraşma
Kadınlar da cumaya gitmiyo banane
Ne için o zaman
Valla o ümidi keseli çok oldu. Yaş 22 oldu ne zaman gelicek bu ümit? Allahtan fayda yok sevseydi böyle yapmazdı
Ümidi kesen sen değilsin
Sana telkin veren.
O ümidi kesmeyi çok iyi bilir
Beraberinde de yanına yandaş toplamayı
Allah ne diyor hiç duymadın mı
Ben kulumun zannı üzerineyim
Zan
Yanı onu nasıl tanır bilirsen
Hayatında da ahırettede öyle bulacaksın
Ama kalb ve beyin bir olacak samimi olacak
İşte o vakit bu sordugun saçma soru için gün gelecek diyeceksin
Nasıl böyle bir cümle kurdum diye..
Benim durumumda olanlar intihar ediyo ama
Hem kimse rahat değil diye bişey yok. Herkes çok rahat. Saçmasapan şeyleri dert olarak görüyorlar sadece
Ne derdin var?
Bu ne ya sen hoca falan mısın :D birde yaşın doğru mu?
Hayır 33 yaşındaysan ona göre konuşucam da
Hıı büyükmüşsün 😬 kusura bakma biraz kaba konuştum gibi oldu
Namaz kılmayı bilmiyorum
Geçmiş olsun sana da iyi geceler ☺️
Video yokki ya da bende görünmüyo anlamadım
Sen başörtülü müsün?
Bir defa gittim. Hoş bir ortam huzur...
Erkekler gider diye bir kaide yok yani ama çoğu yaşlıydı buna üzüldüm. İnşallah size de nasip olur :)
tarifsiz bir huzur ama en güzeli sabah namazı
Hayırlı cumalar
Gittik Allah kabul etsin
Harika bir duygu Yen’i çıktık
Allah kabul etsin
az sonra çıkacağım heycanlıyım :)
Zenginlik kattığı kesin insana.
Gitmeyenler cok fazla.
Huzurun tarifi
cok guzel bır duygu
amin cümlemizin.
huzur verici..