3 ayİslama inanıyorum ama kafam karışık ya da ufak şeylerden hafif kırgınlık hisediyor olabilirim onun haricinde imanımı tazelemeye tüm dini inançları araştırma ihtiyacım var yani içimde inandığım şey ya bir gün yalan çıkarsa korkusu var açıkçası zaman ilerledikçe doğular ve yanlışlar değişiyior gibi yani islamda doğru bir şey varsa kurandır onun haricinde insanlar tebrik ederim bir dinin içine muhafazakarlar etti
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 🌿 İnanç meselesi çok kişisel olduğu için açık açık “şuyuz buyuz” demekten kaçınmayı seviyoruz 😊 İslam da dahil, dinleri daha çok tarih, kültür ve felsefe açısından inceliyoruz. Yani bizde kimlikten çok merak ve düşünme hali var diyebiliriz 🧠✨ Senin bu soruyu sorman da kendi yolunu aradığını gösteriyor, bu kısmı çok kıymetli 💫
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
Diğer konusunda 374 cevap paylaştı. İnanıyorum elhamdulillah müslümanım ama ne kadarını yaşıyoruz tartışılır tabi islam artık din değil kültür olma yolunda ilerliyor
14 Yorumla- 6 ay
Haklsn
- 3 ay
bencede
- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
6 ayÖyle uydurma masallara inanmıyorum. Dinim yok, agnostiğim.
023 Yorumla- 3 ay
abi agnostik nasıl olmaya karar verdin? nasıl araştırdın şimdi müslümanım ancak felsefeye göre bakarsak hiç bir şey hakikat değil hiç bir şey imkansız da değil nasıl bir araştırma yaptın hakikat nasıl bulunur yani sana göre dinlerin gerçek olup olmadığına dair kanıtlar nasıl bulunur?
- 3 ay
@MinikSokrates öncelikle bende müslüman bir ailede doğdum kardeşim, araştırmayı hep çok sevdim ve tarih, coğrafya, uzaylılar vs aklıma ne geldiyse araştırdım ama din konularına hiç girmek istemedim, biliyordum ki araştırırsam gerçek olmadığına emin olup üzüleceğim. 10 küsür sene önce başka merak ettiğim kalmayınca mecbur araştırdım, daha 1 ay geçmeden de gerçekleri kendime itiraf etmek zorunda kaldım. Sadece kuran okumak yeterli islamın gerçek olmadığını görmek için, hep verdiğim örnek vardır önce yeryüzünü yani dünyayı yarattık, sonra duman halindeki göğe yöneldik diye ayet var. Tanrı yalan söyler mi? Tanrı en eski gök cisminin dünya olduğunu söyleyecek kadar bilgisiz olabilir mi? Enfal 1. Ayette ganimetin tamamı Allah ve peygamberinindir diyor, aynı sure 41. Ayette vazgeçtim %20si Allah ve peygamberinindir diyor, tanrı fikir değiştirir mi? Bunun gibi 300ün üzerinde çelişki, İsa öldükten sonra havarilerin yazdığı incil için İsa'ya incili indirdik diyen ayetler olsun, dünyayı döşek gibi serdik diyen ayetler olsun yani biz döşeği düz sereriz, yuvarlak veya geoit seren varsa bilemem. Anne karnında bebek oluşumundan bahsediyor, önce kemik oluşur sonra deri giydiririz diyor, artık herkes biliyor ki kemikleşme en son aşama yani bazı dokuların sertleşmesi. Arının ne yediğini doğru biliyor ne neresinden bal çıkardığını bilebiliyor. Rahimlerdekinin cinsiyetini kimse bilemez diyor ee ultrason çıkmış geleceği görememiş, bunun gibi yüzlerce akıl mantığa sığmaz hata. Hee burada bitmiyor tabi, islam gerçek bir din değil onu elemek o yüzden kolay, yahudilik ve hristiyanlıkta kolay, budizm zaten tanrılı bir din değil, zerdüştlük bile diğer tüm dinlerden daha eski ve daha mantıklı ama 25-30 tane popüler dini bu şekilde tamamen araştırdım, en sonunda tüm dinler yalan ama bir tanrı var mı aşamasına geldim. Burada panteizmi eledim, evrenin kendi kendini yaratması mantıksız geldi eğer bir yaratıcı olsa onun evreni yaratması daha makul idi.
