Adamlık / Madamlık nelerle ölçül - ür/meli?

Soruyu kültür bölümünde açtım, çünkü toplumun kültürel yapısı ile ilgili bir mevzu sayılır.

Adamlığın nelerle ölçüldüğü malum: Sünnet, "cinsel güç" ve askerlik. Askerlik demeyelim, askerlik geniş bir kavram. Daha doğrusu savaşmak, silah bilmek diyelim. Mümkünse de öldürmek.

Cinsel organından bir parça kestirip attın mı "adamlığa ilk adım" sayılır. Ama bu yetmez, "adamlığı"nı kanıtlaman için bir kadına "ormanda 10 kaplan kadar" olan cinsel gücünü kanıtlaman gerekir. 1 saatte ne kadar çok boşalıyorsan o oranda adamsındır mesela. Buraya bir acı gülümseme sembolü eklenebilir.

Bu da yetmez, silah kullanmayı öğrenmelisin, "iç ve dış mihraklar"la çevrilisin, bütün dünya işi gücü bırakıp sana karşı birleşmiş, soyunu tarihten kazımak için uğraşıyor da uğraşıyor (paranoyanın böylesi) ve silah kullanmalısın. İstemiyor musun? O zaman adam değilsin. Korkaksın. "Kız gibisin, karı gibisin" falan diyebilirler. Böylece karşı cinsi nasıl aşağıladıklarını da ifade etmiş olurlar.

Adamlık aynen böyle. Erkekliğin başka şeylerle ölçüldüğüne pek tanık olmuyoruz açıkçası.

Madamlığınız neyle ölçülüyor, onu da size bırakayım. Nelerle ölçülüyor, aslında nelerle ölçülmeli?

NOT: Soruyu gizliye kapattım, eminim ki birkaç dangalak gizli gelecek ve "Soran sünnet olmamış herhalde" gibisinden ahmakça yorumlar bırakacaktır.

Ucuz "espriler"e ve seviyesizliğe gerek yok. Ciddiyeti seven üyeler için soruyorum bunları. Sitenin sapıkları için değil.
Adamlık / Madamlık nelerle ölçül - ür/meli?