Diğer konusunda 396 cevap paylaştı. Öncelikle bu konu hakkında iyi düşünmelisin, sırf ailen istedi diye mühendis olmak zorunda değlisin faakt ülkemizin gerçeği de bu arkadaşların da dediği gibi sayısala kafan basıyorsa zeki, sözele basıyorsa gerizekalı sayıldığın bir eğitim sistemi içerisindesin..
Evet, güzel bir üniversitenin güzel bir bölümünde okuyorsun, mezun olduğun takdirde hayatın düzenli olur en azından bir yerde yaşarsın, askerler gibi göçebe olmazsın, hele ki astsubaylık.. Ailemde hem inşaat mühendisi, hem subay hem de astsubay oldugunu söylemeliyim.
Fakat inşaat mühendisliği de sanıldığı kadar kolay bir mühendislik dalı değil, çalışma şartları çok ağır diye biliyorum, şantiyeler falan fişman gecesi gündüzü karı kışı pek yok, fakat askerliğinde ondan aşağı kalır yanı yok.
Ben senin yerinde olsam, astsubaylığı düşünmezdim, subaylığı düşünürüm. Çünkü astsubaylar resmen eziliyor, subaylara göre bunu çok net yaşadım ve gördüm üstelik biri önlisans şu an okudğuun bölüm ise lisans diploması veriyor.
Fakat, hayat senin hayatın ve bu hayata bir kez daha gelmeyeceksin, her şeyi kontrol edemezsin. Eğer gerçekten asker olmak istiyorsan, bunun seni mutlu edecegine inanıyorsan şansını dene derim. Evet çok zor bir karar, ama bunun doğru olduğunu inanıyorsan o yolda ilerlemelisin, kötü seyleri düşünme, ailem ne der, çevrem ne der, ya kazanamazsam o zaman elimden mühendislik diploması gidicek diye de düşünme. Gitsin, ne olmuuş yani?
20 tl verip bir daha sınava giremezmisin? Zaten sayısalcı olduğun için çoğu kişiye göre önde başlarsın sınava, önün açılır..
Peki bir de şunu düşün, gerçekten kararını verdin asker olmak istiyorsun, mülakatlara girdin sınava girdin sağlık muayenesini geçtin kazandın. Hayalindeki mesleğe kavuşacaksın, seni mutlu eden bir mesleği icra edeceksin.. Bu senin için çok daha iyi olmaz mı? Hem ruh, hem beden sağlığın açısından.. Bunu düşün.
Ama iyi düşün. Sınavları kazanabilir misin? Geçebilir misin? Ast-üst ilişkisine, askeriyenin disiplinine, çalışma koşullarına, bayramda seyranda nöbet tutmaya.. Bunu başarabilir misin?
Ve ne olursa olsun, astsubay olma derim ben sana. Subaylık çok daha iyi. Bunun için göze alman gereken bazı koşullar var biliyorsun, bunları iyi düşünüp karar vermelisin.
Unutma ki hayat senin, ailen senin yerine inşaat mühendisi olamaz, bunu yapacak, hayatını geçindirecek kişi sensin ve bunun üstünde en çok senin söz sahibi olman gerekir.. Tüm artıları ve eksileriyle iyice düşünüp, risk almalısın.
Umarım, hayat sana istediğin tüm imkanları sunar..
Mesafeler, engeller sadece gözümüzde büyüttügümüz kadardır..
Kimse yaşamadan ögrenemez.12 Yorumla- +1 yıl
Doğru bir gözlem yapmışsın + 1
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 512 cevap paylaştı.
