Her okuduğumda güzel olaylarla karşılaşıyorum..
size de oldu mu?
size de oldu mu?
(ALINTI)
Yıllar önce Esma-ül Hüsna zikreden biri olarak yazıyorum. Esma zikrettiğim zamanlar olağan üstü bir hal geliyordu üstüme. Algılarım hiç olmadığı kadar açılıyor, çevremi idrak edişim kat be kat artıyordu. Hafızam inanılmazdı. Geçmişte hiç hatırlamadığım bazı olayları ve kişileri ayrıntılarıyla hatırlamaya başlıyordum. Şansım hiç olmadığı kadar açılıyor, işlerim sanki kendiliğinden hal oluyordu. Ayrıca içimi sebepsiz bir mutluluk kaplıyordu. Derslerime daha az çalışarak daha başarılı olduğumu hatırlıyorum. Tabii bundan yıllar önceydi. Sonra neden bıraktığımı bende bilmiyorum. Bu sanırım sporu ya da sağlıklı beslenmeyi bırakmak gibi nedensiz oldu. Ama hayatta amacı olan, bir yerlere gelmek ve huzurlu bir hayat yaşamak isteyenlere gönülden tavsiye ediyorum.
Zikirlenizde dikkat edeceğiniz şeyler; sessiz ve temiz bir yer (Camii veya odanız olabilir), abdestli ve temiz olmanız, mümkünse bahur yakmanız (günnük yakmak - Çok şart değil ama ilahi bir kokusu var), Allah'a karşı saygılı bir duruş (Namazda oturuş ve rüku hali) ile ibadet halinde imiş gibi tüm kalbinizle ve ruhunuzla tam bir teslimiyet içinde, kendi duyacağınız kadar bir sesle zikretmeniz. İslamın emrettiği şekilde dürüstçe bir hayat yaşamaya başlar, anne-babanızın hakkını yukarıda tutar, incitmezseniz, ilahi kapılar sonuna kadar açılıyor. Buna hazırlıklı olunuz. Yukarıda bahsettiklerim yanında üzerinize ilahi bir hal geliyor. İnsanların saygısı ve sevgisi nedensizce artıyor. Konuşurken akıcı, anlaşılır ve mantıklı konuşmaya başlıyorsunuz. Haftada bir kaç gece, rüyanızda cenneti görüyorsunuz. Ayırt edemeyeceğiniz kadar gerçeklik boyutunda. Cennet ahalisiyle sohbetler ediyor, çocuklarla oyunlar oynuyorsunuz. Kristal gibi cennet havuzlarında, balıklarla yüzüyorsunuz. Kadife yumuşaklığında çimenlerin üzerinde yürürken, cennet meyvelerinden yiyorsunuz. Bazı geceler Hz. Peygamber ile konuşup, sohbetler ediyorsunuz...
Tüm kalbimle tavsiye ediyorum. Selamlar, sevgiler...
Aynı şeyi bir hristiyan da iddia ediyor.
İsaya dua ettim istediklerim hep oldu diye.
Bunu nasıl değerlendirmek gerek?
Tanrı nedir bunu bir sor kendine istersen. Cevap orada.
Mugalata yapma.
Aynı şekilde kutsal ruha dua ettim istediğim oldu diyen hristanlarda çokça var.
Bunu nasıl yorumluyorsun dedim.
Cevap yok mu?
Aslında başka zamanlarda da güzel olaylarla karşılaşıyorsun. Fakat beynin "esmaül hüsna okununca güzel olaylar meydana gelir" şeklinde yorumlamak istediği için esmaül hüsna okuduktan sonra yaşadığın güzel şeyleri farkediyorsun.Yani neye inanmak istediğine bağlı.Esmaül Hüsnayla alakası yok.
Allah adı anılıyor, Yaradan yarı yolda bırakır mı hiç.. Asla..
Cevap
16Cevap
Allah'ın adını isimlerini zikretmek gücünün yanında bide gerçekten kalbe , ruha çok güzel bir huzur verir.
ne guzel Allahın munbarek ısımlerı ıste bırer dua nıyetındedı hepsı normal yanı bu durumda olman ne mutlu sana
gücünün oldugunu biliyorum her ismin ayri ayri faydalari vardir
ewet oluyor ama biz göremniyoruz düşünemiyoruz bilemiyoruz
esma hüsnanın şaşırtıcı faydaları olduğu doğrudur katılıyorum
hepsini mi okuyosun ? anlamlarını da okuyo musun ?
Ya Allah Ya Vedud okuyorum.
içimden ne kadar gelirse
O ne bilmiyorum bile..
Çok ayıp. İşte hep tinerci gençlik bunlar.
Okumadan da karşılaşıyorum ben.
cevaplara bak la herkes ateist şerefsizim:D
ne olduğunu da bir açıklasaydın
allah bizi kendinden ayırmasın.
Koruma kalkanı felan mı iniyor?
Okumadığın zaman karşılaşmıyor musun?
hayır..
En son nasıl bir iyi olayla karşılaştın?
2 olay oldu.. hayati.. sağlıkla alakalı.. Rabbim sesimi duydu..
Neymiş onlar?
yazdım işte
Tamam anlat işte
anlamlarını tek tek bilor musun
ben okumuyorum başım beladan kurtulmadı :((
acamıca kapı yoktur elhamdulıllah
İdrak edecek kapasite yok ki bizde
olmadı
Olduuuuuuu
bana olmuyor
ne gibi mesela?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?