burada bir çelişki yok mu sizce? hem sünnet derisiyle yaratıyor hemde sonradan onu kesmemizi istiyor?
link
link
Allahu Teala evet bızlerı kusursuz yaratmıstır bunda hıc suphe yoktur sunnet ıse adın ustunde Peygambner sunnetıdır buna tarıhten berı ecdad da uymustur bızde uyduk gelecek nesılde uyar gıder ayrıca ıslamı yonden dınımızın bır sartıdır gereklılıktır
Islamı yonuyle beraber tıp acısından da buyuk onemı vardır sunnetın bazı hastalıkları engelledıklerı de gorulmustur
Yine buna istinaden avrupada ve bazı dıs ulkelerde gayrımuslımler bile sağlık sebebiyle kendilerini ve çocuklarını sünnet ettirırler bırcok ornek mevcut bu konuda arastırana
Sünnet derisi yeni doğmuş çocuklarda bazen mikrop kaptığında kanser oluşumuna neden oluyor. Fakat bu nadir görülen bir rahatsızlık. Sünnet derisinin görevi, penisin baş kısmını korumaktır. Çünkü penisin baş kısmında hassas sinirler bulunmaktadır. Sen sünnet derisini keserek hassas organı korumasız bırakıyorsun. Hasta olan olmayan herkesten kesiliyor sünnet derisi. Sünnet derisi mikroplara maruz kalmadığı sürece çok yararı vardır.
bir çelişki yok bir kusurda yok istersen sünnet olmazsın ama senin sağlığın için olan bişey bazı insanlarda bademciklerini aldırıyor o zaman onlarda fazla konmuş vücudumuza.. senin linkindeki klitoral sünnet doğru bişey değil din bunu emretmiyo kadının sünnet olmaısnı falan ama bazı ülkelerde kadınlar zinaya yatkın olmasın diye klitorisini kesiyolar
ama bademcik ameliyatını bademcikleri sorun çıkaran kişiler aldırıyor. Ben bademciklerimi aldırmadım. Sünnet derisi ise sorun çıkaran çıkarmayan herkesten alınıyor.
yanlış düşünüyosun kardeş sünnet olmayanda bir ton insan var avrupa ülkelerinde isteseydim bende olmazdım ama müslüman oldugum için adı üstünde sünnet ve hijyen için oldum. kadınların sünnet olması diye bişey yok zaten dinle bir alakası yok kusurlada bir alakası yok kadınları sünnet etmeleri klitoral zevkin önüne geçmektir kadınların vajinal zevk almaları için sadece.
Guzel soru ama link uyusmuor.. Cunku kadinlarin sunneti bazi ulkelerin kulturlerindendir..islamdan gelen bise değil..
Hem sunnet aslinda farz değil..adi ustunde sunnettir..diye biliorum yaniliorda olabilirim..
Hijen icin sunnet edilior erkekler..
müslüman olan afrika ülkelerinde var bu.
Evet ama yine dinden yola çıkarak bunu yapıyorlar. İslamda kadınların iffetine çok önem veriliyor, nitekim bunu destekleyen ayetlerde mevcut. Kadınların zevk alan bölgelerini keserek, bunu engellemiş oluyorlar. Bunun sorumlusu islam değil o toplumun zihniyeti, bu konuda haklısın, link ile konu başlığı tam uyuşmasa da benim anlatığım islamdaki sünnetti aslında.
o bir kusur değilki islama uygun olmak diğer dinlerden bir fark işte ..
peki insanlar penisin hassas kısmı olan baş kısmını koruyan deriyi neden keser ki ? bunu kesme amacı nedir ?
Cevap
5Cevap
ulan bnlarda ınsanmı be hayvan desen hayvana hakaret olur kız nasıl ezıyet cekıyo karaktersız y..şaklar hayır sapıklıgı gectım lan uyusturma falan da yok nasıl bır sapık bunlar musluman falanda deıl musluman oldugunu sanan cahıl kısıler muslumanlıkla zerre alakaları yok
Sünnet derisi kesildiği zaman erkek cinsel ilişkiden daha az zevk alıyor . Bir nevi nefis körükleme olayı olarak düşünülmüş ama erken boşalma , psikolojik travmalara sebep oluyor 1 yararı varsa 10 zararı var .
sünnet derisi kesildiğinde cinsel arzu köreliyor. Penis başı hassastır. Üzerinde sinirler çoktur. Sünnet derisi hassas penis başını korumaktadır. Sünnet derisi gittiğinde sinirler zarar görüyor.
Demeye çalıştığımda buydu tam olarak .
İnsan kusursuz değildir arkadaş.. insan en iyi haliyle bile kusurludur. ayrıca sünnet dinsel bir emir değildir sadece br töredir.. sünnetli olup olmamak önemli değildir
Sünnet olmak kusur diil bunun farkına varamayacak kadar kör bir zihniyete sahipsin
sünnet olmak kusurdur. vücudun önemli bir uzvunu koruyan deriyi atıyorsun vücuttan.
kadın sünneti için bakınız:
htt p://w ww.imdb.com/title/tt0416991/
o dinle ilgili bisey kusurla alakasi yokki
peki insanlar penisin hassas kısmı olan baş kısmını koruyan deriyi neden keser ki ? bunu kesme amacı nedir ?
ateistmisin kardeş
ateistim evet.
tamam
adı üstünde sünnet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar