İslam'a inananlar daha çok bu sitede ama inanmayan da var. Sebebini sorduğumda saçma sapan benzetmeler yapanı mı dersiniz yoksa benim söylediklerim karşısında konu değiştireni mi. Sonradan dönüp Allah var biliyor ama böyle yaşamayı tercih ediyorum diyorlar. Benim iki kişiyi müslüman yapmışlığım var konuşa konuşa😊 hadi müslümanlıkla ilgili saygılı bir şekil de konuşalım 🙋
İnanmaya karşı olmak "inançsızlık" değildir. İnançsızlık ben o konuya inanç olarak değil akıl yolu ile bakıyorum demektir. Aklı sağlam olur zayıf olur kirli olur temiz olur, bu soru için çokta önemli değil. İnançsızlığım bütün inançlara soğuduğum içindir. Daha küçücükken bunlara maruz kaldım ve yaşadığım karmaşa içerisinde inançsız da devam ettiğini gördüm hayatın.
Din 20-21 yüz yılda aşırı derecede din adamlarının para para para için boyuttan boyuta soktuğu şeyler oldu.. Yaşar Nuri derki "Deist'liği kuran aralıyor" "Deistlik insanlığın kurtuluşu"...
Allah korkusu ve sevgisi ibadete yol açar. Ve ibadetin için kullandığın araç çokta önemli değildir. Bunu bireysel yaşadığın müddetçe..
Sen neden inanıyorsun? Çocukluğundan beri zihnine sokulması dışında seni bu dine inanmaya iten sebep nedir? Mantıklı gelen ne? Neden hristiyanlık veya budizm hak din değilde islam gerçek din? Bunların cevabını verirsen bende neden inanmadığımın cevabını veririm. Ama benim cevabım tek bir cümle ile açıklanamaz belkide yüzlerce sebep var. Sadece islamla alakalı sebeplerde var. Diğer dinleride kapsayan genel sebeplerimde var.
Sana şöyle söyleyeyim. İslam ile büyüdüğüm için değil, diğer dinleri de araştırdım. İncil mesela insanlar tarafından değiştirimiştir. Her kaynakta yazar. Kuran ı kerim de yazanlar geleceği anlatıyor ve ne derse cıkıyor üstelik hiçbir zaman insanların kötü konuma düşmesini istemiyor. Her zaman adaletli bir din. Örnek insan olarak Hz Muhammed (s. a. v) gönderilmiştir. Onun kadar mükemmel bir insan dünyaya gelmedi, gelmeyecek. Diğer dinlere mensup kişileri küçümsemiyorum ama onların dinine bakınca en doğrusu İslam
Muhammed kadar mükemmel bir insanın dünyaya gelmediğini nereden biliyorsun, hakkında ne biliyorsun? Elinde inandığın kitaptan ve hadis kaynaklarından başka ne var? Diğer dinleride araştırdım diyorsun ama şu an yeryüzünde mevcut olan tüm dinleri araştırmaya senin ömrün bile yetmez. Kuran da geleceği anlatan birşey yazdığını ben görmedim. Farklı yorumlarla şurada böyle demiş ama bunu demek istemiş gibi esneterek değil, doğrudan neyi haber vermişte gerçekleşmiş veya haber veripte gerçekleşmeyen neler var? Kalp ile düşünüldüğü yazan, güneşin kara bir balçığa battığını yazan bir kitaptan bahsediyoruz. Çelişkilerle dolu bir kitaptan bahsediyoruz. Bir ayette dinde zorlama yoktur derken başka bir ayette müslüman olmayı reddedenleri öldürün kabul edenleri bağışlayın yazan bir kitaptan bahsediyoruz. Okurken bunlar hiç mi gözüne takılmadı.
Ben dinleri araştırıyorum derken şu an dünya da en çok inanılan dinleri demek istedim. Peki Hz Muhammed kadar mükemmel bir insan bana kanıt göster, göstermezsin. Onu da açıklıcam ama şunu söyleyeyim. Araştırabilirsin bunu da. Dünyada hep gizli tutulmaya çalışıldı. Kuran'da Firavunun son anda ki imanını biliyorsundur, deniz kapanacağı an Musa'nın Tanrısına inanıyorum. Diyor. Ama bu tövbe bu inanış kabul olunmuyor. Allah ın varlığını biliyor ama hala Musa'nın Tanrısına inanıyorum diyor secde ediyor. Neyse yıllar sonra Firavunun cesedi bulunuyor hem de secdeye kapanmış bir halde. O kadar yüzyılda o fosilin yok olması gerekmez mi? Araştırılıyor ve kaç yüzyıllık cıkıyor Kemikleri hala duruyor, çürümemiş. Kuran da '' Şüphesiz ki biz onu ibret alasınız diye yarattık''(Bakara13). Araştırabilirsin
O bahsettiğin ceset kızıldenizde bulunmadı. Yukarı mısırda yaşamış zavallı bir köylünün mezarı şeklinde bulundu. Zaten yanındada kap kacak ve değersiz birkaç eşya bulundu. Dönemin şartlarında asil olmayanların defin şekline uygun olarak. Ve cesedin en az yüzde 50 si çürümüş durumda diğer yüde elliside çölden kaynaklı doğal mumyalanma sayesinde korunmuştur. Benzer bir ceset danimarkada da bulundu bataklık cesetleri diye adlandırılan birkaç ceset bulundu. O cesetler bu bahsettiğinden daha iyi korunmuş. Daha dün ölmüşler gibi. Yine benzer cesetler çindede bulundu. Bu bahsettiğin ceset ingilterede british museum da sergileniyor. Araştırabilirsin. Zaten eli yüzü tanaınmayacak halde ve tam secde nelibilecek bir pozisyondada değil. Fakir bir yukarı mısırlı köylüye ait o ceset. Etrafında bulunan basit kap kacaklar zaten bunun en büyük kanıtı.
Neresi kopyala yapıştır. Onu anlamadım. Bu yazıyı çok öncelerden okumuştum zaten ama benim söylediklerime benzer şeyler yazılması kopyala yapıştır mı oluyor. Onlar oradaki cesedin durumu ile ilgili şeyler yazmışlar ve zaten konunun aslını bilen herkes nasıl bulunduğunu ne şekilde bulunduğunu biliyor. Boy boy resimleride mevcut zaten araştırılırsa.
Evet okuduklarının bir özetide denilebilir zaten üzerinde aşırı düşünülmüş bir ceset değil bu bulunan doğal mumya, bir kazı esnasında bulunmuş ve üzerinde fazla kafa yorulmadan müzeye kaldırılmış. Birkaç resimi alıp firavun cesedi diye lanse edenler belli ama bu ceset bir mezardan çıkıyor.
Bunlar arkeolojik bulgular ve kayıtlarda mevcut inanmayabilirsin pek tabi ama firavun cesedi diyede bana lanse edemezsin. Çünkü cesedin herhangi bir firavuna ait olmadığı çok açık, dünyada bunun gibi yüzlerce eski ceset bulundu eğer dine inanma sebebin buysa tartışmaya gerek yok, sen inanmaya devam et ama daha tutarlı ve mantık sınırları içinde tartışırım dersen sormak istediğin ne varsa sor. Ama olayı sürekli bir konu üzerine kaydırırsan ve çocuksu inatlaşmalar şeklinde tartışırsan yine konuşmaya gerek yok. Bana elle tutulur ve mantık sınırları içerisinde şeyler söyle belki bu şekilde inandırabilirsin. Aksi durumda dünya düzmü yuvarlakmı tartışmasından öteye gitmez bu konuşma.
Şu dünyada ki nizam ve intizam nasıl devam ediyor? İlla ki bir yaratıcının olması lazım öyle değil mi? Hiç cocuklaşmadım. Gerçekten şu maymundan geldik falan dersen hiç konuşmayalım asıl
Ben agnostiğim yaratıcı ve tanrı bağlamında bir tartışmaya girmem. Bilinmezlik olarak bakarım olaylara ama burada konumuzun din veya dinler olduğunu sanıyordum. Ama yinede bu konu hakkında düşüncelerimi belirteyim. Evrim sadece bir teori ve geniş bir teori kanıtlanmış veya halen daha üzerinde kafa yorulan, araştırılan şeyler var. Ve canlı evrimini fosil bilim ve gen bilim diye iki bilim dalı ağırlıklı olarak yaparlar. Bu konulara hakim olmak lazım. Bende çok mükemmel falan değilim bu konularda ama insanla maymundan geldi demek zaten yanlış bir düşünce, sadece günümüz maymunları ile ortak bir atadan geldiğini neredeyse dünyadaki tüm bilim camiası kabul eder. Bunu bazı fosil kayıtlara ve genetik benzerliklere dayandırırlar. İlk canlı organizmanın oluşumu yönünde ise kesin denilebilecek kanıtlar henüz mevcut değil ama miller urey deneylerinde proteini oluşturan amino asitlerden beş tanesi ilkel dünya atmosferi olarak düşünlen ortamda oluşturuldu. Ama buda henüz net konuşmak için yetersiz.
Evrenin oluşumu ise aslında basit bir temel kurala bağlanabilir. Fazla detaya girmeden söylemek gerekirse kütle çekim aslında evrendeki işleyişi ve hatta atomlardaki işleyişi dahi sağlıyor. Atom bugün incelendiğinde bir çekirdek etrafında akılalmaz bir hızla dönen elektronlardan oluşuyor çekirdeği oluşturan kuarklar ise herhangi bir kütleye sahip olmayan parçacıklar yani bugün maddenin bile varlığı sorgulanmaya başlandı atom incelendiğinde neredeyse elektronlar, nötronlar ve protonların yüzde yüzünün enerji olduğu ve aralarındada devasa boşluklar olduğu görülüyor. Bu enerji kümelerini bir arada tutan ise nedeni bilinmeyen bir kütle çekimi, bu çekimin sebeplerini einstein genel görelilik teorisinde anlatmış. Ama sonuçta teori ileri bir zamanda bununda aksi bir sonuç çıkabilir. Aynı şekilde güneş sistemine ve galaksilere baktığımızda yine devasa virer atom modeli gibi görüyoruz. Güneş sisteminde güneş çekirdek gibi, galaksilerde, ortadaki kara delik veya yıldız kumesi bir çekirdek gibi
Tamam da sana basit bir örnek vereyim. Tohum olmadan çiçek açar mı hayır değil mi. Ne yani milyonlarca çiçek çeşidinin tohumu atomlardan mı oldu. Yok yok gerçekten bunları bir Yaradılış esasına bağlamak gerek bana yine mantıksız geldi
Evet hepside incelendiğinde atomlardan meydana geldiği görülüyor. Hatta evrende en çok bulunan atomlardan mesela insan bedenini ele alalim, en çok bulunan elementler nelerdir? Hidrojen oksijen nitrojen ve karbon yoğun bir şekilde vardır. Evrene baktığımızda yine aynı elementlerin en çok görülen elementler olduğu ortaya cikar. Ozellikle karbona ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Eger yapay bir canlı oluşturmak istesen kesinlikle karbonu baz alirdin. Cunku oluşturabildigi molekül sayısı diğer tüm elementlerden daha fazla ve zatende dünyada karbon bazlı bir yaşam var bu hem bitkilerde hem hayvanlarda aynı, miller- urey deneyine bir bakmani tavsiye ederim. sonucta ilkel dünya şartlarıni oluşturdukları laboratuvarda, proteini oluşturan 5 amino asiti ortaya cikarabilmisler. Ve bu çok önemli birşey canlılığın nasıl ortaya ciktigiyla ilgili, bunlar şu an bilimsel bulgular akside olabilir elbette
Tipik yobaz davranışı, cahilce ve kıt bilginle bir laf soktuğunu sanıp engellemek. Senin gibi cahil ve yobaz birisine fazla zaman ayırdım. Seni saçma sapan inançların ve cahilliginle başbaşa bırakıyorum.
Liberal Hümanizmin bile miadını doldurmak üzere olduğu bir çağda, dinlerin belli bir dönem için amaçlarına ulaştıklarına ve buradan sonra bir gelişmeye katkıda bulunacağını düşünmüyorum. Ayrıca herkesin inanç özgürlüğüne inansam da, İslam veya benzeri dogmatik inanç sistemlerine kendim inanmıyorum.
Amacına ulaşmak mı? Gitgide İslam'ı kullanarak kötü işler yapan insanlar var. Tamam belki Dünya da cok müslüman var. Ama kötüye kullanan da cok dini. Dogmatik değil bence
Dinlerin temeli dogmadır! Kabaca doğruluğu sınanmadan kabul edilen, olduğu gibi benimsenen ve bir öğretinin ya da ülkünün dayanağı yapılan sav olarak tanımlanabilir. İyi veya kötüye kullanmaktan bahsetmedim zaten. Dinlerin hiç biri yeni çağda, herhangi bir konuda gelişme sağlamıyor. İnsan türünün belli bir döneminde sistem ve kurallar için elzem yapılardı fakat artık ihtiyaç kalmadı.
Sınanmadan kabul edileni kabul etmiyorum işte. Ne alaka. Nasıl bir gelişme olsun isterdin Kuran da yazıyor zaten ne yapıp yapamayacağın. Gelişmesi için hergün peygamber mi değişseydi. Senin kafa uçmuş
Tarih boyunca yönetim şekilleri ve inançlar insanlığın o andaki ihtiyaçlarına göre şekillenmiştir. Avcı toplayıcı toplumdan tarım toplumuna geçiş, nüfusun artmasıyla doğan ihtiyaçları, popülasyonun kentlerde yoğunlaşması ile birlikte oluşan koşullar, bilim ve teknolojide yaşanan gelişmelerle ortaya çıkan yeni gereksinimler. Her değişiklik beraberinde ya yeni bir inancı, ya yeni bir yönetim şeklini, ya da farklı bir felsefeyi doğurmuştur. İnsanlığın geçirdiği evrelere bakılınca kolayca okunabilecek sistemler.
Hiçbir inanca eleştiri getirmiyorum zaten. İsteyen istediğine inanır. İnsanın özbenlik oluşturması sürecinde inançlar elzem hale gelmiş şeyler zaten. Yoksa benliğin yok olması gibi bir durumla karşı karşıya kalınır, ki bu da hem kitlesel hem bireysel anlamda bir çok durumun kontrolünü imkansız hale getirebilir.
Ayrıca saygılı bir şekilde konuşalım dedikten sonra "senin kafa uçmuş" gibi bir cevap kendinle çelişmek olmuş. Herkes aynı görüşte olmak zorunda değil. Senin kesin doğru kabul ettiklerin bana hiç bir şey ifade etmiyor olabilir. Veya tam tersi. Bana göre de inançların hepsi, öncesinde yaratılmış mitolojilerin gelişmiş versiyonları. Ama inanan birine "uçmuş" gözüyle bakmam, inanma nedenine ve tarzına saygı duyarım.
Ben de saygı duyuyorum. Senin inancına söz etmedim sadece düşünme biçimin saçma geldi. Bir de ne dediğini kendin bilmiyorsun yani birşeyler anlaymaya çalışıyorsun. Ama hiçbir şey değil 😃 o yüzden dedim neyse ya ben ne anlatıyorum yoruldum sıkıldım sizin muhabbet sarmadı iyi günler
@Çapulcu_Kız Mervenur 56 ile diyaloglarıma bakarsan anlarsın nedemek istediğimi , Bende konusmaya çalıştım ama sorulara cevap gelmedi hep mantıksız olaylardan cevaplar var ama sorunun cevabı yok , saygı da yok , çelişki böyle bir şey , yola devam ;)
Buna vesile olmak elbette cok guzel birsey anlatirsin inanır veya inanmaz ama dinde zorlama yoktur ve herkes kendinden sorumludur bunu sorgulamamk gerekir onlarin bize neden inaniyorsun diye soramayacağı gibi
İnanç uzerine konuşmayı severim.. şahsım adina inanıp inanmamamı boşverelim. 'Allah var biliyirum ama..' diyen insanlara baktığında seyrettiğinde yaşadığım rahat yaşam biçimini terk etme zorunlugu duyacağı için öyle tercihte bulunuyor oysaki gereklilik olduğunu düşündüğünde aslında ne kadar saçmalarımınım farkına varacaktır... sebebini sorma hakkının olup olmadığını düşündüm mü? Şahsen bu konuda düşünceni merak ediyorum
Allaha inancin varda her ise allahi karistirmalarina karsiyim yok allah korudu yok allah kaderine yazmis yok allah sayesinde buradayiz vs vs gider bunlara inanmiyorum
Eğer bir şekilde değiştirilseydi İncil ve Tevrat gibi yayılırdı. O kadar Kuran ve İslam düşmanı var ki değiştirildi diyemiyorlar. Ve Kuranın sözlerinin bir insana ait olmadığını söylüyor çoğu kişi. Çünkü bu kadar bilgiyi ve geleceği şimdiden gösteren bilgiler bu kadar iyi anlatılamaz. Allah yücedir. 🙏
Değiştirildiğini biliyorum xper seviyesi yeterli olmadıgı için link atamıyorum, hristiyanlık zaten romalılar yüzünden değişti , yahudilik diye bir kavram zaten taaa sümerlerden geliyor , orjinal bir kitapndeği 5 çeşitten oluşuyor ,
Değiştirilmedi. Eğer bu nankör insanoğlu tarafından değiştirilseydi diğerlerinde ki gibi alkol serbest falan yazardı. İnsanoğluna kalsa zina sevap yazar. Ne değişmesinden bahsediyorsun. Sanki değişti diyelim depişse de kötü birşeyi lans eder gibi.
Ah tam olarak bunu din hocama sormuştum yatacaktım şimdi ama anlatayım. Adem babamız ve Havva annemiz cannetteydiler ilk. Allah şeytana uymamaları gerektiğini söylediği halde yasak meyveden yiyorlar ve Allah o güzel cennetten alıp dünyaya gönderiyor. Aslında Havva annemiz Adem babamızın kaburgasından yaratıldı. Sonra ki üreme ise ikiz kardeşlerin çaprazlama evlenmesi ile devam etti. İblis bak Adem, aciz kulun bile bana uyuyor beni dünyaya bırak senin kullarını yoldan saptırayım kanacaklar mı der. Allah onu da dğnyaya gönderir gerçi onun ayrıntısı çok o ayrı konu
Peki , adam ile havva cennetten gönderildiyseler dünyada 1 kez kıyamet kopmus herkes cennete ya da cenehheneme gitmiş diye düşğnebiliriz , şimdi 2. Evre başlamış olamaz mı? Mesela şimdide kıyamet kopsa cennete ceheenme gitsek yine dünya ya gönderilmeyeceğimiz ne malum? Cünkü cennet sonzsuluk değil mi? Neden sonsuz olan bir durum sonlanıyor?