- 3 ay
Deizm de sacma geldi, görmediği duymadığı ve hissetmediği hic iletişime geçmeyen bir tanrıyı KESİN kabul etmek garipti. Ateizm ise deizmin tam tersi olarak ihtimal olan bir tanrının varlığını KESİN olarak reddediyordu sanki teilyinlarda galaksi, optilyonlarca yıldız sistemi ve nonilyonlarca gezegene karış karış bakmış her taşın altını incelemiş gibi KESİN konuşulması bana uygun gelmedi. Çoğu şey bir dış müdahale (tanrı) olmadan oluşabiliyor, geçmişte ekinlerin büyümesi bile bereket tanrısına bağlanırken artık ihtiyaç kalmıyordu, bilim çoğu şeyi açıklıyordu. Sırf gelişmemiş teknolojimiz 13.8 milyar yıllık evrenin oluşumunu ee haliyle net ve kesin olarak açıklayamadığı için KESİN bir tanrı yaratmıştır demek kolaya kaçmaktır. Yıldırım tanrısı vardı bir zamanlar, yıldırım nasıl oluşur bilim açıkladı ve yıldırım tanrısı öldü. Hepi topu 100 yıldır teknolojimiz gelişti ama 13.8 milyar yılın açıklamasını yapacak kadar değil. Her bilinmeze "tanrı yapmıştır" demek en kolayı. Ben agnostiğim çünkü kesin VAR veya kesin YOK diyemem, varsa asla şaşırmam ve bu varlık evrenin oluşumunu açıklar, yoksa da hiç şaşırmam çünkü bilim yeyerince geliştiğinde bilemediklerimizi bilim açıklar. Ortalama 80 yıllık kısacık hayatımızda bir tanrının kesin olduğuna veya olmadığına kanaat getirme şansımız yoktur.
- 3 ay
Ben olmadık bir tanrıya da inanıp paskal kumarı oynayabilirdim içimi rahatlatmak için ama İNANÇ adı üzerinde, inanmadığın bir şeye inanmış gibi yapmak o şeye inanmak değil ki, kendini kandırmaktır. Bende isterim cennet ile ödüllendirilmek, belki huriler, sonsuz bir hayat, ölümsüzlük ve yeniden doğma, sevdiklerime yeniden kavuşma vs vs ama vaatler kolaydır siyasetçiler gibi, önemli olan vaatler değildir onları yerine getirebilmektir. İslam bin huri veriyor misal, ben 10 bin tane vereceğimi iddia etsem bana inanmak daha mantıklı değil mi o zaman? Herkes bol keseden atar, 4000+ din ve 100,000+ tanrı var, her tanrı her şeyi kendisinin yarattığını söylüyor. Eee haliyle her biri diğer tüm tanrıları reddediyor zaten. Sen 99.999 tanrı reddetmişsin ben 100.000 tanrı reddetmişim bir fark yok ki. İnsanlar korkarlar, ölümden veya cezalandırılmaktan, belki sevdiklerini tekrar görememekten kısaca cehennemden ve ödüllendirilmek ister, cennet ile. Bu istekleri ona sunana inanma potansitelleri çok yüksektir, içlerinde şüphe olsa bile "umut" çok güçlü bir silahtır.
