Bahçeme merdiven altından başlayacak şekilde tavuk kümesi yapmak istiyorum. Tahta, tuğla, kümes teli, muşamba gibi malzemelerle.. Derme çatma fakat estetik olarak çöplüğü andirmayacak bir kümes.. Fikirlerinize bu yüzden ihtiyacım var nasıl yapılabilir? Ayrıntılı ve pratik anlatan eig olsun. 🙄
En uygun fiyata ve maliyete el yapımı basit kümes yapmam için fikirleriniz var mı?
yan kısımları mutlaka tuğla ile sağlam bir sekilde örmelisin ön kısım yarı tel örgü yarı tahta ile kapatılma bilir güneş gören kısım tel örgü merdiven altına gelen kısımada giriş kapısı yapıp etrafı tahta ile kapatılma bilir çatı içinde arkadan hafif bir eğim yükseltisi sağlanıp müşamba kullanılabilir
Didimde yaşıyoruz. Yeni taşindik bahçe var evde iki zeytin bir limon diktim elma ve ceviz siparişi verdim şimdi. Şu an calismadigim icin fazla masrafa giremiyorum . Alan fazla kümes olsun dedim iki tavuk alcam sonra bir horoz. Yumurta alırım oyalanirim üretim dedim.
Tebrik ederim, sasirttin beni. Ozellikle bir kadindan pek beklemezdim nedense. Topragin olmasi guzel, bizim buralar hep asfalt :) Iki tavuk yeter mi cogalticak misin?
Teşekkür ederim. Uzun yıllar İzmir , Antalya gibi büyükşehirlerde ikamet ettim. İzmiri çok seviyorum ama şehirleşme , gürültü bir kaçış aramama sebep oldu bahçeli evler , çiftlikler en büyük hayalimdi. Bahçeli ufak bir ev aldık. bir iki ağaç fidan ektim bakla soğan falan bir fazla alan var. Sakin bir yer tavuk alayım dedim iki tane sonra bir horoz :D yavru civcivler araştırma yaptım biraz kahverengi tavuk sık yumurtluyor iki ondan bir horoz alıp baslamayı düşündüm. İnanın 100 lira kadar bile verebilecek imkanım yok şu an da ama 50 -60 liraya malzeme alıp tuğla çimento harç , tahta , tel gibi yapayım dedim. Ama pek bir fikrim yok..
tahtaları üssten sabitlemek için o merdiven betonunu delemezsin onun için alttan toprağa sabitlediğin ana iskelet tahtalarının üzerine çıkacakasın bitince dışını kaplarsın ama tavuk bakacaksan orda haftalık aylık ilaç ve kireç atman gerek
En İyi Cevaplar