Gencler ben almanyadaki hayattan biktim temelli türkiyeye dönmek istiyorum ama insanlar diyo yapamazsim edemezsin ne bilim is imkanlarim olur mu olmaz mi kafam cokkk karisik
Cevabın nedir?
+1 yılBen de ayni düşüncedeyim birkaç aydır ya.. sıkıldım buradaki hayattan. Hayat derken burda doğru düzgün bir hayat bile yok ya. Türkiyemiz bambaşka.. dışarı çıkıyorsun komşularına teyzelere selam veriyorsun burda çıkıyorsun her yer üstüme üstüme geliyo sanki sokaklar kapkaranlık 😂 bambaşka bir enerji var orda sanki yaa.. Tabi orda yaşayan insanlar da bazıları yani şöyle diyorlar bana mesela.. ne gerek var dur iste yurtdışında gelme vs 😏 ama okulum bir bitsin istanbula taşınmayı düşünüyorum gerçekten🇹🇷 alla alla neden yapamayacakmışız ki, çok saçma ya. Yeni bir hayat yeni bir başlangıç iste ne güzel 🙈
03 Yorumla- +1 yıl
Hayirli insallah ya ne okuyon
- +1 yıl
Aynen inşallah - marketing management. Görüşleri beğenmeyenler de ayrı bir poncikler valla😂 biz sanki Türkiyemizi kötüledik.. mein gott eyy
- +1 yıl
Ja man so ein scheiss aber auch was ist das denn fürn gedanke von den
En İyi Cevaplar
+1 yılBende almanyada yasiyorum. Ama ASLA türkiyede yasayamam. Biz burda Insan olarak baska bir mentalitede yasadik ve büyüdük bir kere - bu bile yeterli bir sebep olabilir. Tatile gidince kültür soku yasiyorum ben. Temelli yasamayi düsünemem :D Sen bilirsin, benim tanidigim arkadaslar genelde pisman olup dönüyor. Iyice düsün :)
327 Yorumla- +1 yıl
Yesinler sizin mentalitenizi... Görüyoruz tatil için gelenleri hepsi ayrı görgüsüz.
- +1 yıl
@kirmizirujsuzasla Vallah bana asil görgüsüz ordakiler geliyor :) Ne begenirler bizi ne severler. Siz baska olabilirsiniz, ama geneli vesat oluyor. Bak simdi bile bana karsi bir antipatin var. Oysa ki ben, insanin dogup büyüdü ortami aciklamaya calistim. Fark var kusura bakma, insanlar burda daha hos görülü ve kültürlü :))
- +1 yıl
Kültür mü 😂😂Çoğu dönercide çalışıyor ne kültüründen bahsediyorsun. Hoşgörü mü? Sen emin misin Almanya da yaşadığına? Bilmesek tamam diyeceğiz. Sen ve senin gibilerin bu ülkede yeri yok gidin Almanların ağız kokusunu çekin.
- +1 yıl
@kirmizirujsuzasla Yalniz ben almanyada yasayan Türklerden bahsetmiyorum :) Almanyada yasamasini bilirsin Kültürlü oluyorsun zaten otomatikman :) Her irk ve cins insan var burda. Son dönemde ayrica O dönerci dedigin genclerin coguda Üniv okuyor, arastirmani tavsiye edicem de cehaletin gözümü kör etti okurken :D Sen dön türkiyene benim düsüncem. Kiz sordu fikrimi dile getirdim. Ben hayatimi kaliteli yasamayi sectim, burdaki egitimi türkiyede rüyanda görürsün maalesef.
- +1 yıl
@kirmizirujsuzasla hahaahahahaha biseyden haberin yok konusuyon anasini satayim hayirdir biz almamyada dogduk diye türk degilmiyiz insan degilmiyiz bu neyin simiri ya anliyamadim kiskanclikmi ne ya
- +1 yıl
Sana burada öyle güzel bir şey yazarım ki mal gibi kalırsın, sen bu beyinle benimle aşık atamazsın. Sen benim nerede ne okuduğumu nereden biliyorsunda boş konuşuyorsun amip. Orada ki eğitimi rüyamda görürmüşüm yemin ederim malaksın ya
- +1 yıl
Melek ordakiler böyle iste vaaaazgec 😂😂😂
- +1 yıl
İkinizinde beynin de devasa bir ur var belli😂 Biri mal mal yorum yapar, diğeri yapılanı anlamaz biz Türk değil miyiz der. Yürüyün gidin saftrikler.