- 3 ay
mantığıma göre tek bir ilah olmak zorunda ama dinler konusunda şüpheliyim
- 3 ay
ben cennet istemiyorum ben sadece sevgi istiyorum ben tesetür ayetinden ötürü islama karşı şüpheliyim yani kusursuz olmasakta seviceğini söylüyor ama kusursuz olmamamızı yani baskı hisediliyor ben peygambere de imrenmiş olabilirim yani sevgi bana ne kaldı islamda bunu sorguluyorum çünkü herkes bir şey söylüyor beni şüphelendiren şey aslında bir ayete vatfiz nedir ki kim Allah'ın boyasından daha güzel boyanır diyor bizim boyamız ibadetlerdir diyor sonra bakıyoruz tesetür emrediyor su ile vatfiz ile arınma olmuyorsa neden tesetür ile arınma oluyor saçı kendisi yaratı? neden saklanmamı istiyor? neden beni bir kalıba sokmak istiyor seven sevdiğini kalıba sokar mı? beni şüphelendiren o onun dışında kuran'nın meali ile orjinali farklı şeyler söylüyor arapçasında namaz emri yok mealinde namaz emri var eski çağda indirildi ve tüm zamana bir şeyler diyor yani kuranı bence anlamak münkün değil herkes kendince yorum yapıyor bu yüzden hep yanlış anlıyacağız ama beni şüphelendiren bahsetiğim bu zıtlık vatfiz ile arınma olmaz diyor ama tesetürle arınma var diyor şüphelendiren şey bir tanrı kulunu olduğu gibi sevmez mi görünüşüne göre mi yargılar şüphem bu onun haricinde daha çok geçmiş zamana söylüyor bazende geçmişe karışık yani anlıyamayız kendi yorumlarımızıa göre algımıza göre çağ değiştikçe herkes farklı konuşuyor eski ahidi okudum ilk araştırma için eski ahidi okuduğumda teslisin yanlış anlaşıldığını öğrendim ancak burada narist bir tanrı görmekteyim asil günah kavramoıyla adem elma yedi diye herkesi suçluyan sonrasında fedarkarlık altında kurban manipülasyonu uyguluyan bir tanrıya güvenenem ben hangi dinin gerçek olduğunu bilemem ama eski ahit olmasın manipülatif tanrı istemem
- 3 ay
haklısın aslında dinler biraz siyaset gibi işliyor
- 3 ay
@MinikSokrates çok yanlış açılardan çok yanlış cümlelerle konuya yaklaşıyorsun üstelik kusura bakma eski ahit okuduğuna da asla inanmıyorum. Müslüman doğduğunu düşünerek ınce kuran okumuş olman gerekirdi mantığıyla düşününce kuran okumamışsın ki tevrat okuyasın? Kuran okuyan kişi çelişkileri görür, tesettür son "mantık yürüteceği" şey olurdu. Ben tesettürün sümerlerdeki kökekine tarihçesine kadar indim, namaz kelimesinin salat olduğunu farsçadan geldiğini ve sapık bir sahabeye ceza için ilk defa uygulandığına kadar köküne indim, ama ben 6 farklı mealden kuranın tamamını okudum yarı hafızım, bana yetmedi ve icma, kelam, akaid, siyer, fıkıh, nasih mensuh, sahih hadisler vs kurcaladım, doğru düzgün 1 kerecik kuran okuyan tesettüre takılmaz. İsa'nın incili hiç görmediğini biliyor musun? Öldükten sonra havarileri yazıyor, kuran ise İsa'ya incili indirdik diyor. Enfal suresi 1. Ayette bedir ganimetinin tamamını Allah ve peygamber alırken sahabe itiraz ediyor, biz savaştık hayırdır ben abimi öldürdüm komşum babasını öldürdü ditor, aynı enfal. suresi 41. Ayette her şeyi bilen geleceği gören Allah fikir değiştirip %20ye razı geliyor, tanrı fikir değiştirir mi? Tek tanrı olmasının gerektiği ön kabulüne mi itiraz edeyim yoksa kesin Allah tarafından yaratıldığın varsayımını kesinleştirdiğine mi bilemedim. Kuran'ı bir tanrının gönderdiğini kabul ederek inanarak yola çıkarsan hiçbir şeyi göremezsin. Söyle, œnce yeryüzünü yani dünyayı yarattık, daha sonra duman halindeki göğe yöneldik diyerek en eski gök cismi dünyadır diyen tanrı gerçek olabilir mi?
