işte evrenin en zor sorusu! Eğer öldürebiliyorsa ölümlü bir varlıktır. yok eğer öldüremiyor sa o zamanda ayetlerde belirtildiği herşeye gücü yeten değildir. Allah herşeyi yaratabiliyorsa kendisi gibi bir Allah yaratabilirmi? eğer yaratabiliyorsa o zaman onuda yaratan biri var demektir. eğer yaratamıyorsa herşeye gücü yeten değildir.. Allah evrenı 6 günde değilde 3 günde yaratabilirmi? eğer yaratabiliyorsa o zaman? neden? 6 günde yarattı. yok eğer yaratamıyorsa herşeye gücü yeten değildir. allah yarattığı ruhu yok edebilirmi? eğer yok edebiliyorsa ozaman özgür irade yoktur çünkü özgür irade ruh yok olursa bir anlamı olmaz sınav bakımıından. allah yarattığı birşeyi yok edebilirmi? dedik ruhuda allah yarattıgını iddia ediyorsunuz ozaman allah ruhu yok edemiyorsa ozaman herşeye gücü yeten değildir. Allah evrenin içindeki zaman boyutu değilde, evrenim dışındaki kendi yaşadığı boyuta hükmedebilirmi? Eğer edebiliyorsa her şeye gücü yetendir. Eğer edemiyorsa her şeye gücü yeten değildir. işte ispat.. böyle olur. müslümcükler ben kurandan daha iyi ispatlarım. kendini öldürücek olan yine ölümsüz bir varlık değilmidir? bir insan allahı öldürsün demiyoruz bu zaten imkansiz biz ateistler diyoruzkı. allah kendini öldürebilirmi? burada 2 ihtimalin dışında bir ihtimal yok ya kendini öldürür , herşeye gücü yeter ya da öldüremez herşeye gücünün yetmedigını yine kendi ispatlamış olur.
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılAteistim. dindoşlar, kendisi bu kadar övmesini isteyen kibirli bir tanrıya inanmam mümkün değil. illaki birşeye inanmak istiyorsanız spagetti canavarına inanın..
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılZenginler fakirlere tanrıdan başka birşey bırakmadılar.
- +1 yıl
örümcek adamda olabilr. en azından örümcek adam bir haksıklık gördüğünde tanrı gibi susmuyor anında mudahale ediyor. :) nihayet bir ateist buldum. sen nerdeydın? yahuu burda müslümcuklere laf anlatmak için 10 yıllık ömrüm gitti :D :D
Cevap sahibi+1 yılKorkuyla beslenen bir tanrının ummetlerine laf anlatamazsın. nefesini boşa yorma iflah olmaz bunlar.10-20 sene sonra tanrı yok diyen başka bir varlık (uzaylı) çıktığı zaman belki akıllanırlar. Tanrıyı bugüne kadar var eden Kapitalist düzendir.
- +1 yıl
görüş sahibi şimdiye kadar gmrdüğüm en mantıklı yorumdu kardeşım tesekkurler.
En İyi Cevaplar
+1 yılHerseyi kendi düşünce kapasitene göre sorgularsan dogruyu bulamazsın. çogu seyin farkında degiliz olan bitenin.
01 Yorumla- +1 yıl
işte burda fena yanıldın dostum. bu soru benı ya da seni ilgilendirmıyorkı. benı ya da senı aşsın.
bu soru sadece tanrıyı ilgilendiriyor. konu baslıgıda buydu. bir daha bak
1: allah kendini öldürebilirmi? eğer öldüremiyorsa herşeye gücü yeten değildir.
2 eğer öldürebiliyorsa ozamanda ölümsüz bir tanrı değildir.
benim kapasitem burdaki paradox mantığı algılıyorsa ama sen bunu algılamıyorsan o ozamanda o senin sorunun saygılarımla..
+1 yılKim diyor evrenin sonsuz olmadığını bilim adamları evren sonsuzdur der hatta başka evrenlerin de var olduğunu söylerler.
021 Yorumla- +1 yıl
çok basit çünkü tanrı denilen varlık zamandan ve mekandan tam bagımsız bir varlıksa işte o zaman evrenin dışında yaşıyor demektir. çünkü evrenin içinde olucak bir tanrı zamanla yaşlanıcak ve ölücektir. sence ölümlü bir varlık. tanrı olabilirmi? istersen trılyonlarca evren olsun bu önemli değil. zamanın içndekiler ölümlüdür. zaman ve mekan yoksa işte ozaman tanrıllar vardır belkıde. yani tanrılar evrenin dışında yaşıyorlar. çok açık ve net ispatladığımı düşünüyorum ): :) yani evren sonsuz değil. ben zaten bilim adamıyım. yalancılık sizde sanat olmuş ya da çok cahilsiniz.
- +1 yıl
Hee işsizliğin bilimini mi yapıyorsun. Bunların hepsi senin düşüncen. Ben senin düşüncene katılmıyorum diye neden yalancı oluyorum. Zaten senin gibi bilim adamları da anca bizim ülkeden çıkar. :D O videoda bir sürü astrofizikçi var hepsi de tanınmış kişiler bunların iddialarını lise fizik kitabını bitiren biri komik ve üstelik yanlış bir akıl yürütmeyle kanıtladığını iddia ediyor bu kadar kolaydı da madem sana verelim nobel fizik ödülü ne dersin :D
- +1 yıl
Ateistin de yobazı bilimden uzak olanı hiç çekilmiyor doğrusu :D :D :D
- +1 yıl
İnsanlığın var olduğu ilk andan 23.12.2017 saat 20.31' e kadar çözemediği paradoksu düşünceyi ksde bilim adamı olduğunu iddia eden bir işsiz 2 dk da çözdü helal olsun :D :D :D
- +1 yıl
Ben ilk yorumumu detayı okumadan soruya cevap olarak yazdım ve sana o videoyu attım. sonra detayı okudum.
- +1 yıl
bu iş o kadar basit değil malesef hiç bir bilim adamı evrenin sonsuz olduğunu iddia etmez
kavramsal olarak biz insanlar için sonsuzdur derler. sen kıt kadar aklınla keşke bunu anlıyabilseydin şaşardım zaten ama beni şaşırtmadın. :D :D evren zaman kavramıyla çalışan bir motor gibidir. tabiki biz insanlar için sonsuzdur. ama sonsuzluk kavramı tanısı yalnızca tanrı için konulabilir. evren. evren tanrı değildir. bu yüzden evren yoktan var edildiyse gerçekten nasıl? olurda sonsuz olabilir. zavallı beynın bunu almıyor. yazık . :D kendi kendini ele veriyorsun
:D evren kendi kendine olamaz bu imkansız. demekkı ben haklıyım. bunu anlamanı beklemiyorum. çünkü IQ sıfır. mantığında sıfır. - +1 yıl
Hadi benim IQ sıfır kabul ediyorum çok zeki değilim Allah bana kendi hayatımı devam ettirebileceğim kadar bir zeka vermiş ben bunun bilincindeyim. Ama şimdi orada kapı gibi National'ın belgeselinde konuşturduğu astrofizikçiler var. Onların da mı IQ'su sıfır. :D Sen benden daha aptalsın. Kendini olduğundan daha fazla görüyorsun. O adamlar son teknolojiyle ve çok değişik hesaplamalarla çalışıyorlar. deneyler yapıyorlar bunun bilimini yapıp makaleler yazıyorlar sen kendin düşünüyorsun yanlış akıl yürütmelerle üstelik bir yargıya varıyorsun. Evren dediğin şey sonlu bir şey olsaydı 6 milyarlık dünyada şu ana kadar zaten dolardı. Sıkışırdık. Ne menem bir şeyse şu evrende hiçbir şekilde sıkışmıyoruz.7 buçuk milyar ışık yılı uzaktaki bir patlamayı biz anca 80lerde görüyoruz.80lerde bir yıldız patladı bizden 7 buçuk milyar yıl uzaktaydı bize bunun görüntüsü anca 80li yıllarda geldi düşün. Sen zaten ihaleyi baştan kaybettin bilim adamı olan biri hiçbir zaman kesin hüküm vermez.
- +1 yıl
Aynı bu adam gibisin :D :D :D
https://www.youtube.com/watch?v=0Y8986Mx098 - +1 yıl
teşekkür ederim saygı ve iş farklı şeylerdir. önce saygı. lütfen konuyla bag kurucak kadar zekan
gelişmediği için sana bu videoyu hediye ediyorum izledikçe beni hatırlarsın. :D :D
https://www.youtube.com/watch?v=77Nv6P2eIYk - +1 yıl
Ben hiçbir şekilde tarikatçı falan değilim. O profil fotoğrafını oraya süs olsun diye koymadık. Onun zihniyetine sahip olduğumu bildirmek için oraya koydum :D Sen o videodakilerden hiçbir farkın yok :D Bence senin bu konuyu algılayacak kadar bilgin kapasiten yok. Zira olsaydı karşına bir belgeselle çıktım o belgesel boru değil. Açar izler ondan sonra konuşurduk.
- +1 yıl
Bir de diğer yorumlarda felsefeden bahsetmiş. Kıçımın kenarı hangi felsefeci kesin hükümlü konuşur. Hangi felsefeci benim bilgim doğrudur deyip kendisine anti tezle gelen birini yalancılıkla itham eder.