+1 yılBen önlisans mezunuyum. Okul bittikten sonra ben girmiştim astsubaylık sınavlarına. Bende çok istemiştim. İmkan olsa yine girerim sınavına ben girdiğimde sadece 5 kız öğrenci alacaklardı. talep çoktu bu yüzden olmadı. Mülakatta kaldım. Bence okulu bırakmadan önce kaç kişi alıyorlarmış bak. Ve birde sağlık muayenesi çok titiz yapılıyor. Tüm aşamaları geçip sağlıkta ufacık bir problemde elenebilirsin. İllaki girmek istiyorsan sınava önce alınacak kişi sayısına bak ve kendin çok titiz bir sağlık muayenesinden geç. Omurgada hafif oynamış bir kemik veya senin hiç farketmediğin ve farketmeyeceğin çok düşük seviyelerde bir renk körlüğü bile seni eler. Bunları düşünerek karar ver. Ama bayanlara çok yakışıyor bence. İmkan varsa güzel olur diye düşünüyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılsporcu olduğum için ayda bir muaynem oluyor herşeyim maşallah düzgn :)
+1 yılSakın ha böyle bir gaflete düşeyim deme. İnşaat mühendisiyim. Çok güzel bir meslektir. Sınırsız iş olanaklarına sahipsin. En son noktada kendi yapılarını kendin yapma mutluluğuna bile erişebilirsin. Zor yanları vardır. Ama toplum içerisinde saygın bir yere sahiptir. Askerliğimi asteğmen olarak yaptığım için merak ettiğin diğer mesleği de yakından gözlemleme şansına eriştim. Gelelim astsubaylık hevesine askerlik çok zor bir meslektir. Mecburi hizmet bölgeleri vardır. Koşulları yerine göre çok ağırdır. Kaldırmakta çok zorlanırsın. Kafana göre çekip il dışına bile çekip gidemezsin garnizon terk izni alman gerekir. Yeri gelir cumartesin pazarın olmaz. Yeri gelir bayramda bile 24 saat nöbet tutarsın. Komutanlar sana bayan olduğun için iltimas göstermeyeceklerdir. Maaş hususu karşılaştırma kabul etmez bile. 15 sene emek verip başçavuş olmuş bir astsubay 3000 tl maaşı ancak alıyor. Yeni mezun bir inşaat mühendisi en basit ve rahat iş olan yapı denetimde bile 2000 bile alıyor. En az alan şantiye şefi başlangıçta 2500 tl den başlıyor. 15 senelik bir inşaat mühendisi şantiye müdürü ya da proje müdürü olduğu takdirde 15-20 bin tl ye kadar maaş alabilir. Alıyor da. Kararı sen ver. He bir de ünifoma ve bot olayı var ya çok zor bir şey anlatılmaz yaşanır derim. Site ahalilerinden askerliğini yapmış olanlara da selam ederim :))
24 Yorumla
Soran+1 yılsonsuz teşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim. Yardımcı olabildiysek ne mutlu.
+1 yılŞimdi arkadaşım Türkiye'de artık sayılı üniversite diye bir şeye inanmıyorum ben. Türkiye'deki eğitim sistemi tekdüzedir. Matematik, fizik, kimya yani sayısal kafan ağır basıyorsa seni adamdan sayarlar anlayacağın ülkemizin eğitim(!) konusunda ışık yılı uzakta olduğunu söylemeliyim olması gerekenden. O sayılı (!) üniversitelerde ve diğerlerinde de eğitim adına bir şeye rastlanmaz herkesin balını kaymağını yediği ama farklı ve kendi kovanlarına çomak sokabilecek kapasitedeki kişileri barındırmayan çürük sistemli dışı görkemli içi ise görmesini bilene işçilik sıfır denecek yerlerdir bu övülen yerler.
Her ne kadar sana ayrıcalıklı bir üniversite algısı oluştursalarda işsizlik berbat bir durumda ve artarak ilerliyor. Yarın birgün mezun olduğunda o cvler bir işe yaramayabilir dayın, amcan yoksa bir yerlerde.
Sana tavsiye subaylık istiyosan git ve paranı kazanmaya başla. Aksi halde bu ünilerden bu kendi içerisinde sistemleşmiş kapalı kutulardan insana pek fayda gelmez. Kendini geliştirdiğin ölçüde bir yerlere gelirsin bu ülkede. O açıdan istediğin yönde ilerle isimlere şaşalara şişirmelere aldanma.03 Yorumla
Soran+1 yılkuzenim yüksel inşaatta müdür oraya başlarsın diyor yüksel inşaatı bilirsin
- +1 yıl
ee ama dediğim gibi tanıdığın varsa da maaş olarak ve şartlar açısından daha avantajlısın. Az çok biliyorum bu da düşündürücü bir etken. Ben işsizlik faktörüyle kıyaslayınca subaylık dedim yoksa hiç özendiğim ve tavsiye edeceğim meslek değildir.
- +1 yıl
ya ayrıca daha 1. sınıfsın farklı insanlar tanicaksın deneyimler edineceksin bu da önemli bir fırsat biraz bekle daha çok erken subaylık kaçmıyor ya sonra da verebilirsin kararını
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
51Cevap
Astsubay olmak ; mühendislik karşılaştırması yapmaya bile gerek yok. Birisi önlisans mezununun olabildiği bir iş ve meslek hayatında yükselme yok. Diğer yerde ise dilini geliştirdiğinde ve ticareti de öğrendiğinde parlak bir meslek. Düşünmem bile mühendisliği bitiririm. İş hayatında ileride görürsün, bu ülkede tıp ve mühendisliğin her dalı ve her mezunu değerli olacaktır. Sözel ve matematik bölümlerinin nasıl es geçildiğini ve haklarını alamadıklarını göreceksin. Ama hayat senin, istediğin mesleği seç..
00 Yorumlabende inşaat (yüksek olmasına az kaldı) mühendisiyim. öncelikle hayatın amacı mutlu olmaksa mutlu olabileceğin yere bak. bizim bölümde çok çalışırsın ve çok kazanırsın. astsubaylıkta çalıştım dediğin sürede yapacakların mühendislik ile kıyaslanamaz. benim şahsi hevesim üretmek ve başarılı olmak. zaten bunları başarınca gelen paranın haddi hesabı yok. ama kazandıktan sonrada parada pulda gözün olmaz, nasıl daha başarılı olabilirim dersin ,onu da söyleyeyim. maaşları sormuşsun. gerçekten bilen birilerine sorsan bunu dile getirmezdin bile...
00 Yorumla- Diğer konusunda 982 cevap paylaştı.
+1 yılastsubay mı?bayan olduğun için masa başında yazı çizi işleri,getiriver-götürüver filan onlara bakacaksın.birliğimde kadın astsubay vardı oradan biliyorum.saçma bir askeri disiplin,topuklu ayakkabı giymek isteyeceksin ama postal verecekler ayağına.sen şöyle bir çık kampüsün dışına yada fakültenin yazıyı bir daha oku bence.hacettepe yazıyor.heee hacet kelimesi içini sıktıysa yada teknik bir okuldan mühendis olarak mezun olmak istiyorsan bir daha gir sınava ama astsubay olmak için bırakırsan teee buradan gülerim sana sesli gülerim.rencide olursun.
01 Yorumla- +1 yıl
bence sakın öyle bir hata yapma , gençlik damarını bırak ..
Bak arkadaşımın babası astsubaydı kendiside bir vatanseverdir.Bu sene hava harp okulunu kazandı mezun olursa subay olucak hhemde havacı ama bana anlatıyor bazen öyle bir duruma geliyorum istifa etmemek için zor tutuyorum kendimi burada ne işim var burada olmamam gerek diyorum dedi.Uzaktan göründüğü gibi değil hiçbiri tabi senin seçimin saygı duymak gerek ama o kadar çok önemli bir karar ki en ince ayrıntısına kadar araştırmadan karar verme
www.magduraskeriogrenciler.org/00 YorumlaGercekten bunu istiyorsan.Aileni ikna et. ya da okulu bırakmadan da girebiliyorsun sınava sanırım. Okulu neden bırakmak istiyorsun sınavı gecemeden daha ? 4 sene boyunca alttan dersin bile kalsa bir şekilde verirsin diyorum. Okulu fazla ogmuşsun. Evet hacettepe iyidir. Ama en iyi bölümü TIP tır. Ayrıca madem kendine güveniyorsun neden okulu ve sınavı aynı anda götüremedigini anlamıyorum
03 Yorumla
Soran+1 yılşartları varmış askeriyenin
Soran+1 yılaynen çok saçma
Gizli Üye(36-45)+1 yılparayı bir kenara bırak başka bir meslek olsa bırak derim de askerlik gerçekten zor bir meslek. güçlü bir beden ister. başçavuş da olsan spor denetlemesine girersin. güçlü bir zihin ister. bulunduğun birimle ilgili bir soru sorulduğunda "bilmiyorum", "bakayım" ,"öğreneyim" gibi mazeretleri kabul etmez. sağlam bir irade ve psikoloji ister. yorulunca ya da canın sıkılınca "ben bu işi bırakıyorum" diyemezsin. inşaat mühendisleri kendi meslekerini anlatmışlar. astsubaylara da sorarak kararını buna göre ver derim. en azından her yıl yapılan "denetlemeler"i çevrende askerlik yapmışlara sorabilirsin.
00 Yorumla- Diğer konusunda 445 cevap paylaştı.
+1 yılYa madem askerlik düşünüyorsun enden astsubaylık hedefin subaylıktan başla ardından albaylığa kadar yolu var, öbür türlü kıdemli baş çavuş olursun ardıdnan da kalırsın o pozisyonda, hem astsubaylık bayanlara göre değil, genelde astsubaylar jandarma karakollarında, ya da sınırlardaki karakollarda istihdam ediliyor bence yanlkış bir karar verme yaşında geçmemişken subay adayı ol. Öte yandan mühendislikte okuyabilirsin ama okursan endüstri mühendisliği okusan çokta mutlu olacağını düşünüyorum.
00 Yorumla bence mevcut düzenini bozma, gelmek istediğin yerin içinden birisi olarak diyorum bunu. güzel bi okulda okuyosun. oku mezun ol mühendis ol. vatan sevgisiyse mühendis olarak da vatanını sevebilirsin üniforma sevgisiyse sıhhiyedeki asker pazarlarından birine git üzerine göre bi üniforma al hevesini öyle gider. sonra başını dağlara taşlara vurma derim. ama bu düşüncem tabi tamamen kişisel.
00 YorumlaDiğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. 1-bayanlar astsubay oluo mu? ben olmuo diye biliodum
2-dönerciyim ama türk lirasına çevirince 2300 liraya denk gelen maaşım var, haftada sadece 5 gün, günde 8 saat çalışarak.
3-kazın ayağı her zaman ilk göründüğü gibi değildir. her işin artıları eksileri vardır.
4-herkes kendi yolunu kendi çizmeli. yani "al senin yolun bu, yürü bakam burdan" dendiğinde o yoldan insan çıkabilmeli, kendi hayatını yaşamalı :)00 YorumlaDiğer konusunda 2,3b cevap paylaştı. okudugun dalı bitirdiğinde çok iyi kosullarsa çalısabılırsın ? istemdıgın bır meslegıde yapsan nekadar verımlı olur ana atdan ınınp essege bınmek gıbı senın yaptıgın maden ankarada yasıyorsun ve askerıye ıstıyorsun subaylk düşün koskoca gata orda duruyor ...
02 Yorumla
Soran+1 yıldirek mezunları alıyorlarmış ben başka bir okulu bitirdim
bence hiç uğraşma tsk yı geç birde astsubaysın hiç bi ifaden yok orda vazgeç okulunu oku çok istiyorsan tsk da sivil memur ol garnizon komutanıda gelse muhattab olmazsın çok şey çekiyorlar ben havacı olarak yaptım bayan yüz başı pilotuna kadar muhabbetim oldu 2 hafta göreve gelmeler vs vs yapılcak şey değil emin ol maaş durumları da çok iyi değil teğmeler bile 2.200 tl civarı alıyor ki sen astsubaysın :(
02 Yorumla
Soran+1 yıl:( doğru
Bence bölümünü bitirip Kara Harp okuluna gir Subay ol ,sonradan vazgecersen de elinden azından güzel bir meslek olur .
Bir de bayanlar astsubay oluyor mu ? subay olunduğunu biliyorum bayan subay arkadaşımda var ama astsubay olunuyor mu bilmiyorum.03 Yorumla
Soran+1 yıljandarma astsubaylığı var bayanlar için ama harp okulu yaşa göre alıyormuş mezun olduğumda yaşım tutmuyor
Soran+1 yılohhhhhhhh :)
Tavsiye etmem bende hazırlanıyordum vaz geçtim .çok bilgi aldım mülakatları zor spor olsun sözlü mülakat olsun ve sen bir bayansın ki daha zor konteyjan sorununa takılabilirsin tavsiye etmem .güzel bölümün var idare etmeye çalış hayatını riske sokma derim.
00 YorumlaBence asker olma.Hele astsubay hiç olma.Sen 40 yıl hizmet edicen mesela ama üni mezunu bi çocuk daha geldiği an asteğmen olacak ve senden rütbeli olacak.Pek hoş değil.Ayrıca neden bunu istiyorsun.Okuduğun üniden memnun değil misin?
02 Yorumla
Soran+1 yılinşaat ilgimi çekmiyor
cok guzel vede dunyada gecerli bir meslektir ordudada ihtiyac vardir sen muendis ol once cok sevdigin askerlik arzunu muendislikle gecir mezuniyetten sonra orduya muracaat et ORDUYA MUENDIS olarak girebilirsin sakin unutma
01 Yorumla
Soran+1 yılgerçekten mi ?
Hangisinde mutlu olacaksan onu yap.İyi düşün.Sonuçta bu senin hayatın ailenin değil.Tabi ailen de senin için en iyisini isterler.Fakat dediğim gibi bu mesleği yaşlanıncaya kadar sürdürecek olan sensin. :) Umarım bir karara varırsın.
01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim umarım
astsubaylar kadar ezilen askerler yoktur diye düşünüyorum. eminim ki astsubay üstçavuş olduktan sonra bir çok pişmanlıkla başbaşa kalacaksın.
00 Yorumla
+1 yılHava Astsubaylığıysa gir. Karayı hiç tercih etme.
Yanlış şöyle bir durum var. Okulu bırakıp birde astsubaylığı kazanamazsan senin için iyi olmaz orasınıda düşün. Her giren kız alınacak diye bi kaide yok.(torpilin yoksa)00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMaaşları az.Bildiğim kadarıyla subay olmazsan 3 binin üstüne çıkamazsn.O da zamanla artar.Yıllar sonra 3 bin alırsn.İnş Müh. ile bundan daha iyi maaş alablrsn.Birde tekrar sınava girip sevdiğin bölümü oku bence.
00 Yorumlakısaca deli diyorum :D
maaşları müdür maaşlarıyla aynı :) zorunlu hizmet biterse devlet memuru olarak müdürlükten başlıosun :)02 Yorumla
Soran+1 yılnasıl yani
Hedeflerinin onune gecilmesine ailende olsa izin verme. Ama konu paraysa insaat muhendisleri sanirim daha fazla kazanir :)
00 YorumlaBir heves uğruna ömür boyu emir altında yaşanır mı?
00 YorumlaHayatının sonuna kadar emir altında, yerin yurdun belli olmadan, ailen, arkadaşların olmadan yaşamak istiyorsan ve çocuklarını da böyle yaşatmak istiyorsan hiç düşünme bırak okulu :)
00 Yorumlaaskerin maaşı belli dir ama mühendisin maaşı bence daha iyi istediğin yerde çalışıyorsun atma derdın yok
03 Yorumla
Soran+1 yılastsubaylık ne kadar turker
Soran+1 yıl=)
+1 yılaskerliğini yapmış erkek arkadasın varsa olar anlatsın sana nasıl bir ortam oldugunu bence okuduğunuz okul daha mantıkı
02 Yorumla
Soran+1 yılhyr yok siz anlatırmısınz?
- +1 yıl
şimdi beni üstün olarak kabul et !
sordugun soruyu sil !
okulu bırakıp sınawlara girip kazanamazsan tekrar okula dewam etme şansın warsa denemeye değer hayallerini gerçekleştirmek için.
03 Yorumla
Soran+1 yılhayalim mantıklımı sence
Soran+1 yılteşekkür ederim
Astsubaylık çok yıpratıcı bir meslek.Amcam Astsubaydı.10 yıllık zorunlu hizmeti tamamlayınca isitfa etti.Sürekli görev yeri değişikliği,tayinler zor olur.Ayrıca İnşaat Müh. çok güzel bir bölüm ama karar senin tabi ki...
02 Yorumlahacettepe inşaat seni bozmak istemem ama ahım şahım bir bölüm değil
10 Yorumla
+1 yılhangi gerekceyle astsubaylıgı ıstedıgını de soyler mısın?
00 Yorumla
+1 yılhacettepe de inşaat mühendisliği mi varmış?okulu bırak subay ol.
05 Yorumla
Soran+1 yılne mezunusun sen :) pek ilgn yok galiba bölümlerle yada ankaradaki üniversitelerle :D
- +1 yıl
ben de hacettepe mezunuyum da inşaat mühendisliğinin varlığından yeni haberim oldu:)dediğin şey inşaat teknolojisi olup iki yıllık yüksekokul zaten .yanlış mıyım?
Soran+1 yılsenin dediğin myo o polatlıda canım :) tekniker yetişir orda hacettepe mühendislik fakültesi ayrıdır 4 yıllıktır
- +1 yıl
anladım.kolay gelsin .:)
Soran+1 yılteşekkür ederm tatlım
+1 yılAstsubay olmak,mühendis olup yaptığın köprüden kendini atmakla aynı şeydir..
Subay olup köprüyü mühendise yaptıran ol yada mühendis ol daha iyi :)00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılastsubaylar = asosyallik ve bol kroluk... %90 ı böyle maalesef... basaka idealleri ve yapabilecekleri olmadıgı icin asker olan tipler... üniformanın karızmasına aldanmamak lazım!...
00 Yorumlameslektaşın olarak okula devam etmeni öneririm. kolay gelsin..
04 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim
Soran+1 yılbilmiyorum :(
İçinden geleni yap..Sevmediğin bir bölüm bir meslek ileride can yakar..Aileni bir şekilde ikna etmen lazım
00 Yorumlalaplap yasın kac pekı ıstedıgın meslegı olmanı tavsıye ederım omur boyu sozkonusu
02 Yorumla
Soran+1 yıl18 bitiyor 19
Astsubay olma bence. İmkanın varsa subay ol. Çok pişman olursun. Yaşın 40-45 olur yeni mezun olmuş teğmenler sana emir verirse senin için zor olabilir. Yani bu emirde değil başka bir şeyde olabilir.
00 Yorumlabence subaylığı istiyorsan git ol insan sevdiği meslekte mutlu olur
00 Yorumla
+1 yılsubaylık senin nickinde var git derim uygun adım laplaplap
00 Yorumla
+1 yılben tam tersini yaptım, şiddette kaçınmanı öneririm. mühendis ol, iyidir. hiç bir baltaya sap olamayacağımı bilsem yine de pişman olmam
00 Yorumla
+1 yılEğer gerçekten İstediğin Askeri Okul Ve Ankaradaysan Ben Bu Konuda Yardımcı Olabilirim Sana Ama Eminsen Sonradan Pişman Olma Askeriye Kolay Değil .
00 YorumlaAstsubaylıktan yükselebilirsin.Yükselirsen 3e yakın alırsın :)
00 YorumlaEğer okulunu bırakmadan sınava giremiyorsan bir dönemliğine dondur okulunu öyle gir.
00 YorumlaGizli gizli sınava gir eğer tamamen kabul edilirsen okulu bırak.
00 Yorumla
+1 yılbaşarabileceksen hemen bırak.gerçekten emin değilsen kendine güvenemiyorsan riske atmaya değmez.
00 Yorumlapek mantıklı düşünemiyorsun sen:) o yüzden astsubay ol zorluk çekmezsin:P
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılneden astsubaylık? harp okulunu neden düşünmüyosun?
03 Yorumla
Soran+1 yılokulum bitmeden olmuyor ve ozamanda yaşım tutmuyor
Cevap sahibi+1 yılbi arkadaşım üniversite 1. sınıfın sonunda harp okuluna girdi de o yüzden sordum.
Soran+1 yıldüz lise ve dengi okul mezunları girebiliyor
kafayı mı sıyırdın diyorum çöpçü ol daha iyi..
06 Yorumla
Soran+1 yılneden
Soran+1 yılteşekkür ederim :)
Bence öyle bir hata yapma
00 Yorumla
+1 yılbence okuluna devam et
00 YorumlaDiğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. maaşlar süper ama sürgün olayına ne dersin?
00 Yorumla
+1 yılsen üni yi bitir astegmen ol :)
00 Yorumlaokulu bitir istıhkam subayı olarak gir bence
00 Yorumlaben olsam bırakmazdım
00 Yorumlasenden assubay olmaz ezerler seni
01 YorumlaAğlarsın.
00 Yorumlaetmeeee
02 Yorumla
Soran+1 yılneden
+1 yılHiç tavsiye etmem.
00 Yorumlabana uyar
00 Yorumla