Merhaba bugün 10 aylık erkek kedime kastrasyon ameliyatı yapıldı. Yani kısırlaştırıldı. Öğlen 2 de olan ameliyattan bir kaç saat sonra arayıp uyandığını söylediler gidip aldım. Başta algılamamıştım ama sonra eve gelince farkettim. Gövdesi bacakları üstü başı hep ıslaktı. bir ilaca batıp çıkmış gibi kokuyordu. Gerçekten çok ağır bir kokusu vardı. Üstü kurudu ama koku hala duruyor. Nedeni nedir bilen var mı? Ne bulaşmış olabilir? Bir de sol gözünden sürekli olarak iltihap gibi birşey akıyor, gözü kısık bakıyor etrafa. Öncesinde böyle bir problem yoktu çok sinirim bozuldu bunun mantıklı bir açıklaması var mı sizce? Sonuçta anestezi verildi ışıktan rahatsız olmaması için damlatılan birşey olabilir mi? Bilgisi olan lütfen yazsın.
Bende kedimi kisirlastir ama saydiginiz seyleri yadamadim bir fikrim yok. Neden kedinizi birakip gidiyorsunuz? Kucukte olsa ameliyat oluyor. Deger verdiginiz biri ameliyata girse birakip gider miydiniz? Onunuze gelen herhangi bir klinige goturup birakiyorsunuz ameliyat olsun. Gecmis olsun ama evcillerinize gerekli özeni gostermenizi dilerim.
Hanımefendi ilk sakinleştiricisi yapılana dek zaten yanındaydım. Daha sonrasında kapıya çıkarıldım ve uyanmasının 3 saati bulacağı söylendi. Ve kendim de kalp hastasıyım kendime de göstermem gereken bir özen var. Endişeniz yersiz ve eleştiriniz de en az önyargılarınız kadar saçma.
Uyanmasi 3 saati nasil bulabilir? Bizim ameliyat 45 dakika surdu ardindan uyanmasi icin igne oldu ve 10 dakikada uyandi evimize gittik. Dogru durust bir klinik secmediginiz konusunda yanildigimi dusunmuyorum.
Eve en yakin klinik diye secmeyin klinikleri doktoru klinigi iyi arastirin. Benim gittigim klinik evime 50 km uzakta git gel 100km. Acil durumlar icin uzakta olmasi belki kotu ama işini iyi yapan yerlere guvenin. Arastirin okuyun. Lutfen. Paraci ve hayvan sagligini onemsemeyen işini savsak yapan cooook
Bende kedimi kısırlaştırdım hiç bu tarz durumlarla karşılaşmadım, vücudu tüyleri ıslak falan olmuyor. Gözü de kısılmıyor öyle bir damla damlatmıyorlar. Yapılan bir yanlışın sonucu bunlar, hemen hekimi arayın durumu anlatın bu şekilde götürmeyin başında o şapka varken zor olur ilaç ismi verir alırsınız göz merhemi. Ve bence veterinerinizi değiştirin..
ameliyatta oluyor oyle durumlar biz sokak kedilerini kisirlastiriyoruz mavi bir ilacta suruyolar hatta belki senin kedide olmaya bilir Kisa surede biseyi kalmaz Ayrica sana tavsiyem surekli kuru mama verme taşlık yapıp idrar yollarını tıkaya biliyor Yaş mama takviyesi Yap geçmiş olsun 😽😺
Evet bir kaç yerde okudum az önce yaş mama takviyesi yapılması gerekiyormuş bende önceden kısır kediler için olan bir mama almıştım onu yedi az önce yarında yaş mama alacağım teşekkür ederim
Gözüyle ilgisi olmamali bence r sorun olabilir eger hata varsa lütfen bu isin pesini birakmayin. Allah bağislasin buda benim kizim yakinda doğum yapicak
Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,1b cevap paylaştı.
Yahu hadi dişi kediyi doğurmasın diye kısırlaştırıyolar ne kadar pislikçe bişey olsada buna anlam verilebilirde erkek kediyi kısırlaştırmak ne lan. Ne yavru getircek eve ne başka bişey yapcak. Sen neyin kafasını yaşıyon ya
Dışarı gitse işini halledip gelse nasıl olur acaba? Hayvanın o dönemi gelmişken zorla durdurmak niye buna hayvanın iyiliği için diyemez kimse Hayvanın çiftleşme hakkını neden elinden alıyo yani ev hapsi mi var buna
İlk olarak dişi veya erkek farketmez bilimsel olarak bu operasyon testis veya rahim kanserini önlüyor. İkinci olarak bir hayvanı sokakta bırakmaktansa sahiplenmek daha uzun bir ömür sağlar. Dışarda tecavüz dahi ediliyorlar. Evde olduğu için de sürekli dışarı kaçıyor kaç kere araba ile ezilme riski oldu. Sabahlara kadar bağırıyor ağlıyor ve koku bırakması için her yere idrarını yapıyor. Böyle bir şey uzun vadede bu hayvana eziyetten başka birşey değil. Çiftleştirmeyi denedim fakat dişi reddetti. Eğer pislikçe olduğunu düşünüyorsan hadi ordan git. Yeterli bu kadar açıklama.
Gunlerce eve gelmeyebiliyor, bu kizgun 1 ay 2 ay degil ki surekli oluyor. Kendi sagligi ve evdeki insanin sagligi acisindan dogru degil. Biz kedimle beraber uyuyoruz, yiyoruz iciyoruz. Disari ciksa mikrop olacak hep. Her disardan geldiginde kedi yikanmaz ki
Hayvanın özgürce yaşama hakkını Çiftleşme hakkını Diğer haklarını elinden alın zorla kendi seçim hakkıda yok garibimin sonra gelin bide dışarıda araba altında kalcağına evinde mamasını yesin deyin He hayvan ev hapsinde ot gibi yaşasın çok güzel evin hapishaneden farkı kalmamış birde daha uzun yaşıcak diye övünüyosunuz Acıdım valla hayvana ya
Klasik ev kedisi dedikleri bu oluyo demekki. Gördüğüm kadarıyla yedirip içirip evden dışarı çıkarmamaktan ibaret bir olay bu. İnsanlar arasında bunu hapishanede yapıyolar hiç kusura bakmayında gerçekler
Disardaki hayvana bir kap su vermezsiniz umrunuzda olmaz konu bel alti olunca aciyasiniz tutar zaten sizinde. O hayvanlar disarda ne halde sefil, ac, usuyor onemli degil kafa baska yere calisiyor cunku.
Sizin gibi beyinsizler görmedim, sokaktaki hayvanlara bir kap mama su vermezsiniz kalkıp burada vaaz verirsiniz. Şimdi bu durumda mı acıyasınız tuttu merhametiniz aklınıza geldi. En son ne zaman verdiniz bir hayvana artan yemeğinizi, bir kap suyunuzu. Hadi söylesenize boş insanlar sizi. Burada daha fazla boş konuşupta sinirlendirmeyin insanı kaybolun.
@Qarninggggg onu ben yazmadim. Ama evet kafaniz oraya calisiyor. Hangi hayvanin klinik borcunu odedin? Hangi barinaga mama bagisi yaptin hangi hayvani kurtardin! Ama konu kisirlastirma olunca hepiniz adeta birer hayvan haklari savunucusunun başı oluyorsunuz yalan mi
Ahahah genellemeye bak. bir kap su vermezmişiz sürekli sokaktaki kediyi köpeği besleyen hatta sokak hayvanları için barınak açma hayalleri olan biriyim be siz gibi hayvanları eve hapsedenlere mi hesap vercem Ayrıca sadece kısırlaştırmana değil tamamen hayvanın özgürlüğünü elinden almana laf ettim. Suyunu yemeğini verip yıkıyosun diye hayvanın herşeyini sen belirliyosun. Hayvana zerre özgürlük hakkı vermiyosun bide hayvanseverim diye geçiniyosun Sana senin lisanınla konuşayım asıl sen s... Git kafaya bak ya Aaa ama şimdi bide erkek değilmisiniz hepinizin ağzı bozuk demeye başlarsın sen korkulur senden ya kendin hiçbişey dememiş gibi davranırsın
Gayet farkindayim neden kisirlastirdigini evde beslenmiyor cunku senin zevkin onu evde beslemek cunku disarisi tehlikeli ekosistemin amina koyuyosun emin ol senden daha fazla hayvana yardim etmisimdir ama kendi zevkim icin sagliklariyla oynamadan ozgurce yasasinlar diye cok kusu kafesinden ucurmusumdur
@Qarninggggg ekosistem mi var? Ekosistem biz kediyi eve soktuk diye mi bozuldu? Kedilerin dogal yaşam alani sehirler mi, kaldirimlar mi caddeler mi? Dogal yiyecekleri bizim attigimiz çöpler mi? Hangi ekosistem bu neyin kafasini yasiyorsunuz siz ya? Kedimi ben eve almasam suanda yasamiyordu bile. 2,5 aylik annesinden cocuklar ayirmiş islatip koliye koyup atmislar çöpe!!! Kediyi cöpten buldum neyden bahsediyon sen
@Qarninggggg Bunlara laf anlatılmaz hacı valla yazmak için yorulduğuna değmez bırak ne halleri varsa görsünler onlara hesabını diğer tarafta özgürlüklerini aldıkları hayvanlar sorar. Hayvanların özgürlüğünü elinden alıp karnını doyurmayı hayvanseverlik bellimiş bunlar boşverrr yorma kendini laf anlatcam diye. Bunların baktığı hayvanlarada baya üzüldüm de yapcak bişey yok. Evde oynamalık oyuncak lazımmış bunlara hayvanları oyuncak yapmışlar
Kedi yavrulasa ne olacak? Hayvan kendine bakamıyor sokakta karnı aç yemek su bulamıyor yavrularını neyle emziricek sütü nereden gelecek bu hayvanın? Çöplerden yemek arıyorlar ağızları kesiliyor hayvanların. Sizinki sadece hayal, burada boş boş atıp tutmayın. Çok biliyorsunuz ya kalkın o zaman bütün sokakta yavrulayan hayvanların peşinden koşun ilgilenin. Ondan sonra doğanın dengesi hangi doğanın dengesinden bahsediyorsunuz siz?
Ben kediyi cöpün icinden buldum diyorum hala oynamalik oyuncak diyor. Sanki hayvani ormanin bagrindan koparip eve getiriyoruz. Kurmussunuz kafanizda bir ekosiistem sayikliyorsunuz habire sacma sapan.
Tum kedileri kisirlastirip eve alalim o zaman valla abi haklisin ha bunlara kalsa kedilerin nesli tukenecek birak disarda kus avlasin yeterince sehirlerde onlara zaten eziyet ediyoruz bari yasabildikleri gibi yasasinlar disariya bir kap koy usuyen kedi gordummu isit yeter yahu
Konuyu carpitarak sute cik bakalim kutudaysa ackutusundan sal dogaya ben oldurmu diyorum pfff neyse ben gorevimi yaparim evcil olmayan hayvanlar evde durmaz gordugumde saliyorum disari
Sen çöpün içinde filan demeden önce yazdım ben o yorumu öncelikle onu bil. Ayrıca nerde bulursan bul özgürlüğünü elinden aldığın gerçeğini değiştirmez. Hayvanları hem besleyip karnını doyurup hemde sizin gibi eve hapsetmeyen yığınla insan tanıyorum hemde en az 10 kediye bakanını bile biliyorum. Onların yanında siz hiç kalırsınız ve yaptığınızda hayvanı hapsetmekten başka bişey değil
Ulan cahil ben sol elimde kedi sağ elimde köpek mamasıyla gezen insanım. Bütün gün dışarıdan eve girmiyorum hadi bir hayvanın daha karnı doysun diye. Sadece evimdeki bir kediyle yetinmiyorum oradan bana laf söylüyorsun ya bil de konuş
Yürüyün gidin lan bildirimle başımı ağrıtmayın benim. Senide kısırlaştırıp evden dışarı çıkarmasınlar önüne yemeğini koysunlar yıkasınlar ne kendi cinsini gör ne başka bişey yap ömür boyu bakalım çok mu mutlu olcan. Bide kendini savunmak için cahil köylü diye hakaret ediyo sen daha ağzını bozmadan konuşmayı bilmiyosun okumuşum diye mi geçiniyosun hadi kaybollllll
10 degil 20 kedi bakanda biliyorum ama okadar kediye disarda iyi bakilmiyor sadece ac kalmasinlar diye bakmaya calisiyorlar. Toplu yasanilan yerlerde hastalik daha cabuk yayiliyor aralarindan birinin hasta olmasi digerlerinede bulasabiliyor ve ölenler oluyor. O kadar kedinin veteriner masrafi zaten herzaman karsilanmiyor. Ben evimde bir taneye bakiyorum ama her sokaga ciktigimda elimde bir poset mama yollara dokuyorum. Lazimsa para destegi veriyorum. Elimden gelen budur. Hapis filan ettigim yok zorla tutmuyorum kediyi. Kaçsa coktan kacardi en alt katta oturuyorum yazlari cam aciyorum. Hicbiyere gitmiyor evde bizimle cok mutlu. Herseyin en iyisini veriyorumm.
İlk olarak ruhudar hayvanın özgürlüğünü almıyosan ki anlatımın o sana lafım yok Soran beyzaseyfiovskinin yaptığını doğru bulmuyorum yorumumu söyledim bide gelmiş küfür ediyo yorum beğenmiyosa soru sormasın hadsiz Miyavliçe sen o kendini bir halt sanan, insanlara laf atınca haklı cıkcağını sanan, bilmediğin tanımadığın insanlara hadsiz hadsiz laf atan ama içinde gram beyin olmayan kafanıda al ve hadi kayboll Cahilmiş peh
Hala boş boş konuşmaya devam edip adamın asabını bozma kaybol git şurdan. İşinize gelmeyince hadsiz oluyoruz. Ama herkes sizin nabzınıza göre şerbet veremez
Ameliyattan sonra en az bir hafta veterinerde kalması gerekiyo milrop kapmaması için benimki 10 gün kaldı yeni aldım hala eskisi gibi degil ameliyat etmek için tütlerni trasliyorlar ameliyat dikişler belli oluyo gördükçe hayvan sanki üzülüyo ve zaten ameliyattan sonra daha oyuncu kıpır kıpırmoluyolarmıs ama bir süre sonra bence sen veterinerine götür orada kalsın bir süre
Gözü mikrop kapmış belli benim kedimde kapmıstı bir ilac kullandım geçti. Narkozdab dolayı bazi kediler tuvaletini tutamıyor altına yapıyor. Belki bu agır koku ondandır
Yaş gibi sıvı geliyormu belli ki yaş acıtıyor acamıyoe gözünü mikrop kapmış Ben sabah ve aksam çay ile pansuman yapıp temizledim çay isey yarıyor pansuman yapınca açabiliyo gözünü sonra goz ilacı var veteriner verdi onu sürdum ama 15 dk kucağımda tuttum patisiyle. siliyor diye 1 haftada geçti
Kontrolsüz üremenin önüne geçilmesi icin kedi ve kopeklerde kısırlaştırma işlemi cok uygulanır. hayvanlarin hayatına müdahale flnda değildir. erkek hayvanların kisirlastrilmasina kastrasyon dişilerinkine ise overiohisteroktomi denir
Dalga mı geçiyorsun? Asıl senin zihniyetine bir operasyon lazım. Aptal saptal yorumlarını bırakman için yazmadım bu soruyu. Bir sıkıntın varsa açık bir profille mesaj at öyle görüşelim. Benim oğlumun iyiliğini benden daha çok düşünecek değilsin. Hadsiz.
Senin gibi hayvanı getirsinler karşıma sabaha kadar ağzını burnunu kırarım merak etme. Gizli uye diye isaretleyip millete sallamaktan başka yaptığınız bir halt yok sorsan hayvan bası oksamamıs ıbnenın tekisin. S git
Senin yaşan kadar hayvan besledim ben, senin gibi esir hayatı yaşatmadım hayvana. Kendi egolarınızı tatmin etmek için hayvanları oyuncak etmedim sizin gibi.
Sen git asıl görün. Tanımadıgın etmedigin insana kalkmıs sallıyorsun burdan. İnsanı önemsemeyen kalkıp hayvanı mı önemseyecek? Senin gibi kardeşim cok.
Hayvana merhameti olmayanın insana merhameti olmaz. Senin yaptığın bu zulümden sonra insanca bir tavır göstermeni beklemiyordum zaten. iki lafından biri küfür, nasıl bir terbiye aldıysan artık. Birde erkeklere kaba derler, sokak kadınlarının bile ağzı bu kadar bozuk değil
En İyi Cevaplar