- 3 ay
Tesettüre gerene kadar neleri var neleri, ailesinin örtün baskısı sonrası örtünmemek için gerekçe bulmaya çalışan çok çocuk gördüm, 1 kerecik kendi dilinden sade şekilde anlayarak okusa 300 küsür çelişkiden en az yarısını fark eder zaten. Suların karışmamasından bebeğin oluşumuna, rüzgarı keserizden bıldırcın eti indirdiğe kadar, yeryüzünü döşek gibi serdikten tut deprem olmasın diye dağları çaktığa kadar saymakla bitmez çelişki. Sürekli fikrini değiştirir, başkasının etkisinde kalırz tevrattan araklar, şairlerin şiirlerini kopyalar, kendine pay çıkarır, yatak sırasından tut evlere kapılarından girin veya misafirliğe gidince çok oturmayından tut deliklere işemeyin ayetinden soru sormayın ayetine kadar hiçbir şeye takılmayıp tesettüre mi takıldın? Sular karışmaz ayetinde dahi tek ayette 4 çelişkinin hiçbirini fark etmedin birde tevrat mı okudun gerçekten? Hala tek tanrı var, Allah bizi yarattı diye cümleye başlıyorsun, bunların doğruluğunu kabul ederek sorgulayamazsın.
- 3 ay
kuranı okudum ama mealini okudum ben araştırdım eski ahidide okudum ama bunu sana kanıtlamak zorunda değilim
- 3 ay
benim okuduğum meal farklı olabilir söylediklerin benim okuduğum mealde yoktu diğer mealeri okumadım dediğim gibi hala araştırmaktayım tesetürün namazın tarihini biliyorum
- 3 ay
Allah'In sözleri ve eylemlerinin farklı olduğunu ve çeliklişi konuştuğunu bende düşünüyorum çünkü bir yandan affedici olduğunu söyleyip bir yandan sert ifadeleri var ama ben hiç bir şey bu hakikat ya da bu imkansız demiyorum hadis desen hadislere zaten inanmıyorum onlar iyice çelişkili kuranda çelişkiler var ama orjinelinde farklı olduğunu söyliyende var
- 3 ay
suların karışmaması ama dünyayı gezen bir adam bunu keşfeti yani bu sırf kuranda yazan bilgi değil suların karışmadığı bir bölge vardı adı unututum ama suların karışmaması gerçek bilime yalan diyemezsin dimi?
- 3 ay
@MinikSokrates inandırmak zorunda değilim biraz sert ve saygısızca, senden başka kimsenin görmeyeceği aylar öncesinin konusunda sana özel laf anlatıyorum, fazla sert olmana gerek yok. Ne dedim? Kuran'daki sözleri bile bilmiyorsun duymamışsın dedim, sen müslümansın yani okuma yazma bilmeden roman okudum deseydin daha fazla inanırdım kuranı bilmeden tevrat okuduğuna. Benim mealde yoktu ne demek? Her mealde var, birkaç kelime değişir en fazla. Bir ayette "Haccı ilan et ki gerek yürüydlerek, gerek yorgun develerle sana gelsinler." diye ayet var, bak bu ayetteki yorgun develer kabak. gibi ortada arapça olarak ama mealciler özellikle Mehmet Okuyan denen şarlaran bunu "binekler" olarak yumuşatıyor, kimisi her türlü ulaşık aracı, kimisi araçlar ile sana gelsinler diye törpülüyor, çağımıza uyduruyor. Taşıtlar olarak."güncelleyen" dahi var. Bunlar küçük değişimler, koskoca ayette birkaç kelime değişti diye mi hatırlamayacaksın? Hadi hatırlamadın diyelim, 20 tane ayet saydım 18n8 dahi okuduğunu hatırlamıyor musun? Meal okudum diyorsun elbette meal okuyacaksın, arapçasını okusan daha çok şey mi anlayacaktın arap mısın sen? Bak, biz buna algıda seçicilik diyoruz. Eğer bu kitabı tanrı yazdı ön kabulü ile okursan mantıksız hiçbir şey yok gibi gelir, mutlaka bir açıklaması vardır ben anlamışımdır der geçersin sorgulamazsın. Hadislerde sahihler vardır mütevatir olanlar vardır, zayıf veya hasenlere inanmayabilirsin ama dininin alim sayılan kişileri sahih hadisleri reddetmeyi dinden çıkma mürted olma ve öldürülme sebebi saymışlardır.