- +1 yıl
@kirmizirujsuzasla Kültür ve mentalite farki iste ilk bahsettigim 😂😘😘
- +1 yıl
Burada erkekler almancıları çok hoş karşılar kızlar ise kıskanır siz artık anlayın niye böyle olduklarını sallayın şunu ne bakıyonuz😂
- +1 yıl
Hahahahhhahaha cok biliyosunuz var ya allah akil fikir versin
- +1 yıl
@çikinoğlan362763 Aynen genelde öyle oluyor fark ettim bende :D
- +1 yıl
@Whysoserious58 oh mein gott eyy.. kıskanmaya hiç gerek yok, takma boşver yorma o güzelim ellerini cevap yazmak icin😂 .. neyse şimdi düşündüm de bu görüşünü okuduktan sonra, aslında var ya çok haklısın arada büyük bir fark var, belki biz tatile gittiğimizde gördüklerimizle kalıyoruz tamam olabilir ama memlekete uzak kalmak da çok zor.. iyi düşünmek lazım taşınma kararı alırken aslında. Hahaha güzel söyledin "hayatımı kaliteli yaşamayı seçtim" .. başka türlü söylenemezdi gelen böyle saçma bir yoruma, helal kız🙈😂👏🏻
- +1 yıl
@irrelevant97 Vallah normal bir yorum attim kiza yardim ediyim diye saldirdi birden resmen :D Bencede canim iyice düsünmek lazim. Böyleleri dolu orda. :)
- +1 yıl
Bu kırmızıruju niye engellediniz ya gelmiş bana yazıyor beni niye engelledin diye engeli kaldırında içini döksün bari ezik sinir küpü olmuş 😁
- +1 yıl
@kirmizirujsuzasla ben malim sen mal olma lütfen kirmizirujsuzaslada neyin nesi HAHAHAHAH yeni görüyorum ben sana alirim kirmizi ruj en pahalisindan biraz hava atarsin kizzzz
- +1 yıl
Gerizekali ya bak sen Almanyaya gitmiste kültürlü olmuş Almanın bokunu atmakla kulturlumu olunuyo oranın en pis işlerini yaptırıyorlar size simdikte burayı begenmiyo biz kultursuzuz hayvanın gorgususuz niye geliyorsunuz o zaman her her yıl ülkemize kullandığım program beğenmediğini ülkemize ait ne diye kullaniyon o zaman bizim gibi kultursuzuz insanlarla niye muattap oluyon burda almanlarla vakit gecirsene ya da senin gibi alman boku atanlarla
- +1 yıl
@hamzaonal O öyle birşey demedi karşısındaki kız tahrik edince söylemek zorunda kaldı. Ben ne almancıları yurtdisinda kalanlar gördüm bizden burada yaşayanlardan daha milliyetçi ülkesine vatanına saygısı olan insanlar genelide öyle.
- +1 yıl
İnsanin aklı kıt olunca algıları da dusunceleride aynı oluyor tabi. He babam hadi işine bak
- +1 yıl
Kardeşim karşındakiler alman veya bir elin gâvuru değil Türk onlarda Türk. Dedikleri doğru olamaz mı? Ben kaç sene yurt dışında kaldım iyiye iyi kötüye kötü derim kendi yurdumun insanını yüceltecek beş yerin dibine sokacak değilim değişik değişik saçma sapan konuşuyorsun Türkler egolular anladın mı bende giriyorum yani bunların içine hepimiz kendimizi beğenmiş insanlarız sen gittin mi ki oraya gördün mü oradaki alçak gönüllülüğü.
