- Gündem konusunda 8,4b cevap paylaştı.
+1 yılİlk okulda matematik dersinden öğrendiğim kadarıyla önce parantez içindeki işlem yapılır ve çıkan sonuçla birinci gibi görünen ikinci işleme geçilir ve sonuç öyle bulunur. Buna göre sonuç 10.
Bu kadar yüksek oranlı çözümsüzlüğün sebebi ise bariz olarak eğitim sistemimiz. Ankara'da tıp okuyan Iraklı eski bir kız arkadaşım bu konuya ilişkin bana birkaç yıl önce şunu demişti: "Siz Irak'ı Saddam'dan dolayı aşağılayıp hep küçük görürsünüz. Ama Irak'ta öğretilen matematik dersi sizin ülkenizden çok daha üst limitlere sahip."
Hakikat bu zaten, içine edilmiş, bir türlü rayına oturtulmamış bir eğitim sistemine sahibiz. Daha doğrusu sahip olduğumuzu sanıyoruz.31 Yorumla- +1 yıl
Eğitim sistemi gerçekten çok ama çok kötü bir durumda.
En İyi Cevaplar
Gündem konusunda 1,3b cevap paylaştı. Ya bırak ösym yi kızlarsoruyorda sou yu bilmeyen insanlar dolu. Arkadaş ilkokul matematiği bu az insaf artık.
Kimisi demiş işlem sırası bölme ve çarpmada olur kimisi demiş şaşırtmacalı soru. Bırakın bunları.
Matematikte işlem önce parentez içi olacak şekilde yapılır.
Cevapta 10'dur. Aksini idda eden gitsin bir kez daha okusun ilköğretimi.00 Yorumla
+1 yılHerkes 10 demiş ama evet öncelik parantez içidir 8-3 :5 yapar fakat parantez dışına çıkarken +5 ise -5 olur yani 15-5 değil 15+5 olur diye biliyorum yanlış hatırlamıyorsam eğer ve sonuç 20 olması lazım
11 Yorumla
+1 yılİşlem yeteneğini bilmeyenler istediği kadar mat öğrensin sonucu yanlış bulurlar. Cevap 10
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
56Cevap
+1 yıleğer bu soruyu yapamayan 100 genç olmuş olsaydı.. bu o çocukların problemi olurdu... ancak 750.000 genç yapamamışsa bu eğitim sisteminin problemidir.
Zaman içinde önce eğitim sistemini çökerttiler.. eğer bir milettin eğitim sistemi çökmüşse geri kalan tüm kurumları kendiliğinden çökecektir.00 YorumlaGündem konusunda 11,8b cevap paylaştı. Şimdi liseye giden oğlumla bu konuyu tartıştım.. Cevap benim için net. TOPLUMSAL APTALLIK. Lakin Türkiye de bir yerlere gelmek için bilgili olmak asla yetmiyor. Medeni toplumlarda dışlanmamızı sağlayacak bu kişilik özellikleri ülkemizde insanları özellikle siyaset ve kamuda en tepe noktalara çıkartıyor.
00 Yorumla
+1 yılSorunun orjinali asagidaki gibidir , 2006 yili oss sinavi mat1 bolumu sorusudur. Sinava 1 milyon 640 bin kisi girmis olup 750 bini bu soruya dogru yanit verememistir ( osym baskaninin aciklamasi)
09 Yorumla- +1 yıl
Yazık gerçekten.
- +1 yıl
@Miray32 emin misin?