- 3 ay
Kaldı ki hadisin ayet hükmünü kaldırdığı olaylar vardır, uydurmuyorum araştırabilirsin misal kuran'da vasiyet ediniz miras vs mevzularında derken veda hutbesinde vasiyet etmeyin denir ve bunun hükmü geçerli kabul edilir basit bir örnek. Hadis olmadan din olmaz, kuran'da Havva veya Azrail isimleri dahi geçmez, namazın nasıl kılınacağı geçmez, dinen kabul etmekle mükellefsin eğer müslümansan. Saçma hadisler olduğunun farkındayım, bende zaten ilk önce hadisleri reddettim agnostik olmadan önce. Bu işler böyle başlar, saçma olduğunu bilirsin, dinden çıkmayı gözün yemez ama bölüm bölüm reddetmeye çalışırsın. Bir süreden sonra Allah var ama dinler yok diyerek deizmin islami versiyonuna geçilir, yaşadık bunları. Tutunacak dal ararsın önce, birileri gerçekliğine ikna etsin istersin, birkaç modernist takip edip dinlersin, ondan iyi mi bileceğim diye kabullenip dinde kalmaya da devam edersin yani neredeyse baban yaşındayım gördük yaşadık duyduk bunları.
- 3 ay
@MinikSokrates heeeeh işte suların karışmaması zırvalığına tutunmana geldi sıra. Ne biliminden bahsediyorsun bilimi ne kadar biliyorsun da konuşuyorsun? Karışmayan hiçbir su yoktur, tuzluluğu yoğunluğu yüzünden yavaş karışabilir ama her su elbet birbirine karışır. Cebelitarık bölgesini veya Antarktika'da buzulların erirken farklı renkte karıştığı görselleri görmüşsün sadece, yağ ve su değil bu elbette karışacak, sağda solda 3-5 islamcının dediğiyle "bilim öyle diyor" diyemezsin. Hiç duymadın mı okyanuslardan nehirlere veya iç denizlere yanlışlıkla gelen köpekbalığı vs olaylarını, elbette sular karışır. Gelelim ayete, "iki denizi salıverdik birinin suyu tatlı diğerinin acıdır ve inlsr birbirine karışmazlar. İkisinde de inci ve mercan yetiştirirsiniz." Ayet bu, suyu tatlı "deniz" yoktur, sular birbirine karışır, oeganik olsrak tatlı sularda inci yetişmez, ne organik ne suni hiçbir şekilde tatlı sularda mercan yetişmez. Tek ayette 4 büyük yalan söylenen konuda bilim kabul etti büyük mucize demek ayıp değil mi? Müslüman kalmak istiyorsan kal, bana ne? Bilimi reddedecek kadar gözün döndüyse benden ne istiyorsun tam olarak? Seni olmayan islam mucizelerine mi inandırayım? Kaldı ki o ayette iki deniz dediği mealen göklerdeki deniz, yerdeki ve gömteki denizden bahseder çünkü Allah'ın bir tahtı varmış arşı yani, bu arş göklerdeki bir suyun içindeymiş ve o tahtı 8 melek taşırmış. Ayette bahseditor. açar okursun, yani Allah her yerde değildir, gökteki arşında oturmaktadır. Kendine alim diyen müslümanlar bu konuda da ayrı düşmektedir zaten. Var mı başka soru? Veya mucize?
- 3 ay
kuranın mealini okumam iki yıl oldu ayetleri net hatırlmaıyorum da ama senin söylediğin şeylerle karşılamadım. Ben sana karşı sert değilim beni yanlış anlıyor olabilir misin?
- 3 ay
ben haccı ilan et ki yürüyerek gelsinler diye bir ayetle karşılaşmadım yani karşılaşmadığım veya hatırlayamadığım şeyler üzerinde yorum yapamam ancak kendi bilgimce bir şeyler diyiyim tervatın başını internete okudum bir yıl önce sonrasına kızdım da bıraktım tervatı okuyunca teslisin yanlış anlaşıldığını fark ettim aslında şirk koşma gibi bir durum olmadığını tanrının üç kişiliğe bürünen arayüzü olduğunu keşfetim aslında ilk başı huzurluydu ama asil günah kavramı bana haksız geldi ve tanrı mutlak iyi olmak zorunda o halde bu tanrı adaletsiz tervat uydurma dedim birde disleksiyim bu yüzden kolayca unutkan olabiliyorum zaten islamı daha çok okulda öğrendim küçüken Allah'ın aslında kötü olduğunu bizi manipüle ettiğini düşünüyorum senin sözlerinden sonrada düşündüm tekrar okumayı kuranda bazı şeyler çelişkili birde şu ayeti hatırlıyorum sanırım bakaraydı yahudiler iki çeşit yemekten bıkıyor sebze istiyorlar ve sonra gazaba uğruyorlar buda beni düşündürmüştü onun dışında alimlere inanmıyorum hadisleri de red ediyorum çünkü hepsinin insan uydurması olduğu belli birbirini tutmuyorlar zaten onlara bakılırsa tüm dünya kafir atatürke düşman olandan ne beklersin? zaten dini onlardan dinliyince soğuyorsun ben hiç bir dinin kanıtlanamayıcağı gibi yokluğuda kanıtlanamıyacağını düşünüyorum bir tane yaradan olduğunu ama onu asla tanıyamıyacağımızı düşünüyorum aslında herkes farklı yoldan ona ulaşmaya çalışıyor ama insanların yozlaştığını düşünüyorum
- 3 ay
uydurduğunu düşünmüyorum sonuçta sen benden baya büyüksün benden daha fazla bilgi sahibi olabilirsin ancak ben sınırlı bilgilerle kendi edindiğim bilgiler doğrultusunda düşünce ve yorum yapabiliyorum deistlik deistler tanrının onları yaratıp unutuğunu düşünüyor ben ise tanrının va rolduğunu yarattığını ama bizim onu idrak edip algılıyamayacağımızı düşünüyorum çünkü öbür türlü delirisin durduk yere kendiliğinden bir şeyin var olmasını bilim bile çözemez zaten üçüncü dünya savaşından sonra teknolıji sıfırlancak diyorlar öbür türlüsü saçma ya bence tek bir ilah var ama onu algılayamayacağımızı ya da doğru dürüst tanışamıyacağımızı düşünüyorum ama hiç bir dine kesin var ya da kesin yokda diyemem çünkü felsefi olarak ihtimaller var öbür türlü akıl hastanesine giderim
- 3 ay
televizyonda hangi belgeseldi bilmiyorum belgeselde görmüştüm bilimi yani çok detaylı bilgim yok ama bilimin bunu kabul ettiğini bunu bilimin bulduğuna dair söylentiler duydum ve bana bu bilgi islam kanıtlandı olarak verilmedi bu bilgiyi islamda değil daha doğrusu belgeselde bulduğum bir şey ben sana herhangibi bir mucize sunamam bana göre dinler bilinemez kesin ya da asla diyemem ben suların karışmadığını yabancı belgeseldi izliyeli dört yıl olmuştu televizyonda bir adam bunu söymeişti ismini unutum sanırsam amerikadaydı yani söyliyen türk değildi
- 3 ay
@MinikSokrates bilemiyorum belki yanlış bir şey savunulduğunda ters anlıyorumdur, suların karıştığını bilimsel olarak araştırmadan evet yaaa müslümanlardan duydum bilimsel olarak karışmıyormuş minvalinde bir konuşma daha da damarıma basmış olabilir. Dünyanın geoit şeklinde olduğunu bilsen ve birileri düz, bilim bunu kanıtladı dese sen tepki göstermez miydin? Neyse, okuyup okumadığınını sorgulamak bana düşmez, okuduysan da kendine okumadıysan da kendine sonuçta. Soru sormayın ayeti diye kısa geçmişim misal açarsın arama motorunu "soeu sormayın ayeti" diye aratır sonucu görürsün, tek tıkla gerçeğe ulaşabileceğin bir konuda ayet uyduracak halim yok. Hatta şöyle bir ayet var, "Muhammed'in evine yemeğe gittiğinizde yemeğiniz bitince gidin, fazla oturmayın. Muhammed rahatsız oluyor ama söyleyemiyor." şeklinde hatta devamı da var, açar bakarsın. Üstelik oturmayın gidin denen bu ayet tam olarak gelinini boşatıp kendi evlenmişti hani Zeynep, heh işte onunla gerdek gecesine deni geliyor çok oturmayın hadi deniyor. Neyse, takıldığım nokta bu ayetler okunurken ağlayan insanlar, sırf arapçası kulağa hoş geldiği için yani şaka gibi. Yasin suresinde yalnızca diriler içindir diye bir bölüm var ama ölülere okunuyor, üstelik sure adı SİN yani güneş tanrısına hitap Yani Ya Muhammed, Ya Mustafa der gibi Ya Sin.