- +1 yıl
Ben orayada gittim daha farklı ulkelerede gittim ordan buraya gelen bir çokta tanıdığım var genelleme yapmak istemiyom çoğu kendini bir bok saniyo orda o ülkenin en pis işlerini yapıyorlar buraya gelince bizim insanımızı kucumsuyorlar kit kanaat karınlarını ancak doyurabiliyorlar dişlerinden tırnaklarının artırıp yılda iki yılda bir izne geliyorlar burda kimseyi beğenmiyor lar amaçlarını dayilarini yabancıyı birak kendi akrabalarini
- +1 yıl
@hamzaonal Gercekci ol biraz kardes. Ben bir kere O yazdiklarimi bana birisi saldirmasa yazmazdim. Ayrica kit kat gecindigimiz icin mi ordakilerin bizden istekleri beklentileri bitmiyor? Hic kusura bakma sende biliyorsunki almancilarin genelde TR de bile evi oluyor. Neden peki? Calistigimiz icin. En pis isler dedigin ne peki? Ah bak simdi yine Is ve makam kücümsedin ☺️ Bizide ama sevmeyen cekemeyen varmis. Inan ordakilerin bizim hakkinda düsündükleri umurum degil, sirf O kiz durduk yere atarlandigi icin. Sende takma cok kafaya bizi. Bye :)
- +1 yıl
O kız öyle ayarlandığı için sende içinde olan kini kustun biraz araştır bakalım almanyadami sokakta yaşayan çok yoksa turkiyede mi paranız buraya gelince 4 e katlaniyor turkiyede bir ev ortalama 10 milyar buda sizde 20 bin euro felan yapiyo sizin ülkemizde 20 bin eiroyu kaç ayda artirabiliyorubuz biz burda 20 milyarı kac ayda artirabiliyorubuz birde bu tarafından bak orda yaşayan 30 yaş ustu Türklerin yüzde 70 80 i inşaatlarda fabrikalarda donercide yemekcide bekcilikte çalışıyor seninbahsettigin almanya kültürüyle alakası bulunmadık işlerde çalışıp Almanya kültüründen uzak yerlerde çalışıyorlar orda yaşayan bir turk kaç yılda Almanyadan bir ev alabilir kendine ben turkiyede ortahalli ekonomiye sahibim yaklaşık 4 5 yılda kendime yaşadığım yerden bir ev olabilirim almanyada orta halli ekonomiye sahip bir turk turk diyorum bak almanlarla aynı şartlarda olmadiniz için 15 20 yıl belki daha fazla birikim yapması gerek orda bir ev alabilmesi için
- +1 yıl
@hamzaonal Ben yalniz 3. jenerasyon burdayim. Yani Annemler kücükken burdaymis ve burda egitim görmüs. Senin bahsettigin ilk gelen jenerasyonlar, ki su anda onlar yaslandi. Burda kim ne yapiyor bilemezsin. Aklinda tutturmussun bir fikir yürüyüp gidiyorsun. Sende haklisin
- +1 yıl
Ailenin veye senin kaç yıl birikim yapman gerekiyor Almanyadan bir ev alabilmek için kendin diyom hepimizin evi var diye burda orta halli bir aile en kotu sarlarda 5 6 yılda hiç borçsuz ev sahibi olabiliyor siz 20 yılda almanyada ev sahibi olabiliyonuzmu bos ver ilk geleni son geleni ben misafir olarak geldim yasadigin ülkeye buraya gelince evimde misafir ettiğim insanlar bir bardak çay bir yemek ismarlayamadilar ben turkiyede farklı bir şehirde yaşayan arkadaşımın şehrine gitsem orda isim bitene kadar beni evinde misafir eder hiç bizim kokenimize ait kültürleri tamamen unutmusdunuz bizde aile büyüklerine saygı vardır 40 yasinada gelsen eğilir babanın dedenin elini opersin ama orada yetişen yegenlerimiz kuzenlerimiz geldiği zaman amaçlarıni dayilarini birak dedelerimize bile saygı gostermiyor bumu kültür belki özgürlük capinca biraz daha ilker adımlar ama biz turkuz bunların bizim kültürümüze uzaktan yakindan alakası yok
Bizim toprağımız yurdumuz burası ait olduğumuz yer bura atalarımız burası icin kandoktuler bizede burda kalıp bu toprağa sahip çıkmak duser orda yaşayıp vefat edenlerin çoğunun cenazesi bile gelmiyor çalışmak isteyen herkes işte bulabiliyor ilk zamanlar belki biraz sıkıntı cekersin ama illaki alisirsin
14 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun kardesim en güzelini sen yazdin
- +1 yıl
Ben seviyorum ülkemizde yaşam şartları belki biraz zor olabilir diğer ülkelere göre ekonomisi dusukte olabilir ama ait olduğumuz yerin burası olduğuna inanıyorum başka bir ülkede insan kendini yabancı gibi ne bilim multeciymis gibi ya da turkiyede suriyeliymis gibi hisseder bir dislanma hor görülme olur diye dusunuyorum
- +1 yıl
Eyvallah
Gizli Üye(36-45)+1 yılAl işte nefret ediyorum siz almancılardan ulan senelerdir ordasınız hala bir uyum sağlıyamadınız her boktan şikayet edersiniz kendi ülkeniz gibi yaşarsınız sonra elin almanı neden beni sevmiyo türkiyede bok var sanki gel çomarsın kesin gel almanyadan daha iyi yol yapiyoz gel
15 Yorumla- +1 yıl
Yaşamayan bilemez dost
- +1 yıl
Lan biz almanlari sevmiyoz kendi ülkemiz gibide yasamiyoz vallah kalbimi kiriyon ama bir kac aya temelli dönüs
- +1 yıl
Almanların Türkleri can Düşmanı gibi gördüklerini öyle muamele yaptıklarını bilmeden konuşuyor işte arkadaş
- +1 yıl
He he
Cevap sahibi+1 yılNe yapacaksan yap ama türkei ye gelme beğenmesen bile kat kat iyidir deutschland
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
27Cevap
- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılSimdi bu zamana kadar Almanya'da yaşiyorsun ve iyi kötü Alman kültürüyle büyümüşsün yanlış mıyım? Misal benim Almanyada ki kuzenim 15 senelik karısından sırf kültür çatışması yaşadıkları için ayrıldı. İkisi de Türk'tü ama kuzenim Türkiye Türkü diğeri karısı da Almanya Türküydü. Sebep ne biliyor musun? Almanyada insanlar sabah çalışır akşam gezerlermis bizimki de bunu istemiyordu Türkiyede ki gibi eve gelip ayaklarını uzatmak dinlenmek istiyordu. Bu en basit bir şey. Türkiye'ye alisamayabilirsin sen en iyisi gel 2-3 ay bir dene beğenmezsen dönersin.
10 Yorumla - Diğer konusunda 482 cevap paylaştı.
+1 yılOrada doğup büyüdüyseniz gelmeniz mantıklı değil bence. Bir çok açıdan kültür farklılığı var. Bir kere sosyal açıdan gitgide kötüye giden, toplum bilim anlayışından hızla uzaklaşan bir yapıda zorlanırsınız. Mecburen gelme durumunuz yoksa hiç kıpırdamayın bence.
10 Yorumla - Diğer konusunda 18,8b cevap paylaştı.
+1 yıliş imkanı olarak bakarsan Türkiye senin için doğru bir seçim değil... Almanyada kalmak zorunda da değilsin ayrıca refah düzeyi yüksek başka bir ülkeyide tercih edebilirsin... bir gerçek var ekonomi iş ve kalkınma anlamında Türkiye Almanyanın yarısı bile değil.. alacağın maaşla hangi işi yapıp nasıl geçineceksin üstelik daha çok çalışıp daha az kazanacaksın... iyi bir hayat bir gelecek belkide evleniceksin bir zaman sonra bu yüzden daha sağlıklı düşünmeni öneirirm...
00 Yorumla
+1 yılÖnce git bikac ay kal ona göre karar ver. Ama düşüncem başka bir ülkede doğup büyüyünce türkiye sadece tatillik. İnsanlar çok sorumsuz çok kaba. Herşey torpille. Dedikodu çok.
00 Yorumla- Diğer konusunda 881 cevap paylaştı.
+1 yılYaparsın be niye yapamayasın, Almanya nın dandik havasında yapabiliyorsan her yerde yaparsın. Ülkeye gri rengin hakimiyeti çökmüş çoğu ruh hastası...
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞimdi sana bu söyleyeceğimi aklımda bir yerde köşe et. Burda herkes hic olmadığı kadar ülkeyi kötüleyecekler ama sen buna inanma burada ne olup bittiğini bilmiyorsun şimdi gelelim gerçeklere. Ne iş yapıyorsun bir diploman belgen varmı?
05 Yorumla- +1 yıl
Yok iste bu sene basliyacaktim meslek yapacaktim ama böyle dönecem meslek yapmadan 2 dil biliyorum yetmezmi hahha
Cevap sahibi+1 yılTürkiye'de dil diplomadan belgeden önce gelir her türlü iş bulursun. Bir otelde çalışabilirsiniz tercümanlık yapabilirsin hemde Almanya'daki gibi essek gibi çalışarak değilde normal insan gibi para kazanabilirsin.
