Mehir istemekten çekinmeli miyim?

Merhabalar. Kayınvalidemin bir arsası vardı. Onun her zaman oğlunun olduğunu söylerdi fakat resmiyette kendi adına. Eşimin 3 kardeşi daha var ve bizim iş ciddiyete binmeden önce o arsada kardeşlerin ev yapıp birlikte oturmasını istermiş kayınvalidem. Yakın zamanlarda oğluna "senin o arsa" dermiş. Fakat ben geldikten sonra çıkan bazı haciz durumlarını vs eşimle biz kapatınca da "oğlum o arsayı satar parasını da yer bitirir arsa senin kızım" derdi. Dini nikahta da erkeğin kadına verdiği şeye mehir deniyormuş. Kayınvalidem de mehir olarak arsayı söylettirdi, ben de kabul ettim. Şimdi kayınvalidem vefat etti ve arsa hâlâ onun üzerine. Diğer çocuklarından biri geçen gün "o arsaya hepimize ev yapacağım" dedi. Eşim de "ben söyleyemem, kötü hissederim" diyor. Vasiyet olarak da mehir olarak da o arsa benim, resmiyette öyle olmasa da. Kardeşleri dindar insanlar, sizce durumu onlarla konuşmalı mıyım? Çünkü benim olana konmaları beni çok rahatsız ediyor ve eşim de konuşmadığı için ben konuşmak zorunda kalacağım. Sizce durumu ben söylersem ayıp olur mu? Sanki annelerinden kalan bir mirasa konmaya çalışıyor gibi görünür müyüm? Onların haberleri var mı bu durumdan hiç bilmiyorum bu arada. Ama kayınvalidem benim aileme ve görüştükleri akrabalarıma hep söylemişti "o arsa kızımın" diye. Bu arada düğündeki tüm takılarla düğün masraflarını ödedik ve halen 15 milyardan fazla borcumuz var. Ben iş bulamıyorum ve eşimin aldığı para kuruşu kuruşuna yetiyor. Maddi durumumuz iyi olsa yine neyse diyeceğim hakkımdan vazgeçeceğim sırf onlardan bir şey istiyor gibi görünmemek için. Bir kardeşinin evi var ve kayınvalidesi öldüğü zaman miras kalacak trilyonları var. Bir kardeşi şu anda arsa satın aldı ev yaptırıyor ve maddi durumları çok iyi. Diğer kardeşi de çok rahat geçiniyor fakat aşırı bir zenginlikleri yok. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
Mehir istemekten çekinmeli miyim?