- 3 ay
Puthane olarak kullanılan Kabe içindeki baş puta El-İlah deniyor, Ellah yazılıp Allah olarak okunan islam tanrısı adını bu puttan alıyor. Kabe / Kıble / Kibele aynı kökten olduğu gibi erkeklerin sünnet edilmesi geleneği de yine Kibele tanrısına cinsel organın bir kısmını kurban etme geleneğinden geliyor. Ben her detayını, her kayayı araştırdım, evet kaya derken ciddiyim hani kara taş diye geçen hacerül esved de bir put ve göktaşı, hadislerde Allah'ı görmek isteyen hacerül esvede baksın, ona dokunmak isteyen bu taşa sokunsun falan deniyor tam şirk. Ayrıca islamın asıl coğrafyası Petra ve hristiyanların ilk papası Petrus da kara raş demek yani hacerül esved anlamına geliyor. Baal veya Hubal putları El-İlah yanı baş tanrı kabul ediliyor, baş tanrının ise lat, menat ve uzza adında 3 kızı var ve işin garip tarafı bu put isimleri kuranda geçiyor şeytan ayetleri olarak da biliniyor. Sorun varsa sor, en azından araştıracak konu çıkar sana bir yerden başlamak istiyorsan başlarsın.
- 3 ay
"ben hiç bir dinin kanıtlanamayıcağı gibi yokluğuda kanıtlanamıyacağını düşünüyorum bir tane yaradan olduğunu ama onu asla tanıyamıyacağımızı düşünüyorum."
Bu cümleyi sen kurmuşsun, ee benim gibi agnostiksin o zaman bu agnostisizmin tanımı zaten. Sadece ilk zamanlar birden bire kopmak, ben inanmıyorum demek zor geliyor ve kendine bile itiraf edemiyorsun muhtemelen o dönemdesin.
6 ayİslam'a inanmıyorum. Bütün dinler insan icadıdır. Agnostiğim.
01 Yorumla- 3 ay
nasıl agnostik oldun? yani araştırırken ya da araştırmak istiyenlere ne tavsiye verirsin?
Gizli Üye(45 üstü)6 ayElhamdulillah Muslumanim. Allah musluman ve Ehli sünnet olarak yasamayi ve bu durumdayken olmeyi nasip etsin. Amin.
03 Yorumla- 3 ay
keşke kusursuz olmak zorunda kalmıyacağımız olduğumuz gibi sevilebileceğimiz bir dünya var olsaydı ne kadar güzel olurdu keşke kendimiz olabilsiyedik ya da en azından kimliğimi kaybetmediğim bir dünya ah :)
Cevap sahibi3 ayEvet keski oyle olabilse nefsimiz bizi baska biri olmayi tesvik ermese de ozumuze donup hepimiz Allah a kulluk etmekte yarisabilseydik. Ve gercek mutlulugun bu olabildigini anlayabilseydik. Ama maalesef ortalik tatlı günahlarla cevrili 😊
- 3 ay
sorun şu beceremememek ya da kusursuz olamamak dürüst olmak gerekirse insanlar suçlarını kabul etmezler nefse bence suç atıyorlar onun yüzünden diyorlar biz suçluyuz demiyorlar bence asıl sorun sürekli mükemelik baskısı rahmetini affediciliği bile bile mükemel olmaya çalışmak çünkü hataları sevdiğini söylesede affetmeyi sevdiğini söylesede o kusursuz olanı seviyor ama bende onu seviyorum o kusursuzu severken sevgiden bana geriye ne kaldı? Belki insanların dertleri cennet ve cehenemdir ama cehenem de olsa cennet de olsa ne fark eder cennet ve cehenemde yaratılmış bir yer benim özüm Allah'In üflediği nuhtan ise ya sadece sevgi istiyorsam cennet tahmin etmiyorsa ya da hani Allah gayretullah ya ya bunun tersi olarak kulu olarak onu ben her şeyden kıskanıyorsam ya da ahirete en çok kiminle ilgilenicek diye kafayı sıyıyorsam sonuçta kusursuz olanlar onun için değerli kusursuz olanı en fazla bir yıl taklit edebilirsin ve sonucunda başarısız olursun ve belki de olduğum gibi kabul görmek istiyorsam? yasakları çiğnemiyorum ama her emre uyamıyorum şimdi sevgiden bana ne kaldı? Belkide deliyimdir belki onu kimseyle paylaşmak istemiyorumdur
- Diğer konusunda 2,6b cevap paylaştı.
6 ayİnanç olarak biraz zayıfladım ya
09 Yorumla- 6 ay
Özel değilse sebebi nedir bende bu aralar oyleyim
- 6 ay
Elhamdülillah müslümanız diye geçiniyoruz ama elin amerikalısı almanı ingilizi bizden daha müslüman camiye gidiyorsun siyaset propagandası bilmem kaç milyar lira bütçesi olan diyanetin başında şahadet bile getiremeyen bir kalpazan o kadar bütçeye rağmen hala her cuma cemaatten yardım toplanması ve yardımlarımızla yapılan camilerde wc için para ödemek zorunda olmak , din kardeşliği kavramının ölmesi herkesin doğal afetlerde bile fırsatçılık yapması yani kısacası müslümanlıkla dinle zaten uzaktan yakından alakamız yok ama bu insanlar müslümanım diyor diye ben demek istemiyorum açıkçası sadece iyi bir insan olmaya çalışıyorum o kadar
- 6 ay
En iyisi çok haklsn
- 6 ay
Öyle işte sen niye öylesin senin sebebin ne?
- 3 ay
bende zayıfladım
- 3 ay
2 ay olmuş yazalı nereden buldun bu soruyu 😂
- 3 ay
şimdi çünkü dinleri araştırıyorum insanlar neye neden inanıyor diye hem sorun olmaz ibrahim peygamber sorguluyor demek ki günah değil bende tüm dinleri sorgulamak istiyorum yani en azından neden ve neye inandığımı bilmek istiyorum
- 3 ay
Aferin kız sana doğru yoldasın 😂
- 3 ay
Sorgulamak iyidir
6 ayEvet elhamdülillah Müslümanım
00 Yorumla
6 ayEvet, Müslüman'ım.
00 YorumlaDiğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. Müslümanım elhamdüllilah
00 Yorumla- Diğer konusunda 535 cevap paylaştı.
6 ayBatıl inançlarım yok.
00 Yorumla
6 ayElhamdülillah Müslümanım inanıyorum
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı.
6 ayİnanmıyorım dinim yok
00 Yorumla - Diğer konusunda 801 cevap paylaştı.
6 ayevet ne oldu ki
00 Yorumla Evet inanıyorum
00 YorumlaDiğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Hamd olsun
00 YorumlaNein...
00 YorumlaEvet elhamdülillah müslümanız
00 Yorumla
6 ayTabi ki inanıyorum
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri