Kısmi tendon yırtılması, ardından kemiğe yapışması

arkadaşlar birkaç yıl evvel halı saha maçında ayağıma aldığım darbe sonrası bileğimin üzerine ters bastım. yani ayağım içe doğru büküldü ve ben de tarak kemiği ve bilek arası üzerine bastım. yakında bir hastaneye arkadaşlarımın yardımıyla gittim. çekilen röntgende pek bir şey olmadığı yumuşak doku zedelenmesi olduğu söylendi. ben soğuk tedavisiyle birlikte kremlerimi merhemlerimi düzenli sürdüm. üç dört gün basamadım. bir hafta içinde yürüyüşüm normale döndü ancak ters hareketlerde ayağımda oluşan sızı hiç gitmedi. tam iyileşme hiç olmamakla birlikte bu durumu 7 8 ayda bir bileğimi burkarak devam ettirdim :) geçenlerde tekrar hastaneye gittim ve emara gitmem söylendi. emar sonuçlarına göre tendonum daha önce yırtılmış olabilir ve bu yırtık şu anda kemiğe yapışmış durumda ve beni sürekli zorluyor bu sebepten. iyileşir mi diye sorduğumda hayır cevabı aldım. ben de eczacılık öğrencisiyim tendonun ne kadar hassas olduğunu biliyorum ancak iyileşmeyecek olması çok saçma geldi. o anda üzüntüyle çıktım odasından başka bir şey sormadan. sizce ameliyatı mı kastetti ? bir de bu durumla veya benzeriyle karşılaşanınız var mı ? ya da herhangi bir fikri olan ? alternatif tedavilere de açığım artık bıktım bu bileğimden.
Kısmi tendon yırtılması, ardından kemiğe yapışması