Doktora gittim gözümde Astigmat olduğunu sürekli gözlük takmam gerektiğini söyledi. Ve zamanla da geçmiyrmş. Ben yine bir umut geçer diye düşünüyrm. Aranızda Astigmat olup bir süre sonra geçen var mı
Cevabın nedir?
Sağlık konusunda 713 cevap paylaştı. Eğer göz tembelliğide varsa benim gibi umutsuz vaka asla geçmeyecek umarım ileri değildir astigmatın. Beni rahatsız etmiyor fazla gözlükte takmıyorum zaten ama herkes dünyayı HD kalitede izlerken ben webcam kalitesinde izliyormuşum. Sadece beyin alıştığı için bazı çarpıklıkları otomatik düzeltiyormuş veya ben öyle algılıyormuşum. Çok ilginç birşey göz tembelliği ve astigmat bileşimi.
17 Yorumla- +1 yıl
Bende miyopta var daha önce biri 0.50 diğeri 0.75 ti şimdi Astigmat çıktı ve numaramda büyümüş
- +1 yıl
Astigmat veya miyop farketmez hepside özünde aynı bozukluklar, yani kornea orjinal şeklini kaybeder ve yeni şekil her göz kusurunda biraz farklıdır. Bu lazer tedavi ile düzeltilebilir. Veya gözlükle yine kusursuz bir görüş sağlanabilir. Ama göz tembelliği oluşmuşsa yani uzun süre gözlüksüz dolaştıysan benim gibi, göz tembelliğide vardır. Zaten göz hekimine gitmişsin varsa onun demesi lazım. Hani o yazı okutuyorlar ya ben camla bile o en küçük olanları net göremiyorum. Tembellik bu işte. Göz belli bir yaştan sonra gelişimini durdurur ve numarada bir değişim olmaz.
- +1 yıl
Yok ben muayene esnasında o camlar değişince tabeladaki yazıları bazı numaralarda net gördüm doktorda göz tembelliği var demedi
- +1 yıl
Göz çok önemliymiş değeri hasta olunca anlaşılıyr malesef
- +1 yıl
😂😂😂
En İyi Cevaplar
+1 yılBen astigmatim. Gözde görmeyi sağlayan şey ışığın retinaya düşmesidir. Bunun içinde ışığın lens ve korneada kırılması gerekir. Astigmatta bu kırıcılık değişkendir. Bir türlü retinaya ışım düşemez ve hasta bulanık görür. Bunun geçmesi mümkün değil. Boşa ümitlenme
019 Yorumla- +1 yıl
Şimdi ben ölene kadar gözlük mü takcm
- +1 yıl
İnsanların yüzüne seçmek için ve düzgünce okuabilmek için evet :) Lens de takabilirsin benim alerjim var takamıyorum.
- +1 yıl
Zaten kardeşimi geçiyr yirmi metre ilerden onun yüzünü bile seçemiyrm
- +1 yıl
Geçmiş olsun bence sana gözlük yakışır. Dert etme bu kadar :)
- +1 yıl
O zaman takman gerek. Bazılarının numarası gözlük takınca ilerliyor bazılarının geriliyor. Seninki inş. geriler.
- +1 yıl
Çok yakışıyr babaanne gibi oluyorm
- +1 yıl
Asıl dert ettiğin şeu bu gibi geldi bana. :) Bir sürü gözlük çeşidi var biri illa ki daha genç gösterir 😄
- +1 yıl
Astigmatın gerilemesi pek mümkün değil. Miyop yaşlılıkla geriler mesela. Çünkü miyopta ışık retinanın önüne düşer. Yaşlandıkça gözün kırıcılığu azalır ve nihayetinde retinaya denk gelir. Miyopi düzelir yaşlandıkça ama astigmatta ışığın mereye düştüğü zaten belli değil 😄
- +1 yıl
Kemik gözlük denedim onların içinde de yüzüm kayboluyr
- +1 yıl
Yüzünün eni dar. Kemik gözlük büyük gelebilir. Ama uyan bulursun bir tane babaanne ya 😄
- +1 yıl
Ya sorma ya herkes yüzüme gözlük takınca çirkin pislik diye haykırıyr
- +1 yıl
Yok artık. Merak ettim gözlüklü halini. Şimdi iltifatın dozunu kaçırmak istemiyorum ama bakımca bir gözlükle böyle güzel bir yüz ne kadar çirkinleşebilir mi?
- +1 yıl
Gözlüğümü daha optikçiden almadım alınca atarım buraya
- +1 yıl
Peki büyük anne beni etiketler misin atınca?
- +1 yıl
Etiketlemeyi bilmiyorm desem hem gözlüklü hemde cahil bir pislik oldum allam
- +1 yıl
Yaşlılık belirtileri bunlar 😱
- +1 yıl
Evet ölümün arifesindeyim galiba
- +1 yıl
Depresiflikten ölecen evet 😄
- +1 yıl
Oda olur 😂😂
+1 yılDerecesinin ilerlemesini önlemek için gözlük kullanımını sürekli yapmalısınız ki bende de astigmat var fakat evdeyken gözlük kullanıyorum, dışarıda takmıyorum bu da sıkıntı yaratıyor doğrusu.
00 Yorumla
+1 yılastigmat geçmez sadece gözlük kullanırsan numarası büyümez ben de var :D
07 Yorumla- +1 yıl
Gözlükler beni çok çirkin gösteriyor önerebileceğin bir model var mı
- +1 yıl
denemeni tavsiye ederim şimdi ne söylesem yanlış olur
- +1 yıl
Bide Astigmatlı gözlük camı normalden daha mı kalın oluyor kavanoz gözlük gibi
- +1 yıl
hayır o göz numarana bağlı
- +1 yıl
Teşekkür ederim
- +1 yıl
kemik gözlük alma normallerden al eğer kalın sevmiyorsan
- +1 yıl
Kemik gözlük burnumda iz yapıyr zaten
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
20Cevap
ben senelerdir kullanıyorum ama bı faydasını gormedım o yuzden lense gectım ne alaka lense gectın dıcen astıgmata lens yoktu Şu an var mı yok mu bılmıyorum konudan baya uzaklastım aman neyse :D
00 Yorumla
+1 yılKardesimde biraz ve annemde var ama astigmat olanlar gozune lazer de yaptiramiyo diye biliyorum ben kendilignden gecmiyo
01 Yorumla- +1 yıl
astigmat olana da yapılıyor göz çizme
+1 yılArtık lazer var tabiki gözün buna uygun olması lazım kendiliğinden geçmez
01 Yorumla- +1 yıl
Araştırcam artık
+1 yılBende var ama gözlük takınca ilerledi benimki. Takmıyorum artık.
012 Yorumla- +1 yıl
Gözlük takınca ilerliyor mu
- +1 yıl
Ben sadece derslerde takıyodum birde araç kullanırken aksam takıyodum. Sonra gözüm hep aramaya başladı alıştı takmayınca hiç göremiyorum.
- +1 yıl
Evet bende bir önceki gözlüklerime alşmştm gerçi çok hafif diye sürekli takamıyrdm ama yine de alışmıştı takmayınca başım ağrıyordu
- +1 yıl
Çok fazla görme sorunun yoksa gözlüksüz yaşamını sürdürebiliyorsan sadece çok ihtiyaç duydugun anlarda takmanı öneririm
- +1 yıl
Zaten sürekli takamıyrm daraltıyor beni
- +1 yıl
Yakışmıyo diye düşünüyosun belkide:)
- +1 yıl
Dalga geçiyorlar abim geçen sokakta tipe bak sen nasıl bizim aileden çıktın dedi 😂
- +1 yıl
Lens olmuyor mu peki gözüne?
- +1 yıl
Lens olur da oda mikrop kaptırır gözümü diye düşünüyrm
- +1 yıl
Çok titiz olmak gerek. Bence gözlük takmalısın. Alışırsın zamanla
- +1 yıl
Öyle yapcam artık
- +1 yıl
çağlacım göz çizdirmeyi araştırdın mı ben de yaptırmak istiyorum biraz araştırdım
Araştırmalara devam et inşallah bulursun bende var ama kalıcı
03 Yorumla- +1 yıl
Bende ki de kalıcı malesef
- +1 yıl
Gerçekten mi
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende de var surklı ekrana bakmaktan gunumuz ınsanların hepsınde astıgamt olmakta ne yazıkkı. lazerle tedavı olabılırsın ama gozluk sevmıyorsan cok mu yukse senın astıgmat sevıyen?
04 Yorumla- +1 yıl
Hayır değil
Cevap sahibi+1 yılo zaman bosver oyle kalsın :) bu araad takıp edeblırmısın benı rıca etsm?
- +1 yıl
Kusura bakma edemem
- +1 yıl
Benim 2.5 a 1.75 sence yuksekmi
günaydın çağla geçmiş olsun yenı mı öğrendin bunu pekı
02 Yorumla- +1 yıl
Daha önce çok hafif bir numara kullanıyrdm gözlerim ağrımaya başladı doktora gittim Astigmat dedi işte yeni
+1 yıl1.25 seviyesinde farkettim göremediğimi. Öyle birşey 😂
01 Yorumla- +1 yıl
Allah yardm etsin 😂
Sağlık konusunda 18,1b cevap paylaştı. Astiğmat geçmiyor 29 yıldır gözlük kullanıyorum mecburen
114 Yorumla- +1 yıl
Hadi ya şeffaf lens kullanim diyorm ona da iyi bakmak lazım gözlerim mikrop kapar bide Astigmatta lens kullanmıyor mu bilmiyorm
- +1 yıl
Evet bide mikrop kaparsa daha kötü olur
- +1 yıl
Mecbur gözlük takıcm bende zaten
- +1 yıl
Evet malesef
- +1 yıl
Gözlüklerini düzenli mi taktın
- +1 yıl
Anladım inşallah tamamen düzelir gözlerin
- +1 yıl
Teşekkür ederim
+1 yılAstigmat genetik olan bir hastalıktır kendiliğinden geçmez sen gözünü yordukca o ilerleyecek gözlük kullanmak istemiyorsan cizdirebilirsin
019 Yorumla- +1 yıl
Doktor da gözlerini yorduğun için olmuş dedi daha önce çok hafif bir numara kullanıyrdm. Çizdirmk nasıl oluyor
- +1 yıl
Bak şimdi senin gözün şekli bozuluyor derece yükseldikçe ve bunu bilgisayar ortamında 0.50 nin altına çekerek gözünü duzeltiyorlar o zaman gözlüksüz net gorebiliyorsun
- +1 yıl
Ona bir bakim o zaman inşallah işe yarar
- +1 yıl
Fakat onun için bir şartlar var herkes yaptiramiyor ayrıca sigorta da karşılamıyor
- +1 yıl
Şartlar derken yaş falan mı
- +1 yıl
Gözün kalınlığı yasin şeker hastalığı gibi şeyler özel hastaneler ortalama 5000 tl istiyorlar 8 sn de gözlüğü kır at diyorlar
- +1 yıl
bir hastalığm yokta gözün kalınlığı ne onu bilmiyorm
- +1 yıl
Bide en az 1 sene boyunca göz numarası hiç ilerlememis olmalı
- +1 yıl
Onu doktor muayene ederek olup olmayacağını söyler gözün inşallah çok kalındir o zaman 1 den fazla şansın olabilir
- +1 yıl
Inşallah ya yoksa ben hep gözlük takmam hele yazın çok bunaltıyr
- +1 yıl
İnşallah düzelir çok sorun etme kendine ama
- +1 yıl
Tabi gözlük takınca yeni ergenliğe girmiş orangutan gibi olsaydın sende hiç dert etmezdin
- +1 yıl
Bende de aatigmat var ve yüksek hemde 2 ay oldu gözlük kullanmaya basliyali şu an 2.75 e çıkmış gözlüğü çıkarınca kafam çatlicak gibi oluyor ama ben gözlüğü çok sevdim insanların ne dediği umrumda olmuyor
- +1 yıl
Telefon kitap okumak bunlarla çok uğraşmakta ilerletiyrmş
- +1 yıl
Malesef benim ki bilgisayar ve telefon çok ilerletti cizdirirsem asla elime bile almam telefonu artik
- +1 yıl
Oda olmuyor ki artık herşey telefonda bilgisayar da
- +1 yıl