Uyumuştum yazamadım. Ne hissettiğin sana kalmış. Bizim dinimizce zaten insanlar yeniden dirilecek oda hesap vermek için. Ne yani o kadar tecavüzcü nün hainin ceza alması gerekmez mi. Bunun yanında başka yaptıklarımızın cezasını da cekeceğiz. Dünya yok olduktan sonra yine bir dünyanın kurulması sacma. Zaten bu iğrenc dünyadan kurtulmuşuz. Sevabı olanlar cehennemde cezasını cekip cennete gidecek
Kıyamet koptu demek yanlış tamam cennet gibi bir yerden kovuluyor. Ama biz daha kıyameti görmedik. Bu kadar da acı vermeyen bir kıyamet olamaz. Kıyameti Kurandan oku ne demek istediğimi anlarsın
Peki neden cennette hala sınanıyor insan? Ne için yasaklı olan yasaklı meyve orada duruyor? Cennet sonsuza kadar imtihan olmadıgı yer değil mi? Niçin hala orada sınama var?
Hala sınanmıyor. Allah'a şeytan diyor ki senin kulunu kandırırım diye. Hz Adem i sınıyor Allah alacak mı diye. Önceden de uyarıyor. Ve yediği an bir peygamberin bile hata yapabileceği şeytana uyabileceği söz konusu. Bir kez sınandı. Cennet imtihan yeri değil. İmtihan dünyadadır. Ahirette hesap verilir. Bir kereye mahsus Hz Adem denendi
Yani bir kezde olsa sınandı , adem belki cennet hayatına alıştı ve sınama işini kullüyen unuttu , ve soyle bir durumda var, allaha şeytan kandırırım diyor , peki allah niye gaza gelip cennet hayatında ki bir kişiyi sınamak için seciyor , yani şeytan bunu dememiş olsa dünya hayatı olmayacaktı , o zaman var olusta seytanın aklı sayesinde diyemezmiyiz , sanki kandırırım kandıramazsın çekişmesi gibi bir durum olusuyor ,
Gaza gelmek tövbe tövbe sen zaten Allah ın geleceği gördüğünü biliyorsun 😂😂😂 öyle gözükebilir. Ama insanoğluna nasıl yaratıldı nasıl dünyaya geldi somut bir anlatım lazım değil mi. Kuran da yazıyor zaten. Yarattım ve oldunuz deseydi Kuran da Yaratıcı insanlara yetmezdi bu bilgi
Sorgulayarak gidiyoruz kötü değilki ;) Peki allah geleceği görüyor hem fikiriz , ama ademin o elmayı yiyeceğinide biliyordu ozaman , burada direk şeytanın lafına mı kandı ozaman? ya da bu şekilde olmasını istedi ve dünya hayatı mı başladı? Geleceği görüyorsa bu sadece açıklama için bir sebep olmalı ama mantıga göre hepnseytana göre hareket edilmiş oluyor , şeytan burnunu sokmasa hayat olmayacak yani ,
Yorumunun yarısı açılmıyor uygulamada sorun var sanırım. Hayır. Görüyor geleceği lakin burda şu mesajı vermek istemiş olabilir. Şeytans Peygamber bile uydu. Nefsinize hakim olun. Dediğim gibi insanlar soyut düşünmekten se somut düşünmeye odaklanmış durumdalar. Herşey somut olarak anlatılamaz. Ama insanoğlunun bu kadarını bilmesi kafi.
Öğrenmek isteseydin araştırdın. Bak Hz isa peygamberdir. İslam'ı yaymaya çalışan bir Peygamber. Hristiyanlar zatenn Allah a da inanıyor ama tövbe haşa Hz İsa ya Allah ın oğlu gibi saçma bir tabir takınmışlar. Saygısızlıktan değil komiğime geldi😂😂
Peki hz isa zamanında islam yoktu ki? Kronolojik sıraya bakıldığı zaman önce hristiyanlık geldi sonra müslümanlık geldi? Var olmayan bir inancı hz isa nasıl yayabilir ki?