- +1 yıl
😂 siz o soruyu bosverin
Bir isci bir kutugu 3 bolmek icin 12 dk harciyorsa 4 e bolmek icin kac dakika harcar? Bunu cozun - +1 yıl
@Miray32 malesef yanlis
- +1 yıl
@Miray32 cevap 18
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞuanki çalışanlar bu sorularla hatta bundan kolay sorularla iyi yerlere geldiler işte
Çok büyük haksızlık var
Şimdi matematik profesörü olsan faydası yok
Annem derdi, eskiden 8. sınıfı bitiren öğretmen olabiliyormuş
Zaten ileri yaşlardaki çalışanların da bir bok bildiği yok oturdukları yerden emekli olmayı bekliyorlar, yaşı gelenler de maaşım düşmesin diye emekli olmuyorlar
Herşeyi gençlere emanet etseler ülke kalkınır ama kimin umrunda00 Yorumla
+1 yılO sınava girenlerin %100ü büyük gaye ve beklentilerle girmiyor ki? Uyuklayan oluyor heyecanlanan oluyor sallayıp çıkan oluyor kaydırma yapan oluyor.. yine de fazla bir rakam..
20 YorumlaVay yarımağan vay ya hu arkadaş bu okullar ne öğretiyor 12 yılda matematik yok ingilizce yok tarih yok türkçe yok en önemlisi AHLAK YOK genel kültür hiç yok bu okullar niye var gelecek için endişelenmeyin o zaman berbat bir gelecek bizi bekliyor
10 Yorumla
+1 yılCevap 10 önce parantez ici yapilir :)
Bu soruyu cozemiyorsa cocuklar bunun sorumlusu egitim sistemi
Sürekli degisiyor dahasi bu durum cocuklarinda psikolojisini bozuyor :)00 YorumlaÖnyargıyla doldurdular insanları kimisi bahanesi vardır kimisi öğrenilmiş çaresizlikten yapmamıştır zor diye dayatanlara bu hali göstermek lazım suçun yarısı onlarda
00 YorumlaGündem konusunda 10,3b cevap paylaştı. Çünkü hepsi sayısalcı değildir mesela. Ben de ilköğretim 8. sınıf İngilizce sorusu sorayım 2 milyon kişiye (hepsi mezun ya buradan) yarısından fazlası bilemeyecek. Aman tanrım 1 milyon+ kişi bilemedi.
00 Yorumlaolsun matematik fizik kimya biyoloji geometri coğrafya tarih... bilmiyorlar ama arap harflerini okuyabiliyorlar :D
bu arada imam hatipliler...10 Yorumla
+1 yılKomik olan ise şimdi cevap veriyorlar
Utanç tablosu yetmezmiş gibi yanlış cevap veren var hala 😂06 Yorumla- +1 yıl
10 olduğundan eminsin yani😀
- +1 yıl
Sana YGS LYS matematik sonucumu atayım istersen
- +1 yıl
Ama cevap 20
- +1 yıl
Tamam at😀
- +1 yıl
Cevap konusunda ciddi değildim bu arada 😂
- +1 yıl
Kanıtlarım dedin, iddia dedin o kadar şey dedin bekliyorum 😂
Bu kadar kolay olamaz tedirginliği ile yapamayanlar 500.000 kişidir zaten.
10 Yorumla
+1 yılNormal insanlar bunun cevabına 10 diyecektir. Ancak bunun cevabı 10 değildir.
05 Yorumla- +1 yıl
10 değilse nedir peki?
- +1 yıl
Biz normalsek sen nesin o zaman 😂
- +1 yıl
Hesap makinesiyle çözdüm yine 10
- +1 yıl
@TheQuinnnn farklı cevapları görünce evet hesap makinesi kullanmıştım😂
- +1 yıl
😂😂
+1 yıl10 işte 🙂
2008 yılında gençlerimiz bayağı bir aptalmis 🙄10 Yorumla
+1 yılBunu yapamayan adam üniversite sınavına kadar nasıl gelebilmiş?
00 YorumlaEvet bu sorunun cevabı büyük büyük ihtimal 10 değildir. Ama 10 işte ya.
00 YorumlaAa evet sayısalcılar hariç çözemeyenler vardır mutlaka
00 Yorumla
+1 yılCevap 10 vay be çözdüm, benim matematikten daha beterleri varmış 😂
00 Yorumla
+1 yılbu ne ki, benim öğrencilerimden bir çoğu 200/200 = 0 diyor
07 Yorumla- +1 yıl
Kaçıncı sınıf?