Ya en azından günde 4 saat oynuyorsam bunu 1 indirmem gerekiyor kesin bir daha bozulsun istemem gozumun
- +1 yıl
Inşallah düzelir
- +1 yıl
İnşallah 😊😊😊
+1 yılGözlerinin maşallahı var. Keske olmasaydı ama olmuş. bir ömür bana baksa o gözler keşke :)
00 YorumlaBenim sol göz de 0.50 var ama doktor öyle şeyler demedi valla
00 Yorumla
+1 yılGecmezde ama lazerle tedavisi kesin var
09 Yorumla- +1 yıl
Inşallah
- +1 yıl
Bende de aynisi var
- +1 yıl
Lazer tedavisi mi oldun
- +1 yıl
Benim goz derecem 2 ve astigmatta var lazer olucam onumuzdeki yil lazer sadece turkiye de tek yerde guvenli yapiliyor o da venvidi goz hastanesi İstanbul'da o hastanede de ozer kavalcioglun da yapiliyor onda yaptiracam ben de bunun disinda yaptirirsan iyi olmaz goz bu sonuncta. Ve astigmat lazerle geciyor o isigi dagilmis gormuyosun
- +1 yıl
Bende araştırcam bakim artık
- +1 yıl
Cok arastirdim 2250 fiyat dedi ozer bey ama deger goz bu 2000 i olmaz
- +1 yıl
Az demiş bence zaten doktora git sürekli gözlük değiştr sinirin bozulsn o masrafı aşıyor zaten
- +1 yıl
Aynen oyle lense kalkissan dert. Gozluk takiyorum her sabah bulmak ayri dert bide gozlugu devamli takarsan cikarinca arada goz bir tanesi bir tarafa kayiyo
- +1 yıl
Bide yazın gözlük hiç çekilmiyr bunaltıyr
Lazer tedavileri falan oluyor araştır biraz
04 Yorumla- +1 yıl
Öyle yapcam teşekkür ederim
- +1 yıl
Reçeteyi direk optikçiye verdim ama doktor bir numara büyümüş dedi
Gizli Üye(25-29)+1 yılArjantin yaban ördeğinin pipisi boyu kadardır 🤓
00 Yorumla- Sağlık konusunda 8,8b cevap paylaştı.
+1 yılBenimde var doktor gözlük önerdi ama takmıyorum
00 Yorumla
+1 yılLaser tek çözüm 7 yıl oldu çok memnunum
00 YorumlaSağlık konusunda 321 cevap paylaştı. yok ya yıllardır takınıyorum daha geçmedi
018 Yorumla- +1 yıl
Şimdi gözlerimi çıkarıp masanın üzerine koycam göz yoksa sorun da yok
- +1 yıl
Şu an ki numarayı bilmiyorm reçeteyi direk optikçiye verdim daha önce miyop vardı 0.50 ve 0.75 ti doktor göz numaran büyümüş ve Astigmat var dedi işte
- +1 yıl
Inşallah peki Astigmat olan gözün gözlük camları miyop göz camına göre daha mı kalın oluyor
- +1 yıl
Kavanoz gözlük gibi durmuyor demi
- +1 yıl
Çok şükür içim rahatladı😂
- +1 yıl
Taktım kemik gözlük yazın burnumda iz yapıyrdu 😂
- +1 yıl
Yok ya neyini sevcem tipim kayıyor herkes dalga geçiyor abim yüz metre ilerden çirkin pislik sen bizim aileden nasıl çıktın diye haykırıyr
- +1 yıl
Bende gözlüklüyüm kahrolsun 😂
- +1 yıl
😂😂😂haklısın
+1 yılgeçmez boşa umutlanmayınız
00 YorumlaGeçmiyor
01 Yorumla- +1 yıl
Ameliyatı falan var mı acaba
+1 yılGözlük kullandım ve geçti
01 Yorumla- 1 yıl
Merhaba göz numaraniz kacti acaba bende geçer diye umut ediyorum ama
Var bende