Yoksa hep alır mı?
Şerefsiz biraz sanırsam. Hep alayım hiç vermeyeyim diyor. O çocuğu
Şerefsiz biraz sanırsam. Hep alayım hiç vermeyeyim diyor. O çocuğu
Hayat aldıklarını verir mi? Hmmm.. aslında hayatın aldığı bir şey yok. Hayat orada yapılan ve kaybedilen her şey bizim elimizde. Yani ecel dışında ki kavram (ölüm) bunlara çare yok. Hayat orada duruyor. Çok zenginsindir fakat , bir hata da malın, mülkün bir anda gidebilir. Tekrar kazanır mısın peki? Kazanabilirsin, geriye dönüş yapabilirsin. Hayat yine orada. Bir trafik kazası geçiren ve kollarını kaybeden birisini düşünelim;
Hayata asi gelmemiş ama kaybettiklerinden de vazgeçmemiş savaşmış, yapay kol yaptırmış ya da o kola ulaşamamış mücadelesini devam ettiriyor, yaşama olan tüm mücadelesini veriyor. Ama hayat orda işte orda kader işin içine giriyor. Belki sürat yapmasaydı o an orda olmasaydı bu kavramlar olmayacaktı. Sorgulanması gereken hayat değil, biziz abi.
Eğer dini niteliklerin ve düşüncelerin yüksekse bundan sonra da hayat diye bir kavram var. Sonuç olarak hayat hep var biz nerdeyiz?, nasılız? Bunu yorumlamak önemli.
Hergün farklı ruh, farklı kişiliğiz aslında. Kimisi kurallarla yaşar, kimisi kuralsız doğaçlama. Aslında doğaçlama yaşayan hayatı sorgulamaz geçer. Hayatı kural edinen ya da ot gibi yaşayan bir şeylerin farkında olmadan, doğaçlama davranırken bile mutsuz olmayan , olmamaya çalışan hep bir mutluluk arayanlar daha uzun ömürlü ve daha sağlıklı. Demem o ki ; hayat orda duruyor. Senin attığın adıma bağlı.
Bugün bir paylaşım gördüm
Ben: II
Hayat: I, III
Ben de anlamadım boş ver
Bir yerden alıyor bir yerden veriyor. Ama biz insanlar olarak sadece kendimizi düşünüp nankör olduğumuzdan sadece aldıklarını görüyoruz. Aslında düşünürsek bir üzülüyoruz sonra mutlu edecek bir şeyler yaşanıyor.
Nankörüz
Doğru bence de
bekle bekle belki verir
Cevap
12Cevap
Aslında hayat sadece bir satranç tahtasından ibaret. Vezir ve şah, kişilik ve akıl bakımından olgun insanlara aittir. Bu alçaldıkça taşların değeri de alçalır. En alçağı piyondur. Onlar da kişiliksiz, akılsız kişilerdir. Dolayısıyla satranç tahtası üzerinde piyon olmak çok hezimetli bir iştir. Ancak bir vezir öyle değildir, tahta üzerinde daha özgür ve aktiftir. Yani diğeceğim o ki, satranç tahtasnın, yani hayatn burada bir suçu yok. Suç varsa üzerindeki taşlarda var. O tahta sadece bir vasıta. Toprak üzerine de taşlar konulabilir. O sadece bir motif. Hayat diyoruz, evet. O satranç taşları, yani insanlar hiç olmasaydı hayat nasıl olurdu? Bomboş bir tahta olurdu. Taşlar, ağaçlar, çiçekler hep yaradanı zikrederdi. İnsan müdahalesi olmayacağından mükemmel bir doğal işleyiş söz konusu olurdu. Hayatı değiştiren de insan, kötü yapan da insan.
Hayat insana yaşam boyunca her şeyi veriyor ise ahirette bir sıkıntı olacak demektir. hayat herşeyi alıyor ise sabretmek gereklidir, çünkü ahirette bazı kapıları , dünyada çektiğin sıkıntılar karşılığında açabiliyorsun. şükretmek gereklidir. çünkü başka çare yok sınırlı bir yaşam boyunca; ne her şeyi yapmaya vaktin var, ne de geri almaya ömrün yeter. bazı durumları kabullenmek ve hayatın bizden aldıklarına boyun eğmek gereklidir. yoksa yarınlara bakamaz, aynı yerde çakılı kalırsın.
bu acımasız hayat asla bızeden aldıgını gerı vermez malesef ancak bızden alır sonra ışı bıtınce mezara yollar boyle ışte hayat denen sey ama bazılarımız sanslı bu hayatta bazılarımız kederlı hayatın yuku omuzlarında ışte bırde boyle dengesız bır hayat yasıyoz
gani gani verir de bazen hayat koşuşturmasından fark etmessin bazen sabretmediğin için geldiğinde bile fark etmezsin
Hayat birseyleri aliyor mu ki versin..
Secimlerimizin sonuclarina katlanmak yerine aldiklarini geri vermiyor diyoruz..
Gerek yok müdür :/
Vereceğine inanmak da yeterince güzel. Tabi verirse verecek olan hayat değil. Her şeyi alan da veren de belli.
Deme öyle . Veriyordur sadece o küçük detayı görmek gerek.
Yok dostum ben daha hiç görmedim. Sadece alıyor maşallah. Hep bana hep bana nere kadar acaba :)
En basitinden saçlarına düşen aklardır. Hayat yaşlanan bedenini, zamanını geri vermez.
Süzme o çocuğu..
Klasik olacak ama delikanlı olsa yuvarlak olmaz..
Aldigini cok gordum verdigine hic rastlamadim.. Keser gibi, hep bana hep bana..
Veriyorsa önce benimkiler den başlasın zira çok fazla alacağım birikti.
Aldığını verdiğini görmedim daha
Belki de henüz bir şey almamıştır
Son zamanlar neşesiz misin sen?:))
Saçma düşünce bazen aldıkları için şükür ediceğin günler gelir yerine geri vermez daha iyisini verir iyiki almış dersin
bence farklı bir iyilik yaratarak geri verir
Hep aliyor vermiyor maalesef dipsiz kuyu gibi :)
Bence vakti geldiğinde veriyor
geri vermediği kesin.
Hayat p*çn önde gideni, ağzımı bozduruyor.
Vermez bosuna bekleme
çok takma kafaya öteki dünyada alırsın
Sakin olun sevgili soran..
Vermiyor aksine daha da alıyor sjsjs
Yok ya ne vericek hayat bize günahını bile vermez
Geri vermiyo ve ben onu hergün çzlüyorum 😭😭
Maalesef vermiyor keşke hiç almasa ama😑
O sana vermiyorsa sen ondan almasını bileceksin.
Sever oynamayı
Sadece alır.
Duruma göre değişir.
Vermiyor malesef
Geri vermiyor.
Vermez.
Vermez
Nah verir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar