Babamla ilgili ciddi sorunlarım var ne yapmalıyım?

Babama olan sevgim kaldı mı bilemiyorum. Çocuk değilim bu arada 19 yaşındayım. Açık olacağım. Babam mafyaya karışmıştı ben çocukken işler yapmıştı mafyayla eve gelmezdi. İşin garip yanı şu babam öğretmen. Çok mantıksız bir öğretmen neden bu işlere bulaşır. Eve gelmemesinin sebebini sorduğum da bizi riske atmak istememesini söyler hep bana. annemi mahfetti psijokolji kalmadı annemde ilaçlarla gezer. Dediğim gibi mafyaya karışmıştı yaklaşık 10 yıl gibi bir süreden sonra bıraktı büyük bir borç ödeyerek. Ama bizi kötü etkiledi. Hiç bir zaman babam olduğunu hissedemedim. Tamam baba şefkatini dahi istemiyorum ama bizi o kadar kötü etkiledi ki kardeşim, annem, ben. Ben zaten o yokmuş gibi yaşmaya başladım hiç konuşmadım para istemedim odama kapanırdım. Bana tüfek doğrulttu bir gün içkiliydi çok iyi hatırlarım vuraracağını söyledi o gün ona olan sevgim bitti. Ona hep bir sevgim vardı ne yaparsa yapsın o gün tamamiyle bitti. Şu an hala annemi üzüyor annem de öğretmendir bu arada. Kendini düşünüyor negatif bir enerji yayıyor herşeye gerektiğinden fazla tepki veriyor. Onun gibi biri olmamı istiyor. Ama ben farklı biriyim. Artık nefret derecesine geldim. Bu süreç böyle devam ederse bir gün yapmayacağım şeyler yapabilirim. Bunları anlatmamın sebebi de olayın ciddiyetini anlayabilmeniz. Ne yapabilirim? Bu Oku diyorsanız Harp okulundan ayrıldım üniversiteye hazırlanıyorum üniversiteye gideceğim ama sadece kendimi düşünemem annem ve kardeşim var onlara zarar gelmesini istemiyorum. Ne yapmalıyım?
Babamla ilgili ciddi sorunlarım var ne yapmalıyım?