- +1 yıl
üniversite 1 sınıf
- +1 yıl
Durum fena gerçekten
- +1 yıl
garipsemiyorum artık, liseden öyle geliyorlar, eğitim içler acısı
- +1 yıl
Kesinlikle
- +1 yıl
Cevap 10 Türk gençliği o zamanlarda malmış demek ki 🙄
00 Yorumla12 gayet basit.
Önce parantez içerisindeki işlem yapılır.03 Yorumlaadam haklı daha beterleri var dışarda şimdi hadi mat. falan geç adamda ne bir ideoloji ne bir amaç hiç bişey yok bomboş bir hayat
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu ne zamanın sorusu ve üniversite sorusu muymuş her şekilde cevap on olur bir bizim konulara bak birde onlara yazık çok yazık 😀😀
00 Yorumla
+1 yılBabaları basar parayı özel üniversiteye gider o 750 binin 300 bini.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇocuklara kızmamak gerek eğitim sisteminin ezberci ve kalitesiz oluşuna ve geleceğimize nasıl kıydığımıza bakmalıyız
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılMatematigi sevdiremiyoruz , sevdirmeyi basaramiyoruz..
00 Yorumla- Gündem konusunda 10,1b cevap paylaştı.
+1 yıl750 bin kişi imamhatip mezunu sanırım sjskskka
Cevap 10, 3. Sınıf öğrencisine sorsalar söyler02 Yorumla- +1 yıl
Sen düz lise oldun da ne oldu vatana ne faydan var çelimsiz
- +1 yıl
@Karadenizli0661 canım ne düz lisesi? Benim vatana faydam çok gereksiz insanlar gibi oksijen israfı değilim çok şükür bilip bilmeden gelip benim yorumumun altına yazamazsın sen
+1 yılAhjahsjshakli bizim ulkenin matematigi vasat
4 islemi bilmeyen var mk jusjdd
Universitiye gelmis carpim tablosunu bilmiyo auajd
Cevap 1000 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılmatematik dersini azaltip habire din dersi koyarsan böyle olur.
09 Yorumla- +1 yıl
matematik dersi sayısı bir hayli fazla, öğrencide kapasite yok. kapasitesiz birisine de ne anlatırsan anlat, ister din olsun ister fizik farketmez.
Cevap sahibi+1 yıl@kahraman70 nereye fazla yahu matematik dersi sayisi.. ben matematik ogretmeniyim.. ogrencilerin bircoguda sa lak o da ayri konu tabiki..
- +1 yıl
hocam bende üni de hocayım, bizde bir hayli fazla, tabi siz lise de misiniz bilmiyorum. asıl mesele bu gençlere matematiği sevdirmekten geçiyor, hep bir ön yargı var matematiğe karşı. bizim asıl sorunumuz şu, matematikte öğretilenler nerede kullanılır, mühendislikte gördüklerinde haaa bu burada mı kullanılıyormuş diyen azımsanmayacak öğrenci var. keza fizik, kimya içinde aynı şey geçerli.
- +1 yıl
@kahraman70 mühendislik bitirmiş birisi olarak size katılıyorum hocam. Hala öğrendiklerimizi nerede kullanacağımızı bilmiyoruz.
- +1 yıl
- +1 yıl
@kahraman70 pratik edinebileceğimiz iş sahaları oluşturmuyorlar maalesef.