Hz isa yaymaya çalışmadı , en sonda islamda karar kılamazlar çünkü haclı seferleri olustu , madem hristiyanlar muslumanlıkta karar kılsalar haclı seferleri olmazdı ,,
Offf. Ben ayrıntıyı anlatmıcam. Keşke güzel dinleseydin ben Müslümanlar demedim. Peygamber dediklerin islamı yaymak için gönderilen kişilerdir. Artık yorum atmıcam bb
Tamam demek saygı bu kadar sende , cevabım yok desen daha iyiydi , islamı yayacak ise musevilik hristiyanlık kavramları gelişmezdi , baştan müslümanlık olurdu. Adem. İle havva ( adam - eve ) ilk müslümanlar ise çok değil herkesin tanık olduğu mısır piramitleri ya da antk yunan zamanında din yoktu , bence daha iyi okuyup araştırman gerekli , ve sorularımız cevaplarımız orada açık cevabın maalesef yok , ama yinede sorulardan birseyler cıkartabileceğini umuyorum , faydalı olacaktır , iyi aksamlar
@Phantaso87 bircok acidan degerlendirebiliriz zaten dini Allah ı vs. Allah isteseydi baska turlude yaratirdi, kurgulardı. Bunu sorgularken bile onun bize bahsettiği beyin ile yapiyoruz çelişkidir o zaman bu Allahtan olan nasil Allah ı sorgulayip hatasını arar? Allah bunda karar kildiysa mutlaka bildigi var vede bu zamana kadar tarihi bilgiler binlerce kez degistirilip baska guclerce kirli emellere alet edilip bize sunuldu acikcasi neye inanacagimizi sasirdik oradi dogru cunku 3 5 yil once yasanan seyler degilki binlerce yil gecmis gunumuze gelmis dogru yanlis. Akil yurutmen gayet mantikli ve tutarli ama soyle dusun Allah kendinden yarattigini kendi parcasi tarafindan olusturulan insanı kendini elestirip hata bulmasi cin yaratmis olabilir mi mantikli mi
Bugub vw firması araclarını sürekli yeniliyor , yani 200p model passat ile 2017 model passat arasında cok fark var , yaptıklarını sorguluyorlar , bunu insaoğlu üretti , fakat aynı mataryel dünyada bundan 2000 yıl öncede vardı kimse böyle bir teknoloji üretemedi , sadece şunu diyorum körü körüne inanmak mantıklı değil , ben kendim o çağda yaşamış olsaydım tamam diyebilirdim belki ama , yüce allahın indirdiği kitaptan 25 yıl sonra alkol yasaktır diye ekleniyor ise bu kuranın değiştirildiğini gösterir ve düşün o günden bugune neler değişip gelmiştir , osmanlı padişahlıkla yönetildiği için insanlar sorgulayamıyordu ondan da gelişim olmadı , yobazlar fetva verdi iş bitti. Bugunde aynı , napalyon derki insanoglu var oldugundan beri var olan bir kitap olsun inanayım , hiç bir şey orjinal değil , bütün peygamberler tek bir cografyada , ya bir taneai kıbrısa taylanda iapanyaya ukraynada faaliyette bulunsun islamı yaysın ama en bedbah olan cografyada burası , durum gizemli ,
Tabiki sorgulanacak sorgu olmadan yasam olmaz sacma tatsiz tuzsuz bayat bir yasam olur tabi ona yasam denebilirse. Bende bir ara takilmistim tabi din olayina mesela dinler 3 bin yildir var ve 3 bin yildir insanlar davranislarini buna gore belirliyorlar. Peki insanlik tarihi cok cok daha eski 3 bin yil onceki insanlarada neden bir kitap gonderilip uyarilip iyilik tesvik edilmedi. Onceki insanlar cennet cehennem bilmeden gidiyorlardi oteki tarafa. Peki onlar uvey evlatmiydi da onlara kitap inmedi cennet cehennem iyili kotuluk ogretilmedi?
