Ailem çomar, ailemden utanıyorum, ailemi sevgilimden ve diğer arkadaşlarımdan saklıyorum?

Afedersiniz ama son derece çomar bir ailem var. Biraz uzun yazıyorum.

Annem türbanlı, ilkokul terk, hayatında okuduğu tek kitap kuran olan, ağzından allah, inşallah, maşallah gibi sözcükleri düşürmeyen, bu tip ifadeleri kullanmadığım için bana arada kızan, cinsellikle ilgili konulardan aşırı derecede utanan, arkadaşça olan kız erkek ilişkileri hakkında konuştuğum zaman bile beni utanmazlıkla ve ahlaksızlıkla suçlayan bir tip. Siyasi konularda bilgi seviyesi rte'nin alnı secdeye değen biri olmasından daha ileri gitmiyor.

Babam da lise terk, entelektüel birikimi hiç olmayan, bütün gün a haber izleyen, rte militanı, kafayı dinle namazla sevapla günahla bozmuş, her türlü güzel ve eğlenceli aktiviteyi gereksiz ve günah olarak gören bir tip. Örnek vereyim, fotoğrafçılığa ve fitness'a ilgisi olan bir insanım, ama sırf bu yüzden bile babamla şiddetli tartışmalar yaşamışlığım var. Kendisi bu tip aktiviteleri günah olarak nitelendiren, bunlarla uğraşmak yerine namaz kılıp zikir çekmemi öneren biri.

Kendileriyle en ufak bir tartışmamda bile "ana babaya öf bile denmez", "ana babaya asi evlat cehennemliktir", "biz ne günah işledik de allah bizi hayırsız evlatla imtihan ediyor" deyip aradan çıkmaları beni deli ediyor. Tartışmadan kastettiğim şeylere onların herhangi bir düşüncesine katılmayıp kendi fikrimi söylemek de dahil. Buna bile tahammül edemiyorlar.

Kısacası hem cahil hem de son derece zararlı tipler. Akrabalar ve ailenin çevresindeki diğer insanlar da benzer şekilde.

Ancak sevgilimin ve arkadaş çevremdeki çoğu insanın son derece modern, anlayışlı, kültürlü, kendini geliştirmiş aileleri var. Ben de doğal olarak arkadaşlarımdan ve sevgilimden ailemi saklamaya çalışıyorum. Ancak bundan yoruldum. Sevgilimle iş ciddiye binince onun ailemin ne mal olduğunu öğrenecek olması da beni düşündürüyor. Ailemin sevgilimi öğrendiğinde vereceği çomarca tepkiler ve kızı incitmeleri yüzünden kızı kaybetmekten de korkuyorum.

Sizce ne yapabilirim? Bu 2 çomarı nasıl idare edebilirim?
Güncellemeler
+1 yıl
Anladım ki cevap verenlerin çoğunluğu okuduğunu anlamaktan bile aciz, çoğunluğun IQ seviyesi yerlerde. Dikkate alınabilecek yalnızca birkaç cevap var, onlara da artısını verdim zaten.
Ailem çomar, ailemden utanıyorum, ailemi sevgilimden ve diğer arkadaşlarımdan saklıyorum?