- +1 yıl
Cevap sahibi+1 yıl@kahraman70 lisede ogretmenim.. ders suresi yetersiz oldugu icin ongencilerle konusarak ön yargilarini aşmak icin harcayabilecek bir vakti bulamiyorum.. ayni sekilde ders suresi yetersiz oldugu icin matematikteki konularin gunluk hayatta nerelerde işe yarayabileceggini anlatmayada vakit bulamiyorum.. ogrenci zaten bunlari kendiliginden arastirip ogrenmiyor.. derste vakit yok, ogrencite arastirip gelsin diye performans odevi veriyoruz.. ondada ogrencinin tek bildiigi kopyala yapistir yapip internetten bilgisayar ciktisi alip gelmek.. konuyu hizli bir sekilde anlatiyoruz, cogu zaman konuya dair butun ornek cesitlerini cozmeye bile yeterli ders vakti olmuyor.. egitim sistemi bana yeterli ders vaktini verse ben matematige dair öğrencinin tum sorunlarini sikintilarini cozerim.
- +1 yıl
Evet o yüzden eğitim sistemi baya sorunlu.
+1 yılEğitim sistemimizin temel kaynağı Cehalet ! Sistemi degistirip duruyorlar ama kimse kaynağa dokunmuyor ! Çünkü o cehalete muhtaçlık var !
00 Yorumla
+1 yılMillet salak gibi cvp vermiş üstelik :)
Böyle koyun bir ülkede normal.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZayif matematiğimle 10 diyebilirim ama cidden sayisal konusunda berbatız
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYarımağan çözemeyenleri değil de , eğitimin içler acısı haline değinse daha iyi olur.
00 Yorumla750 bini de imam hatipli miydi acep?
15 Yorumla- +1 yıl
@psikologh niye hemen kızıyon ki, hepsi imam hatipli değil de sadece... bakmadım... bakma gereği duymadım... hem belki de o sözümle laiklere laf sokuyordurum... niye üstüne alınıyorsun... hemen. niye bu kadar alıngansınız siz yav.
- +1 yıl
Tartışmaz mısınız lütfen
Gündem konusunda 2,7b cevap paylaştı. ve 40 yaaapaaaar. Pardon yanlış gelmişim.
01 Yorumla- +1 yıl
Belli😀
+1 yılBence bakmamıslardir soruya 😀
10 YorumlaBiz cevabımızı 15 Temmuzda verdik
10 Yorumla
+1 yılOn değil mi ya ne soruymuş arkadaş
00 Yorumla
+1 yılElhamdülillah var mümine kardeşim
00 Yorumla10 8 den 3 cıkar 5 15 ten 5 cıktı 10
00 Yorumla
+1 yılHer şeye bir cevabım var genç.. hdjd
00 Yorumla
+1 yıl10 değilse cevap okulu bırakacam kjdhvkds
01 Yorumla- +1 yıl
Ben de 10 diyorum 😀
+1 yılİlk önce parantez içi daha sonra diğer işlemler
00 YorumlaBen kendimi çözemedim bu yaşıma kadar.
00 YorumlaGündem konusunda 8,2b cevap paylaştı. Çözülmesi zor bir soru gerçekten..
00 YorumlaGündem konusunda 64,3b cevap paylaştı. cevabım yok :D
#tünaydin01 Yorumla- +1 yıl
Tünaydın Emre😂
+1 yıl-10 sonuç bu uzatmayın konuyu kapayın
02 Yorumla- +1 yıl
-10 mu?
- +1 yıl
Evet
- Gündem konusunda 9,5b cevap paylaştı.
+1 yılçok zor. şu an yapamicam
00 Yorumla
+1 yılMemleketin hali işte... Söylenecek söz yok...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl10 diyorum. A şıkkı son kararım
00 Yorumla
+1 yılMatematik veya parantez görmedilerse normal.
00 YorumlaNe kadar kazik bir soruymus bu
00 Yorumla- Gündem konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yıl10 değil mi?
01 Yorumla- +1 yıl
Bence öyle
+1 yıl20 bunun cvbı
02 Yorumla- +1 yıl
Nasıl 20?
- +1 yıl
10 lan :) şaşrtmacalıymış :))
+1 yıl10 yapar öncelik işlem sırası parantezde
10 Yorumla
+1 yıl10 eee bunun neyini çözemediler
00 Yorumla