- +1 yıl
bravo tebrik ederim. bu kadar çok yorum yaptın ama hala konuyu algılayamadın. evren bir insanlar için sonsuzdur der başta einstein abımız olmak üzere. ama ben tanrıdan bahsediyorum.
tanrının evrenin içinde olduğunu hiç bir bilim ve hiç bir felsefe hocası iddia etmez.
pantesitler evrenın tanrı olduğunu iddia ederler. dinlerde evrenı tanrı yaratmıştır.
der. biz ateistlerde evrene makaran tanrıyı ispatlanamaz deriz ve hipotezler geliştiririz çok uzun
yıllardır.
yaptıgın yorumlar çok basit ve anlamsız. bana link vermende çok komık olmuş o verdiğin linkeri
yazanlardan biri benim zaten. :D :)))) - +1 yıl
hahahaha yuhhhh zekaya bak :D ::))) resmen bilim fışkırıyor evrenın sınırlı olmasıyla nüfüs patlamasından kaynaklanan (Evren dediğin şey sonlu bir şey olsaydı 6 milyarlık dünyada şu ana kadar zaten dolardı. Sıkışırdık.) şu rezalete bak sen kabusmusun? yahu 6 milyarlı kdeğil 7 milyarlık dünyada neden? sıkısalım biz dünyanın dışındamı? yasıyoruz. ölenler ne? olucak pekı. sana göre hiç kimse ölmüyor sadece doguyoruz. yahuu güzelım felsefeyı katlettın mahvettin güzelim mantıgı. :D :D :D :D hahahaha.
- +1 yıl
hahahaha tebrıkler evrenın sınrlı olmasıyla dünayay sıkışırız demekle bizden yylın malı ödülünü kazandınız. güle güle kullanın kullndıkça beni hatırlayın.. :D :D :D hahahahahahehehe
https://www.youtube.com/watch?v=20oa_XgfKk0
- +1 yıl
Yemin ederim geriiizekalılığınla beni büyüledin.
- +1 yıl
O örnekl verdiğin Einstein'ın sicim teorisini paralel evrenler zamanın göreceliliği üzerine söylediklerini bir dinle bakayım mal.
- +1 yıl
bak biz diğer kızlarla bu konuda anlaştık. sende zeka geriliği var galıba :D :))) hahaha
bende evrenın sonsuz olduğunu düşünüyorum ama ben tanrıdan bahsettım acaba onun içinde evren sonsuzmuydu? :D süper zekasın sayende 1 yıllık gülmeyı 1 satte yaptım.. hala konuyu anlamanı bekliyorum ben vicdanlı biriyim. sen bu zekayla nasıl? yasıyorsun hayret.. - +1 yıl
sen hiç aynaya baktınmı? :D
- +1 yıl
Senden daha iyi yaşadığım kesin Bir halt bilmeden salak salak konuşuyorsun.
- +1 yıl
Kimsenin senin inanmamanla bir derdi yok ama senin neden bilmem inananlarla bir derdin var. Müslümanlara yobaz dersiniz ama siz IŞID'çiler kadar yobazsınız bu anlamda.
+1 yılÖlüm sadece canlılar için var ölüm kavramı bizim için anlatamadım ama neyse
06 Yorumla- +1 yıl
tamam işte bende onu diyorum. ben tanrıyı ölümlü bir insan öldürsün demiyorumkı. ben diyorumkı . tanrı kendini öldürebilirmi? sence imknasızmı? yoksa sorumu? çok zor geldi sana
uyandınmı? insan demiyorum tanrı diyorum. bana göre tanrı ölümsüz bir varlıksa kendini öldüremez o zamanda herşeye gücü yeten değildir. biraz kafiye ve mantık ögrenın lütfen.
çünkü herşeye gücü yeten demek herşeyi öldürebilicek kadar güçlü demektir.
demekki tanrının herşeye gücü yetmiyor.. bunu çok bet ispatladık. ama anlıyan gene ateistler olmuş hahaha :D :D - +1 yıl
Ne demek istediğini anladım ama ben anlatamadım mesela yemek yemek bizler için var melekler için yok
Uçmak kuşlar için var. Bazı kelimeler öznesinden ortaya çıkar. Ölümün de öznesi Allah değil - +1 yıl
Mala bak mala Tanrı kendini öldürsünmüş bir de bana üstteki yorumda bütün kızlarla anlaştık diyor hem mal hem de şizofren kendi kendine halüsinasyon görmüş kiminle anlaştın lan sen de anlaştım diyorsun. Ölüm de bizim için geçerli olan bir şey yaratılan şey ölür. Tanrıyı yaratan bir şey yok ki o kendini öldürsün. Doğmamış doğurulmamış hep vardır.
- +1 yıl
Siyahgözlüklükız ben seni çok iyi anladım. ama sen benı hala anlamadın. ben diyorumki
eeeeee burda insanlarlar ilgili bir kavrammı? var nasıl? bir zekanız var sizlerin yahu.. dogustan..:)))) - +1 yıl
@Yettigari35 tamam işte canım kız bende onu diyorum zaten evren sonsuzdur.
:D :))) bu konuda herkesle aynı fikirdeyız. ama sen hala bu soruyu anlamadın. bu yuzden zaten bu zekayla anlaman mucize olurduya. hahaha D: birde kız olucak küfürler havada uçusuyor.
- +1 yıl
Sorunu anladım cidden cevabını da kendim buldum ama anlatamıyorum fazla metafizik konular düşüncelerimi çok yansıtamıyorum
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
7Cevap
+1 yılAllah'ın kudretini insan aklına sığdırmaya çalışırsanız kafayı yersiniz 😊
16 Yorumla- +1 yıl
bu insan aklıdır çünku zamanın içnde sorulan bir soru bu asıl mantıksız olansa böyle düşünmendır. burda allahın kudretini test ediyoruz. çünkü buna izin vermiş. akıl vermış mantık vermış. bizde dogal olarak onu test ediyoruz hepsı bu. kimsenın kafayı yediği yok. sadece korku psıkolısı sizlerın inancı. aslında gayet dogaldır. çünku islam korkuyla ve şiddetle beslenen bir arap töresidir.
- +1 yıl
Allah bizi serbest bırakmıştır her şey için. Ama bu yapacağın her şeyin doğru olduğu anlamına gelmez. Test edebilirsin ama insan aklıyla Allahın kudretini anlayamazsın diyorum işte. Korku psikolojisiyle alakası yok bunun. İnsan kendi aklını o kadar üstün görür ki. Halbu ki insan aklı ne sonu ne de sonsuzluğu aklına sığdırabilir. Kendinizi büyütmeyin bu kadar.
- +1 yıl
tam tersi allah bizi serbest bırakmamıştır. bu yüzden özgür irademız yoktur. herşey daha önceden ayarlanmıştır. çünkü tanrrı zamanın dışındadır. bizlerde zamanın içndeyız. bu mükemmel bir ispattır. ama sizlerde bunu kavrıyacak ne? zeka var nede? akıl. tabıkı korku psıkojısıyle alakası çoktur. hatta ispatlımde gör islamda cennet ve cehennem korku için yaratılmıştır. inanmıyorsan cehennemde catır catır yanıcaksın. der sahte kıtaplar. bunun korku edebiyatıyla beslenen dinler işte bu yuzden bu kadar çok safı kandırmıştır. dinlerde vadedılen cennet olmasaydı.. hiç kimse inançlı olmazdı. derin düşün. .. içimizde korku olmasaydı. saflar bile ateist olmuştu.. korku herşeydır. korkutarak bir sınav yapan bu ilah bana
göre sadece peri masalıdır. ben tanrıyı farklı düşünüyorum. - +1 yıl
Sen kader kavramını anlamamışsın ki. Zaman kavramının dışında olmak her şeyi bilmek demektir önceden ayarlamak değil.
Cennet ümit cehennem korku verir.
Peki tamam sen tanrıyı nasıl düşünüyorsun anlat bakalım - +1 yıl
bu gayet dogaldır. ben kadere inanmıyorum. bu yuzden ateist oldum. :))) dakika 1 göl 1 oldu.
hadi yaaa ne? kadar zekisin. :)) zamanın dışında olmak herşeyi bilmek diyorsun. hemde önceden ayarlamak değil diyorsun. pekı? biz nerde? yaşıyoruz ozaman daha even bile ayarlanmamış. daha
sen dogammışsın daha senın anne ve baban yok. sende yoksun bende yokum pekı? biz şimdi
ne? yapıyoruz. gördüğümüz tüm bunlar sadece hayalmi? anla işte beee herşe ydaha önceden ayarlanmış senın mantıgın benım mantıgım bile hayatının en buyk mantık hatasını yaptığının farkında bile değilsin. herşeyi bilen tanrı zaten herşeyi ayarlamıştır. yoksa tanrı olmanın anlamı yoktur. evren ve yaşam ayarlanmış tır sen sadece zamanı gelınce bunu uygularsın. bana kalırsa asıl haya kuran sensın
kusura bakma kıt aklına bu işlere aklın ermıyorsa daha zeı biri gelır onunla devam ederız.
sen önce saçma mantıgını düzelt sonra gel ben burdayım kaçmıyorum.. :))) - +1 yıl
Bu tartışmayı bana hakaret eden biriyle devam ettirmiyorum. Sen önce insanlara saygılı olmayı öğren. Ne benim ne de başka birinin zekasını sorgulamak senin haddin değil. Sonra da Türkçe öğren azıcık özellikle noktalama işaretleri.
Hepiniz aynısınız gerçek hayatta ateist olduğunuzu bile söylemeye cesaretiniz yoktur, burada insanların aklına zekasına laf etme cürretini gösterirsiniz. ZAVALLISINIZ.
Gizli Üye(25-29)+1 yılöldürmeyi yaratan O zaten, senin tanımlayabildiğin, algılayabildiğin her kavramı yaratan O
rica ediyorum başka alanlara yönelin felsefeye felan girmeyin, gol attığınızı sanıyosunuz ama yan hakem bayrağını kaldırmış sizin haberiniz yok hâla tribünün gazındasınız011 Yorumla- +1 yıl
tamamda insanları öldürmeyi yaratan o. kendisini öldürmeyi yaratan değil malesef :D
bende onu soruyorum burda ölücek olan insan değilkı nasıl? bir mantıgınız var sizlerin
bana malzeme çıkarmayın lütfen. mantıklı birşeyler yazınkı tartısalım. asıl sen felsefeye hiç girme. daha şimdiden felsefeyi katlettın. ben 20 yıllık felsefecıyım. kaynagım egitmenım..
ben bu konuda 2 master yapmış bir uzmanım. yaptığın yorum o kadar komıkkı bunu anlamıyorsun bile.. :D :))) daha konu başlıgını anlamadanda yorum yapmayın lütfen.
Cevap sahibi+1 yıltanrı belki başka bir evren yaratmıştır ve o evrende yaşam diye bir kavram yoktur, yaşam diye bir kavram olmadığından ölme/öldürme diye bir kavram da yoktur, o zaman bu soruyu sorabilecek miydin?
kaç yıllık felsefeci olduğun - ki eğer öyleysen (?) - beni ilgilendirmez, psikolojik üstünlük mü kurmaya çalışıyorsun?
- +1 yıl
sordugun soruyla benım sorduğum soru bagdaşmıyorkı sen farklı yerlerdesın. konu bu değil
konuya odaklanalım lütfen yoksa mantık uçup gidicek. konu başlıgı başka gezgenlerde hayat yok ya da var olması değil. bu soru çok acık ve net aklın almıyorsa yazma demiştim. aklın alıyorsa yaz demiştim ama sen sacmaladın. konu şu
soru gayet acık ve net ben buna cevap veremem bu yalnızca tanrının cevap verebilicegi bir soru deseydın. sana saygı duyardım. burdakı bütün akılları toplasan benim sac telim bile yapmaz.
Cevap sahibi+1 yılArkadaşım sen, seni ve içinde bulunduğun evreni yaratan tanrının sana çizdiği sınırlar çerçevesinde faaliyet gösterebilirsin.
Sen önce soruma cevap ver, eğer tanrı yaşam/ölme/öldürme kavramlarının olmadığı bir evren yaratmış olsa ve sen de bu evrende yaşıyor olsaydın bu soruyu sorabilecek miydin?
Gol attığını zannediyorsun ama ofsayt dememin sebebi bir kere sorunun mantıktan uzak olması.
Ayrıca akıl akıldan üstündür, herhangi bir insan benim düşünemediğimi düşünebilir, benim aklım ermediği konuya herhangi bir insanın aklı edebilir.
Sorduğun soru ofsayt ama sen kırmızı kartlık düşüncelere sahipsin.
- +1 yıl
hahh işte düşündüğün gibi değil düşündüğün gibi olsaydı ben paradox bir soru sormazdım. ama sen bu paradozsoruyu algılamıyorsan o senın problemındır. zaten bu soru benim sınrlarımı aşan bir soru önce bunu anlamanı bekliyorum senden. bu çok zor bir sorudur.
bazı insanlar hıpnotize oluyor bu soruyu görünce.
çok basit bir soru sordun hemen cevap verim.
yaşamımızda ölme ve öldürme kavramları diye bir kavram olmaz çünkü sen kendi kendını ele veriyorsun bu dogaldır. benımle tartısanların acı sonu bu.
ölüm bizler içn varolmak zorundadır bu senın ya da benım mantığım değildir. dolayısıylede
bu tanrının mantıgıdır. bundan kaçış yoktur. ölme ve öldürme kavramları tek şekilde olmaz zombi olursun yanı beyınsız olursun. ama bu sekıldede yasanmaz ölürsun. sordugun soru senı ele veriyor. tanrı bana akıl vermış ben ölümü bilmesem bile bir isanı öldüğünü gördüğümde
bunu algılarım. zaten ilk insanlar ölüm kavramını bilmiyordukı akıl ve mantık yoktu biz zaten
o sekılde varolduk akıl evrımlestı. - +1 yıl
sen soruma cevap vericekmısın? yoksa vermiyecekmısın? ya da veremiyecekmısın? eger soruma mantıklı cevap veremıyorsan karşımda diz çöküceksın sonsuza dek. ya da bana diz çöktürüceksın. sonsuz adek.
Cevap sahibi+1 yıldiz çökmek veya diz çöktürmek gibi bir şey olmayacak, seviyeli bir tartışmaya gireceğimi düşünüyordum ama pek öyle olmadı.
çok farklı konular üzerinde fikir beyan ediyoruz, sorduğun soruyu cevapladım zaten ama sen sorduğunun sorunun yalnız üç cevabı olduğunu düşünüyorsun. Ben sorunu, sorum ile cevapladım
Her neyse iyi günler daha fazla uzatmak istemiyorum- +1 yıl
tanrı yaşam/ölme/öldürme kavramlarının olmadığı bir evren yaratmış olsa bile ben olmasdan bile. 7 milyon yıl sonra akıl evrımleşipte akıl ve mantık tam olarak oturdugunda bu soruyu bir başkası sorucaktı zaten. çok basit düşünüyorsun. zavallı düşüncelerını bırakmalısın. bence. tanrı zaten
gerçek yaşamı senın dedıgın gibi yaratmıştır. akıl yok mantık yok. aşk yok sevgi yok sadece
güçlü olanın kazandığı bir yasam var.. ilkel kabıleler var. şimdi anladınmı? tanr ı zaten bir kavram yaratmamışkı. insan aklı bunu zamanla kendı kavramını oluşturmuş ve mantıgına empoze ederek bugunku tenolojık duruma ulaşmıştır.
Cevap sahibi+1 yıl:D :D
ben başka, yaşam kavramı olmayan bir evrende olduğunu düşün diyorum sen ne diyosun...- +1 yıl
önce o evrenı bulda sonra gel karşıma ben senın gibi hayallerle yaşamıyorum. iddia ediyorum bu soru tarıhın gelmış geçmiş en zor sorusudur.
güzel kardeşım yarı yasımdasın. 20 yasındasın. sen daha toysun bebesın bana göre.
sordugun soru mantıklımı? yaşam kavramı olmayan bir evren olsa bile yine bu soruyu sorardım diyorum. bunu anlamak çokmu? zor. sen sorularımdan kaçıyorsun. zor geldi değilmi?
anla şunu artık yaşam kavramı olmayan evren yoktur. asıl sen hayal kuruyorsun. benım sorduğum soru evrenın en mantıklı sorusudur. nedenmi?
1: çünkü gördüğümüz evrende insanlar var.
2: çünkü paralel evrenler henuz iaptlanmadı ispatlansa bile insan olup olmadığınıda ispatlamak gerekır.
3: insanların olmadığı bir evren de tanrınında bir anlamı olmaz.
bak kardeşım ben bir hipotez yaratmışım oldukça gerçekçı. ama sen önce hipotez yaratıcak kadar geliştir kendını sonra gel karşıma göster bana işte abı de paralel evren bunlarda argumanlar sonrada bende senı ciddiye alım bu kadar basit.
Cevap sahibi+1 yılTamam sen kralsın
Öldürmeyi istemek bir de istememek diye bir irade var zeki varlık. İhya oldum. Zeka fışkırıyor mübarek.
110 Yorumla- +1 yıl
öldürmeyi istemekte zamanın içinde bir kavramdır. bu irade yalnızca insanlar için geçerlidir.
ne? zaman anlıyacaksını şu tanrıyı insanlara göre yorumlamayın çok komik oluyorsunuz. ben tanrıdan bahsediyorum. uyanmak istermisin? seni biraz uyandırım ozaman tanrısal kavramlarda
irede yokturki iradeyı tanrı yaratmışsa tanrıyı insan yerine koyamazsın bu mantıga ve akla en büyük ihanettir.
ölürmeyi istemiyor olabilir. ama bu kendini öldürürse herşeye gücünün yetmedığını ispatlamaktan beni asla alı koymaz. çok fena bir soru bu kaçış yok eğer öldüremiyecek kadar güçsüz ise o zamanda yine herşeye güçü yetmez. mantık tanrı falan dinlemez mantık zaten ateisttir tanrıdır. ne? anladın bundan. :D tanrı kendinden daha güçlü bir varlık yaratabiliyorsa. işte ozamanda onuda yaratan biri var demektır. - +1 yıl
tabıkı iradesiz çünkü iradeyi yaratanın iradeye ihtiyacı olmaz. saygılarımla..
- +1 yıl
bende daha karmaşık bir soru var yarın bu soruyu görüceksin. hayatında hiç görmediğin soruları bende görüceksin. yarını bekle. mantık benim işimdir. uzmanlık alanımdır. felsefedır benım anne ve babam tanrımdır aklım ve ruhum aşkımdır. ölümsüz sevgım. hayatın anlamıdır. bütün bunlar.
- +1 yıl
sen önce beyin naklı yaptır kendıne sonra gel buraya seni ciddiye alamıyorum. :)))
- +1 yıl
bence çok güzel bir haber çünkü senden başka türlü kurtuluş yok kene gibi yapıştın. akıl desen yok mantı k desen yok. ayku asla olmamış. sadece dişi bir varlıksın. delimisin? nesin? bir küfür ediyorsun birde ağlıyorsun. bana akılı kızlar gerek saf kızlar sadece zaman kaybıdır.
tinerli ortamda fazla gezme sen bakiniz sekil a yaramamis
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılinsan öyle derin ki kutu içinde kutu
ne yaptım sa olmadı kırılmadı akıl putu
herkes olmak istediği yerde sorun yok
saygımız sonsuz00 Yorumla- Sağlık konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılBu sitede kimse bu kadar uzun bir yazıyı okumaz arkadaşım. Boşuna zahmet etmişsin.
07 Yorumla- +1 yıl
kusura bakmayın daha kısa yazamıyorum. felsefe yapıyoruz. hamfendi. tabiki uzun olucak.
- +1 yıl
Öyleyse felsefenizde bir hata yaptığınızı belirtmek isterim.
Ölümsüzlüğü ölümlü insanlara göre kıyaslayamazsınız. - +1 yıl
kim? diyor bunu bir ölümlümü? ben zaten ölümsüzlüğü ölümsüz tanrılara göre yapıyorum insanların bu konuyla bir bagı yokkı :))) lütfen bana malzeme çıkarmayın çok fene güleriz sonra :D :))))
- +1 yıl
Kaç ölümsüz tanrıyla tanıştınız bayım?
Bence de malzeme çıkarmayın. - +1 yıl
söz konusu tanrıyla tanışmak değildir hamfendı. ben ölümsüzlüğü tanrıya göre kıyaslıyorum. kendime göre neden? kıyaslımkı. saçma olmazmıydı. azıcık mantık ögrenın lütfen
tanrılarla tanışmama gerek yokkı varsa diyorum. dikkat etmediniz sanırım. varsa diyorum.
şimdi anladığınızı düşünüyorum. sanırım malzeme çıkarmak hoşunuza gidiyor. sizi uyarım
şimdiye kadar hiç yanılmadım. işiniz çok zor. :D sizi kokım duruma düşürmek istemem. ama beni zorlamayın lütfen. :D :))) - +1 yıl
soru gayet açık ve net. bir tanrı olduğuna inanıyorum ben negatif ateistım. pozitif ateistler gibi düşünmüyorum. bir tanrı varsa bu sorduğum sorulara yalnızca o cevap verebilir. diyede günlerdir
haykırıyorum dikkat! edersınız sayın bayan sorularım insanlara değil tanrılaradır. nüansı çaktıysanız benımde ne? zekı olduğumu anlamışsınız demektır saygılarımla.. - +1 yıl
Ben karşımda zeki değil benlik algısını yenememiş bir genç görüyorum.
Ayrıca ben hiç kimseyi bir şey için ikna edecek de değilim. İster inanın ister inanmayın. Fakat siz bir görüş belirttiyseniz benim de bir görüş belirtme hakkım var ve buna saygı duymalısınız.
Bu arada yaşınız cidden 40 mı? Hiç göstermiyorsunuz.
- Sağlık konusunda 384 cevap paylaştı.
+1 yıltanrı ölümsüz kendini öldüremez tanrıyala insanı kıyaslama
03 Yorumla- +1 yıl
o zamanda herşeye gücü yeten değildir. kendini öldürmeye gücü yetmiyor anlaşılan bu tanrının
:D :D - +1 yıl
misal soğanda yemiyor bundan bahsetmiyorsun
- +1 yıl
dalgamı? geçiyorsun konuyla ne? alakası var soğanın :D :)))) trolmüsün nesin?
+1 yılEvren Sonsuzdur. Ve Paralel Evrenler Teorisi de buna Dayanır.
111 Yorumla- +1 yıl
Deminden beri bunu anlatmaya çalışıyorum o mala ama anlamıyor geriizekalı geriizekalı şeyler yazmış durmuş.
- +1 yıl
@Yettigari35 bende evrenın sonsuz olduğunu düşünüyorum. ama tanrı için sonsuz olduğunu düşünmüyorum çünkü imkansız olduğunu biliyorum. neden? biliyormusun? evrenı yaratan bir tanrı varsa tanrı evrenın dışında olmak zorundadır. bak şöyle algıla lütfen bir programcı yarattıgı
programı görebilir ama program tanrıyı göremez yanı mühendisi göremez. öyle değilmi?
azıcık mantık ögrenın biraz. azıcık araştırın ve kendinizi gelıştırın. geliştirinkı karşımda aptal ve komık duruma düşmeyin ben tanrıdan bahsediyorum konu baslıgı bu zaten siz hala insanlardasınız. evren zamana baglı işleyen sistematık bir yazılımdır. bu yüzden sana ya da bana sonsuzdur. ama tanrı için evrenın sonuda basıda bellıdır. - +1 yıl
evren sonsuzdur. sen ya da ben tanrı olamayız bu yüzden evrenın sonuun ya da başını göremeyız. evrenın yok oluşunuda göremiyecegız. çünkü bizler evrenın içndeyız tanrılarda evrenmın dısında.
bunu anlamak çokmu? zor kızlar :D :D - +1 yıl
Evren sonsuz ise ki sonsuz olduğu zaten bilimce de ispatlandı. Tanrı dediğimiz şey de her şeyi yaratandır. Her şey dediğimiz şey ise evrendir. Evreni yaratanın tanrı olduğunu söylüyoruz. Evrenin sonsuz olduğunu ispatladık. Sonsuz olan bir şeyi yaratacak olan güç de sonsuz olmalıdır ki o sonsuz olan evreni yaratabilsin. Çocuğu doğuran annesidir. Çocuk annesini doğurmaz. Anne çocuğu doğurur. Bu da böyle işte. Demin de yazdıklarında Tanrının evrende olmadığını söyledin zaten evreni tanrı yaratıyorsa. Tanrı yarattığı şeyin içine sığabilecek bir şey değildir. Ayrıca deminden beridir. Evrenin sonsuz olmadığını iddia ediyorsun. Evren bir patlamayla oluştu bu patlama halen daha sürüyor. Sürecek sürmeye devam edecek şişecek genişleyecek ama sonra patladığı gibi kendini çekerek yok edecek.
- +1 yıl
Tanrılar diye bir şey yok bir tane tanrı var.
- +1 yıl
@Yettigari35 tamam işte ha gayret anlıyacaksınız kızlar herşeyi yaratan tanrı ise gerçekten evrende bu herşeye dahil öyle değilmi? eyyy zeuss herşeyy dahill sadece mantık parayla demiş platon :D demekkı sonunda anladınız haklı olduğumu :D tanrı evrenın dışındadır. diye haykırıyorum saatlerdır. :D ozaman bu tanrıya tekrar soruyorum bu soruyu. çünkü evrenın en zor sorusu soruyu anlamadan yorum yapan milyonları buldu şimdiden. kızlar :D :D ee ozaman sizin sorununuz ne? kızlar benide haklı çıkardınız.. ya da soruyu anlamadınız lütfen sordugum soruya tekrar bakın.
- +1 yıl
Ne haklı çıkması lan Allah'ın malı. Yemin ederim o kadar gereksiz bir insansın ki döl israfısın. İki saatten beri çoklu evren demiyor muyum ben sana 2. yorumumu izleseydin zaten ne demek istediğimi anlayacaktın. Öküz.
- +1 yıl
@Yettigari35 hahhh işte şimdi yanıldın.. :D tanrı olduğu ispatlandı ama bir tane olduğu henuz ispatlanmadı. kızzzzz :D belkıde milyonlarca tanrı vardır. ya da trilyonlarca :D evrene bakarak tanrıyı ya da tanrıları bulabilirsin. ama sayısını asla bilemezsın. bunun için 2 yol vardır ya ölürsün ya da tanrı olursun. üzgünüm basla yolu yok kızlar. :D
- +1 yıl
Sicim teorisiyle zaten bir sürü evren olduğu anlaşıldı. Bu mana da 1 evren değil evrenler var. Bunların hepsinin farklı farklı kuralları var. Bu evrenleri daha büyük yıldız gruplarına benzetebilirsin. Bu yıldız gruplarının dışında bir sonsuzluk daha var. sonsuz içinde sonsuzluk var.
- +1 yıl
Deminden beri anlatmaya çalıştığım şey bu
https://www.youtube.com/watch?v=3SLX3e0H-bg - +1 yıl
@Yettigari35 konu evren değil kendınıze gelın lütfen konumuz tanrı kendıı öldürebilirmi? yoksa öldüremezmi? ayrıca bu evren konusunu kapatın zaten aynı fıkırdeyız çok komık oluyorsunuz..
Sağlık konusunda 435 cevap paylaştı. yazı çok uzun okumadım
02 Yorumla- +1 yıl
ateistmisiniz? yoksa müslümanmısınız?
Malca bir soru
00 YorumlaSağlık konusunda 440 cevap paylaştı. Sacma bir soruu
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!