- +1 yıl
Hadi bakalim insallah
Cevap sahibi+1 yılBizim burada yaşayanlarda biraz mallık varda bakma sen bunlara bir almancı 1990 model Mercedesle gelse Türkiye'ye peşinden koşarlar bu zengin olmuş diye mallık seviyelerini tahmin etmissindir heralde 😂
- +1 yıl
Evet ne yazikki hahaahhs aman ne diyim herkez kendi bilir vallah
Diğer konusunda 503 cevap paylaştı. manyakımısın olm sen. türkiyede doktor olacağıma almanyada çöpcü olurum
03 Yorumla- +1 yıl
Hee tabi cok merak ediyorum burdaki hayati nasil düsünüyonuz
Ya vatan hasretini anlıyorumda Almanya bırakılmaz çok pişman olursun. Türkiyeye tatile gel
04 Yorumla- +1 yıl
Sendemi almancisin
- +1 yıl
Ben almanmiyim haahaha türküm türk gelecem lan temelli dönecem bir kac aya
+1 yılkanka bende almanyadan geldim türkiyeye sakin gelme aklın varsa orda kal mk
07 Yorumla- +1 yıl
Niye la
- +1 yıl
la niyesi var mı buralar leş zam üstüne zam adalet yok torpil çok sıktir et yani kal orda
- +1 yıl
O kadar kötüse niye dönmüyon la benim burda dogup büyümem bile cok sacma ya vallah
- +1 yıl
benim pasaport öldü cünkü dönsemde daha yapamam orda 5 senedir burdayım valla bende sana tavsiye dönme scheiss auslander olmaya devam et besser als hier türke zu sein
- +1 yıl
Aber ich muss es wenigstens versucht haben was machst du denn da fürn job
- +1 yıl
ich heibe 2 restaurants hier also eigentlisch cafes verdiene auch sehr gut aber ich meine zor yani burda yaşamak kaç yaşındasın
- +1 yıl
Ich bin 19 jahre alt
Hayatın her alanında zorluk var karar verirsin riski almış olursun 👍🏿
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu düşünceyi unutmaya çalış derim. Oraya alışmış insan Tr de yapamaz. Deuscheland gud Merkel gud 😂
11 Yorumla- +1 yıl
Niye mis o
+1 yılaklını kullan ve amerikaya yerleş. türkiyede hiç birşey yok
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGelme hatta beni de yanına al bana ordan bir iş bulalım bütün kötü anılarım da geçmişte kalsın. Sonra evlenir mutlu oluruz olmaz mı ki :)
03 Yorumla- +1 yıl
Hahahahahah la burda bir bok yok benim arkadas evlendi türkiyeden geldi cocuk buraya diyoki burasi ne böyle insan var mi diyo ölü diyoölüü
Cevap sahibi+1 yılNerde çokluk orda bokluk demişler 😂 biz bize yeteriz iş bul sen bana ordan tipim de iyidir 😂 geçinir gideriz Nalet gelsin buraya 😂
- +1 yıl
HAHAHAHAHAHSHSHS
İş imkanı çok
Yaparsın
Ve tek taşınan sen değilsin 😇00 Yorumla- Diğer konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılSanırım Türkiye'de yaşamak, orada tatil yapmaktan farklı.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTabiki maaş konuda zorlanacaksin... disiplin düzen yok... deniyebilirsin
00 Yorumlasen gel vize ve pasaportunu bana ver ben ailenin kız ıolurum :D
00 YorumlaDiğer konusunda 978 cevap paylaştı. Mk delimisin biz burda neler yasıyoruz :D
14 Yorumla- +1 yıl
Ne yasiyosunuz
- +1 yıl
Vatanimda patliyip ölürüm daha iyi
Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Tünelin sonu hiçde güzel yerlere çıkmıyo gelmeyin
00 YorumlaDiğer konusunda 10,9b cevap paylaştı. İşin ve mesleğin ne ki?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl1400 liraya ne yapcan burda :D
18 Yorumla- +1 yıl
1400 kazanacagimi kim diyo
Cevap sahibi+1 yılÖzürlü maaşı o kadar. Almanya'dan Türkiye'ye geliyorsan demek ki özürlüsün :D
- +1 yıl
😂😂😂😂Hey Allah ım ya
- +1 yıl
Aiii cokk komiiikkkk
Cevap sahibi+1 yıl@kirmizirujsuzasla şuna anlat buraları da vazgeçsin. Kazandığımız sevap pointsleri bölüşürüz sonra :D
- +1 yıl
Gelsin biraz takılsın sonra gider zaten boşver :)
Cevap sahibi+1 yıl@kirmizirujsuzasla ozaman günahı sana :D ben karışmam ağa :D
- +1 yıl
Azıcık temiz hava, güneş görsünler hepsinin rengi benzi atmış 😂Sorun yok ben üstlenirim
+1 yılMillet gidiyor Mersin’e
Sen gidiyorsun tersine10 Yorumla
+1 yıl80 milyon insan yapabiliyorda senmi yapamayacaksın
10 Yorumla
+1 yılHer turli yaparsın rahat ol
00 YorumlaÇok daha iyi yaşarsın.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılgelmek gibi bir saçmalık yapma sakın !!!
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGel gel. Almanya bizi kıskanıyo
01 Yorumla- +1 yıl
Öyle zaten hahha
Sen ne iş yaptın Almanya da
00 YorumlaÇikolata getir
01 Yorumla- +1 yıl
Getiririm haha
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende oraya gidiceğim inş
00 YorumlaDiğer konusunda 23,2b cevap paylaştı. Ben de Almanya'ya
00 YorumlaGel bence nolcak
00 Yorumla