İşte tam bu nokta kritik , en basidinden parayı icad eden lidyaların tapınakları durur , yazıtlarınsavasları hakkında hep bilgiler bulunur , kral mezarları 1000 tepeler diye hersey yazılı , ama hiç birinde bir peygamber ismi kutsal kitap ismi yok , ne olduda aynı cografyaya din alim olayları başladı , keske yüzyüze olsakta konussak ;)
Yanlış biliyorsun, ehli sünnet itikadına uygun şekilde yaşam sürdüren alimlerin hepsi örtünme konusunda birlik sağlamış durumda, sadece İslam düşmanı olup muslumaniz diyen bazı sözde hocalar ve destekçileri ortalık karistiyor milletin kafasını karıştırıp tamamen senin dusunceni millete sokuyorlar buna algı operasyonunda başarı diyoruz. Doğru kaynak ve kişilerden faydalanirsan, onların yanlış olduklarını sende göreceksin
İnancın nedeni olur inançsızlığın değil. Bu tıpkı Hayalet Casper'ın var olduğuna neden inanmıyorsun demek gibi mantıksız. Neden inanalım ki diye sormak gerekir..
İnançsızlığında olur. Casperin nedeni insanların hayali karakteri, bilgisayarda oynanmış bir çizgifilm ürünü. Ben inanmayan kişilerin daha inandırıcı somut şeylerle bana gelmesini beklerdim. Ne yazık ki savunduğunuz herşey size mantıklı geliyor, işin aslı mantık %0. Şükredemiyorlar bile. Bu acayip kötü
Ona bakarsak cinler de var bazen görünebiliyorlar. Caspera inanmaya devam edebilirsin. Ama cin gibi gözükse idi inanma ihtimalim %1 olabilirdi maalesef
Sence de dünyanın düzeninin de bir yaratıcısı yok mudur? Herşey bir tozdan meydana geldi diyemezsin. Herşey yine yaratıcıya çıkıyor, göremesekte bana en mantıklısı islam
Ayrıntısı var ama örnekler uzatılabilir. Genel olarak domuz eti yeme zinadan uzaklaş demiş değil mi göz zinasından da. Mesela ben kötü içerikli bir video izliyorum günah değil kuranda geçmiyor diyemezsin. Kuran da video olarak geçmez göz zinası geçer bilmem anlatabildim mi
Ben egoist isimli şahıs mı bunu bana diyor? Hayatımda doğru düzgün ego yapmamış insanım yapmayı sevmem. Ego olarak görmen senin bakış açın bence öyle değil
Her insan egoist tek ben değil bu hayatta birisine iyilik yaparsın onu mutlu ettim zannedersin fakat öncelikli amacın kendini mutlu etmektir. Hayatında yaşadığın bir olayları düşün.
😂 😂 bak kardeşim alevilik sana şöyle söyleyeyim alevi olan kişiler müslüman değildiir diyemezsin. Alevi olup namaz kılanını gördüm. Ramazan orucunu bile tutmayanını da. Tamamen kişilik meselesi. Genellemek kanımca yanlış
Kardeşimsin diye demedim. Böyle söylemek sana benden zarar gelmez işaretidir. Haha be zararı gelecek ya diye egolu konuşmaları sevmem. Genellemek cok yanlış benim etrafımda da var. Demek ki bambaşka insanlarla muhatap olmuşsunuz
Anladım ben onu öylesine yazdım senin tepkini merak ettim açıkçası Kardeşim sen iyi birisin burdan bunu anladım. Bu söylediklerinin hepsini biliyorum bilip te yapmıyorum.
Ben sizin düşünceniz yanlış demedim düzgün oku. Demek ki ilgilendiriyor merak ediyorum. Bak şimdi yorum yaptım merak ettim mi demek ki adamına göre değişir. Boş muhabbet yapmayın
En İyi Cevaplar