Biz yıkılmadıkça, ATA'mızı anmaya değil yaşatmaya devam edeceğiz!
Mustafa Kemal Atatürk size neyi ifade ediyor?
Biz yıkılmadıkça, ATA'mızı anmaya değil yaşatmaya devam edeceğiz!
Nasıl anlatayım ki? Kelimeler yeter mi onun gibi birini anlatmaya ? Yazarlar, sayfalarca kitaba sığdıramıyorken onu, ben mi 3000 karaktere sığdırayım?
Şunu söylemeliyim ki; biz Atatürk aşkıyla büyütülmüş gençleriz, ailemiz böyle terbiye verdi bizlere. Çevremizden küçükkenden beri onu tanımaya çalıştık. Kimdir nedir bu adam diye sorduk, zaman geçtikçe fikirlerimiz yavaş yavaş oturmaya başladı ve doğruyla yanlışı ayırt ettik.
Her 19 Mayıs'ta çocuğunu kolundan tutup şenliklere götüren bir annenin, her 29 Ekim'de bize Atatürk şiirleri okuyan bir babanın kızının nasıl olmasını bekleyebilirsiniz ki?
10 yaşımdan beri Cumhuriyet yürüyüşlerine katılırım, her 10 Kasım'da törenlerde hüngür hüngür ağlarım. Neden mi? Çünkü böyle bir aileden çıktım. Ailem böyle yetiştirdi. Onlarıda aileleri böyle büyütmüş demek ki.
Onun gibi bir insan nasıl sevilmez ki ? Şimdi soruyorum ondan nefret edenlere ; bu adam olmasaydı ne yapacaktık ? Başka ülkelerin kölesi mi ? Pazar günü Klise'ye giden bir topluluk mu ? Bu konu uzar gider fakat bilmeleri lazım ki ATATÜRK diye sevmediğiniz adam sizlere özgürlük getirdi. Şu an ülkemizde özgür bireylersek yine onun sayesinde.
Ha İlah gibi Ata'mıza tapıyor muyuz? Asla. Her iki kavramın da yeri çok farklı.
Din ve siyaseti aynı kefeye koyan topluluğu da şiddetle kınıyoruz. Öncelikle bu iki kavramı birbirinden ayırmayı öğrenmeleri gerek bunu yapanların.
Sadece seni çok seviyoruz ve saygıyla anıyoruz ATA'm.
Ruhun Şad Olsun, bizimlesin. . .
Anlatamam ki... Sadece gözlerim doluyor ağlamaklı oluyorum.. Duygular anlatmaya yetmez...
Bu yorumu bana yapmadınız yani yanlış mı anladım?
Tamam yanlış anlaşılmak istemem. Çünkü öyle bir insanı saymakla bana ne ifade ettiğini buraya yazsam sığmaz. O yüzden kısa yazdım. Sadece şunu söyleyeyim. Masası ve buz dolabının üzerinde Atatürk resimli ve Atatürk'ün sözleri olan resimler ve kartpostallar olan biriyim. Bu da yeter sanırım.
Sağolun. Teşekkür ederim.Milletimi seviyorum.ATA'MI seviyorum. Bedenen gitmiş olsa da halen bizim ile...Keşke,diyorum bir 5 yıl falan daha yaşayabilseydi. O 5 yıl çok daha farklı yerlerde yapardı bizi :(..O aslında yapacağını yaptı fakat bizler ilerletemedik, sorun bu. şimdide elimizde kalanı yaşatmaya çalışmamız bazılarına fırsat vermememiz gerek.
sadece liderlerden birini... milletin tapındığı kadar ileri değil. saygı duyarım ama abartmam. Kemalist değilim. ama saygı duyarım en azından bişeyler yapmaya çalışmış.
Şimdi birisi diyecek. o olmasaydı senin baba belli değildi. :)))
Büyük lider hayatımın sonuna kadar sevip sayacağım ender insanlardan biz onu görmeden sadece okuduğumuz bildiğimiz kadar sevdik keşke kendisini görebilseydik
Cevap
12Cevap
Kendini değil son nefesine kadar halkını düşünen biri ne yazıl ki Atatürk'ün saçının teli olamayanlar erdoğanın götünün kılı olmayı tercih ediyorlar bir de Atatürk e içkici diyorlar öyle olsa bile onun sarhoşken yönettiği devleti onlar ayıkken yönetemiyorlar!
Şu Semguen midir nedir arkadaşı engelle de milletin yorumlarına salça olup durmasın.Atatürk gelmiş geçmiş en büyük liderdir efendim kabul etmiyorsanız yaşamayın bu ülkede!
Cumhuriyeti , Sevgiyi , Türkiyeyi , Bağımsızlığı , Şefkati , Masumiyeti ve Özlemi.
tarifi olmayan anlatılamayan ifade. . .vatan kalmış şakirtlere...aşağıdaki şakirte bak keferenin tekiydi yazmış..böyle nankör köpeklerle sonuna kadar sen rahat uyu atam..
şakirtin üyeliğini silin bu ülkeden defolup gitmiyor bari siteden defolup gitsin.böyle köpeklerle sonsuza kadar mücadeleye varız.sen rahat uyu atam!
Turkiye Cumhuriyetini ilan eden kisidir. Gazidir, Ulu Onderimizdir. Bizler Fatih Sultan Mehmed'in Torunlari, Mustafa Kemal Ataturk'un cocuklariyiz.
nasıl desem kı.. herşey... bir ana bir baba bir kurtarıcı...
Annemden ve Babamdan sonra Minnettar oldugum tek insan..
atamızdır daha ne olsun gurur duymalıyız böyle bir ecdada sahip olduğumuz için :)
kendi için değil halkı için yaşamış biri
anlaşılması zor dönemlerdeyiz neden bir insana bu kadar düşman olunuyor bunu anlayamıyorum ne yaptı bu insan size çok güzel bri osmanlı yönettinizde onu yıkıp türkiye cumhuriyetini mi kurdu halkıyla milletiyle bir olup bir şeyler yapmaya çalıştı ömrü yettikçe ülkeyi ileri götürmeye çalıştı ve götür yaptığı hizmetler yaptıkları ortada yanlışları olmuş mudur olmuştur elbet ama hanginizin yanlışı hatası olmuyor Allah dileseydi hatasız yanlışsız yaratırdı ondan boş boş tartışmalara girmeyin.
Ölümsüzlüğün simgesidir kendisi
1881-...
Askeri zekasını tartışmam bile ve saygı duyarım
Fazlası yok
Atam.. siz asaletin ta kendisisiniz..
Kurtuluş savaşı gazilerimizden ne bir adım önde nede geridedir benim için.
Türk tarihine bir daha gelmeyecek bir lider..
ağlamaktan gözlerim şişti
seni sevmeyenler şimdi bunuda kaldıracak :)
Özgürlüğü ve Vatan sevgisini anlatıyor...
Guncelleyip durma şunu artik
Sonsuz sevgi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar